Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Den store Kina-tablet test - er de pengene værd? (produkttest)

Den store Kina-tablet test - er de pengene værd? (produkttest)

TEST: Vi har testet tre forskellige tablets importeret fra Kina. Se om vi vil anbefale en billig Kina-model.

Det er ingen hemmelighed, at smartphones efterhånden er blevet allemands eje. Det samme er formentlig ved at ske med tablets-computere.

Mærkevarer som f.eks. Apples iPad, er et eftertragtet produkt, men ikke alle føler de har pengene til at købe en sådan. Det får i stigende grad flere forbrugere til at vende blikket mod østen, og specielt Kina, for at finde billigere alternativer.

Men kan det svare sig at spare penge og købe et billigt Kina-produkt? Får du hvad du betaler for?

Vi har besluttet os for at lave en test af nogle af de enheder der importeres fra Kina.

Firmaet MyTab importerer og sælger tablets og smartphones, der er importeret fra netop Kina. De har sendt en kasse med tre forskellige Android-tablets og tilbehør, som vi har mulighed for at teste.

Produkterne - No name

Til test har vi fået:

MyTab 10.4:
10” tablet med WiFi, 1GB RAM, 16GB lager, Android 4.0 – Pris: 1.999

MyTab 7.9:
7” tablet med WiFi, Quad-core, 512MB RAM, 8GB lager, Android 4.0 – Pris: 1.499

MyTab 7.6:
7” tablet med WiFi/3G, 512MB RAM, 4GB lager, Android 2.2 Gingerbread – Pris: 2.499

Desuden har vi, som tilbehør, modtaget et 10” og 7” læderetui med indbygget tastatur, samt et aluminiums stativ, der fungerer som holder for skærmene, så de kan stå oprejst, hvis man f.eks. skal se en film eller lignende.

Da kassen med testprodukterne blev åbnet, fandt vi tre hvide kasser indeholdende tablets.

På kasserne var der billeder af de forskellige produkter, men ingen af kasserne var forsynet med varemærke eller logo, der kunne bringe lys over produkternes navne.

Vi må derfor som det første konkludere, at vi her har med ægte kinesiske ”no name” produkter at gøre.

Det samme gjorde sig gældende, når de hvide papæsker blev åbnet og de forskellige tablets taget ud. Ingen af dem var forsynet med mærke eller logo.

My Tab 10.4 – Lever op til Kina-klichéen

Først et kig på den fysisk største af de tre tablets. My Tab 10.4 der er forsynet med en 9.7” IPS skærm på 1024x768 pixels.

Produktets design minder meget om Apples iPad-produkter, dog uden den meget karakteristiske ”Home” knap.

My Tab 10.4 er indbygget i et aluminiums kabinet og har en bred sort ramme omkring skærmen. Det ser ved første øjekast meget pænt ud, men allerede, når man begynder at udforske enhedens knapper og porte, afsløres det hurtigt, at der er tale om et billigt produkt.

Knapperne sidder løst. De kan vrikke frem og tilbage og virker meget plastik-agtige, med skarpe kanter.

Enheden er forsynet med en USB-port, men opladningen sker via en separat indgang til en ekstern strømforsyning. Det vil altså sige, at du ikke kan oplade enheden via USB, men er tvunget til at medbringe en ekstra strømforsyning, hvis du skal have My Tab 10.4 med ud af huset.

Den føles billig, er langsom og tastaturet er håbløst

Når enheden tændes, fremkommer det velkendte Android-miljø, der er tilgængeligt i denne enhed i version 4.0 - Ice Cream Sandwich.

Ved første skærmberøring, blev jeg igen bekræftet i, at der her er tale om et billigt produkt. Skærmen føles ved berøring en smule ru, og fingere hopper let hen over skærmen, når man trækker fingeren fra side til side.

Umiddelbart ser det ud som om enheden reagerer fint og hurtigt, når der trykkes på app-ikoner. Når der f.eks. trykkes på Browser-ikonet lyser det øjeblikkeligt op, men herfra tager det en rum tid, inden browseren er lukket op.

Ved indtastning af noget så simpelt som en web-adresse kan enheden ikke altid følge med. For det meste er den 1-2 bogstaver bagud – vel at mærke, når der blot tastes med én finger. Det er et stort irritationsmoment, der desværre går igen flere andre steder i enheden, når tekst indtastes.

Efter indtastning af en web-adresse i browserens adresse-linje, skal brugeren forberede sig på en næsten ulidelig lang ventetid, før en fuld internetside er indlæst. Det tager lang tid – rigtig lang tid!

Kritikere vil måske straks påstå, at vi har testet det på en dårlig forbindelse eller lignende. Men tilfældet er at vi har testet enheden via en TDC-homeboks med en bredbåndsforbindelse, og via en trådløs 4G WiFi-router på Telias mobilnet. Ingen af stederne bliver ventetiden forkortet nævneværdigt.

Skærm og kamera imponerer ikke

For at teste skærmen, var det meningen, at enheden skulle afspille et video-klip.

Video-klippet skulle hentes via YouTube. Det lykkedes aldrig, at åbne det ønskede video-klip via www.youtube.com på enhedens browser.

Først da klippet blev åbnet via YouTube-applikationen kom der hul igennem og klippet kunne afspilles.

Lad mig sige det med det samme: Skærmen leverer bestemt ikke nogen pragt præstation. Et video-klip afspillet i både 1080 HD og ved reduceret opløsning, virkede i begge tilfælde grynet og pixeleret.

Skærmen er desuden ikke specielt læse-venlig, da omgivelserne bliver reflekteret kraftigt, og i nogle tilfælde virker den næsten som et spejl. Udendørs i solskin går det helt galt. Her er skærmen næsten ulæselig, og enheden dermed uanvendelig.

My Tab 10.4 kommer med nogle få pre-installerede applikationer, men der kan hentes flere via Google Play.

Kameraet er heller ikke noget at hejse flaget for. Både front- og bagkamera er på 2MP og leverer en præstation derefter. Grynede billeder, der har en tendens til nemt at blive ryste- og bevægelsesuskarpe.

Konklusion: My Tab 10.4 – Ikke meget positivt at fortælle

Hvis man skal lave en hurtig vurdering af My Tab 10.4, så er det første indtryk, at der her virkelig er tale om en ”no name”, plastic-agtig Kina-dims, der desværre nok hurtigt bliver et irritationsmoment, frem for fornemmelsen af et godt køb.

My Tab 10.4 er plastik-agtig udført, er dræbende langsom på flere områder og lever i det hele taget op til klichéen om et Kina-produkt.

Ikke en gang prisen er specielt attraktiv. Enheden er lige sat ned fra 2.495 kroner til 1.999 kroner, hvilket kun er ca. 600 kroner billigere end den nye iPad Mini med WiFi og 16 GB lager.

Jeg kan ikke give My Tab 10.4 mere end 2 stjerner. Den er simpelt hen ikke pengene værd.

My Tab 7.9 – Hvor er min internetforbindelse?

Nu går vi over til de mindre 7” tablets og ser i førte omgang på My Tab 7.9, der på papiret ser ud til at være en lille kraftfuld enhed.

My Tab 7.9 er WiFi-only, med 512MB RAM, 8GB lager og 1,5GHz quad-core processor. Den er dog kun udstyret med et kamera. Et face-kamera på 0,3MP.

Enheden er bygget ind i en plastik-kasse, med hvide knapper til on/off og volumen-kontrol. Knapperne virker af væsentlig højere kvalitet end tilfældet er med My Tab 10.4. Selvom der er tale om plastik, er fornemmelsen langt bedre på denne tablet.

På fronten har My Tab 7.9 den klassiske sorte ramme omkring skærmen og 3 touch-knapper: ”Indstillinger”, ”Hjem” og ”Tilbage”.

Hurtig processor men langsomt internet

Når enheden startes op og fingrene begynder at arbejde rundt i menuerne, og blandt de forskellige apps, fornemmer man mere data-kraft end sin storebror. Her er der umiddelbart ingen ventetid, når apps vælges og startes op.

Men de bedre specifikationer, får desværre ikke træerne til at vokse ind i himlen. Hjemmesider indlæses langsommeligt i den indbyggede browseren. Det kan tage lang tid, at hente fulde hjemmesider, ligesom det var tilfældet med My Tab 10.4.

Men hvad nytter det, at have en tablet, hvis man slet ikke kan kommer i kontakt med omverdenen? My Tab 7.9 lider desværre af et stort problem: Evnen til at holde netværksforbindelsen er meget dårlig.

Hvis der kommer bare to vægge imellem enheden og en WiFi-routeren, mister My Tab 7.9 hurtigt forbindelsen og det er ikke muligt, at søge routeren frem igen.

Det betyder en tur hen til routeren, for at søge efter routeren og tilkoble på ny. Meget irriterende når man som jeg, er vant til at kunne bevæge sig rundt i hele huset, med alle enheder, og hele tiden være forbundet til det trådløse netværk.

Jeg har aldrig tidligere testet enhed, der har været så dårlig til at opretholde forbindelsen.

Tastaturet er helt håbløst

My Tab 7.9 lider i nogen grad af et tastatur, der halter lidt bagefter indtastningen eller direkte laver fejl i indtastningen.

Under testen er det sket flere gange, at enheden har skrevet direkte forkert eller tilføjet adskillige ekstra tegn og bogstaver.

I nedenstående lille video-klip, vises et forsøg på at indtaste ”Angry Birds” i søgefeltet i Google Play. Som det tydeligt ses er resultatet ikke det forventede og på ingen måde brugbart.

Nogle vil sikkert mene, at der har været fedt på skærmen eller lignende. Derfor er enheden flere gange tørret af, men med samme resultat.

Skærmen - acceptabel kvalitet

Skærmen er markant bedre end i My Tab 10.4. My Tab 7.9 og gør det faktisk acceptabelt godt og viser fulde HD-videoer i en pæn kvalitet, når man tager prisen i betragtning. 

Den mangler det sidste for at være helt klar og skarp. Det kan virke lidt som om der ligger et lille røgslør henover skærmen, når man sammenligner med andre enheder.

Konklusion: My Tab 7.9 – Positive elementer, men på flere områder ubrugelig.

Forventningerne til denne tablet var noget høje, efter den dårlige oplevelse med My Tab 10.4. Designet og udformningen var dog også væsentlig mere positivt, med bedre byggekvalitet og stilrent design.

Skærmen var også et positivt element, når man tager prisen i betragtning, men derefter går det desværre hurtigt ned ad bakke.

Alene det faktum, at enheden ikke er i stand til at holde forbindelsen til en WiFi-router, med mindre man opholder sig meget tæt på routeren, er et kæmpe irritationsmoment.

Når man så gentagende gange oplever, at tastaturet halter bagefter eller direkte foretager forkerte indtastninger, bliver frustrationerne simpelt hen for store.

Jeg havde store forhåbninger til denne lille tablet, men jeg blev hurtigt skuffet og har ret hurtigt fundet den næsten uanvendelig.

Enheden får lige som sin storebror kun 2 Stjerner

My Tab 7.6 – har 3G, men er laaangsom på nettet

Endnu en 7” tablet, der på flere punkter skiller sig ud fra de to øvrige testede produkter. My Tab 7.6 er designmæssig lidt anderledes.

Enheden er tykkere og tungere end My Tab 7.9 – Igen skal byggekvaliteten fremhæves. Enheden virker robust og knapperne føles ikke billige, selvom de er udført i plastic.

Bagsiden er udført i hvid højglans og forsiden er typisk Android-design, med sort ramme omkring skærmen og 4 touch-knapper på forsiden.

Forhandleren My Tab, oplyser, at der på enheden findes en HDMI full HD indgang – Det er dog ikke lykkedes at finde denne port, hvorfor det må anses som en fejl.

Enheden kommer med Android 2.3.3, hvilket efterhånden må siges at være lige i underkanten, hvor Ice Cream Sandwich er ved at være standard på mange enheder og Jelly Bean er hastigt på vej.

Hurra! - stabilt og med acceptabelt internetforbindelse

My Tab 7.6 er som den eneste af test-produkterne udstyret med både WiFi og 3G, hvilket vil sige, at den kan modtage og sende data via mobilnettet, samt foretage telefonopkald.

Det er med andre ord, altså ikke nødvendigt med en WiFi-forbindelse, for f.eks. at komme på internettet.

Benyttes WiFi til at komme på internettet, holder My Tab 7.6 forbindelsen godt og stabilt. Det samme er tilfældet når der benyttes 3G.

Til forskel fra de to øvrige produkter vi har testet, kører internettet faktisk i et acceptabelt tempo. Fulde hjemmesider indlæses, uden urimelig lang ventetid. Det gælder både, når internettet benyttes via WiFi og 3G.

3G forbindelsen er testet på både TDCs og Telias mobilnet.

Grumset skærm og hæderligt kamera

Skærmen imponerer ikke. Billedet kan virke grumset og pixellerer tydeligt, når der afspilles video. Skærmen er på 800x480 pixels.

Kameraet præsterer hæderligt med sine 2 megapixels på frontkameraet og 3 megapixels på det primære kamera. Billederne bliver skarpe, med pæne farver og for det meste med korrekt hvidbalance. Det gælder også under dårlige lysforhold.

Strømforsyningen med en adapter fra helvede

Til enheden hører en strømforsyning, der dog ikke helt passer til de danske stikkontakter. Derfor medfølger en klodset grå adapter, der sættes på strømforsyningen, hvorefter den passer i de danske stik.

Den grå adapter er dog ikke noget, jeg på nogen måde har lyst til at benytte i mit eget hus, så længe jeg har små børn.

Selv når strømforsyningen er koblet sammen med adapteren, er der frit udsyn til metallet inden i adapteren. Det vil sige, at små børn med hang til pilfingeri, uden problemer vil kunne stikke en genstand ind og røre ved metaldelene.

Jeg vil tillade mig, at være stærkt skeptisk overfor, om denne adapter er godkendt til brug i Danmark og om den er CE-godkendt, hvilket ikke fremgår af produktet.

Konklusion: My Tab 7.6 – bedste Kina-tablet, men ikke uden problemer

My Tab 7.6 er helt klart den bedste af de tre testede produkter fra My Tab. Designet virker stabilt og knap så billigt udført, som de to andre tablets.

Jeg vil gerne fremhæve enhedens kamera, der på trods af sine 3MP leverer en acceptabel indsats.

Desuden skal My Tab 7.6 have ros for sin evne til at holde forbindelsen til både WiFi og 3G, samt den hastighed, hvormed fulde internetsider hentes. Men skille sig ud fra andre producenters produkter, gør den bestemt ikke. Den leverer snarere en gennemsnitlig og forventelig præstation.

Der er derimod plads til forbedringer flere steder: Alene styresystemet trænger til en opdatering, ligesom skærmen ikke ligger på niveau med andre produkter.

Strømforsynings-adapteren er også et kritikpunkt. Jeg ville ALDRIG anvende den medfølgende adapter i mit eget hjem.

My Tab 7.6 koster ifølge My-Tab.dk 2.499 kroner, hvilket må siges at være i den høje ende for en tablet med disse egenskaber.

Det eneste der i mine øje, er med til at retfærdiggøre en højere pris end de øvrige testede produkter, er det indbyggede 3G.

Men skulle jeg vælge, ville jeg hellere investere i en iPad Mini til 2.599 kroner og så benytte min telefons hot-spot funktion til at komme på internettet.

Med den hastighed My Tab 7.6 leverer på internettet, kan en delt internetadgang på en smartphone sagtens levere den nødvendigte båndbredde.

My Tab 7.6 får 3 Stjerner

Tilbehør

Til My Tab findes også flotte læderetuier, med indbyggede tastaturer. En rigtig god ide, men det holder bare slet ikke.

For det første passer USB-stikket på tastaturet ikke ind i de testede tablets. Derfor vedlægger forhandleren, en stor og klodset adapter til at koble tastaturet til tablet´en. Meget skidt, når man ser på udformningen af etuiet, der ellers er pænt lavet.

Men ikke nok med det. Den klodsede adapter er ikke alene om at gøre etuierne uanvendelige.

På tastaturet findes nemlig ikke tasterne Æ, Ø og Å – hvorfor jeg helt vil undlade at foretage nogen test af disse etuier og tastatur. De er ganske enkelt UBRUGELIGE, hvis man har brug for at skrive dansk!

Med testprodukterne var også en aluminiumsholder, der er beregnet til, at holde en tablet, så den kan stå oprejst. Stativet fungerer helt som det skal og er dermed det af de testede produkter, der umiddelbart fortjener den højeste karakter.

Konklusion – Køb ikke billige kina-tablets

Hvis du er på jagt efter et godt kup, når du køber tablets, så bør du være sikker på, at du har prøvet produktet først og er tilfreds med de egenskaber produktet har, i forhold til prisen.

Denne test viser med alt tydelighed, at du får hvad du betaler for, og ved nogle af produkterne betaler du efter min opfattelse for mere, end hvad produkterne leverer.

Der kan selvfølgelig findes enlige svaner på det kinesiske marked for ”no name” tablets, men min klare anbefaling må være: Køb ikke kinesiske ”no name” produkter.

Leder du efter en billig tablet, så se dig i stedet om efter en ældre model af de anerkendte mærker. Samsungs Galaxy Tab og iPad 2, kunne være gode alternativer, hvis du leder efter mere stabile og prisvenlige produkter.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik Kjaer 12-11-2012 16:40:35

Jeg har undersøgt mine oplysninger om Quad core i model 7.9 og jeg har netop fået oplyst fra producenten at der rent faktisk er tale om en single core CPU men med yderligere forbedrende egenskaber indbygget i processoren og motherboarded.

Multi core CPU.
CPU+GPU+VPU+APU = Central Processing Unit + Graphic Processing Unit + Video Processing Unit + Accelerated Processing Unit. It just states that the total performance of the tablet will be improved by such a structure. Multi core just refers to a structure of the tablet motherboard.

Dette har jeg fejlagtigt opfattet som værende Quad core, det beklager jeg og det vil blive rettet på hjemmesiden.

Venlig Hilsen
My-Tab
Henrik Kjaer

0 0
Søren Melgaard 10-11-2012 13:42:59

Tak for alle jeres kommentarer.

Jeg vil starte med at sige, at alle tre tablets har været testet over en længere periode. Aldrig tidligere har jeg oplevet produkter, der fejler så ofte og så kraftigt, som det er tilfældet med My Tab. Derfor vil jeg holde fast i min vurdering.

Det er en klar fejl fra min side, at jeg har oplyst My Tab 7.9 som værende med qaud-core CPU. Beklager. Producenten oplyser selv således:

"CPU: Boxchip A10. Qaud Core (CPU, GPU, VPU, APU) Cortex A8@ 1,5Mhz"

Til dem som synes det er underligt, at vi har anmeldt disse produkter og ikke nogle "ordentlige Kina-produkter", så kan jeg kun sige, at vi bestemt havde ventet os mere af disse tablets. Det er dog umuligt, at vide, hvordan et produkt er, før det er blevet testet.

Nogle mener der bliver sammenlignet for meget med iPad Mini. Det kunne lige så godt have været Nexus 7 eller andre produkter, men nu valgte jeg noget af det nyeste par markedet, specielt i relation til prisen.

Det er klart at producenten er utilfreds med en sådan anmeldelse, men når alle tre produkter performer så dårligt, og der ikke kun er tale om et enkelt tilfælde, så retter vi ikke henvendelse til importøren og forespørger om det nu også kan have sin rigtighed.

At Henrik Kjær har testet sit eget produkt og fundet det godt og pålideligt, må stå helt for hans egen regning.

Vi tester produkterne "ud af kassen", som forbrugerne vil opleve dem.

Med hensyn til strømforsyningen "fra helvede", så vil jeg stadig have lov at betvivle sikkerheden i den. Det er korrekt, at det formentlig kun er et blottet jordstik, men jeg har ikke set nogen CE-mærkning på produktet og holder stadig fast i, at jeg ALDRIG ville benytte det i mit eget hjem.

Testen er en brugertest, og ikke en videnskabelig test med nøjagtige målbare parametre.


Med venlig hilsen

Søren Melgaard
Mobilsiden.dk

0 0
Henrik Kjaer 12-11-2012 12:18:21

Jeg er glad for at jeg ikke er ene om at syntes at anmeldelsen og sammelignings grundlaget i testen er forfejlet.

Det er klart at anmelder er nødt til at fastholde sin kritik, det kan jeg sagtens forstå, og havde heller ikke forventet nogen indrømmelser...

Anmelder skriver selv at han havde store forventninger til vores Tablets... netop det er efter min mening en forkert ingangs vinkel til en test af (sammenlignet med Ipads) billige tablets. Min svigerfar har en gammel bærbar pc. hvor hentning af en hjemmeside tager flere minutter...Da jeg stak ham en tablet syntes han den kørte med raketfart...så hele snakken om "laang tid" er jo meget individuel i forhold til hvad man er vant til...

At Anmelder tester produkterne ud af Kassen er helt ok, men at påstå det som værende som forbrugeren vil opleve dem, må også være meget individuelt for hver enkelt bruger.
Har man haft den nye Ipad eller lignende imellem hænderne, bevares, så peformer den nok ikke så godt, men den er altså også 1700,- kr. billigere (10.4).

Med hensyn til strøm adapteren så er det ikke formentligt et jordben... det ER et jordben...PUNKTUM...

Sidst skriver anmelder at det er en brugertest, helt ok...
men han tager i mine øjne ikke udgangspunkt i den gennemsnitlige bruger... snarere superbrugeren der er vant til Ipads som værende standarden

For at dette ikke skal blive en lang tråd/kamp imellem anmelder og jeg, så vil jeg i løbet af kort tid lægge youtube videoer op på vores hjemmeside, med gennemgang af vores forskellige tablets, for på den måde at lade det være op til folk selv at bedømme vores tablets, for jeg føler virkelig ikke at denne anmeldelse kan stå alene, i forhold til en objektiv og saglig anmeldelse, og som iøvrigt får vores tablets til at fremstå som uanvendelige og ubrugelige, hvilket de laaangt fra er.

Venlig Hilsen
My-Tab
Henrik Kjaer

0 0
Allan 12-11-2012 13:23:27

Sidst skriver anmelder at det er en brugertest, helt ok...
men han tager i mine øjne ikke udgangspunkt i den gennemsnitlige bruger... snarere superbrugeren der er vant til Ipads som værende standarden


Henrik, når Apple nu sidder på i størrelsesordenen 75% af tablet-markedet så er det altså meget relevant at sammenligne med en iPad i denne anmeldelse. iPads er vist ikke for superbrugere - snarere tværtimod, ville nogle mene.

At Anmelder tester produkterne ud af Kassen er helt ok, men at påstå det som værende som forbrugeren vil opleve dem, må også være meget individuelt for hver enkelt bruger.


Hvor mange almindelige brugere bruger reelt tid på f.eks. firmwareopdatering (hvis det ikke er automatisk OTA med et par klik) o.lign. aktiviteter, der gør at de ikke bruger produktet ud af boksen? Hvad forventer du at dine kunder skal gøre for at få deres produkt til at fungere optimalt efter de tager det ud af boksen?

0 0
Henrik Kjaer 12-11-2012 14:20:03

Ud fra ovenstående kommentar har jeg vistnok ikke formuleret mig helt forståeligt... med Superbruger mener jeg, dem som er villig til at betale hvad som helst for det nyeste nye.
Gennemsnitsbrugeren er mig selv og resten af Hr og Fru Danmark med et almindeligt Tablet behov og for hvem nogle få sekunder i forbindelse med hentning af en hjemmeside er acceptabelt.

Allan, det jeg mener er at man ikke kan sammenligne et produkt i prisklassen 2000,- med et produkt til næsten det dobbelte... hvorfor er der en så stor prisdifference, på de 2 produkter...
Køber du en ferrari til 3mill. så får du en bil der er meget hurtigere end en Skoda, men Skodaen kan det samme, den er bare ikke så hurtig...men bestemt ikke uanvendelig og ubrugelig...

Når folk køber en af mine tablets forventer jeg at de kan bladre igennem android menuen og selv opsætte sprog, tastatur input, email, wifi osv. præcis som man må forvente når man køber andre tablets, Ipad eller ej...

Men som sagt så vil jeg lægge video på vores hjemmeside hurtigst muligt, med tabletten ud af boksen og gennemgå den for interesserede.

Venlig Hilsen
My-Tab
Henrik Kjaer

0 0
Allan 10-11-2012 18:50:49

+1

Godt svaret, jeg føler generelt at kritikken af anmeldelsen er forfejlet. At distributøren føler det er et godt produkt (og en dårlig anmeldelse) beror måske på, at vedkommende ikke har prøvet andet (f.eks. iPad eller Nexus) - det kan jeg selvfølgelig ikke vide, men hans indlæg giver lidt det indtryk.

0 0
Kongand 08-11-2012 20:56:02

HVIS nu de tre tablets er så dårlige og ikke kan anbefales at bruge penge på, hvordan kan den ene så ende ud på tre stjerner??
Hvad giver I stjerner efter??
I min verden svarer tre stjerner (ud af fem/seks) til, hvad man forventer eller tæt på - en middelværdi.
Når jeg læser testen, tænker jeg, at de langt fra lever op til bare forventningerne til en tablet (til trods for anmelder vist allerede inden har indstillet sig på, at produkterne stinker), så jeg forstår virkelig ikke, hvordan de kan score to og tre stjerner. Specielt ikke, når der står "Strømforsynings-adapteren er også et kritikpunkt. Jeg ville ALDRIG anvende den medfølgende adapter i mit eget hjem."
Bare den sætning ville give produktet nul eller højst én stjerne i min verden. - Hvis altså sikkerhedsbristen var sand.

Synes det er en rigtig god idé, at anmelde produkter i alle niveauer, men prøv nu og vær lidt objektiv, realistisk og ikke mindst bare en lille smule informeret om alternativer de kan sammenlignes med frem for top produkter, der slet ikke er i samme liga.

0 0
Henrik Kjaer 08-11-2012 18:22:13

Lad Mig starte med at sige, at det er mig der importerer de testede Tablets. Vi fik de første tablets hjem til Danmark i Januar. siden da har de været igennem alle 3 ungers "kærlige" behandling, ligesom fruen og jeg selv har brugt dem flittigt til websurf og mail mm. De har alle perfomed upåklageligt. Så der ligger måneders intensivt og hårdhændet brug bag en beslutning om endeligt at hjemtage enheder til salg. siden har vi solgt adskillige enheder til venner og deres venner, uden at høre en eneste negativ tilbagemelding, så denne test kan jeg på ingen måde nikke bare en anelse anerkendende til.

Jeg indsendte de 3 testede enheder til mobilsiden i håb om at få foretaget en både saglig og objektiv test og sammenligning, ikke med iPad, men med andre Android baserede tablets.

Jeg er netop færdig med at læse testen, og sidder med en fornemmelse af, at det har været anmelders fornemste pligt at nedskyde Alt fra Kina, frem for at bedømme objektivt og sammenligne sagligt, både i forhold til pris og specs...

MyTab 10.4
Anmelder klager over for dårligt lys i skærmen, men nævner ikke at man kan skrue op for skærmlyset i Androidmenuen, har ikke selv oplevet svagt lys med lystyrken skruet godt op. Knappernes kant kan godt virke lidt skarp fra ny,(indrømmet) men det virker som om det er en micro grat fra standsemaskinen, der hurtigt slides ved kortvarigt brug...disse er ihvertfald ikke længere skarpe på vores egen enheder, og i det hele taget ikke noget vi overhovedet har lagt mærke til fra start...
Det virker som om anmelder har villet finde de negative sider. der er f.eks ikke skrevet at, "det da var dejligt med en enhed i et robust aluminiums kabinet..". dette har da helt sikket reddet vore egne tabs når ungerne har tabt dem på vores flisegulv.
Testen ved indlæsning af hjemmesider kan jeg slet ikke få noget ud af, da der ingen sammenligning er...hvor lang tid er laaang tid?...
Har lige taget tid på indlæsning af
www.my-tab.dk det tog under 2 sek. det kan jeg godt vente på.
med hensyn til skærmen, så lyder det på anmelder som om der var tale om en pukkelpist i de østrigske alper..."Fingeren hopper hen over skærmen"... direkte vås... skærmen er en ips skærm og magen til den der sidder i mange "mærke" tablets

MyTab 7.9
i testen vises en youtube video, hvor der fejlindtastes. dette har jeg faktisk selv oplevet og fundet irriterende indtil jeg fandt ud af at jeg sad med min tommelfinger på skærmen, under indtastning... men selv hvis alle forsøg på indtastning fra anmelder har været gjort korrekt, undrer det mig faktisk at han ikke har kontaktet mig, da der jo kan være noget galt med det testede eksemplar, og jeg ville selvfølgelig straks have sendt ham et andet eksemplar.Vi har ikke selv oplevet fejltastning ved korrekt brug, på nogen af enhederne.

Anmelder
"Konklusion: My Tab 7.9 – Positive elementer, men på flere områder ubrugelig"...
Igen et meget mærkværdigt ordvalg i en test...
hvis den på flere områder er ubrugelig, så der efter min overbevisning ingen ide´i at snakke om positive elementer...

Mytab 7.6
starter en overskrift "3G men Laaangsomt internet"
lidt nede i testen skriver anmelder "kører internettet faktisk i et acceptabelt tempo. Fulde hjemmesider indlæses, uden urimelig lang ventetid. Det gælder både, når internettet benyttes via WiFi og 3G." ...
En underlig og direkte selvmodsigelse fra overskriften, og ihverfald ikke sagligt.

ved nærmere gennemlæsning af testen kunne jeg godt finde flere mærkværdige selvmodsigelser... men dem kan læser garanteret selv finde...

Som importør og sælger af MyTab føler jeg at produktet i den grad bliver sablet ned af mobilsiden, på en ikke saglig og ihvertfald slet ikke videnskabelig anlagt testfacon, hvor man direkte sammenligner med tilsvarende tablets hvad angår indlæsningstider mm.

Når jeg sidder med mine Køber øjne på, er der ingen tvivl om at jeg aldrig ville investere i en af de "anmeldte" tabs. Men når jeg sidder med en af tabletterne og arbejder eller surfer, så kan jeg slet ikke nikke genkendende til et ord fra testen, jeg ville nægte at tro at det var dem der var testet.

unødvendigt at sige at jeg er meget skuffet over hvad jeg føler har været en halvhjertet test med en anmelder der har haft sin mening på forhånd omkring kinesiske tablets, og udelukkende er gået efter at få sin overbevisning bekræftet, i form af usaglige ord og floskler som "skarpe knapper"... "Kina klicheen holder" "ulidelig lang ventetid" er anmelder gået langt for at få fordommende bekræftet... Ærgeligt, når jeg ved at mange inkl. os selv her i familien, er meget tilfredse med MyTab tablets.

Jeg kan ihverfald forsikre alle der måtte læse med, om at vi er meget seriøse omkring vores ting og tager vores ansvar og kunder yderst seriøst.

Med Venlig Hilsen
My-Tab
Henrik Kjaer

0 0
OliverB95 08-11-2012 21:24:21

Pinligt, Mobilsiden. Pinligt!
Utrolig dårlig anmeldelse, hvor der konstant sammenlignes med iPad, og ikke produkter i samme prisklasse, som Nexus 7.
Og som andre også nævner: Hvordan kan de få 2-3 stjerner, når de koster nogenlunde det samme som Nexus 7 (som i vist gav 5 stjerner)..? I skriver at de er ubrugelige! Hvordan kan de så få mere end 0-1 stjerne?

Latterlig, amatøragtig anmeldelse!

0 0
Henrik Kjaer 08-11-2012 19:47:44

Vedr. 7.6
"Strømforsyning med en adapter fra Helvede"

Er lige blevet gjort opmærksom på at der er 2 billeder af adaptoren til strøm , det havde jeg ikke set.kunne ikke helt forstå anmelders kritik vedr. adaptoren til strømforsyningen, som værende livsfarlig.

Den medfølgende adaptor er en universal adaptor, det blottede metal som anmelder skriver om og ikke vil have i sit hjem, er såmænd en kompalibilitet til stik med jordben... og altså ikke det mindste farligt...tværtimod er det forberedt for yderligere sikkerhed... Der er således ikke forbindelse fra det synlige metal på billede 2, til nogen af de 2 strømførende ben...

der kunne anmelder godt have læst lidt på lektien...

vi forsikrer at alt medfølgende el udstyr og andet i kassen selvfølgelig er CE godkendt...

Med Venlig Hilsen
My-Tab
Henrik Kjaer

0 0
Henrik Kjaer 08-11-2012 18:56:06

Takke den som takkes bør...
Ups... glemte indledningsvis at takke Mobilsiden for at I tog jer tiden til at anmelde vores Tablets. det er trods alt rart når man står med et nyt produkt, at nogen tager sig tiden til at anmelde produktet...Tak for det.

Med Venlig Hilsen
Henrik Kjaer

0 0
Balano 08-11-2012 18:49:40

Velkommen til Mobilsiden ! :-D

0 0
Michael Larsen 08-11-2012 16:47:58

For det første er den såkaldte "quad-core" tablet ikke en quad-core tablet, men en single core. At forsøge at trylle den om til en quad-core, er som at forsøge at trylle processoren i min gamle trofaste Samsung Galaxy S I9000 om til mindst en triple-core... Det går bare ikke.
For det andet, så er processoren i 7.9 og 10.4 stort set lige kraftige. At anmelderen fornemmer den ekstra data kraft taler ikke til hans fordel. Måske han skulle overveje, om ikke den lavere skærmopløsning måske er den største årsag til denne "fornemmelse", muligvis en bedre optimering af softwaren på 7.9...

At konkludere, at man overhovedet ikke skal købe kina-tablets, baseret på en test af 3 tablets, der kører sidste års kina-tech til fuldstændig tåbelige priser, er en skændsel! Man kan købe en 7" kina-tablet fra England, med dette års kina-tech(dual-core, 1gb ram etc.) til under halv pris af, hvad disse, efter min mening, charlataner tager for deres 7.9...

MVH

P.S.
Det er muligt, den nye kina-tech ikke er at finde i Danmark, men nu er vi altså del at det indre marked, så det burde ikke være nogen undskyldning.

0 0
Jøren 08-11-2012 16:47:09

Vil lige minde om, at en iPad også er et produkt fra Kina, dog udviklet i USA, som af en grund er et kvalitetsstempel.
iPad og også skarpe kanter på knapperne. Men det er klart at en Ipad er dyrere. I lavede dog en artikel der fortalte hvor billigt en iPad mine fx koster at producere.
Det jeg vil hen med, er at, JA! Kina tablets kan svinge i kvalitet, og selvfølgelig er en iPad bedre, da der har været større profit til udviklingen af den. Materialemæssigt vil en god Kina tablet kunne måle sig med et appleprodukt, hvis dog man også betalte sig derefter. De er begge lavet et sted der skriger: "Jeg er produceret det sted på jorden, hvor man forventer mindst af mig".

0 0
TOCA 08-11-2012 16:03:44

Hvorfor er det lige Ipad, der bruges som sammenligning her? Der findes billigere alternativer, som leverer varen, f.eks. Nexus 7, til kr.2.000,-, eller maskiner fra Archos, og ja, helt sikkert også kvallitets apparater fra Kina, til under 2k.

0 0
Belgarion 08-11-2012 14:22:08

Jeg forstår slet ikke denne Anmeldelse, det er jo som at sige at uha de kina tablet er bare noget lort? hvad med at teste nogle af de Kina tablets som faktisk virker ret glimrende.

jeg har selv en Yuandao Window n90 som har dual core. Som virker super for de 1500 jeg gav for den, og den blev sendt fra Kina en Lørdag og var hos mig Mandag. Har routet den og stadig virker alle firmvare fra Yuandao hjemmeside, da route sin Android enhed bare er noget alle i Kina gør. Så der for er der også support på deres enheder, det er ikke noget de store producenter kan prale med. Den kom i sin tid med android 4.04 men har selv 4.1 jellybean på den. Her i Bunden kan man se en review på den fra en amerikansk Side.

CPU:RK3066,Dual Core,1.6GHz
GPU: Quad Core Mali-400MP
OS
Android 4.0.4
Memory
1GB DDR3 Ram,16GB Nandflash built in
Extend Memory up to 32GB via micro sd card
Screen
9.7 inch IPS Capacitive 5 points Multitouch Screen
1024*720px 16:10
Audio
Built in Loud Speaker
3.5MM headphone jack
Supported Audio Formats:MP3,WMA,WAV,APE,FLAC,AAC,OGG,etc.
Video
1080P,AVI,RM,RMVB,MP4,MKV,WMV,MOV,DAT,VOB,PMP,MPEG,MPG,FLV,ASF, TS,TP,3GP,etc.
Features and highlights
•Android 4.0.4
•Bluetooth
•1GB RAM
•Wifi IEEE 802.11b/g/n
•1.6GHz Rockchip processor dual Core processor
•Powerful GPU processor
•1024*720 16:10 High Resolution
•Dual Cameras
•16GB Built in
•Flash 11
•Smooth video playback performance
•Gsensor
•Speaker
•HDMI
•USB2.0 (host)
•Mini USB2.0
•Microphone out
•Slim body
•3.5mm audio jack
•Support 3D games
•E-book:Support TXT,PDF,CHM,HTML,PDB,UMD,FB2,etc.
•Picture Browse:Support JPG,BMP,PNG,TIFF,etc.
•Office: Word,Excel,PPT,PDF,etc.
•9.6mm thickness,630g
Battery
Built in Battery 8000mAh


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nrhkBZspN4M

0 0
mrloko 10-11-2012 10:08:33

Hvordan har du rooted den.? Hvilken guide brugte du?

0 0
mrloko 08-11-2012 20:11:47

Jeg har også købt en Window N90. Den køre rigtig godt.! Den kom med JB. 4.1. Spil køre fuldstændig flydende og skærmen er flot.
Browseren er ikke fantastisk, men Dolphin kører godt på den.

0 0
Erling 08-11-2012 15:31:55

Fuldstændig enig.
Der skal da ikke være nogen diskussion om at de tablets der her er anmeldt er nogle slemme "KinaKnald" men derfra og så til at konkludere at Kina tablets generelt ikke er pengene værd er der et meget langt stykke.

Huawei har ikke mindre end 4 forskellige tablets på deres hjemmeside. Hvis deres telefoner skal tages som indikator for kvalitetn af deres tablets er der da sikkert noget som er interessant.

MVH
ELO

0 0
Elias Krause 08-11-2012 16:16:23

Hvis man læser anmeldelsen, finder man da hurtigt ud af, at testen omhandler "no-name"-Kina-tablets - og selv om Huawei er et sjovt navn, ér det da et navn - endda et efterhånden ret kendt tech-navn :-)

0 0
Balano 08-11-2012 15:24:29

Du har helt ret!

Andmeldesen er UBRUGELIG

Vælg dog for fanden ordenlige kina tabs! Og dem er der anmeldelser af!

Kig på
Window N90 N101
Pipo M1, M2, M3
Hyandai Tabs
OSV!

Ikke det lort der bliver andmeldt her. Fy for en artikel, burde ikke offentliggøres.

0 0
08-11-2012 15:52:16

Findes der nogle der kører med Windows 8 som styresystem?? det ville nemlig være interessant..
Jeg er enige med jer i at man ikke skal slå alle over en kam, og selvfølgelig laver kineserne også kvalitet og 1500kr må siges og være billigt, men måske fordelen ved de her tablet er blevet mindre med de lave priser nexus tablet kan købes til i visse del af Europa.

0 0
Lindberg 08-11-2012 13:59:34

Når nu er der så mange attraktive telefoner og tablets derude, hvorfor så ikke anmelde dem frem for at starte med lorteprodukterne, som vel ikke engang fortjener anmeldelse.

Mærkelig disposition...

0 0
Allan 09-11-2012 10:05:10

Det er da en helt kanon test - en af den slags man faktisk kan bruge til noget. De andre test af gode produkter der alle får 5 eller 6 stjerner og mest handler om religion er mindre brugbare end denne, der giver et klart brugbart svar på om disse billige tablets er værd at overveje.

0 0
08-11-2012 14:21:18

@lindberg
Hvordan pokker skal man kunne vide at det er så ringe, som det åbenbart er, hvis ingen anmelder det???

Jeg syntes der er bedst at der er anmeldelser af produkter i alle prisklasser.
Så kan jeg nemlig selv vælge det rigtige til netop mit behov...

Nå, det så er sagt, hold op de virker som elendige stykker hardware, jeg ikke ville købe..

0 0

Om brug af cookies