Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   D830 (produkttest) - ultra tynd design-godte fra Samsung

D830 (produkttest) - ultra tynd design-godte fra Samsung

Samsung er på gaden med verdens tyndeste klaptelefon ved navn D830. Mobilsiden.dk har testet den 9,9 millimeter tynde designperle, som overvejende er et positivt bekendtskab.

Stilfuldt design

Designmæssigt er Samsung D830 Ultra Edition 9.9 en rigtig godte. Formmæssigt minder den meget om RAZR V3, selvom Samsungs model er lidt længere, lidt smallere og en del tyndere end Motorolas flagskib. D830 er verdens tyndeste klaptelefon til dato, hvormed modellen lever op til sit ultra-navn.

Det tynde, flade look giver telefonen et stilfuldt udtryk. Modellen kommer i to farver – henholdsvis sort og rød. Den dybrøde model, som Mobilsiden.dk har haft til test, tilfører telefonen et touch af eksklusivitet, som ganske sikkert vil falde i rigtig mange kvinders smag.

En rigtig fed detalje, som sætter prikken over i’et på det i forvejen lækre design, er ciseleringerne på hele fronten i den samme dybrøde farve som resten af telefonen. Det ser mildest talt rigtig godt ud og giver telefonen et helstøbt, smukt udseende.

Design er langt mere, end hvad man ser. Det er også vigtigt, at telefonen er lækker at holde i hånden. Og det er Samsung D830. Materialerne er rare at røre ved og virker til at være af god kvalitet. Og så ligger modellen rigtig godt i hånden.

Brugervenligheden har fået et løft

Det er længe siden, jeg har haft en Samsung-telefon i hånden, og derfor slår det mig som noget af det første, at brugervenligheden har fået et ordentligt ryk i den rigtige retning. Menuen i D830 er overskuelig at finde rundt i, hvilket gør navigation i modellen hurtig og nem.

Desuden ser det ud til, at Samsung er kommet nogle af de tidligere smuttere til livs – eksempelvis laver telefonen nu automatisk stort bogstav efter punktum, når man skriver en SMS.

Selvom brugervenligheden er blevet langt bedre, er der dog stadig plads til nogle forbedringer. Hvorfor skal man for eksempel trykke bruge otte til ti tryk på tasterne på at sende en enkelt SMS? Systemet med at skulle krydse den person af, man vil sende sin SMS til i ordbogen, inden man kan sende beskedne af sted, er sådan set logisk nok – det er bare for langsommeligt og irriterende i længden.

Tasterne på D830 minder rigtig meget om dem på RAZR V3, hvor der kun skal et let tryk til, før de lystrer. I starten kræver det lidt tilvænning at få beskederne til at flyde på D830 – det er som om, de ikke altid lystrer i første forsøg – ganske enkelt fordi de kræver tilvænning at benytte. Til gengæld er det opfattelsen, at SMS skrivningen begynder at gå smertefrit og glat, når først man har fået taget på tasterne.

Funktionsmæssig middelklassetelefon

Når telefonen tændes, kommer der en rigtig lækker skærm på 2,3 tommer til syne. Skærmen har en rigtig god farvegengivelse og er derfor en rigtig positiv oplevelse.

Funktionsmæssigt er D830 det, vi vil betegne som en middelklasse-mobil. Den har de mest almindelige funktioner i en ganske udmærket kvalitet uden at være blandt de aller bedste.

Telefonens kamera er på to megapixel og tager nogle rigtig fine billeder til visning på telefonens skærm eller til at sende videre til vennernes telefoner via MMS eller bluetooth. Telefonen kan også tilsluttet tv’et, så man kan se sine billeder i større format. Men en erstatning for det dedikerede digitalkamera er D830 langt fra.

Udover kameraet har D830 blandt andet en musikafspiller, som spiller overraskende godt. Og så har Samsung ladet sig inspirere af Sony Ericsson med en såkaldt flytilstand, så man kan nyde musikken, selvom telefonen er slukket.

Til musik og billeder tilbyder Samsungs tynde design-perle 80 MB intern hukommelse, som heldigvis kan udvides med et eksternt hukommelseskort.

Telefonen har også e-mail-klient, så man har adgang til sine e-mail på mobilen, og med Outlook Sync kan man synkronisere kontaktpersoner og kalender. D830 har desuden EDGE, som giver hurtigere datahastigheder, surfing og downloads.

Konklusion

Samsung D830 er en rigtig interessant telefon til de designinteresserede, som samtidig vil have en telefon, der kan byde på de mest almindelige funktioner i en ordentlig kvalitet og en menustruktur, der er nem at finde rundt i.

Brugervenligheden er fin, og funktionerne er der, men det er uden tvivl designet, der er i højsædet på D830. Med sit ultra tynde look og sin stilfulde overflade med ciseleringer, vil D800 uden tvivl gå lige i hjertet på mange – måske især kvinderne.

Prismæssigt ligger D830 i middelklassen. I skrivende stund koster den ifølge Mobilpriser.dk mellem 2.500 og 3.000 kroner uden abonnement.


Samsung SGH-D830 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies