Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Chasing Yello - guldfisk på flugt (spiltest)

Chasing Yello - guldfisk på flugt (spiltest)

TEST: Chasing Yello kan blive ”det nye sort”. Det danskudviklede spil er allerede et stort hit i Apples App Store. Vi har testet det.

Screenshots fra spillet
Screenshots fra spillet "Chasing Yell".

I spillet Chasing Yello styrer du den lille guldfisk, som skal undgå at blive fanget af den syv-årige Mathilda.

Spillet minder i sin form om flere af de kendte spil såsom Temple Run og det netop anmeldte Hugo Retro Mania. Autorun-genren er kommet for at blive på den mobile platform.

 - Hugo Troll Race - Skærmtrolden på nye oplevelser (spiltest)

Chasing Yello har på kort tid opnået en del succes i Apples App Store. Spillet nåede på de første ti dage at blive downloadet mere end tre millioner gange.

Spillet har også ligget nummer ét i 35 lande og på top 10 i alle applikationer i mere end 80 lande. Foruden det har det også høstet en række positive ord med på vejen fra blandt andet AppAdvice, Gamezebo og Touch Arcade.

Mobilsiden.dk har selvfølgelig også set nærmere på det danske spil Chasing Yello, læs testen herunder.

Chasing Yello

Du skal sørge for, at Chasing Yello får samlet flest mulige stjerner på ”flugten” fra Mathilda, men det er ikke alt. Der er nemlig en række opgaver, som du skal løse for at klare dig bedst muligt i spillet. Det kan eksempelvis være, at svømme 150 meter uden at få nogen stjerner eller samle to af de orange stjerner i ét spil.

Jo flere opgaver (kaldes Goals i spillet) du løser, jo bedre og længere kommer du også i spillet, samt får flere ”fordele”. Det er for eksempel også muligt at købe en ”start hvor du nåede til” for 800 stjerner.

Man kan, hvis man ønsker det, købe sig til flere stjerner eller blot gøre det på den ”hårde måde” nemlig optjene dem ved at spille Chasing Yello.

For hvert spil du spiller, er det ligesom i blandt andet Hugo, en ny og anderledes bane der møder dig end tidligere. I ”gamle dage” var det oftest sådan med eksempelvis Rick Dangerous på Amiga 500, at det var præcis samme bane hele tiden. Dermed vidste man hvornår man skulle hoppe, dukke sig osv. hvilket bliver kedeligt i længden.

Udfordringerne og lydeffekterne

Når man spille Chasing Yello er der en række udfordringer og opgaver, som skal løses. Opgaverne man løser, gør, at man gradvist kan flere ting i spillet og flere ting bliver låst op når man kommer i ”mål” med en opgave.

I starten er en af de største udfordringer faktisk, at man skal ”tilte” telefonen før den svømmer til højre eller venstre. Skal den hoppe over noget eller dykke, så skal der ”swipes” på telefonen.

Musikken og lydeffekterne i spillet er sjove, dog kan man godt med tiden blive lidt træt af ”Mathilda” der råber op, men det er dog stadigvæk et flot spil både lyd- og grafikmæssigt.

Konklusion – Guldfisken er fri…

Vi hørte første gang om Chasing Yello, da det kom frem, at dette danske spil var hentet mere end tre millioner gange på ti dage. Efterfølgende startede testen, som har endt med at gøre os en smule ”hooked” på spillet.

Personligt tror jeg, at autorun-genren lige nu har svært ved at mætte markedet og det er lige nu ”den nye sort”. Det er også de spil, som vækker mest i mig og jeg glædes over at banerne ikke er ens hver gang et spil startes op.

Anmeldelserne fra udenlandske sider har også været med en masse ros til de danske bagmænd.

-”Dette spil er rigtigt sjovt og en sikker vinder for fans af autorungenren,” skriver AppAdvice.

-”Det er kompetent, sjovt og nuttet … It’s a blast,” lyder det fra Touch Arcade.

Jeg tror bestemt heller ikke, at det er en tilfældighed dette spil er downloadet så mange millioner gange på kun ti dage. Det er lidt som Gamezebo skriver: -”Temple Run der møder Jetpack Joyride”.

Det bliver spændende at følge hvor mange downloades det vil opnå i den kommende tid.

Du kan downloade Chasing Yello gratis i Apples App Store.


Læs også:
 - Sommerens fedeste danske mobilspil

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nikolai 01-09-2012 06:25:52

Når nu I har spillet og testet spillet, så burde I have set, at det hedder Chasing Yello og IKKE Chasing Yellow...
Jeg synes det er en smule pinligt, at I konsekvent skriver det forkerte navn. Jeg har ikke selv prøvet spillet, men jeg lagde da med set samme mærke til det manglende W i navnet....

0 0
Om brug af cookies