Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   6 x optisk zoom til mobilen. Vi tester!

6 x optisk zoom til mobilen. Vi tester!

Mobilselskaber elsker at føre sig frem med flere og flere megapixels, samt optik fra en kendt producent. Men hvad er et kamera uden rigtig zoom? Her er en test af dimsen der kan give din mobil superzoom.

Tidligere kunne Mobilsiden.dk rapportere om Mobile Phone Telescope fra Brando, som skulle gøre det muligt at få rigtig zoom på mobilkameraet. Skepsissen var høj, da prisen på 130 danske kroner lød for godt til at være sandt. Nu giver vi produktet chancen for at bevise sit vær.

Hvad bliver man lovet?
Hovedpunktet og stoltheden ved produktet er 6 x zoom – ingen nærmere beskrivelse om digital eller optisk. Producentens beskrivelse fortæller os derefter at vi nu kan fange objekter langt væk med kameraet. Derudover er stærke punkter prisen og ”høj kvalitet”.

Allerede her bliver jeg urolig. Beskrivelsen er meget generel, og der er ingen detaljer. De 6 x zoom kan trods alt være dårligere end den indbyggede digitale zoom i mobilen, og ved produkter fra Hong Kong er ”høj kvalitet” ikke altid høj kvalitet (i dansk målestok). At Mobile Phone Telescope koster mindre end en CD, får bare bekymringen til at gro.

Kan produktet følge med dens beskrivelse

Heldigvis er de 6 x zoom optisk – bare den manuelle slags optisk. Mobile Phone Telescope fungere ved at du indstiller på hvor langt væk der skal fokuseres, lidt ligesom en kikkert. Det er altså ikke elektronisk optisk zoom som vi kender det fra diverse digitalkameraer.

Med produktet kan man fange billeder langt væk – men så heller ikke mere. Der er ingen mellemvej, enten har du den afmonteret og tager normale billeder, eller også zoomer du rigtig langt. Kvaliteten bliver nemlig forringet meget hvis du kun vil bruge 2-4 x zoom.

Brando har produceret høj kvalitet, eller i hvert fald høj kvalitet sammenlignet med prisen. Det er ikke meget man kan forvente for 130,- kr., og billedkvaliteten med 6x zoom slår mine forventninger. Hvis man så kun vil bruge 3x zoom, er der altid digital zoom i mobilen.

Et stort minuspunkt er at Mobile Phone Telescope kun fås i to udgaver, én til Nokia 6600, 6630, 7610 og 6681, og én til Nokia 6230, 6230i og 6680. Så Samsung og Sony Ericsson-brugere må kigge langt efter den lille gadget.

Thumps up til Brando

Indtil vi får elektronisk optisk zoom i mobilen med Nokia N93, er Mobile Phone Telescope et rigtig godt alternativ. I dagligdagen er det nok ikke det fedeste produkt, men på ferie eller andre oplevelser, kan man let blive afhængig. Kvalitet er imponerende i forhold til prisen, og man kan ikke forlange mere.

De eneste to minuspunkter er at den kun passer til udvalgte Nokia-modeller, og at der ikke er nogen mellemveje med zoomen. Så hvis du ligger inde med en 6230i, og du vil have lidt sjov med den, vil jeg stærkt anbefale dig, at købe Mobile Phone Telescope fra Brandos webshop.

Link til produktet hos Brando: Klik her...

Læs vores tidligere artikel om produktet... Klik her!

Download fotos og video i fuld kvalitet

Se det helt vilde zoom med egne øjne...

Tryk her, for at hente foto UDEN zoom
Tryk her, for at hente foto MED zoom
Tryk her, for at hente mini-video (afspilles med Quicktime).

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies