Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Asus Vivotab Smart - prisrigtig Windows 8-tablet (produkttest)

Asus Vivotab Smart - prisrigtig Windows 8-tablet (produkttest)

TEST: Asus viser med Vivotab Smart at det kan lade sig gøre, at producere en glimrende Windows 8 tablet, til en skarp pris.

Asus Vivotab Smart kører Windows 8.
Asus Vivotab Smart kører Windows 8.

De fleste tabletproducenter har ikke forstået, at Apple med iPad er de facto standard inden for tabletenheder. Produkterne er ofte prissat omkring hvad en tilsvarende iPad koster, til trods for, at forbrugeren ikke får det samme udbytte.

Forklaringen på den ringere brugsværdi er manglen på applikationer, der udnytter touchskærmen. Derfor mener jeg, at iPad-konkurrenterne gør klogt i at udtænke skarpe priser, fremfor at tage en høj pris og efterfølgende skuffe køberne.

Asus Vivotab Smart er et eksempel på en tablet, der er prissat rigtigt samt brugsmæssigt er et fint kompromis, hvis man ikke ønsker sig en gammeldags bærbar computer. Aktuelt fås Vivotab Smart til lige under 3.400 kroner for 64 GB versionen.

Ingen eller få begrænsninger

I modsætning til en iPad, er der på Asus Vivotab Smart, og tilsvarende produkter med Windows 8, ikke en masse begrænsninger, når det kommer til brugen af internettet.

Netop fordi der blot er tale om en bærbar computer i et andet format, kan der stadig anvendes websites der udnytter Adobe Flash eller Java. Sidtnævnte er et must på netbanken.

Da enheden kører Windows 8, kan der således også installeres alle de programmer, som brugeren normalt anvender. Så har du en Office-pakke liggende, er det blot at installere den på lige fod med andre programmer.

Den interne hukommelse på 64 GB kan udvides ved brug af USB-harddisk eller USB-hukommelsesstick, blot de understøtter micro-USB. Anvendes en USB-fordeler kan både ekstern mus og tastatur tilsluttes – og via micro-HDMI kan også en ekstern monitor sættes til.

Asus Vivotab Smart med Transboard og TranSleeve Vivo. Bemærk: Tastatur og cover købes seperart.
Asus Vivotab Smart med Transboard og TranSleeve Vivo. Bemærk: Tastatur og cover købes seperart.

God performance

Der sidder en Intel Atom dual-core processor på 1,8 GHz i denne enhed samt 2 GB RAM. Umiddelbart lyder det ikke af meget, men jeg er ikke blevet skuffet på performance og hastighed.

Selvfølgelig ville jeg gerne have endnu mere rå maskinkraft, men til alt det daglige med internet, netbank, mails og Microsoft Office, er det ganske fint.

Hvis du har brug for mere power, er det Microsoft Surface Pro du skal opsøge. Udover 4 GB RAM har denne maskine Intel Core i5 processor på 1,7 GHz.

Asus leverer med Vivotab Smart et glimrende gennemsnitligt resultat.

Mindre og lettere

Mange vil i forbindelse med køb af Windows 8-tablets overveje om det skal være en Microsoft Surface Pro eller et alternativ. Og hvis ikke processor og RAM-delen har skræmt dig bort, så bliver du glad for Asus’ fysiske rammer.

Materialet er plastik, men vægten er nede på 580 gram hvilket er noget mindre end de 910 gram Surface Pro slæber rundt på. Også målene er mindre. Mens Surface Pro er 1,35 x 17,3 x 27,5 cm kan Asus nøjes med 0,87 x 17,1 x 26,55 cm. Det er med andre ord, end meget mere håndterbar enhed.

Det skal her også siges, at du så skal nøjes med 10,1 tommer skærm (1366 x 768 pixels). Her er Surface Pro oppe på 10,6 tommer (1920 x 1080 pixels).

Personligt ville jeg langt hellere gå lidt ned på størrelse og vægt samt ydelse, i hvert fald til det helt almindelige daglige brug.

Asus Vivotab Smart med TranSleeve Vivo.
Asus Vivotab Smart med TranSleeve Vivo.

Et par ting at huske på

Udvalget af Windows 8 touch-applikationer er endnu ikke så stort, at det kan konkurrere med udvalget til iPad, men så kan man jo heldigvis blot anvende den traditionelle Windows-brugerflade og installere programmer her.

Ulempen er i den sammenhæng, at Windows desktoppen godt nok fungerer med touchskærm, men applikationerne er ikke specielt velegnede til det, så hvis ikke man har ekstern skærm tilsluttet, bliver det en kedelig oplevelse – i hvert fald når der sammenlignes med iPad.

Her er det så vigtigt at huske på, at Windows 8 i tablet-format, har en række fordele som iPad ikke har – fx at det er en rigtig PC’er, og ikke blot en tablet med begrænsede muligheder.

Asus Vivotab Smart med Transboard og TranSleeve Vivo.
Asus Vivotab Smart med Transboard og TranSleeve Vivo.

Ekstra tilbehør

Asus har en række forskelligt tilbehør til Vivotab Smart, blandt andet et cover, der minder om Smartcover til iPad. Asus TranSleeve Vivo kan foldes i forskellige retninger så enheden både kan stå og være velegnet til fx TV og film, eller ligge skråt så der kan skrives på den.

Coveret forøger glæden ved tablet-computeren en hel del, men desværre kræver det en del øvelse, at lære foldeteknikken, således den står rigtigt i alle situationer.

Prisen er omkring 300 kroner.

Ønsker du et eksternt tastatur skal Asus TransBoard købes. Tastaturet har gode taster samt touchpad til Windows. Tilslutningen sker via Bluetooth og opladning med micro-USB, præcis som tabletten – og med samme oplader.

Her skal du regne med omkring 460 kroner.

Den samlede pakke med tastatur, cover og tablet vejer 974 gram.

Konklusion: Et godt køb

Jeg har haft stor glæde af Asus Vivotab Smart med det forskellige tilbehør. Da jeg i forbindelse med denne anmeldelse tjekkede prisen, var overraskelsen positiv.

For omkring 3.400 kroner er der rigtig meget computeroplevelse for pengene, men man skal huske på, at der ikke er tale om en gamer-computer eller anden highpower-enhed. Der er stadig meget at hente, hvis man f.eks. køber Asus Zenbook U500V, men så er vi også over 10.000 kroner.

Sammenlignet med Microsoft Surface Pro, foretrækker jeg Asus Vivotab Smart, der giver mig value-for-money.

Karakteren ender på 5 ud af 6 stjerner.

Plus / minus

+ Lav vægt og god størrelse
+ Godt ekstra tilbehør kan tilkøbes
+ Fin performance til prisen

- Ikke fuld HD-skærm
- Ingen mulighed for indsættelse af SD-kort
- Kun én USB-indgang

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Frank 07-09-2013 12:55:39

Det kan da godt være at den ikke kan tage SD-kort, men det kan da tage Micro-SDHC kort.

http://www.asus.com/dk/Tablets_Mobile/ASUS_VivoTab_Smart/#specifications

0 0
16-07-2013 13:45:02

den op mod ipad'en.... Hvor mange usb stik har ipad ? Og kan den tage SD-kort, kan den overhovedet tage ekstern hukommelse ? Hvis den ikke kan det, har det i sin tid så trukket ned ?

0 0
Martin 17-07-2013 12:39:10

Ingenting trækker ned på iProdukter, for iProdukter har ingen fejl. Hvis produktet mangler noget, er det fordi Apple har fundet ud af at det bedst for os sådan. Det må vi respektere, de ved trods alt bedst hvad vi har brug for.

0 0
17-07-2013 20:47:07

Ja, se bare den her lille reklame. Der sættes tingene på plads.

http://www.youtube.com/watch?v=86JMcy5OqZA

Eller

http://www.youtube.com/watch?v=sKHjVF4td9c

0 0
Martin 16-07-2013 12:07:59

Jeg fatter ikke hvorfor John altid vil sammenligne med iPad og hvorfor han igen og igen mener at andre tablets giver en ringere brugeroplevelse.

Det kan være at HAN foretrækker iPad, smag og behag er jo som bekendt forskellig, men det er noget vås at skrive det så kategorisk.

Kunne godt tænke mig at vide hvad der så fantatisk ved iPad?

0 0
Henrik 16-07-2013 12:54:10

Jeg har en iPad, og jeg ved heller ikke hvad der er så fantastisk ved den. Den er ok til surf, lidt mail, og at spille på, se noget Netflix, men ellers er den ret ubrugelig synes jeg.

Jeg vil SÅ gerne have en Windows 8 tablet, men venter lidt til priser og features har været et par gange igennem møllen. Sådan kan man jo BRUGE til noget.

0 0
17-07-2013 20:38:12

Microsoft har sænket priserne på surface en del, og de er, efter min opfattelse, det bedste køb.

http://www.microsoftstore.com/store/msuk/en_GB/pdp/productID.277940500

0 0

Om brug af cookies