Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Få musikken fra smartphonen trådløst ud gennem bilhøjtalerne (produkttest)

Få musikken fra smartphonen trådløst ud gennem bilhøjtalerne (produkttest)

TEST: Du kan udnytte musikafspilleren i din smartphone til netradio såvel som Spotify i bilen. Det kræver Car Stereo Clip, som vi har testet.

HTC Car Stereo Clip AUX (HTC Car A100).
HTC Car Stereo Clip AUX (HTC Car A100).

Vores smartphones er fyldt med musik og adgang til streaming-tjenester som Spotify og Tunein Radio, men i bilen bliver det bøvlet at udnytte disse muligheder, med mindre vi vil finde os i ledninger til AUX-stikket i bilradioen.

HTC har produceret en lille universalløsning, der fixer dette problem. Navnet er Car Stereo Clip AUX (HTC Car A100).

Den gode nyhed er, at der er tale om et langtidsholdbart køb, da dette stykke tilbehør fungerer via Bluetooth, så det kan anvendes til alverdens smartphones – også modeller fra Samsung, Apple m.f.

Passer næsten til alt

Carclip har et standard Jackstik i enden, så du kan i princippet benytte denne trådløse modtager, i alle enheder, der har en 3,5 mm. Jack indgang. Det kunne f.eks. være højtalere eller et musikanlæg.

Desværre sidder plastik-rammen og stikket ret tæt på hinanden. I min Skoda Fabia betyder det, at stikket ikke kan trykkes helt i bund, da der sidder en tynd plastikkant omkring stikket i bilen.

Dette har jeg løst med et lille fem centimeters mellemkabel, jeg havde liggende i skuffen. Efter min vurdering, burde et sådant kabel, have været en del af salgspakken.

Skal lades op

Det lille Car StereoClip har indbygget et lille batteri med strøm til omkring fem timers musik. Opladningen sker via microUSB-stik i den ene ende.

Uheldigvis er dimsen så lille, at man glemmer at slukke den efter brug. Det reducerer klart batteritiden, 

Her havde det været dejligt, hvis der var en autosluk funktion indbygget.

Let at bruge men høj pris

Enheden er let at sætte op og betjene, da det blot er tænd og sluk. Understøttelsen af enheder med Bluetooth 2.1 + EDR og fremefter, betyder som sagt, at stort set alle smartphones vil fungere med ”clip’en”.

Lydkvaliteten er rimelig okay. Men som altid når noget overføres via Bluetooth, går nogle detaljer tabt. Dette betyder dog knapt så meget, når man også har bilstøj m.v. at forholde sig til.

På HTC’s officielle tilbehørsshop koster Car StereoClip 499 kroner, hvilken jeg synes er i overkanten.

Konklusion: God men dyr

Jeg har tidligere testet HTC Car Kit som er et absolut ”must have”, hvis man har en HTC One X eller One X+. Men Car StereoClip er ikke på samme måde, et uundværligt produkt. Det er ”nice to have” ikke ”need to have”.

Benyttes den sammen med HTC’s topmodeller vil du opleve, at musikken afbrydes pænt af navigations-instruktioner fra Google Maps. Dette virker helt fremragende.

Selvom jeg godt kan finde andet at bruge mine penge på, ændrer det dog ikke ved, at CarClip gør hvad den skal. Så den kan ikke få andet end seks ud af seks stjerner.


Læs også:
- Test af HTC Media Link HD

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jøren 19-11-2012 17:57:13

Det KRÆVER ikke en Car Stereo Chip.
De fleste Nokia symbian telefoner har den der store dims indbygget.
Så min N8 kommer jeg nok ikke af med, før jeg får en bil med jackstik.

0 0
svenn 20-11-2012 12:01:28

Og det er en af årsagerne til at jeg har svært ved at slippe min Nokia N8, den indbyggede fm-transmitter streamer trådløst musik og internetradio til radio,bilradio, høreværn og alt mulig andet med antenne.

0 0
20-11-2012 15:21:44

Det mangler helt sikkert til Nokia lumia 900..
Havde håbet på Windows phone 8, nu håber jeg Nokia laver en app..

0 0

Om brug af cookies