Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   CoPilot-navigation til HTC Magic og Hero (produkttest)

CoPilot-navigation til HTC Magic og Hero (produkttest)

De nye Google-mobiler kan nu finde vej. Vi har testet, om CoPilot-softwaren dur til noget.

I august kommer navigations-programmet CoPilot 8 til Andorid-platformen. Dermed bliver det muligt at få GPS-navigation på både HTC Magic og Hero.

Hovedtrækkene og grafikken i programmet er præcis de samme, som kendes fra CoPilot til Windows Mobile- og Symbian-baserede enheder.

Alle menuer og ikoner er tilpasset touchbetjening. Det samme gør sig gældende ved indtastning af adresser og ruter.

Større livedel

Blandt nyhederne i CoPilot Live 8 er en udvidelse af "Live services". Her kan man give vennerne adgang til at følge ens position og se, hvortil ruten går.

Vennerne kan via et livekort på nettet følge dig og sende beskeder fra nettet til navigationsprogrammet.

Bliver du træt af at være overvåget, fjerner du blot personens adgang. Dette sker direkte fra CoPilot i mobilen.

Via funktionen "send-position" kan du også dele din placering som sms med dine kontakter.

Live-delen kan også hente den lokale vejrudsigt samt information om vejhjælp, hvor du med det samme får information om din aktuelle position.

Frem til destinationen

Indtastning af destinationen sker fuldstændigt som i andre navigationssystemer, vi savner dog muligheden for at indtaste vej før by - fremfor at være tvunget til altid at angive by først.

Ved kørsel er instruktioner og grafik let forståelig. Men i forhold til store løsninger fra f.eks. Tomtom og Navigon er der ingen ekstra hjælp i form af fotorealistisk grafik ved afkørsler og store sammenfletninger.

Et stort ønske for fremtiden er at få CoPilot-folkene til at udvikle "Reality View" og "Advanced Lane Guide". Disse funktioner giver, på andre systemer, med grafik og billeder på skærmen stor hjælp til føreren - specielt på de store motorveje.

CoPilot vinder på brugeroplevelsen. Position, veje, informationer og vejledninger fremstår tydeligt og med rigtig god kontrast. Grafikken har samme lækre følelse som et flot tegneseriehæfte.

Det har i testperioden været let at finde vej, og alternative ruter beregnes ganske kvikt, og man føler sig aldrig "lost".

Et fint køb til en god pris

CoPilot Live 8 til Android-platformen er på mange områder et fint valg til dem, som har brug for "her og nu"-navigation i dagligdagen, men som ikke vil investere i en decideret GPS-enhed, som blot ligger i skuffen.

Styrken ved navigation på mobilen er netop, at man altid har den med. Vi mener dog ikke, at softwaren egner sig til den professionelle bruger eller lange ferieture gennem Europa.

CoPilot skal have ros for, at alle kort ligger på enheden og ikke skal downloades, mens man kører.

CoPilot Live fortjener topkarakteren seks ud af seks stjerner. Specielt fordi den er prissat korrekt i forhold til konkurrenterne. Omkring 549 kroner med Skandinavien og 699 med Europa-kort.

Selvom dette produkt er et godt køb, skal producenten ikke hvile på laurbærrene. Konkurrenterne er også interessante. F.eks. Navigons software til iPhone, hvor man får features som Reality View med, er værd at holde øje med.

CoPilot kan fra medio august købes i detailbutikkerne i Danmark. I løbet af fjerde kvartal bliver den også tilgængelig via Android Market.

Læs også
Flere artikler om CoPilot
MobileNavigator til iPhone (produkttest)

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter Sivebæk 03-08-2009 12:29:14

CoPilot Live 8 til Android telefonerne har modsat oplyst i artiklen indbygget vognbanehjælp, hvor brugeren kan se nøjagtig de samme skilte ved f.eks motorvejsudfletninger, som fysisk er opsat. Ved hjælp af oplyste pile dirigeres brugeren ind i den rette vognbane. Denne service aktiveres under "Indstillinger" - "Vognbanehjælp". Man kan samtidig bestemme hvor langt før man ønsker at se skiltet på skærmen.
Live Services indeholder som beskrevet en mulighed for at lade ens venner spore brugerens position. Men ikke kun som beskrevet i artiklen på et kort på nettet, men samtidig kan alle tilkoblede venner ses på kortet på mobiltelefonen.
Med venlig hilsen
Peter Sivebæk
ALK Technologies

0 0
Morten Nass 14-08-2009 12:23:40

Ja, det er jo alt sammen meget flot...

Men Peter den kan jo kun købes via Market, dvs at man skal roote sin Android for at få lov til at købe den...

0 0

Om brug af cookies