Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Duel: Mobilen som løbetræner - Samsung miCoach vs. Sony Ericsson W760i (produkttest)

Duel: Mobilen som løbetræner - Samsung miCoach vs. Sony Ericsson W760i (produkttest)

Savner du en personlig løbepartner? Så har Samsung og Sony Ericsson svaret i form af en mobiltelefon. W760i fra Sony Ericsson og F110 miCoach fra Samsung og Adidas giver både professionelle – og motionsløbere en mobiltelefon, som sagtens kan hjælpe til på løbeturen. Men hvilken en er bedst?

Før løbeturen

Samsung F110 miCoach udmærker sig ved, at være et resultat af samarbejdet med Adidas. Professionelle sportsfolk har været inde over udviklingen, og det afspejles tydeligt i miCoach-pakken.  

Telefonen kommer med hjertemåler og skridttæller, som spiller sammen med et online miCoach-program. Dette resulterer i muligheden for et perfekt set-up af ens eget personlige løbeprogram, som koordineres fra miCoach-hjemmesiden, hvor alt information synkroniseres og lagres. Her planlægges formål med turen eller løbeprogrammet, ønske for resultatet, længde af tur m.v. Programmets professionelle opbygning understøtter både jævnligt motionerende eller daglig løbenørd. Alt planlægges grundigt, synkroniseres med telefonen, og så er man ellers klar til at løbe. 
 
Sony Ericsson W760i holder sig derimod mere neutralt.
Telefonen bryster sig ikke med smart samarbejde, skridttællere og hjertemålere. Planlægningen er op til en selv, men skulle der være et akut mangel på fantasi, kan man besøge Sony Ericsson-hjemmesiden "My Tracks", hvor man kan hente inspiration til løbeturen. Udbuddet er dog begrænset, og featuren ser ikke ud til, at blive den store succes. Nok nærmere et sjovt sidespark.

Under løbeturen

W760i er simpel under løbeturen. Telefonprogrammet Tracker oplyser hvor hurtigt, hvor længe og hvor langt man løber, og som en ekstra feature kan programmet måle, hvor mange kalorier der forbrændes.

Topfunktionen ved W760i er til gengæld GPS-muligheden. Her kan man følge sin rute på et live-kort, og undervejs finde på nye genveje og ruter. GPS'en vil altid kunne guide en tilbage til startpositionen.

Samsung og Adidas er mere grundige i miCoach. Afhængigt af planlægningen med onlineprogrammet, så holder telefonen øje med hastighed, rute, længde, hjerterytme og meget mere. Man kan løbende opdateres om status ved, at slå blødt på telefonen et par gange. Samtidig, via headsettet, fortæller programmet dig, hvordan turen går, og hvad du skal være opmærksom på. Alt koordineres ned til mindste detalje.

På begge telefoner kan man tilslutte musikafspilleren eller FM-radioen, og høre musik via headsettet. I udvalgte W760i-pakker, medfølger MAS-100 Active Speaker - en lille højttaler, der sættes til telefonen og bæltet.

Efter løbeturen

miCoach holder stilen - selv efter løbeturen. Programmet har lagret alle oplysninger fra ruten, og alt synkroniseres med onlinetjenesten, der ud fra resultatet justerer dit fremtidige løbeprogram.

Med W760i er løbeturen færdig, så snart skoene er taget af, og telefonprogrammet afsluttet. Der skal ikke synkroniseres data, og videre planlægning er op til en selv. Man kan studere løbeturen, lægge den online på My Tracks og konkurrere med andre, samt planlægge nye ruter. Det er ligeledes muligt, at få oplyst længden af ruten og antallet af forbrændte kalorier.

Konklusion

Sony Ericsson W760i og Samsung F110 miCoach er begge mobiltelefoner kombineret med løbetrænere, men alligevel er de to produkter vidt forskellige.

F110 miCoach er dybt præget af samarbejdet med Adidas, og hele løbeoplevelsen er gennemtænkt, og planlagt med præcision. miCoach er mest af alt til løberen, der går op i sin sport eller hobby. Programmet er ikke bare tænkt, som en "lille sjov ekstrafunktion".

Med W760i er mere på gimmik-stadiet. Der er ingen seriøs planlægning af formålet med løbeturen, og de features som Tracker tilbyder, skal tages med et gram salt. Programmet kan skam sagtens bruges, men ikke - som en decideret personlig løbetræner. Her opfylder miCoach nemlig kravene for en løbetræner, og burde kunne ses, som et alternativ til f.eks. Nike+ og andre pulsure.

Med W760i og F110 miCoach er der noget til alle. F110 til løberen, som mener noget med sine løbeture - både på et motionerende og professionelt plan, og W760i til løbere, som bare tager en tur for underholdningens skyld.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies