Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   BeoPlay A2 - Designperle med uovertruffen lyd [TEST]

BeoPlay A2 - Designperle med uovertruffen lyd [TEST]

Anmeldelse: Vi har testet BeoPlay A2 - en transportabel bluetooth-højtaler i flot design med stor lyd.

BeoPlay PR foto
BeoPlay PR foto

En kasse fra B&O Play kom en dag ind på redaktionen. Som det første melder sig en lille form for forundring, for hvad har B&O Play at tilbyde mobilbrugere?

Det korte svar: BeoPlay A2 - en transportabel bluetooth-højtaler

Umiddelbart forbinder jeg B&O med lyd i topklasse og design på allerhøjeste niveau, så hvorfor tør det hæderkronede danske selskab kaste sig over en højtaler baseret på bluetooth?

Læs også: BeoPlay H2 - Nyt design til ørene fra B&O PLAY

Men først lidt baggrundsinformation: BeoPlay er et brand under B&O, der henvender sig til den lidt yngre målgruppe, med produkter i andre materialer end de mere traditionelle fra B&O, og i et mere prismæssigt tilgængeligt område.

Sondringen mellem B&O og BeoPlay kan dog være svær at gennemskue for en almindelige forbruger, da BeoPlay A2 i toppen er prydet med et B&O logo og ikke bærer betegnelsen ”BeoPlay” eller B&O Play - Tværtimod  sidder der et lille klistermærke i bunden, hvor der står: ”Designed by Bang og Olufsen Denmark”

BeoPlay A2 benytter bluetooth 4.0, der lover CD-kvalitet, og måske netop derfor tør B&O kaste sig ud i at lave en højtaler baseret på netop denne teknologi, der lover højere kvalitet.

Foto: Mobilsiden.dk
Foto: Mobilsiden.dk

Design i topklasse

Med BeoPlay A2 viser B&O Play, at de ikke går på kompromis med designet, der her findes i tre forskellige farvevarianter: sort, grå og grøn.

Vi har testet den grønne variant, der er udført i støvet grønt plastik og metal, samt en rødbrun læderrem til transport.

Designet er klassisk, retroagtigt og leder tankerne hen på en militær- eller hjemmeværnsklenodie fra 60´erne.

Designet er altid en faktor når man ser på B&O´s produkter, og BeoPlay A2 fra B&O Play er ingen undtagelse. Enten kan man lide det, eller også synes man det er for meget at betale for design. Der er dog ingen tvivl om, at designet også er en del af produktet i BeoPlay A2, der koster 2.499 kroner.

Mange penge for dem der kun kigger efter specifikationer og priser, men særdeles overkommeligt for dem der sætter pris på nordisk design og kvalitet.

Læs også: WOOFit JAM - Stor lyd på farten [TEST]

BeoPlay A2 har omtrent samme tykkelse som en tyk roman og vejer 1,1 kilo - altså ikke helt samme lette format som andre bluetooth-højtalere på markedet. B&O Play har dog aldrig påstået at de ville være som alle andre, og den fysiske størrelse gør at BeoPlay A2 kan præsentere et helt andet lydbillede end man er vant til, når man lytter til musik fra transportable højtalere.

Eneste lille anke jeg har i forhold til den fysiske udformning, er den ustabilitet der ligger i højtaleren. Det svare lidt til at stille en bog på højkant på et bord. Der skal kun en lille skub til før den får overbalance og vælter.

Den bedste bærbare lyd

BeoPlay A2 er opbygget som en 2-kanals højtaler, med en imponerende samlet forstærkning på 180 watt.

B&O Play bruger True360 lydteknologi, der giver en ensartet lydspredning hele vejen rundt om BeoPlay A2 – Og det virker fantastisk! Jeg har haft BeoPlay A2 med på kontoret, i køkkenet, i skuret og på børneværelset. Alle steder har lyden været uovertruffen, klar og velafbalanceret. Jeg har ganske enkelt ikke set eller hørt andre transportable højtalere i samme størrelse, levere en tilsvarende ren lyd. Det er crème for øregangen!

Læs også: B&O PLAY BeoPlay A2 - Bomstærk bærbar lyd

Det er muligt at forvrænge lyden i BeoPlay A2, hvis der skrues helt op for volumen på mobilen og tilsvarende på højtaleren. Et parameter der har været svært for B&O Play at styre, men som burde have fundet en løsning i et produkt fra en HiFi-producent i verdensklasse.

Foto: Mobilsiden.dk
Foto: Mobilsiden.dk

Alt overflødigt er skåret væk

Helt i tråd med B&O og B&O Plays designlinje er alt overflødigt skåret væk. Det giver et mere minimalistisk udtryk og en nem betjening.

På BeoPlay A2 findes kun tre knapper: Power, Volumen og Bluetooth til at åbne forbindelsen til mobilen, tablet eller computer.
Der findes også indgang til oplader og en line-in, hvis man hellere vil forbinde enheden med kabel.

Ved siden af disse indgange sidder et strømudtag til USB, så brugeren kan oplade mobilen ved at tappe strøm på A2´s interne batteri.

BeoPlay A2 har ikke som mange andre bluetooth-højtalere muligheden for at besvare telefonopkald, indsætte memorykort med musikfiler eller afspille radio – alt dette er skåret væk.

BeoPlay har også skåret ind til benet hvad angår medfølgende tilbehør. Der findes således ikke noget etui eller lignende til opbevaring eller transport - pakken indeholder højtaler med læderrem og oplader.

Til gengæld får man en højtaler, der er super nem at betjene og parre med mobil eller tablet.

Enhederne parres ganske simpelt ved et tryk på bluetooth-knappen på A2 og visa versa på mobilen. Herefter kommer BeoPlay A2 frem på mobilen og forbindelsen kan etableres. Ikke en eneste gang har jeg under testen haft problemer med at etablere forbindelse eller bibeholde denne. Det virker hver gang.

Et døgns uafbrudt afspilning på en opladning

B&O Play reklamere med, at BeoPlay A2 indeholder nok strøm til uafbrudt musikafspilning i 24 timer. Jeg vil tro det nok skal passe. Jeg har af praktiske grunde ikke haft højtaleren til at spille 24 timer i træk, men tre arbejdsdages afspilning på kontoret passer godt med minimum 24 timers afspilning.

Specifikationer

Som oplyst på BeoPlay.com, har BeoPlay A2 følgende specifikationer:

Størrelse: 4,4 x 14,2 x 25,6 cm
Vægt: 1,1 kg.
Batteri: 24 timers afspilning
Lyd: 180 watts forstærkning, 2 x 30 watts digitale forstærkere
Farver: grå, sort og grøn
Forbindelser: Bluetooth 4.0 og 1 x line-in
Pris: 2.499 kroner

BeoPlay PR foto
BeoPlay PR foto

Konklusion – Kvalitet, design og pris hænger sammen

Man kan ikke komme udenom, at BeoPlay A2 fra B&O Play er en lille desingperle med et enkelt udtryk, der gør den eftertragtet for feinschmeckere og musikelskere.

Lyden er i topklasse sammenlignet med andre bluetooth-højtalere, og den lange batteritid gør BeoPlay A2 til den oplagt følgesvend på terrassen, skaterrampen eller skovturen. Tag den med overalt og nyd den gode musik på farten.

BeoPlay A2 får 5 ud af 6 stjerner.

Du kan læse mere om produktet på www.beoplay.com/a2 

Fordele:

  • Lækkert design
  • Uovertruffen lyd

Ulemper:

  • Lidt ustabil
  • Pris
 

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

nextonni 09-01-2015 19:54:19

Har både UE Boom og Bose Soundlink mini , ja Bose har mere Bas men kan ikke spille højt..! Den forvrænger meget ved høje lydtryk , hvor UE Boom kan spille meget højt uden problemer.

2 0
Jonas B 09-01-2015 12:39:08

Jeg har netop købt en bærbar højtaler, hvorfor jeg har afprøvet følgende:
Bose SoundLink Mini,
Bose SoundLink Color,
B&O BeoPlay A2,
Logitech UE Boom,
JBL Flip2

Efter at have lyttet intenst på samtlige højtalere, faldt valget på Bose SoundLink Mini, hvilket efter min mening levere en langt bedre lyd end de andre. B&O lød nogenlunde, men der manglede en del bas og så er den relativt stor ift. at den skal være bærbar. Bose SoundLink Color, vil jeg heller ikke anbefale, da lyden fra denne er væsentligt dårligere end dens forgænger.

8 10
Jesper Søgaard 12-01-2015 09:03:38

Jeg har selv købt en Bose Soundlink Mini og er meget tilfreds med den. Spiller fint til selv til mindre fester. God bas og til rimelige penge.

1 2
N 09-01-2015 10:44:18

Design perle? Sorry, det ligner jo noget der er taget ud fra "Saving private Ryan".

6 10
Om brug af cookies