Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Creative D200 - billig Bluetooth-højtaler (produkttest)

Creative D200 - billig Bluetooth-højtaler (produkttest)

TEST: Vi har testet en prisvenlig højtaler til din mobil. Får man, hvad man betaler for?

Vi har på kontoret hos Mobilsiden.dk testet højtaleren D200, der er en del af Creatives Pure Wireless-serie.

Om lyden i D200 kan man sige præcis det samme, som med Ziisound D5, der er fra samme serie. Lyden er ok, men heller ikke mere end det.

Til gengæld er D200 væsentlig billigere end Ziisound D5, og man kan derfor bedre forsvare den begrænsede lydkvalitet.

Bedre end Ziisound D5

I modsætning til Ziisound D5, som havde en volume-knap, der dels var uhensigtsmæssigt placeret, og dels manglede mellem-niveauer, så har D200 en rigtig god volume-justering.

Den sidder ovenpå højtaleren og sidder ikke i vejen for noget. Justeringen er god og følsom, man kan næsten nogle gange synes man skal trykke lidt rigeligt for at få skruet op/ned for lyden.

På D200 kan man ikke sætte mobilen i en dock ovenpå, men kan i stedet koble den til via en kabel eller via Bluetooth. Det ser ikke nær så elegant ud, til gengæld er man ikke låst fast til at for eksempel kun en iPhone passer i docken.

Ingen batterier

D200 har ikke plads til batterier, og man kan derfor ikke have den med rundt eller stille den steder, hvor der ikke er adgang til strøm.

Det kan man ellers på en lang række andre højtalere, som for eksempel dem fra Philips og Logitech, hvor der er genopladelige batterier i fra køb.

Det er ærgerligt og begrænser brugen.

Radio og musik via Bluetooth

Der er ikke mange knapper eller dikkenoter på D200. Ovenpå finder man tre knapper - volume op/ned og Bluetooth. Bagpå en tænd/sluk-knap og input via standard jack-stik.

Bluetooth-funktionen fungerer rigtig godt. Lyden er god og skarp, helt på højde med, når kablet sidder i. Den har en rækkevidde på cirka 20 meter gennem mure, før den begynder at skratte. Det er nok til, at man i de fleste hjem vil kunne bevæge sig rundt med mobilen, og stadig styre volume, mm.

Konklusion

Creative D200 kan erhverves for cirka 700 kroner, hvilket gør den til en yderst prisvenlig højtaler.

Jeg synes egentlig, at pris og kvalitet hænger meget godt sammen i dette produkt. Lyden er ikke i top, og der er ikke mulighed for at isætte batterier, men det er de eneste to ting, der ikke er helt i top.

Creative D200 ender på fire ud af seks stjerner, ligesom storebroren Ziisound D5, men det er altså alligevel et lidt bedre produkt, til en væsentlig bedre pris.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies