Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Emporia CONNECT: Senior med stil [TEST]

Emporia CONNECT: Senior med stil [TEST]

Anmeldelse: Selvom synet og fingrene ikke altid lystrer behøver mobilen ikke være pinlig. EmporiaCONNECT sammensmelter stil og tryghed i en enhed.

Siden de første 3G-telefoner blev til for en snes år siden, er smartphonen blevet en integreret del af hverdagen for de fleste danskere. Men der er stadigt en række, typisk ældre, mennesker for hvem behovet for kommunikation ikke favner langt udover basale behov som at ringe eller modtage beskeder og fotos.

Emporia CONNECTS mission er tale til disse brugere, men også at skabe tryghed for familie og venner, som kan have vished om hvor ens aldrende forældre eller bedsteforældre er, og samtidig nemt at kunne yde support på afstand.

Hvor seniortelefoner sædvanligvis er præget af et meget utilitaristisk design, overbyder Emporia konkurrenterne med et stilfuldt design der ikke umiddelbart røber at her er en telefon til seniorer.

Læs også: Doro vil bygge bro med Liberto 820

EmporiaCONNECT kommer med ladedock og æske med nem åbning
EmporiaCONNECT kommer med ladedock og æske med nem åbning

Specifikationer EmporiaCONNECT

Mål: 108 x 53 x 20 mm, 110 gram
Design: Aluminiumspaneler, med ladedock
Skærm: 2,8 TFT-display, 240x400 pixel, 175 PPI
Kamera: 2 MP
Lagerplads: 2GB
Batteri: 1150 mAh, 170 timers standby, op til 6 timers taletid
Netværk: 2G, 3G, Standard-SIM
Øvrigt: klaptelefon, alu-design, indbygget panikknap, store læsevenlige knapper.
Pris: 999,- kroner

Stilfuld herre

At motorikken eller sindet ikke er så vakst i livets efteråret er en af livets realiteter. Men selvom man er født i første halvdel af sidste århundrede kan man stadigt have sans for stil og design.

Det har Emporia indset i deres seneste telefon: EmporiaCONNECT. Her er der kræset for detaljerne med en konstruktion der rummer noble materialer, der stilfuldt blender skinnende sort plast med aluminiumsflader.

CONNECT er en klaptelefon med store knapper der vil glæde brugere som er vante til de tro trykknaptelefoner. Knapperne er baggrundsbelyste og er lette at aflæse, men kræver et resolut tryk før de lystrer og afgiver et højlydt *dut*. Det er fint til opkald, men det vil tage tid at stave sig igennem SMS’er igennem T9-tastaturet.

Siderne er flankeret af klare og tydelige knapper til volumen, lommelygte og en dedikeret kameraknap. Power-knappen er gemt under klappen og vil være svær at finde for en svagtseende. Filosofien her er nok at telefonen ikke vil bevæge sig langt fra ladedocken som deler CONNECTs design.

Læs også: Hastighedstest - Her er de hurtigste 4G-mobiler og tablets

Ringe skærm og usselt kamera

EmporiaCONNECT koster lige under en tusindelap, hvilket er billigt i forhold til en smartphone, men befinder sig i det dyre segment for klaptelefoner. Derfor lader skærmen til at være i underkanten i forhold til designets mere adelige ambitioner.

Her et 2,8 tommer display, en fornuftig størrelse der dog ikke lever op til moderne telefoners skarphed og farvegengivelse. Samme kritik kan henvendes til kameraet som med 2 megapixel og fixfokus kun formår at tage knapt brugbare billeder i dagslys.

Målgruppen ser muligvis ikke så godt, men derfor behøver farver ikke at være blodfattige.
Telefonens højtaler er derimod tænkt til hørehæmmede, slår du det maksimale volumen vil de kunne høres i naboejendommen.

En lille skærm på klappen front virker som ur når telefon er klappet sammen, flankeret af tre dioder som lyser op når der er beskeder eller når batteriet trænger til opladning.

Holder styr på venner og familie

Udover det forenklede design er den største styrke hos Emporia CONNECT at den gøre det enklere for venner og pårørende at holde kontakten.

Til formålet har Emporia skabt EmporiaME en app, hvor mere IT-kyndige pårørende kan oprette og administrere telefonen på afstand. Fra app’en kan du oprette nye kontakter, kalenderaftaler eller dele billeder med Emporia-brugeren.

Det er dog ikke alle og enhver der kan gå ind og rode i telefonen, det kræver at CONNECT-brugeren giver en rettighederne til at fjernstyre telefonen. Selve opsætningen kræver lidt teknisk snilde, men når smartphone og Emporiaen en gang er parrede er det enkelt at anvende app’en.

For både brugeren og den ven/pårørende som yder supporten er app’en faktisk en velsignelse, for det er langt hurtigere at tilføje telefonnumre, kontakter, mm. fra smartphonen end via trykknapperne. Det skyldes dels at knapbetjening er sløv, menuerne er ikke altid logisk opdelte, og undermenuerne er ikke lige godt oversat til dansk. Men når Emporiaen en gang er sat op, bliver den enkel og ligetil at anvende.

Generelt skal alt andet end de enkleste funktioner forbigås. Eksempelvis er det ikke lykkedes at dele billedfiler via bluetooth, og at oprette en ny kontakt er trægt med det sløve T9 tastatur.

Panikknappen bagerst slår alarm og ringer selv efter hjælp
Panikknappen bagerst slår alarm og ringer selv efter hjælp

Tryghed i fokus

Udover at sørge for kommunikationen, kan Emporia CONNECT blive en ven i nøden. Dels kan den sættes til at navigere hjem hvis man er faret vild, men den skaber også tryghed for brugerens pårørende.

Via Emporia ME app’en kan telefonen lokaliseres på afstand, og står brugeren i en kritisk situation er CONNECT udstyret med en panikknap på bagsiden.

Når denne aktiveres, skriger telefonens højtalere for fuld hals, og iværksætter en telefonkæde hvor foretrukne kontakter, eller alarmcentralen, ringes op indtil telefonen tages op.

Med EmporiaMe app'en kan du yde fjernsupport til Emporia-telefonen og dens bruger. Via den kan du synkronisere med en Google-kontos kalender.
Med EmporiaMe app'en kan du yde fjernsupport til Emporia-telefonen og dens bruger. Via den kan du synkronisere med en Google-kontos kalender.

En nydelig, men sløv mobil

Designmæssigt er EmporiaCONNECT et friskt pust i et marked for seniormobiler, som har opgivet at levere mere end praktisk formstøbt plast. At få en seniormobil kan kræve overvindelse for en ældre herre eller dame som trofast sværger til fastnetstelefonen – derfor er det velset at der lokkes med en stilfuld oplevelse.

Udover designet formår CONNECT at pakke tryghedsskabende features i klapsammen-format. At kunne administrere telefonen på afstand er en kærkommen funktion, og panikknappen gør at hjælpen aldrig er mere end et klik væk.

Læs også: Ældre føler sig yngre med teknologi

EmporiaCONNECT er dog skabt med et relativt lavt prisskilt for øje - men selvom prisen er mindre end en tusindelap, mener jeg godt at der kan kræves en bedre skærm, et større batteri og en hurtigere mekanik til den pris.

Til sidst kunne EmporiaCONNECT være nemmere at tage i brug, for menuer og undermenuer er indviklede og sløve – selv for den kyndige pårørende der skal opsætte telefonen.

EmporiaCONNECT lander derfor på små 4 ud af 6 mulige stjerner.

Fordele:

  • Lækkert design
  • Stort og læsbart tastatur
  • Fjernsupport og panikknap

Ulemper:

  • For sløv i optrækket
  • Kedelige farver på skærm og fotos
  • Uoverskuelige menuer
 


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies