Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   CoPilot Live 7 (produkttest)

CoPilot Live 7 (produkttest)

Absolut forrygende GPS-software til mobiltelefonen. Med CoPilot finder du let vej, og vennerne kan se, hvor du er via internettet.

Mangler du navigation til mobilen, f.eks. som erstatning for Nokia Maps eller andre systemer, er CoPilot Live 7 en mulighed.

Navigationsprogrammet fås til både Symbian S60, Windows Mobile og Blackberry.

I salgspakken medfølger både software til computeren samt hukommelseskort, der blot skal sættes i telefonen som herefter automatisk installerer systemet.

Benyttes Nokia N95 8GB som ikke har plads til ekstra hukommelse, skal alle filerne fra det medfølgende kort, blot kopieres ind i roden på 8 GB-hukommelsen.

Interface i orden

Det grafiske udtryk er voldsom lækkert og ikke mindst simpelt, og alle menuer er udført med flotte farver og forståelige tekster.

Man kan enten vælge et menupunkt via menu-navigationsknapperne eller blot trykke det ciffer, som står ved menupunktet. Opbygningen gør betjeningen meget hurtig.

Indtastning af destinationsadressen begynder med by/postnummer herefter vejnavn. Alle de seneste byer og veje vises ved indtastningen, så du let kan genbruge tidligere destinationer. Der kan også oprettes "foretrukne" bestemmelsessteder.

Detaljeringsgraden på kortvisningen er tilpasset mobilens lille skærm. Alt det overflødige er skrabet væk, og det vigtige, såsom veje fremstår overskueligt og tydeligt

Ud at køre

GPS-positionen findes forholdsvis hurtigt - men bestemt ikke i en prangende hastighed (testet med Nokia N95 8GB indbygget GPS).  CoPilot vinder dog på brugeroplevelsen. Position, veje, informationer og vejledninger fremstår tydeligt og med rigtig god kontrast.

Grafikken har samme lækre følelse, som et flot tegneseriehæfte. Ved første øjekast lidt poppet - men det virker!

Det har været let at finde vej og alternative ruter beregnes ganske kvikt, og man føler sig aldrig "lost". CoPilot kommer også med ruteplanlægning med flere stop. Igen fede valgmuligheder, som er voldsomt intutitive.

Skærmstørrelsen på mobilen indbyder ikke til de lange komplicerede ruter på ferier i udlandet, men til hverdagsbrug er navigationen bestemt anvendelig.

Navigationsstemmen trænger til et facelift. Nogle af kommandoerne er svært forståelige. "Lige forude", lyder som: "Bliv i forruden" eller "...forhuden".

Vis vennerne hvor du er

CoPilot Live 7 har en helt unik live-feature. Her kan mobilen jævnligt opdatere GPS-positionen på nettet.

Via et personligt login, kan du give vennerne adgang til, at følge dig på et kort. Der kan endda sendes ruter ud til telefonen, samt små beskeder.

Live-delen koster ikke ekstra at bruge, bortset fra den datatrafik mobilen benytter for, at opdatere positionen.

Udover at være en sjov feature, er det også noget, der kan anvendes mere professionelt.

Samlet vurdering

CoPilot Live 7 er markedets bedste navigations-system til mobiltelefoner. Let at bruge, tydelig grafik, stabil og mulighed for at benytte intern og ekstern GPS-antenne. I samspil med en fornuftig pris bringes CoPilot til tops.

Softwaren er perfekt til et mindre navigationsbehov, men mobiltelefonens lille skærm, spænder dog ben for, at benytte den på bilferien gennem Europa.

* * * * * * (seks ud af seks)

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nuri58 30-07-2008 13:37:30

Fin og klar artikel. Har netop selv investeret i iGO 8 som jeg synes passer lige godt på anmeldelsen med simpel og overskuelig brug, men har kun set screen shots af Co-Pilote, der var med i overvejelserne da jeg valgte. Problemet med den lille skærm til europaturen finder jeg ikke udtalt på europaturen da jeg synes det funker fornuftigt på min 2.8" VGA skærm, (en 4.5" skærm med høj opløsning ville alt andet lige være mere overskuelig). Dette kan jeg overkomme ved at im/ekspoterer ruten fra/til Google-Earth. Jeg mangler lidt om hvad Co-Pilote byder på her og om der er 3D terræn inkluderet. Er der mulighed for Mobilsiden vil lave en sammenligende test af alle de nye navigations software?

0 0

Om brug af cookies