Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Denon Envaya Mini: Tag musikken med dig overalt [TEST]

Denon Envaya Mini: Tag musikken med dig overalt [TEST]

Anmeldelse: Denon Envaya imponerede i sin test. Nu er spørgsmålet bare, om lillebror Denon Envaya Mini kan gøre den kunsten efter.

Denon Envaya Mini
Denon Envaya Mini

Det er ikke mere end et par uger siden, at vi her på Mobilsiden.dk testede Denon Envaya, der med sit sprøde design og velsonderede lyd slog benene væk under os.

Denne gang tester vi den noget mindre udgave af samme serie, der også med navnet, Envaya Mini, gør det klart, at der er tale om en særdeles let og transportabel højtaler.

Med en pris, der i øjeblikket kun er 200 kroner billigere end sin større udgave er spørgsmålet dog, hvorvidt en smallere og mere udendørsvenlig version af Envaya virkelig er prisen værd.

Læs også: Denon Envaya - Enorm lyd og elegant design [TEST]

Denon Envaya Mini
Denon Envaya Mini

Labert design nok engang

Envaya Mini minder på mange punkter om sin storebror, og med sit hvide frontgitter og orangefarvede bagtæppe, så er det designmæssige koncept nærmest identisk.

Du har dog denne gang ikke mulighed for at udskifte det bagvedsiddende stof, og må derfor tage til takke med en henholdsvis orange farve for den hvide udgave og blå farve for den sorte model.

Læs også: Jabra Solemate Max: Bluetooth højttaler til bas-armen [TEST]

Derudover adskiller Envaya Mini sig en del ved dens form og format. Blandt andet løber det hvide gitter nu hele vejen rundt om højtaleren og giver en idé om en 360 graders lydvinkel.

Knapperne er denne gang at finde i hver ende af højtaleren, hvor der er også blevet gjort plads til en ”batteriknap” med et tilhørende LED-lys, der ved et enkelt tryk på knappen indikerer batteriniveauet.

Denon Envaya Mini
Denon Envaya Mini

Lyden skuffer ikke

Denon forstår virkelig at tilføje deres produkter det, der egentlig tæller, nemlig en fantastisk god lydkvalitet. Endnu engang har de formået at få en urimelig kraftig lyd ud af deres højtaler, og det er endda på trods af Envaya Minis relativt lille størrelse. 

Envaya Mini gør både brug af Bluetooth 4.0 og en AUX-indgang med aptX-teknologi som tilkoblingsmuligheder. Der er også denne gang ekstra muligheder, hvis din enhed er i besiddelse af en NFC-chip, som gør den i stand til nemt og hurtigt at forbinde til højtaleren.

Læs også: JBL lancerer trådløs højttaler og lette høretelefoner

Inde i kernen af apparatet gemmer sig to 40mm fuldtoneenheder med en passiv enhed på 40x82mm, der bidrager til en både kraftig og dyb lyd med en god balance mellem rå bas og den rene klare lyd.

Selvom det afrundede design af Envaya Mini giver en indikation om en 360 graders lydoplevelse, så er det ikke helt sandheden. Man finder hurtigt ud af, at det optimale udbytte af lyden er at finde ved fronten, ligesom ved de fleste andre højtalere af samme slags.

Men alt i alt leverer Envaya Mini en utrolig god lyd, og der er næsten ikke noget at sætte en finger på, når det kommer til denne del.

Læs også: B&O PLAY BEOLIT 15: en fryd for sanserne [TEST]

Specifikationer Denon Envaya Mini

Størrelse: 21,0 x 5,4 x 5,1 cm
Vægt: 0,5 kg.
Lyd: To 40mm fuldtoneenheder samt en passiv enhed på 40 x 82mm
Batteri: Denon lover op til 10 timers afspilning
Farver: Hvid med orange interiør og sort med blåt interiør
Understøttede enheder: Diverse smarthpones, tablets og computere med enten bluetooth eller en AUX-port
Tilkoblingsmuligheder: Bluetooth 4.0 og AUX-indgang med aptX-teknologi
Pris: 899 kroner

Stilrent etui
Stilrent etui

Endnu bedre på farten

I anmeldelsen af den store Envaya-højtaler blev dens evne til at kunne tages med rundt, indendørs såvel som udendørs, i den grad værdsat. Men med Envaya Mini bliver denne evne taget til helt nye højder.

Det at den både fylder og vejer mindre end dens storebror, gør naturligvis højtaleren lettere og mere bekvem at have med på farten. Men størrelsen er ikke den eneste faktor i dette regnestykke.

Envaya Mini kan nemlig bryste sig af en vandafvisende overflade, der betyder, at du kan tage den med til poolen uden at være bekymret for, at der ryger vand ud over den lille perle. Der er dog ikke tale om en decideret undervandshøjtaler, men derimod en forsikring om, at festen ikke stopper, bare fordi der bliver spildt en drink eller to.

Læs også: ECOROX - Vandtæt, hårdfør og musik i evigheder [PRODUKTTEST]

Som en lille ekstra feature til den allerede meget premium-følelse er en lille velour-pose, som følger med til højtaleren. Dette lille etui er perfekt til at opbevare musikafspilleren i, og derefter putte ned i rygsækken eller kufferten.

Batteriindikator samt smart beskyttelse af porte, så vandet ikke kan trænge ind
Batteriindikator samt smart beskyttelse af porte, så vandet ikke kan trænge ind

God på farten, men holder ikke hele dagen

Indtil videre har oplevelsen i brugen af Envaya Mini syntes positiv, men når det kommer til batterilevetiden, ja så holder den ikke længere.

Denon lover, som med den større udgave, en 10 timers levetid for højtaleren, og hvor denne mere end passede på den store udgave, så er det langt fra det samme med Mini.

I flere dages brug, med forskellige lydstyrker svingende mellem minimal og maksimal, har jeg ikke kunne få den til at holde i mere end 7 timer af gangen. Selvom det godt nok kun tager 2 til 3 timer at lade den op igen, så er det ikke helt i orden.

Læs også: WOOFit JAM - Stor lyd på farten[TEST]

Envaya Mini og Envaya
Envaya Mini og Envaya

Storebror vs. lillebror

Overordnet set, så er der tale om en meget enkel og velfungerende højtaler, som hverken skuffer på lyd eller design. Den er enkel og ligetil at betjene og er perfekt at have med i tasken, når musikken skal tages ud af hjemmet.

Når det så er sagt, så lever Envaya Mini ikke op til den lovede batteritid, som i forvejen ligger en smule under konkurrenternes. Så kan det godt være at 7 timers levetid er rigeligt for nogen, men i forhold til den lovede tid, ja så er det ikke holdbart.

Dernæst kommer den, på dette tidspunkt, væsentlige diskussion omkring prisen på de to højtalere i Envaya-serien. Lige nu kan den store Envaya højtaler nemlig købes for 1099 kroner, mens Mini står til 899 kroner. Med så lille en forskel, så vil jeg mene, at man lige så godt kan ofre de 200 kroner ekstra og få en endnu bedre og mere kraftig lyd, der samtidigt også holder i længere tid.

Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at Envaya Mini vitterligt er en af de bedst lydende højtalere i sin vægtklasse, og at jeg i testperioden virkelig har nydt at bruge den.

Vi lander derfor på 5 ud af 6 mulige stjerner til Denon Envaya Mini, kun trukket ned af batterilevetiden og prisen set i forhold til dens storebror.

Læs mere om Envaya Mini på deres egen side

Fordele:

  • Lyden på trods af størrelsen
  • Vandafvisende overflade
  • Nem på farten

Ulemper:

  • Batterilevetiden
  • Prisen

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies