Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Bose Soundlink III: En ulv i fåreklæder [TEST]

Bose Soundlink III: En ulv i fåreklæder [TEST]

Bose Soundlink III er en framragende Bluetooth højttaler, der leverer god lyd trods den lille størrelse og lidt kedelige design.

Ifølge Bose selv er Bose Soundlink III deres allerbedste bud på en mobil Bluetooth-højttaler - og helt galt i byen er de ikke gået. Selvom højttaleren er lidt større end andre mobile Bluetooth-højttalere, har du lyden til gode, og det kan godt betale sig, hvis der skal spilles op til fest.

Læs også: Fed lyd fra mobilen i kompakt 50’er design (produkttest)

Soundlink III er pudsigt nok nr. 3 i rækken i Soundlink-serien, og udover at ændre designet har de også implementeret en helt ny signalbehandling og bedre batteri. Det gør, at du kan spille højere uden at skulle gå på kompromis med størrelsen.

Specifikationer

 • Størrelse: 13,15 x 25,60 x 4,80 cm
 • Vægt: 1,37 kg
 • Batteri: Lithium-ion, op til 14 timer
 • Lyd: Højttaler : 4 x full-range drivere, 2 x passive radiator
 • Rækkevidde: Op til 9 m
 • Forbindelse: Bluetooth, 3.5 mm AUX
 • Farver: Grå
 • Pris: Omking 2.499 kroner

Simpelt design og betjening

Højttaleren er meget enkelt og følger Boses industrielle design. Den skiller sig hverken ud elller gør nogen fortræd og tangerer lidt til den kedelige side. Jeg synes ikke, at højttaleren egentlig udstråler alt det, den kan; for den er virkelig en ulv i fåreklæder.

Bose Soundlink III er oplagt til at tage med på stranden, på terrassen eller bare med rundt i huset. Den har en fin størrelse, og med sine 1,37 kg er den dejlig let. Silikonebelægningen i toppen og bunden gør højttaleren skridsikker, så du ikke skal være så bekymret over, hvor du stiller den.

Læs også: B&O PLAY BEOLIT 15: en fryd for sanserne [TEST]

På Boses hjemmeside kan du købe højttaleren med et cover for sølle 29 kr ekstra, som er klart at anbefale, hvis du vil bruge højttaleren på farten. Det fås i 5 forskellige farver, der godt nok ikke får højttaleren til at sprudle mere designmæssigt, men giver en god beskyttelse.

Øverst på højttaleren finder du knapperne, hvor du kan tænde/slukke, danne par med en ny enhed, justere lydstyrken og vælge AUX-tilslutningen. Betjeningen er meget intuitiv, og lamperne på forsiden giver en indikation om, hvor meget batteri der er tilbage og hvilken Bluetooth-tilstand højttaleren er i. Er den blå, er højttaleren klar til parring med en enhed, og er den hvid, er den forbundet med enheden. En lille lyd indikerer også, at forbindelsen er oprettet, som jeg generelt synes går rigtig hurtigt.

Læs også: Denon Envaya - Enorm lyd og elegant design [TEST]

Glimrende lyd i alle genrer

Der er smæk på lyden i den lille højttaler, som både har en fyldig lyd og god bas. Den spiller nemt min 50 kvm lejlighed op, og efter min mening kan den sagtens erstatte mit gamle anlæg - et Harman Kardon der snart har 10 år på bagen. Den bedste lyd får du, hvis højttaleren er placeret på et bord ca. 30 cm fra væggen, da lyden kommer ud fra begge sider.

Jeg har spillet alt fra Outkast's ‘Hey Ya’ til Enya’s ‘Only Time’, og uanset genren leverer højttaleren en sprød og klar lyd samt en god bas, der kan svær at finde i små højttalere.

Læs også: Ny Bose-dock går efter musikglade iPhone 5-ejere

Mere teknisk består højttaleren af fire højttalerelementer og to passive baselementer, der er spædet med en ny digital signalbehandlingsalgoritme. Det betyder, at der kan spilles ekstra højt, uden at lyden bliver forvrænget. Og højt kan den spille.

Hurtig og sikker forbindelse

Jeg får hurtig forbindelse til højttaleren, især også fordi højttaleren husker op til 6 enheder. Når der skal parres med nye enheder, trykker du på ‘Bluetooth’-knappen og 1,2,3, så er der forbindelse. Rækkevidden på 9 m passer også meget godt, og jeg oplevede kun ‘klumper’ i forbindelsen ganske få gange.

Dog oplevede jeg en del problemer med parringen af nye enheder, når batteriet var ved at være fladt.

Batteritid der lever op til specifikationerne

I specifikationerne siger Bose, at højttaleren at kan holde op til 14 timer, og det kan jeg skrive under på.

Selvfølgelig kommer det an på hvor højt der spilles, men generelt lader batteriet hurtigt op og holder længe.

Bose Soundlink III: God lyd gemt i kompakt højttaler

Hvis jeg skal sammenligne højttaleren med andre i samme klasse, f.eks. Jabras Solemate Max, synes jeg, at Boses Soundlink leverer en mere klar og dyb lyd end Solemate Max, samtidig med at den også er mere mobil. Dog er Boses Soundlink III en tand dyrere, og så stor forskel er der heller ikke på de to, når man tager prisforskellen på omkring 500-1000 kr i betragtning.

Læs også: Jabra Solemate Max: Bluetooth højttaler til bas-armen [TEST]

Designet ligger lidt til den kedelige side, men er dog en opgradering fra de tidligere Soundlink-udgaver.

Jeg synes, at Boses Soundlink III leverer en fremragende lyd trods den kompakte størrelse. Lyden fylder rummet, og den den lange batteritid giver et stort plus i bogen, især hvis du vil tage højttaleren med dig. Den lander derfor på 5 ud af 6 stjerner. Du kan læse mere om Bose Soundlink III her.

Fordele:

 • Fremragende lyd
 • Mobil
 • God batteritid

Ulemper:

 • Lidt kedeligt design
 • Ligger i den dyre ende

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies