Fitbit Flex: Motiverende motionsmakker [TEST]

Fitbit er med på moden om wearables, og har kreeret Fitbit Flex til dit håndled.

Fitbit Flex: Motiverende motionsmakker [TEST]

Flere og flere tech-giganter har motion i mente når de smeder nye smartphones. Ligeså følger nogle af de nye smartwatches din adfærd, og hjælper dig med at spise sundere og tage trapperne i stedet.

Det afholder dog ikke Fitbit for at udspille sin egen produktserie af fitness-gear i konkurrencen, og i denne anmeldelse tager vi et kig på håndleds-kompagnongen: Fitbit Flex.

Læs også: Samsung Galaxy Gear – nyt smart watch på vej

De har endnu ikke haft deres store indpas på de danske forbrugere, men står bestemt velset på det amerikanske marked, hvor de ligger skarpt side om side med konkurrenten, Jawbone.

Kan Fitbit Flex virkeligt få dig op i sofaen og sikre dig en sundere hverdag? Mobilsiden.dk kigger nærmere på sagen.

Er det et ur? Er det et armbånd? Nej – det er Fitbit

Går du med Fitbit Flex om håndleddet, vil man gentagne gange opleve nysgerrige folk der spørger: ”Hvad er det?”. Fitbit har formået at sammenskrue en solid og stilet fitness-tracker der vækker opsigt, og alligevel er anonym.

Hele armbåndet består af blød gummi. De to små ”pinde” der skal lukke Fitbit om håndleddet kan være en udfordring at enes med, men når det først er på plads sidder det yderst behageligt.

Med sine flade former hele vejen, oplever håndleddet ingen gener ved skrivebords- eller computerbrug, hvilket er en vigtig feature for en følgesvend der kun skal tages af ved opladning.

Læs også: Google med på fitnessbølgen

Med i pakken får man et lille og et stort armbånd – alle størrelser kan være med. Er man eventyrlysten, kan man erhverve sig armbånd i grå, rød, mintgrøn og navyblå.

Under den lille glasrude findes mekanikken der driver værket. Det skal nævnes at man skal forvente sig nogle ridser på dette vindue, eftersom den følger én gennem tykt og tyndt i hverdagens små strabadser.

På undersiden af armbåndet findes åbningen til den cirka 2 cm lange tracker, der tages ud ved et lille skub på toppen.

En simpel lille chip der lades op vha. den medfølgende dock, og holder strøm i 5-7 dage.

For at kontrollere sine daglige fremskridt, skal man dobbelt-tappe på den store flade. Selv efter længere tids tilvænning, kan man ende med at forsøge sig flere gange pga. en lidt utilregnelig reaktionslyst fra Fitbits side af.

Man kan fra sin computer eller smartphone angive ens daglige mål, om det skal være distance, skridt, kalorier eller aktive minutter. Undertegnede har i testperioden forsøgt sig med 10.000 skridt dagligt, og for hvert 2000 skridt får man én lysende diode til – et pointsystem der vækker motionslysten.

Simplicitet længe leve

En glædelig nyhed der vækker opsigt er, at Fitbit-appen kan findes på iOS, Android og for nyligt blev lanceret til Windows Phone – godt gået Fitbit.

Man synkroniserer sine daglige præstationer gennem Bluetooth 4.0, og er ikke muligt med ældre versioner eftersom de ikke indeholder en ”Low Energy feature”. For at kontrollere ens smartphones kapabilitet, kan man følge dette link

Medmindre telefonens skaber har implementeret en Bluetooth Low Energy feature i telefonen, kræver det mindst Android 4.3, Windows Phone 8.1 Cyan eller iOS 6. 

Frygt ej for din telefons levetid, man bemærker ikke den konstante Bluetooth-aktivitet i dagligdagen. For at spare yderligere på strømmen kan man slå baggrundssynkronisering fra, og i stedet gøre det manuelt ved åbning af appen.

Fitbit formår at holde sine designlinjer i appen, såvel som på internettet – moderne og minimalistisk. Ligeså er informationerne holdt på et minimum for at skabe overblik ved et hurtigt blik, men man kan ofte savne mere detaljerede oplysninger såsom hastighed eller at kunne afgrænse et område på dagen for at se specifik afstand.

Man kan synkronisere sin Fitbit med bl.a. IFTTT, Run Keeper og Endomondo så fremskridt kan deles på medier uden andre netop bruger Fitbit.

Ved løb eller hurtig gang, registrerer Fitbit den højere aktivitet og man får derved ”Active Minutes”. Desværre kan Endomondo ikke opdele og adskille dagens hastigheder, så løb havner under hele dagens resultat frem for løb og gang.

Læs også: Xiaomi lancerer fitness-wearable til under 100 kroner

Når dagen er omme, skal Fitbit have seks sammenhængende tryk for at lægges i seng. Herved får man ikke skridt men logget sin søvn, hvilket fortæller hvor uroligt eller tungt man har sovet. En sjov lille feature der ofte stemmer overens med søvnkvaliteten, og skulle man glemme det, kan man logge det manuelt senere.

Skulle man have venner med Fitbit er der godt nyt til konkurrencemenneskerne. Man kan ikke kommunikere med beskeder, men tirre eller rose andre for deres indsats, som virkeligt giver blod på tanden for den ekstra løbe- eller gåtur.

Et avanceret pedometer

Fitbit Flex formår virkeligt at få dig op af stolen. Med 10.000 dagligt anbefalede skridt, sættes det virkeligt i perspektiv hvor lidt man går en dag på kontoret.

Med sin behagelige pasform og afdæmpede look, følger Fitbit dig nat og dag, og får dig glædeligt ud på en aftengåtur for de sidste skridt. Takket være vandtætheden skal man hverken frygte for dårligt vejr eller brusekabinen.

I samspil med en nem opsætning og håndtering af appen, er den 500-600 kr. dyre følgesvend bestemt en god og sjov motivation til en mere skridtfyldt dag.

Læs også: Asus smartwatch lancering den 3. september

Eftersom Fitbit Flex er håndledsorienteret, er den af og til meget gavmild med antal skridt i tilfælde af pudsning af glas eller mange armfagter ved længere samtaler. Heldigvis er tallene meget konsistente, og man vil ikke opleve den samme gåtur scorer mere eller mindre.

Det skal nævnes at Fitbit Flex ikke har GPS.

Selvom man kan logge vand og madindtag, lykkedes det ikke Fitbit at være lige så grundige her. Det kan være en smule langsommeligt, og efter få dage dropper man det.

Fitbit Flex fortjener derfor 4 ud af 6 mulige stjerner.

Fordele
– Behageligt
– Vandtæt
– Godt design
– God motivation
– Pris

Ulemper
– Bøvlet at få på
– Appen mangler detaljer
– Upålideligt touch-felt

Mere om emnet

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 23/8/2014 rettede vi nyt fokus på sagen med et indlæg omkring emnet Tipslørdag: Ugens bedste tipsKlik her for at læse artiklen.. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..