Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Første indtryk: LG Optimus Black

Første indtryk: LG Optimus Black

Testen af LG Optimus Black er i gang. Læs her, hvordan mobilen klarer sig indtil videre.

LG Optimus Black er en tynd lille sag. Den kommer til Danmark i både sort og hvid.
LG Optimus Black er en tynd lille sag. Den kommer til Danmark i både sort og hvid.

LG Optimus Black blev annonceret tilbage i januar, og er lige nu på vej ud i butikkerne. Mobilsiden.dk er i fuld gang med at teste den.

Optimus Black er prismæssigt en mellemklasses-mobil, og ligger cirka 1.000 kroner under LGs topmodel, Optimus 2X - aktuelt koster Optimus Black omkring 3.100 kroner, ifølge Mobilpriser.dk.

Den bliver solgt på skærmen og designet, og begge dele imponerer fra starten.

Læs her, hvad vi mener om mobilen, indtil videre.

Kærlighed ved første blik

Det er tydeligt, at der med Optimus Black er gjort lidt mere ud af udseendet. Er det de kvindelige forbrugere, LG er ude efter her?

Allerede æsken er væsentlig mere æstetisk, end de fleste andre pap-æsker. På mange måder ligner kassen mere en æske til smykker eller et ur, end til en mobil.

Mobilen er da også lige en tand lækrere, end andre telefoner. Nu er design og udseende jo altid en meget subjektiv ting, men jeg vil vove den påstand, at LG Optimus Black design-mæssigt er en af de flotteste mobiler jeg har set.

Lille og lækker

LG Optimus Black er en lille og let sag - den vejer kun små 109 gram, hvor LGs topmodel 2X for eksempel vejer 145 gram - det er altså en forskel, der er til at mærke.

Vægt på mobiler er igen et emne, der er forskellige holdninger til. Hvor nogen mener, at en mobil skal være så let som mulig, så mener andre, at der godt må være lidt tyngde på mobilen, da den derved føles mere robust og knap så plastik-agtig.

Normalt er jeg i den sidste gruppe. Men med Optimus Black er det noget andet.

Den virker nemlig på ingen måde plastik-agtig. Den virker tvært imod eksklusiv, på trods af den lille vægt.

Samtidig er den også en tynd sag, på 9,2 mm, hvor den er tykkest. Alt i alt en yderst lækker lille mobil - for den føles lille, på trods af en skærm på 4 tommer.

Lækker skærm - også i sollys (MÅSKE)

Det store salgsargument for Optimus Black er skærmen, som skulle være lige så flot udenfor i solskinnet, som indefor i mørket.

Men grundet vejrlige udfordringer er det ikke lykkes at teste mobilen i strålende solskin. Den vurdering må derfor vente til den endelige test. Dog har den, i det sparsomme sollys vi har oplevet de seneste par dage, givet indtryk af, at der er noget om snakken - skærmen står virkelig helt klar.

Vi kan også nævne, at skærmen i almindeligt brug er både flot, og har dybe farver og en god betragtningsvinkel.

Skærmen er en helt ny type, som LG kalder NOVA. Den har en opløsning på 800x480 pixels, med en lysstyrke på 700 nits, mod 300 i de fleste almindelige mobil-skærme.

Mindre processor-kraft

LG Optimus 2X blev lanceret cirka samtidig med Optimus Black - og er som nævnt noget dyrere.

Noget af det, der gør 2X dyrere end Black er, at den har en dual-core processor, hvor Black kun har en almindelig single-core. Det giver selvfølgelig en forskel i hastigheden - både hvor hurtigt man kan navigere rundt i menuen, hvor hurtig programmer åbner, browser-hastigheden med mere.

Og selvfølgelig betyder det noget. Men selvom jeg kommer direkte fra en Optimus 2X over til Optimus Black, føler jeg ikke det er et irritationsmoment, overhovedet.

Mobilen følger fint med, og hverken lagger eller hakker.

Følg med...

Når dette er et ‘Første indtryk’ er det selvfølgelig med det forbehold, at der kan dukke ting op, som endnu ikke har vist sig.

Men indtil videre må det siges, at indtrykket er overordentligt positivt.

Inden for kort tid kan du på Mobilsiden.dk læse den fulde anmeldelse af LG Optimus Black.

Læs også:
Flere billeder af Optimus Black
Her er Optimus Black - i hvid
 

Her er et hurtigt kig på Optimus Black (dengang den kun var en prototype):

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

cJoey 23-05-2011 08:11:06

Efter en tur i butikken for at se den an har jeg nu købt den i torsdags og jeg er bestemt ikke skuffet. Til en pris uden abonnement på under 3000 er den alle pengene værd.

Skærmen er virkelig så lysstærk som de skriver og selvom det stadig ikke er optimalt at bruge sin smatphone i sollys er den væsentligt bedre end konkurrenterne.

Selve telefonen er langt fra så solid i opbygningen som Optimus 2X, men den er til gengæld meget lettere.

Den store prøve bliver hvor godt bagsiden tager imod ridser.

På "feel" er Optimus 2x stadig bedre, men til mig er Optimus Black perfekt!

Et lille minus er at lommelygte-programmer jeg hentede for at tænde lysdioden på bagsiden enten crasher eller ikke kan få kontakt til kameraet. Selve kameraet virker dog fint med det medfølgende software.

0 0
Nygaard 18-05-2011 13:49:02

Jeg forstår simpelthen ikke LG's strategi.
De udmelder selv, at dette er deres "super skærm" og at den skulle have et meget lavt strømforbrug.
Burde den ikke i stedet have været at finde i O2X, så LG kunne byde på en reel topmodel, frem for at sprede de bedste egenskaber ud over flere modeller og dermed få flere lige-ved-og-næsten topmodeller, der ender med at konkurrere med hinanden?

0 0
22-05-2011 20:54:40

Det kan være at de håber på at ramme mere bredt på denne måde...

0 0
Henrik 18-05-2011 13:27:05

Sidder også her med min i hånden,og hvad angår design og kvalitets føelse er LG Black helt i top!!!!

Ikke den billige føelse er plastik som på min Samsung Galaxy ;)

Mener at LG helt klart på design fronten er klart foran Samsung...Men desværre plejer LG at være lidt for dårlige til at komme med de nye opdateringer i en fart :( Så LG mand jer lige op TAK

Så er i på rette kurs :-)

0 0
nismo 18-05-2011 12:23:46

Jeg har købt min hos dustinhome.
Modtog den her til morgen og den er ganske lækker. Helt enig i det førstehåndsindtryk der er beskrevet på siden.
Mht. lysstyke, så har jeg testet den op mod en Desire og Desire HD, hvor der er noget mere knald på lysstyrken på P970B.
Mht. processorstyrke, så kører den uden lag eller forsinkelser.

0 0
adam 18-05-2011 12:04:57

hej May, den virker meget lækker, kan du teste skærmen op mod O2X og SG2 samt HTC modellerne? hvilke kæder kommer den i handel i?

hvornår kommer den store test af den

0 0
May Frederiksen 18-05-2011 12:41:17

Hej Adam,
vi vil dels lave en sollys-test af de nævnte modeller, og ellers vil jeg inddrage dem, i den endelige test, hvor det er relevant.
Jeg skulle mene, at de fleste teleselskaber får den, og derudover kan du se, hvor man kan købe den her: http://www.mobilpriser.dk/mobiler/sog/?level=PB&radioOnline=1&search=1&x=0&y=0&textsearch=LG+Optimus+Black+P970&A00630=&A00601=&priceinterval=-1&pricesort=-2&radioAbonnement=med&abonnement=-3.

Den store test kommer så snart det er muligt. Grundet helligdag fredag nok i starten af næste uge.
Mvh. May, mobilsiden.dk

0 0

Om brug af cookies