Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Bose Soundlink Revolve Plus: Småskuffende højtaler [TEST]

Bose Soundlink Revolve Plus: Småskuffende højtaler [TEST]

Boses første højtaler med 360 graders lyd lever ikke helt op til forventningerne.

Foto: Bose

Amerikanske Bose har længe været førende når det gjaldt små bærbare højtalere med forbløffende stor lyd.

Selskabet har dog set sig blive overhalet på flere fronter, med konkurrenter der igennem den seneste tid har gjorde store akustiske fremskridt. Nu er 360 graders lyd ved at bredde sig mens der samtidig bydes på praktiske konstruktioner der modstår både vand og støv.

For at imødekomme den udvikling, er selskabet derfor budt ind med den radikalt anderledes Revolve serie der adresserer netop de mangler i deres nuværende line-up.

Dagens testemne er Plus-modellen som her får lov til at fremvise, hvad Boses kan med sit nye design.

Se også:  Guide - sommerens bedste trådløse højtalere

Specifikationer Bose Soundlink Revolve Plus

Dimensioner: 104,1 x 104,1 x 182,3 mm
Vægt: 907 gram
Batteri: 16 timer, micro-USB
Input: 3.5mm jack, Bluetooth 4.2
Øvrigt: IPx4 vandafvisende, 360 graders lyd
Farver: Grå eller sort
Pris: 2.799 kroner

Revolve Plus er tydeligvis tænkt som en praktisk størrelse, der skal fylde minimalt i tasken eller på køkkenbordet. Det er et retstående design der forener slidstærkt og stødabsorberende plast for oven og neden sammen med en aluminiumskappe hele vejen omkring.

Hele pakken er stabil - modsat andre oprejste højtalere. En praktisk lille hank for oven gør, at den samtidig kan hægtes her, der og alle steder. Bose synes at have skabt en størrelse der nemt kan placeres allevegne, om end dimensionerne på 10 x 18 cm og en vægt på knap et kilo gør, at den vil fylde en del i rygsækken.

Udseendet på Bose Revolve vil sandsynligvis ikke høste nogle designpriser, men det er tilstrækkeligt enkelt og minimalistisk til, at det ikke vil støde nogen. ’Farve’-udvalget er dog stærkt begrænset: du kan kun vælge mellem grå eller sort her.

I bunden finder du et ¼” monteringhul samt en slidske og nogler poler der giver mulighed for at slutte Revolve til en Bose dock. Denne medfølger dog ikke og krydrer den i forvejen høje regning med yderligere 249 kroner. Det er generelt lidt småt med inkluderet ekstraudstyr til Revolve Plus, her medfølger hverken jack-kabel eller bærepose til højtaleren – det eneste du får med, er en simpel 10W micro-USB oplader.

Basal betjening

Så snart du fyrer op for Revolve Plus går en ’kvindelig’ robotstemme i gang og oplyser, på engelsk, hvor meget juice batteriet har tilbage. Derefter er der bare at parre enheden med din foretrukne musikafspiller.

Parringsdansen er som med de fleste højtalere ligetil, om end mere avancerede standarder som AirPlay, Chromecast og AptX savnes.

Når højtaler og mobil er sluttet til hinanden er betjeningen tilgengæld ligetil. Knapperne er tydeligt afmærkede og man kan ved et klik skifte skrue op eller ned eller aktivere henholdsvis Siri eller Google Now via de indbyggede mikrofoner. Vil du spole frem/tilbage eller skifte nummer skal du dog forbi musikafspilleren.

Har du lyst til opgradere lydoplevelsen, kan to eller flere Soundlinks Revolve sluttes til hinanden til at give mere bund og et bedre stereobillede. Det kræver dog at Boses Connect app fungerer efter hensigten, hvilket den ikke gør med min OnePlus 5 mobil – med iPhone fungerer det dog efter hensigten.

Se også:  Bose Soundlink Mini II - fuldendt minihøjttaler [TEST]

Lyder den godt?

Boses renommé for glimrende lyd i kompakte størrelser er for længst fortjent. Derfor er det også med forventningerne skruet helt op, at ’Play’-knappen presses i bund.

Det store drøn udebliver dog, for Revolve byder ikke på den varme og bastunge signaturlyd som selskabet er kendt for. Bose er i stedet gået efter en mere neutral gengivelse af din musik, hvilket som sådan er fint, men højtaleren synes at være plaget af en yderst filtreret lyd der skuffer.

Revolve Plus formår at stikke tilstrækkeligt dybt i basregiet og når de øverste diskanter uden dikkedarer, men lydbillede synes fjernt, det får en næsten en til at tro at højtaleren er gemt væk i et andet lokale.

Det bliver derfor lidt pinligt for Bose, når den sættes op imod mindre og billigere konkurrenter som BeoPlays kompakte A1 eller Klipsch Groove. Begge disker op med mere større og mere detaljeret lyd, hvor Revolve Plus kun formår at trække fra de mindre og billigere højtalere, når der skrues helt op.

Lydoplevelsen er altså set bedre, men det reddes delvist af et stærkt batteri der ikke er langt fra at leve op til de lovede 16 timers spilletid.

Læs også:  Beoplay A1 - Dansk design når det er bedst [TEST]

En svipser

Med flere års erfaring indenfor bærbar lyd, forventer man noget stort, når Bose introducerer en helt ny serie højtalere med et radikalt redesign.

Boses skyder desværre forbi med denne enhed, som ikke forstår at udnytte sit større korpus til at distancere sig fra langt mere lommevenlige enheder fra konkurrenterne.

Når Bose samtidig tager sig yderst godt betalt for fornøjelsen, er det svært at give Bose Revolve Plus meget mere end en middelmådig karakter. Det bliver til 4 stjerner ud af 6 mulige.

Se også:  Klipsch Groove højtaler - Både stærk og skrabet [TEST]

Fordele:

  • Robust konstruktion
  • Praktisk design
  • Stærkt batteri

Ulemper:

  • Hult lydbillede
  • Høj pris
  • Få ekstrafeatures

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies