Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Diamond2: Vi bedømmer kamera og billeder

Diamond2: Vi bedømmer kamera og billeder

Fotoduel: Kameraet er forbedret på megapixels, men når den Sony Ericssons fotomobil med otte megapixels? Se billederne og bedøm selv.

HTC har ingen tradition for fotomobiler, men i Touch Diamond2 er der alligevel fokuseret på at skabe forbedringer.

I forhold til Diamond1 er megapixelsantallet forøget fra 3,2 til 5,0 - men som bekendt er pixels ikke det samme som kvalitet.

Vi har været ude at fotografere med Diamond1, Diamond2 og Sony Ericsson C905. Sidstnævnte er af mange betegnet som toppen af poppen i forhold til mobilfotos. Derfor er den god at sammenligne med.

Overraskende resultat

Kameraet i Diamond2 fokuserer hurtigt og fokuspunktet kan flyttes, blot ved at klikke på skærmen. Når der trykkes på udløseren, tages billedet næsten med det samme - hvilket er en vigtig detalje. Fotoet bliver dog kun rigtig godt, hvis motivet står forholdsvist stille.

Fotokvaliteten er overraskende god og farverne er rimelig naturtro.

Både Diamond1 og Sony Ericssons fotomobil, har tendets til at forstærke farverne alt for meget. På billederne af frugttræet med skyer i baggrunden ses forskellen tydeligt. HTC's nye mobil er umiddelbart "kedeligst" men har derimod de mest naturtro farver.

På et indedørs-foto af en blomst, dumper Diamond1 - men Sony Ericsson C905 og HTC Diamond2 ligger meget side om side.

Hvem vinder?

Ud fra denne minitest vil det nok være overdrevent og useriøst, at udråbe HTC's mobil som testvinder over Cyber-shot C905 fra Sony Ericsson, men HTC har i hvert fald oppet sig gevaldigt på fotokvaliteten.

Hvad den enkelte bruger opfatter som godt er meget forskelligt. Derfor har vi lavet nogle zip-filer med billeder, så du selv kan bedømme kvaliteten.

Download:
 - Fotoduel 1 (træ med blå himmel)
 - Fotoduel 2 (blomst indendøre)

 - Samlet pakke med Diamond2-fotos

Video...

På Touch Diamond2 kan videoer optages i en opløsning på 640x480 pixels, men vi kan ikke bedømme kvaliteten endnu, da softwaren stadig er i beta-stadiget.

Blandt problemerne er, at man ikke kan ændre til en mindre opløsning. Antallet af billeder per sekund (fps) kan vi udlæse til 18,89 hvilket ikke rammer de to standarder 24 eller 30 fps.

Vi forventer derfor en række forbedringer i videodelen når Diamond2 kommer i sin endelige version.

Læs også:
Mobiltest: HTC Touch Diamond2 - diamanten er genfødt
Diamond2: Fem fede og fem ufede nyheder
Video: Her er HTC Touch Diamond2

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

AOlesen 15-04-2009 20:46:41

Det ville også være relevant at prøve nogle billeder hvor blitzen kommer i sving, det virker tit somom dårlige mobilkameraer har problemer her, især sammenlignet med en mobil med xenon blitz

0 0
Mobilsiden.dk 16-04-2009 10:24:15

Hej AOlesen. Du har ret - men i testen er alle billeder taget uden blitz/fotolys, da hverken Diamond1 eller 2 har dette.

0 0

Om brug af cookies