Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Den lille smarte Windows Phone - Samsung Omnia W (mobiltest)

Den lille smarte Windows Phone - Samsung Omnia W (mobiltest)

TEST: Samsung Omnia W er en lommevenlig mobil med systemet Windows Phone. Hurtig betjening og LANG batteritid er på pluslisten.

Samsung Omnia W (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Omnia W (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Hvis du er på udkig efter en smartphone med en god lommestørrelse, og længere batterilevetid end det, som de fleste på markedet kan tilbyde, så tag et tjek på Samsung Omnia W, der er efterfølgeren til sidste års Windows Phone-debut, Omnia 7.

Det ydre består af et ret simpelt finish med ”tilbage” og ”søg” som touchtaster, og ”Windows” som en fysisk knap.  På siden er der volumentaster, power og kameratast.

Vægten er nede på 115 gram, mens målene er 116 x 58.8 x 10,9 mm.

Stikket til opladeren (microUSB) sidder i bunden, og i toppen findes et standard 3,5 mm. jackstik til headsettet.

 

Samsung Omnia W (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Omnia W (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Windows Phone på 1,4 GHz

Trods sin kompakte størrelse, er Omnia W hurtig nok til de fleste opgaver.

Windows Phone-systemet kører perfekt på den single-core 1,4 GHz processor, der sidder under motorhjælmen – her er der ikke behov for at tale om dual-core, og andre smarte ord. Der er ganske simpelt ikke en finger at sætte på den generelle ydelse i dagligdagen.

Der, hvor tempoet kan være begrænset er på nettet, hvor indlæsningen af store websites ikke er den hurtigste, jeg har set. Men selvom en side ikke er HELT indlæst, kan der stadig navigeres rundt på den – også uden hele mobilen går i baglås.

Som på andre Windows Phones er der ikke Adobe Flash, men HTML 5, og YouTube videoklips åbner automatisk op, i den dedikerede applikation.

Samsung Omnia W (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Omnia W (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

God lydkvalitet

Til sine absolut mest primære opgave, samtaler, er Samsung Omnia W ret god. Den lyder godt både ved afsender og modtager, og er god til at holde fast i mobilnettet, så de såkaldte call-drops, er minimale (testet med Telia).

Den indbyggede højtaler klarer sig hæderligt, både ved samtaler og musik. Men der er i sagens natur ikke tale om HIFI-lyd.

Også via hovedtelefon-udgangen er lyden ganske fornuftig.

Mere om Windows Phone

Hvis ikke du ved noget om Windows Phone, styresystemet til mobiler fra Microsoft, så skal du blot forholde dig til følgende.

- Windows Phone er nyere end iOS til iPhone og Android-systemet. Derfor findes der flere apps i de to andre systemer, og disse er mere funktionstunge.

- Windows Phone er efter en kort introduktion virkelig let at betjene, og i øvrigt mindst lige så enkelt at anvende som en iPhone – måske lettere.

- Skærmen består af ”fliser” også kaldet ”tiles”. Dette er genveje til funktioner eller programmer, der kan vise forskellige informationer, f.eks. tidspunktet for ens alarm, eller en vejrudsigt. Disse kan flyttes rundt efter behov – der kan desuden være flere eller færre. En ”flise” kan også være en kontaktperson eller et link til en hjemmeside.

- Windows Phone understøtter synkronisering med alle større tjenester som Microsoft, Google, Facebook osv.

- Alle mobiler med Windows Phone fungerer grundlæggende set, ens. Det er applikationerne, hukommelsen, designet og hardwaren der er forskellige fra mobile til mobil.

Du kan læse mere om Windows Phone i artiklen ”Sådan er Windows Phone”.

Samsung Omnia W (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Omnia W (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Utrolig lang batteritid

I Omnia W sidder et batteri med en kapacitet på 1500 mAh, hvilket er ret meget, i forhold til størrelsen på mobilen.

Windows Phone er som system meget strømøkonomisk, selv når man taler meget og har flere konti med synkronisering kørende, men Samsungs hardware må have fået nogle små justeringer også.

Jeg har i testperioden været helt oppe på halvandet døgn, uden at lade op, hvilket med mit forbrug, er helt uhørt. Normalt holder mine smartphones kun omkring 18 timer som et maksimum.

Så blandt de smartphones jeg har testet det seneste år, er Omnia W klart den, der holder strøm i længst tid.

Rimeligt kamera

Megapixels er ikke et udtryk for kvalitet, når det kommer til fotos. I denne mobil sidder et fem-megapixels kamera, samt en enkelt fotolys-diode, og dette er egentlig ganske rigeligt.

Billederne er ikke verdensklasse eller kunst, men rimelige når der tages forbehold for, at de er taget med en mobiltelefon. Udendørs-billederne er klart bedst, mens indebilleder er temmelig skuffende. Tilgengæld er mobilen god til at sætte præcis GPS-position på.

Selvom telefonen er låst, kan kameraet aktiveres, blot ved at holde kameratasten nede et kort øjeblik. Fotos kan uploades til Facebook, sendes som mail osv. Det er også muligt at foretage simple fotorettelser.

Det er i øvrigt muligt at optaget videoklips i HD-kvaliteten 720p med 30 billeder pr. sekund.

Billeder taget med Samsung Omnia W

God skærm, men

Samsung kan noget med skærme, ingen tvivl om det.

I Omnia W sidder en Super AMOLED skærm på 3,7 tommer og en opløsning på 480 x 800 pixels.

Grafik, billeder osv. står virkelig flot - men set i forhold til f.eks. Nokia Lumia 800, der kun har en AMOLED-type, er den ikke helt god nok.

Til sammenligning så ser tingene på Nokia'en bare bedre og mere detaljeret ud. Det betyder ikke at Omnia W har en dårlig skærm - slet ikke. 

Ikke meget plads til musik

Musikafspilleren i Windows Phone er ret god, og der kan desuden streames musik via Spotify, der hentes i Windows Marketplace.

Men Omnia W er ikke mobilen for musikentusiaster – eller mobilkøbere med et stort medieforbrug. Dertil er pladsen for trang.

Der er kun 8 GB indbygget hukommelse, hvilket slet ikke er nok, særligt fordi den ikke kan udvides. Du kan med andre ord ikke sætte et microSD-kort i mobilen.

Samsung Omnia W (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Omnia W (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion: Glimrende smartphone til begyndere

Samsung Omnia W er ikke værd at anbefale til hardcore smartphone-brugere, men den er glimrende til dem, som ikke har den store smartphone-erfaring.

Windows Phone er let og overskueligt – mobilen og systemet gør det man forventer, når man forventer det. Desuden er både størrelsen og batteritiden helt perfekt.

Omnia W er ikke på niveau med Nokia Lumia 800, der sættes til salg i starten af januar 2012, men den er et godt stykke ad vejen. Og til en pris på 2.699 kroner, ifølge Mobilpriser.dk, uden abonnement, rammer Samsung næsten plet.

Fem ud af seks stjerner.


Samsung Omnia W I8350 - billigste pris fra 2999kr.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Sokrates 28-01-2012 11:46:33

tænkte på om mobilen er en skrabet windows phone i forhold til eksempelvis Nokia lumia 800 ?
da i siger den ikke er egnet for hardcore smartphone brugere ...

prøvede begge mobiler i 3 butikken i går og kunne umiddelbart
udelukkende se design mæssige fordele hos nokia ( + kamera )
og ikke på selve systemet .

0 0
Sokrates 28-01-2012 12:11:50

ok så lige at nokia lumia 800 har 16 GB hukommelse hvilket jo nok betyder
noget for en "hardcore bruger"

men så lige et spørgsmål til jer windows phone brugere ,hvordan virker
de 25bGB "sky drive" man har - er det laaangsomt at anvende eller
lige så godt som en evt. hukommelse udvidelse på mobilen ?

0 0
Kim Harder 28-01-2012 12:16:34

Sky drive er ikke noget man bruger, der er sensur, så man ved aldrig hvad der er upassende, at lægge op på et skydrev. Derfor er 16GB og manglende sd kort et kæmpe - for disse windows phone.

0 0
Joey 28-12-2011 23:38:29

Nu har jeg gennem det seneste års tid haft både iphones og android mobiler og jeg må sige at det indtil videre er en af de bedste mobiler jeg længe har købt.
Fantastisk flydende uden irritationsmomenter i dagligdagen samt et enkelt og lækkert design!
Og så var prisen bestemt en glædelig overraskelse, kan anbefales :) Glæder mig til at sammenligne den med Nokia Lumia efter nytår.

0 0
claus 03-12-2011 13:36:54

Ved godt det er lidt af et side spring sorry...men hvordan og hvor slår man kl fra når mobilen er låst i ved sort skærm og så hopper det skide ur rundt
nokia N9

0 0
08-12-2011 07:57:47

@claus
Program startskærm
>indstillinger
>enhed
>skærm
>standbyskærm
Den slår du fra og det fjerner uret i standby tilstand..:-)

0 0
Alfix 03-12-2011 12:45:51

Efter at have kigget anmeldelsen igennem igen, maa jeg konstatere at jeg synes den er en anelse diffus.

Mange dobbelkonstateringer og underlige twists saasom skaerm delen. Der bruges 9 linier paa at sige: Skaermen er god men nokia bedre... Det er jo helt meningsloest. Skaerme i denne sammenlignet med alt HTC er jo fabelagtig.

Og hvad er det for noget med.... ..."streames musik via Spotify, der hentes i Windows Marketplace." Ehhh what!!!! Det kraever vist lidt forklaring.

Og hvad er argumentet for at den ikke er for musik entusiaster. Det er noget af det bedste musik software der findes paa telefoner. Alle Android telefoner sucks til music i fht Windows Phone uanset om du bruger 3rd party music apps med skins osv.

Jeres anmeldelser er efterhaanden kedelige og ikke specielt dybdegaaende og i dette tilfaelde synes jeg at snyder folk for en god telefon. Taget i betragtning at i tidligere har skamrost Wildfire S som er en lortetelefon ude af proportioner.

Omnia w faas til 2600,- uden abonnement i Bilka og det maa da siges at vaere et scoop uden lige hvis man ikke gider bruge en formue.

0 0
Kim Harder 03-12-2011 14:08:04

Forklaring omkring Spotify kan ses på Spotify,s hjemmeside, den den er god nok, programmet kan hentes på http://www.windowsphone.com. Betaler man de 99 kr. om måneden, så skulle det være muligt, at streame musik med Spotify.

0 0
Alfix 03-12-2011 10:13:17

Med alt det som nu er paa Windows Phone, med fuld marked og spotify, saa er 8gb helt fint. Der er jo ikke det man ikke har adgang til i skyen.

0 0
hellas7 02-12-2011 22:23:36

Er det samsungs sædvanlige plasticcovers eller er der kvalitet over den?

0 0
Alfix 02-12-2011 23:10:21

Den er bedre kvali end det meste derude og den har en solid foelelse. Bagsmaekken er en solid alu plade som paa Omnia 7. Og vaegten paa telefonen kombineret med komforten goer den til en virkelig godt konstrueret telefon, hvis du spoerger mig.

0 0
aon 02-12-2011 13:41:35

John

Har du oplysninger om hvorvidt Omnia W har Gorilla Glass eller ej?

0 0
Søren Resbo 02-12-2011 12:57:17

Havde du ikke bedre batteri-tid, da du testede samsung gs2? eller husker jeg forkert??

0 0
Mobilsiden.dk 02-12-2011 13:26:40

Hej Søren,

Nej, det havde jeg ikke. Omnia W er klart den mobil, der indtil nu, har givet mest tid på batteriet.

0 0
Kim Harder 02-12-2011 12:06:50

ØV har den ikke GPS navigation indbygget?

0 0
02-12-2011 12:12:59

den understøtter både GLONASS og GPS men en indbygget navi software er der ikke ,til gengæld er den uhyre præcis med navi software da begge systemer kører parallelt som jeg har forstået det.

0 0
Kim Harder 02-12-2011 13:17:24

Software er vel til, at finde :-)

0 0
Allan Madsen 02-12-2011 11:30:52

Er der nogen LED notification?
Altså kan man se, at der er en ulæst mail, besked eller mistede telefonopkald når mobilen er i dvale / skærm slukket?

0 0
Mobilsiden.dk 02-12-2011 12:03:43

Hej Allan

Der er ikke dioder der indikerer opkald, sms-beskeder osv.

0 0
aon 02-12-2011 10:50:52

Fint test, men hvorfor bliver skærmen ikke nævnt?

Det er en Super AMOLED skærm som står fantastisk flot :-)

0 0
02-12-2011 12:04:03

front kamera og gyro er heller ikke nævnt ,de mangler i den Lumia800 ,forstår heller ikke denne bemærkning "Samsung Omnia W er ikke værd at anbefale til hardcore smartphone-brugere, men den er glimrende til dem, som ikke har den store smartphone-erfaring" den får det lyde som en playmobil telefon ,det er da ikke tilfældet som jeg ser det.

0 0
Alfix 02-12-2011 23:11:23

Ja virklig noget underligt noget at skrive. Det er jo stadig Mango der er paa og den har en vild processor sammenlignet med andre smartphones i feltet. Hvis jeg ikke ventede paa Lumia 800, havde denne her vaeret min Mango fon.

0 0
Mobilsiden.dk 02-12-2011 11:59:20

Hej Aon

Afsnittet om skærmen var faldet ud. Det er nu tilføjet. Tak for opmærksomheden.

0 0
aon 02-12-2011 13:13:47

Kan du tage nogle billeder der sammenligner Samsung's Super AMOLED med Nokia's Cleartype AMOLED, det kunne være interessant at se...

0 0
Henrik 05-12-2011 14:55:22

Nokia's ClearBack findes både på deres AMOLED og LCD skærme.

Nokia C6-01/E7/700 har AMOLED med ClearBack, og f.eks. Nokia 701 har IPS-LCD med ClearBack.

0 0

Om brug af cookies