Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Asus New Padfone anmeldelse: Det velfungerende ægteskab

Asus New Padfone anmeldelse: Det velfungerende ægteskab

Seneste skud i niche-serien fra Asus leverer hestekræfter i stilrent design - men kvaliteten er ikke helt på højde med konkurrenterne.

Den oprindelige Asus Padfone blev præsenteret i 2011, som en Android-smartphone med tilhørende tablet. Det særlige var, at tabletten ikke selv havde maskinkraft, men var i stedet drevet af Padfone mobilen som et hybrid-koncept.

Halvanden år efter ankom efterfølgeren Asus Padfone 2 med opgraderet hardware og specifikationer.

Nu er firmaet tilbage med The New Padfone der igen distancerer sig fra konkurrenternes tankegang om, at smartphone og tablets bør være forbundet på afstand.

Tager du Padfone som hos dig står?

Det helt særlige ved konceptet er jo, at cloud-epidemien, der raser som en bibelsk plage, tilsidesættes, da al indhold overføres ved at docke telefonen på bagsiden. Så hvis du vil tjekke en ny app fra tabletten, skal du ikke bekymre dig om automatiske installationer eller internetadgang.

Uvidende kunder af Padfone vil uden tvivl blive mødt af beskeden “App'en understøtter ikke dynamisk skærmskift og er blevet lukket. Vil du genstarte app'en manuelt? ” når de går på app-jagt i Google Play-universet.

Af uanede årsager, har Asus nemlig som standard deaktiveret funktionen, ved download af nye apps, der gør, at du kan overføre indhold fra telefon til tablet og omvendt.
Den kan dog aktiveres i ASUS’ brugerdefinerede indstillinger.

Selve overførslen af indhold er markant forbedret fra tidligere, og går overraskende hurtigt. Skærmen på Padfone Station er hurtig klar til at vise det, som du har fundet på mobilen og omvendt. Du kan desuden sagtens tale i telefon, og her springe frem og tilbage imellem telefon- og tabletdelen.

Selve monteringen af smartphonen er let som en leg, og ingen grund til bekymring. Asus har med deres “Docking Retention Technology” perfektioneret denne funktion, så du trygt kan stole på, at det lykkelige par forbliver sammen.

Hun er lækker, mens han er heldig

Asus har med deres 5” smartphone udskåret mobilen i et stykke aluminium, der i følge producenten selv betegnes som et “unibody” design. Bagsiden er desuden flot udført i en “brushed-metal” finish, og Asus har endda integreret NFC-chippen som en del af “Padfone” logoet i bunden.

Udseendemæssigt er der altså ikke en finger at sætte på The New Padfone, dog forsvinder den helstøbte oplevelse altså lidt ved brug. Vrider man telefonen, har den meget let til knirken og knagen, endda mere end den medfølgende tablet, der er støbt i plastik.

Padfone Station fordobler indholdet med glasskærmen på 10,1”, der som før nævnt er med plastikbagside. På trods af, at materialet som udgangspunkt ikke er ideelt til en robust tablet, klarer designet det overraskende godt. Bagsiden føles billig, men oplevelsen er godkendt.

Ung og yndig ser hun ud

Skærmopløsningen på begge produkter defineres som Full HD. The New Padfone kan præstere en skærmopløsning på 1920 x 1080 pixels. Det giver altså en pixeltæthed på 441 PPI, der gør at du ikke kan adskille pixels på skærmen ved almindelig betragtning.

Padfone Station levere på den 10,1” store skærm, en opløsning på 1920 x 1200 pixels. Her ryger pixeltætheden ned på 224 PPI, men det har ikke den store betydning, da tabets ikke betragtes på så kort afstand som mobiler.

Begge skærme leverer flotte farver, der med god kontrast giver et naturligt billede. Der er heller ikke en finger at sætte på betragtningsvinklen, når du ser skærmen fra siden.

Kører langt på literen

Batteriet i The New Padfone er på 2400 mAh og Padfone Station er på 5000 mAh. Der er altså rigeligt med kraft til at klare sig igennem en fuld arbejdsdag, og mulighed for tilpasning af strømforbruget imellem de to enheder.

Det er det indre der tæller, men ikke helt nok

Telefonen drives af en Qualcomm Snapdragon 800 quad-core processor der, med en clockfrekvens på op til 2.2 GHz, sagtens kan garantere den flydende oplevelse af betjening på enhedernes UI. The New Padfone leveres med Android 4.2.2 Jelly Bean uden brug af særligt Asus-skin. De har i stedet lavet særtilpassede Asus-applikationer som slutbrugeren kan gøre brug af.

Dog oplever jeg at der mangler maskinkraft når The new Padfone skal præstere med store spil. Her kan det flydende gameplay altså være udfordret.

Et andet sted jeg bemærker den manglende kraft, er ved billedfremvisningen. Her er det tydeligt, at The New Padfone skal bruge lidt ekstra krudt på at gøre billedet skarpt, når jeg bladrer igennem samlingen. Et irritationsmoment der ikke burde være til stede med den maskinkraft.

Når den store dag skal foreviges

Kameraet i The New Padfone kan uden tvivl erstatte din nuværende kompaktkamera. Der er 13 megapixel at gøre godt med, foruden en brugerflade i kamerainterfacet, der hjælper med små tips og hurtige, overskuelige presets.

Du kan optage Full HD med denne Padfone og samtidig tage snapshots, mens du ændrer fokus kan ændres ved blot at tappe på skærmen.
Dog undrer det mig at Asus ikke på forhånd har installeret en kamera-genvej på låseskærmen, så kunderne er klar til at tage hurtige snapshots.

Skal du købe The New Padfone?

Det skal jeg lade være op til dig, for konceptet er en smagssag.
Asus’ The New Padfone fungerer glimrende i daglig brug. Når Padfone Station kommer over en “ikke-tablet-venlig- app” vil smartphone versionen i stedet blive vist, nøjagtig som vi kender det fra en iPad.

Padfone mangler, trods imponerende specifikationer, stadig lige det sidste for at kunne levere den komplette og flydende oplevelse. Firmaet skal dog have point for at videreudvikle hybrid-konceptet, der uheldigvis gør at enheden vipper på bordet, og ikke egner sig til kontorbordet, medmindre du finder et blødt underlag.

Der er ingen tvivl om at hybrid-konceptet vil give øjeblikkelig mening for mange kunder, der ikke går op i teknikken bag cloud-universet. Her er tabletten i stedet nøjagtig som du forventer, en stor telefon der på forhånd er klar til både browsing, sms og opkald. Brudeparret får derfor 4 stjerner.


Fordele:
+ Flot design
+ Imponerende skærm med god betragtningsvinkel
+ Næsten stock-Android 4.2.2 og derfor hurtigere opgraderinger

Svagheder:
- Føles billig på trods af aluminiumsdesign
- Tablet udført med plastikbagside
- Meget få manuelle kamerafunktioner
- Vipper på bordet

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

tw 20-12-2013 08:57:55

Da jeg første gang så the new padfone, var jeg solgt, og var overbevist om at den skulle erstatte min TF700 og mobil lige ind til jeg så at de kun solgte 16 GB versionen i Danmark....Hvad sker der lige for det???? Min tlf som har 8 GB er hårdt presset, min tf700 som har 64 GB, er der 10 GB tilbage på... Jeg kan ikke bruge sølle 16 GB til en skid og jeg er ikke interesseret i Cloud løsninger, jeg skal bruge plads på telefonen............ASUS det er en OMMER.

0 3
Mathias KS 19-12-2013 12:55:11

Den ser da fed ud! men hvis man ligger mærke til det(især i den videoanmeldelse her på siden) kan man se at designet er tyvstjålet. Forsiden ligner iPhone 5, mens bagsiden samt kanterne/rammen rundt om er fra HTC One :D

0 6

Om brug af cookies