Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   BeBook - Vi har testet Bog & Idé's e-bogslæser

BeBook - Vi har testet Bog & Idé's e-bogslæser

Boghandlerne har efterhånden hver deres e-bogslæser. Vi har set nærmere på BeBook Neo.

Dette er mit andet bekendtskab med en e-bogslæser. Denne gang er min relation til en BeBook Neo, der er boghandlerkæden Bog & Idé’s bud på en e-bogslæser.

Mit første forhold til en e-bogslæser var til en Cybook Opus, som er forlaget Gyldendals e-bogslæser.

Selvom jeg også dengang var begejstret, må jeg sige, at BeBook er et seriøst trin opad.

Den har langt flere funktioner, blandt andet internetadgang via WiFi. Jeg synes også den er lige en tand lækrere, selvom e-bogslæsere stadig ikke vinder mange design-priser.

Ingen skønhed

Ligesom Cybook Opus, er BeBook Neo ikke nogen skønhed. Hvis iPad vil være en e-bogslæser, så har Bebook Neo intet på den i forhold til design. Til gengæld har iPad intet på e-bogslæserne, når det kommer til funktionalitet.

Menuen i BeBook Neo er kedelig og grå, men det er prisen for en skærm, som man kan holde til at bruge i mange timer, og som ikke belaster hovedet og øjnene mere, end siderne i en analog bog.

For at vælge i menuen bruges en stylus, hvilket virker en anelse gammeldags. Her ville en fingervenlig touch-skærm have været at foretrække.

Nu med internetadgang

I modsætning til mange andre e-bogslæsere har BeBook Neo adgang til nettet via trådløst netværk.

Dermed kan man med stor fordel købe e-bøger på nettet direkte, og slippe for først at downloade dem til computeren, for derefter at overføre dem til læseren.

Det gør dog langtfra BeBook ideel til at surfe på nettet. Den kedelige sort-grå skærm egner sig ikke til ret meget andet end informationssøgning.

Til gengæld er det smart, hvis læseren bruges til for eksempel at læse faglitteratur eller studiebøger, at man kan slå ord op. Det kræver selvfølgelig, at man er indenfor rækkevidde af et åbent netværk.

Efter min mening og min erfaring er internet-adgangen dog ikke noget man vil bruge særlig meget. Smart er det dog uden tvivl, at kunne købe bøger online og direkte.

Andre funktioner

Man kan tænke, at noget af det hyggelige ved at læse bøger forsvinder med en e-bogslæser. Til gengæld er det slut med at slæbe tunge bøger med på ferien. Man kan proppe flere hundrede bøger ind i BeBook Neo, og den vejer stadig kun knap 300 gram.

Samtidig er den god at have i hånden og læse selv store værker på. Det er slut med ondt i armene af at holde bogen i forskellige akavede stillinger, fordi man læser flere timer i træk.

Batterilevetiden er overraskende god på BeBook Neo, men selvfølgelig kan man overfor en analog bog argumentere for, at de jo aldrig skal oplades.

Der findes i Bebook et smart program, hvor man kan oprette og gemme noter. Igen smart, hvis man bruger læseren til studiebøger, eller blot vil skrive vigtige pointer fra bogen ned.

Konklusion

BeBook har været med på stranden, i toget og generelt overalt, fordi den efterhånden er blevet en fast bestanddel i tasken.

Den er behagelig for øjenene at læse på, og selv i direkte sollys ligner skærmen fuldstændig en almindelig side i en bog.

- “Er den tændt?” er der flere der har spurgt, fordi det simpelthen ligner en ‘død’ side i en bog så meget.

BeBook har endelig overbevist mig om, at jeg skal eje en e-bogslæser.

Bog og Idé har indtil videre 2000 titler tilgængelige i deres netværk, som kan købes gennem www.bog-ide.dk, www.gad.dk, www.boegerogpapir.dk og www.boghandleren.dk, og der kommer hele tiden nye titler til.

I øvrigt er det en åben standard, og der kan købes e-bøger hos andre e-bogshandlere - dog ikke hos Amazon, som har låst deres bøger til deres egen e-bogslæser Kindle. 

Vi giver BeBook Neo fire ud af seks stjerner. Den leverer virkelig det, den skal, og fungerer fantastisk som e-bogslæser. Til gengæld er prisen lige pebret nok. Man skal have et solidt forbrug af bøger, hvis man skal give knap 3000 kroner, for bare at få adgang til at læse dem - derudover skal man købe bøgerne.

Hvis prisen er underordnet, er BeBook Neo et fantastisk bud på en e-bogslæser. 

BeBook Neo med 6 tommer skærm koster knap 2900 kroner. Bog og Idé fører i øvrigt en række andre e-bogslæsere i forskellige prisklasser. BeBook Neo er i den dyre ende. 

Læs mere om BeBook Neo på Bog & Idé's hjemmeside. 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

PalleA 26-07-2010 13:59:34

Jeg er helt vild med min. Jeg fik den i maj måned og har brugt den hver eneste dag lige siden.

Et af de programmer som er must-have er calibre - det kan styre hvilke bøger man har på bebooken. Samtidigt kan man "abonnere" på aviser. Særligt er jeg glad for politiken som jeg nu hver dag kan kan læse på min bebook.

Den er iøvrigt 100% identisk med http://www.onyxboox.com/

man kan derfor også benytte en alternativ firmware som denne

http://booxusers.com/viewforum.php?f=18

Mvh
PalleA

0 0
Frederich 26-07-2010 10:06:31

Super god arikel ikke noget der mangler i den.
Men er den ikke lidt stor og have i hånden?.

0 0
May Frederiksen 26-07-2010 10:15:51

Hej Frederich, tak for din kommentar :) Den er stor , hvis man sammenligner med en mobil - som jeg til gengæld synes er for lille at læse en hel bog på. Til gengæld er den væsentlig mere 'handy' end de fleste bøger. Så jeg synes den har en fin størrelse :)
Vh. May, mobilsiden.dk

0 0

Om brug af cookies