Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Dell Venue 11 Pro anmeldelse - Mobilkontor i topklasse! [PRODUKTTEST]

Dell Venue 11 Pro anmeldelse - Mobilkontor i topklasse! [PRODUKTTEST]

Dell Venue 11 Pro er en hybrid, der både er en fuldvoksen PC med Windows 8.1 og en tablet du kan bruge i sofaen.

Det første indtryk - skepsis forsvandt

Normalt er jeg ikke meget for hybridenheder, da jeg ofte forbinder det med dårlige forsøg på at smelte to enheder sammen til en, hvor kompromiserne bliver for store i forhold til fordele.

Derfor var det med en vis portion skepsis jeg tog imod Dell Venue 11 Pro, der er en tablet med fuld Windows 8.1 installeret. Altså en fuldvoksen PC i tabletformat, hvor der kan installeres programmer, ud over de apps der kan hentes via Windows Store.

Jeg har testet enheden sammen med et tastatur, der indeholder et ekstra batteri, således at når tastatur og PC sættes sammen, er der fuldt tastatur og strøm til mange timers arbejde.

Min skepsis over for produktet blev dog hurtigt gjort til skamme, da jeg første gang klikkede tastatur og PC sammen. Koblingen virker meget stabil, og samlet set har enheden nu udseende som en lille ultrabook eller netbook.

Hvis man ser enkeltstående på enheden, uden tastatur, minder den utroligt meget om Microsofts Surface Pro. Hjørnerne på Dell Venue 11 Pro er en anelse mere afrundede, og selve skærmen er en anelse større, men ellers er udseendet meget det samme.

Maskinkraft og skærm

Dell Venue 11 Pro drives af en 2,4 GHz quad core Intel Atom processor og har 2GB RAM og et 64GB eMMC-flashdrev.

Med ovenstående setup, får man super hurtig opstart og afvikling af Windows 8.1, samt problemløs afvikling af selv større programmer.

Skærmen er en 10,8 tommer full HD skærm(1920x1080), der ikke er meget negativt at sige om. Billedet på den trykfølsomme skærm står rigtig flot, med pæne farver og en god kontrast. Der er brede betragtningsvinkler, og selv med direkte sollys i skærmen, er billedet skarpt og let læseligt.

Den trykfølsomme skærm reagerer hurtigt og præcist på berøring, og navigationen er let og simpel, uanset om enheden anvendes som tablet eller som arbejdsstation sammen med et tastatur.

Som tablet – Det hele og lidt mere

Dell Venue 11 Pro kører Windows 8.1, og er man fortrolig med Microsofts styresystem, vil man hurtigt være hjemmevandt i miljøet.

De fleste der anvender tablets, gør ofte flittigt brug af apps, og her har Apples App Store og Google Play længe været helt i front, med et sandt overflødighedshorn af applikationer.

Microsoft har været hårdt kritiseret for ikke at kunne tilbyde samme udvalg af apps, men efterhånden er udbuddet blevet betragteligt udvidet, og nu er hullet til konkurrenterne blevet indsnævret betydeligt.

Det betyder med andre ord, at du med Windows 8.1 har adgang til de fleste store apps på markedet, og rækker det ikke helt til dit behov, har du med Dell Venue 11 Pro mulighed for at finde og installere PC-programmer, helt som du kender det fra andre PC-computere.

Eneste lille minus ved brug af enheden som tablet er, at den føles lidt tung, så den kommer hurtigt til at hvile på enten ben, bord eller sofa.

Det trækker dog til den positive side, at enheden er belagt med en skridsikker gummibelægning, der giver et sikkert og solidt greb.

Som PC – mobil arbejdsplads i topklasse

Har du brug for en bærbar PC med stor skærm skal du naturligvis ikke vælge Dell Venue 11 Pro, da skærmstørrelsen kun er på knap 11 tommer.

Har du derimod brug for en lille arbejdsplads du kan tage med på farten, rammer Delle Venue 11 Pro lige i øjet.

Sammen med tastaturet udgør den en erstatning for en lille PC, der for eksempel passer perfekt på det lille klapbord på flysædet, eller nemt kan lægges i en skuldertaste eller rygsæk, uden at give bæreren ryg- eller skulderømhed.

Installeres en kontorpakke med nødvendige programmer til tekstbehandling, regneark m.m. bliver Dell Venue 11 Pro til det ideelle kontor på farten.

Tastaturet er kvalitetsmæssig helt på højde med de fleste bærbare, og på trods af størrelsen kan man nemt skriver med 10-fingersystemet, uden det føles akavet eller krampagtigt.
Der er god feedback i tasterne, og musemarkøren styres nemt via touchpad med to dedikerede taster.

Det hele spiller godt i harmoni, og vi er derfor ikke et sekund i tvivl om, at Dell Venue 11 Pro er en mobil arbejdsplads i topklasse!

Kamera

Dell Venue 11 Pro er udstyret med et primært kamera på 8 megapixel, der alt i alt perfomer til den positive side. Det havde dog været ønskeligt, om der havde været en flash, der kan anvendes som nødlys under dårlige lysforhold.

Batterilevetid

Endnu et punkt, hvor Dell Venue 11 Pro udmærker sig særdeles positivt. Med batterilevetid til en hel arbejdsdag alene i tablet-enheden og endnu en dags levetid i tastaturet med indbygget batteri, skal man ikke bruge tid på at lede efter stikkontakter. Selv på mindre forretningsrejser er det næppe nødvendigt at medbringe en oplader. Tommelfingeren opad!

Konklusion

Det er sjældent jeg har været så positivt overrasket, som tilfældet har været med Dell Venue 11 Pro. Men med en fantastisk skærm, flot ydeevne, uovertruffen batterilevetid og et arbejdsredskab der føles som om det bare går op i en højere enhed, er der næsten kun positive ting at sige om denne enhed.

Men her slutter det ikke. Den testede enhed er den mindste og billigste af fire udgaver(WiFi only), der er til salg i Danmark, og sammen med tastaturet med indbygget batteri til 1.299 kroner giver det en samlet pris på lidt over 5.000 kroner, for en kombineret tablet og mobil arbejdsstation med fuld PC kapacitet.

Et særdeles interessant valg for dem der gerne vil have fuld PC funktionalitet, men synes at for eksempel Microsofts Surface Pro 2 har et lidt for tungt prismærke. Med andre ord: Du får value for money.

Med ovenstående i mente, et det svært ikke at holde af Dell Venue 11 Pro, og personligt overvejer jeg at investere i en tilsvarende enhed.

Dell Venue 11 Pro får topkarakter: 6 ud af 6 stjerner!

Sådan bedømmer mobilsiden.dk

De fulde specifikationer og forskellige modeller kan ses på dell.com

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bo 02-04-2014 10:36:53

Jeg fik i efteråret en Surface Pro 2 som jeg er helt vild med. Jeg synes helt hybridkonceptet holder med Windows 8,1 fordi man både har den nye startskærm med apps, og så den almindelige desktop, hvor man kan køre Windowsprogrammer.

2 0
Peter Lyck 02-04-2014 10:24:25

Asus har lavet en computer med nærmest identisk koncept og indhold som dog er noget billigere.

Elgiganten har stadig Surface Pro 1 til salg til cirka samme pris som ovenstående, men med langt bedre stats

Surface Pro 2 er dyrere, men har også bedre specifikationer

Andre producenter har også hybrid bærbare, så før du løber ud og køber den anmeldte computer, så tag et ekstra kik på alternativerne.

1 0

Om brug af cookies