Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Anmeldelse: Sony Ericsson P990i - godt nok ringe

Anmeldelse: Sony Ericsson P990i - godt nok ringe

Sony Ericsson P990i ligner på papiret en af de telefoner på markedet med flest funktioner. Og det har den enormt store mobiltelefon da også. Men efter et nærmere kig på, hvad der mere ligner en lommecomputer, så opdager man let, at man også kan få for meget unødvendigt.

En ordentlig krabat

Allerede det første indtryk af P990i er dårligt; en ordentlig krabat! Telefonen er meget bred, og de 150 gram føles meget tunge. Selve designet får telefonen til, at se endnu større ud, og med det samme lægger man mærke til noget af alt det overflødige.

Og overflødigt er nok ordet der beskriver P990i bedst. Her tror man at, den mest funktionsrige mobiltelefon er havnet i hænderne på den, men desværre er det hele bare spild af plads og tid.

Tag f.eks. opbygningen af telefonen. Du får en klap med normale nummertaster, et helt QWERTY tastatur når du åbner telefonen, samt muligheden for at bruge den trykfølsomme skærm. Men efter to ugers brug, indser du, at du kun bruger det normale nummertastatur.

QWERTY tastaturet er simpelthen for småt og dårligt sat op (især omkring brugen af forskellige tegn). Og hvis man sætter den trykfølsomme skærm op mod et nummertastatur, så vinder sidstnævnte overlegent i hastighed.

Mærkelig opbygning af menu

Ikke nok med at beskedmenuen virker dårligt, så er selve hovedmenuen også noget man skal passe på. Afhængig af hvordan du bruger telefonen, mister du nemlig funktioner.

Sony Ericsson har åbenbart besluttet sig for, at brugeren skal bruge telefonen med klappen slået ned. For hvis ikke den er det, kan du ikke bruge alle telefonens funktioner og muligheder. Og siden det ikke altid er lige praktisk at have klappen nede, så kan det hurtigt blive irriterende.

Jeg har aldrig været imponeret over UIQ (brugerfladen til styresystemet, red.), som er en brugerflade til styresystemet Symbian OS. Denne holdning fortsætter efter at have prøvet P990i. Menuen har en generelt dårlig opbygning, og hastigheden er meget beskeden.

Positive punkter

Skærmen er fremragende. Så enkelt er det. Bare en skam, at der skal komme bivirkninger afhængig af hvordan du bruger den. Digitalkameraet er ligeledes lækkert, og generelt er multimediemulighederne i top.

Du får også Bluetooth og trådløst netværk, og det er et stort plus. Man må gå ud fra, at P990i er rettet mod forretningsverdenen, og her passer funktionerne. Generelt har P990i faktisk de funktioner, som kræves af målgruppen, det er simpelthen bare brugervenligheden der mangler.

Konklusion

Langt fra imponeret. P990i virker som en sløset efterfølger, som mangler omtanke og innovation. Det virker som om, Sony Ericsson har besluttet sig for at, nu skal de altså lave den telefon i verden med flest funktioner. Det gjorde de, problemet er bare, at mange af funktionerne så bliver uoverflødige.

Telefonen er ikke anbefalelsesværdig, medmindre du altså bare skal have alt – selvom det ikke virker ordentligt.


- billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies