Garmin Forerunner 220 anmeldelse – skræddersy din løbetræning [TEST]

Garmin Forerunner 220 - et avanceret GPS-løbeur med enkel brugerflade og mange funktioner.

Garmin Forerunner 220 anmeldelse – skræddersy din løbetræning [TEST]

Når de sportslige aktiviteter skal suppleres med lidt elektronisk lir, kigger mange gadgetfreaks efter nye wearables, eller løsninger til mobilen, som for eksempel Endomondo eller lignenede applikationer.

Men hvordan ser verden ud, hvis man kan undvære mobilen på løbeturen, og i stedet vælger en mere specialiseret produkttype?

Vi har kigget nærmere på udvalget af løbeure, og har valgt at se nærmere på Garmin Forerunner 220. Et løbeur til omkring 2.000 kroner, der fra flere sider har fået rigtig fine anmeldelser.

Garmin Forerunner 220 er et topmoderne løbeur, med masser af muligheder for individuel tilpasning, og skræddersyning af løbeprogrammer.

Uret kan på en ene side være super enkelt, men dykker man ned i menuerne og lader det spille sammen med Garmin Connect, er der enorme muligheder for, at programmere og tilpasse uret som man ønsker. At programmere et løbeur lyder måske tillokkende for gadgetnørden, men faktisk er det ikke så besværligt som det lyder.

Foto: Garmin

Overskueligt og enkelt

Garmin Forerunner 220 er et kombineret GPS- og pulsur, der kan måle din puls med et pulsbælte, der spændes om brystkassen, og udregne din tilbagelagte distance og hastighed ved hjælp af satellitter og indbyggede sensorer.

Overordnet set kan uret betragtes som et almindeligt digitalur med indbygget stopur, hvor hastighed, distance og puls kan vises i displayet.

Uret betjenes ved hjælp af 5 fysiske knapper, der er placeret på siderne af urkassen. Der findes ikke touch-funktioner, som det er tilfældet med den lidt større model Forerunner 620.

Placeringen af de fysiske knapper er velvalgt, og gør det let at betjene uret når pulsen er høj. Der er god feedback og knapperne virker stabile.

Garmin Connect – skræddersy din træning

Garmin Forerunner 220 kan kobles sammen med programmet Garmin Connect, der gør det muligt at oprette egne løbeprogrammer.

Forerunner 220 placeres i den medfølgende oplader, der kobles til et standard USB-stik i computeren.

I Garmin Connect kan du for eksempel oprette forskellige former for intervaltræning, hvor intervallerne kan bestå af en distance eller en bestemt tid, og er man rigtig avanceret, kan man opsætte krav til pulsintensiteten og hastigheden.

Det hele foregår nemt og enkelt med et brugervenligt interface, hvor de fleste indstillinger kan foretages ved hjælpe af musen til computeren. Når træningen er oprettet, overføres den hurtigt via USB til Forerunner 220.

Foto: Garmin

Sådan fungerer det i praksis

Garmin Forerunner 220 sidder godt på håndledet, og gummiremmen sikre, at det bliver siddende hvor det skal under hele løbeturen.

Displayet er tydeligt, og afhængig af temperament, kan der vælges flere forskellige layouts, så man afhængig af træningstype kan få vist eksempelvis, tilbagelagt distance, pace(min./km.) totaltid, laptid(omgangstid) eller timer.

Når uret startes op inden træning, registreres pulsbæltet hurtigt, men forbindelsen til satellitterne er en lidt anden sag. Flere gange har jeg stået i regnvejr og bandet over manglende forbindelse.

Det skal dog retfærdigvis siges, at når forbindelsen endelig er etableret, så virker den yderst stabil. Sammenlignes den tilbagelagte distance med andre opmålingsværktøjer, må Forerunner 220 anses for yderst præcist.

Ved intervaltræning afgiver uret fem korte akustiske alarmer(fem bip) og en kraftig vibrering, når et nyt interval påbegyndes. Det gør det nemt og overskueligt, at løbe intervaltræning, da det ikke er nødvendigt at kigge på håndledet i tide og utide, for at vide hvornår næste interval starter.

Ved træningens afslutning vises et kort resume, med tilbagelagte distance, gennemsnitsfart og små grafiske medaljer, hvis man har sat ny 10-kilometer rekord, eller har løbet længere end aldrig før.

Træningshistorik kan også overføres til Garmin Connect, så man via computeren eller mobilen kan følge med i sine træningsfremskridt.

Det skal dog nævnes, at overførslen af data har voldt lidt problemer. Hvis overførslen sker vi USB til computer, sker det hurtigt og uden problemer. Forsøges overførslen foretaget via Bluetooth, giver det straks flere udfordringer, da parringen af uret med en smartphone kan være virkelig svært – faktisk så svært, at vi i testperioden ikke formåede at få overført data via Bluetooth en eneste gang.

Den store udfordring med Bluetooth har også gjort, at vi ikke har testet de sociale funktioner, der gør det muligt, at dele sine træningsture med venner og bekendte. En funktion der for eksempel gør det muligt at følge udøveren i realtid.

Konklusion – super ur med udfordringer

Overordnet set er Garmin Forerunner 220 et super fedt løbeur, der er skræddersyet til formålet. Du slipper for et besværligt armbånd, når du skal løbe med din smartphone på armen, men til gengæld må du undvære kontakten til omverdenen og muligheden for at lytte til musik undervejs.

Som løbeur fungerer Forerunner 220 helt perfekt, men de ekstra og lidt fancy funktioner halter bagefter. Du må undvære de sociale funktioner, hvis Bluetooth forbindelsen ikke kan etableres og Forerunner 220 har ikke indbygget en virtual træningspartner.

Personligt er jeg dog blevet meget begejstret for Forerunner 220, da jeg anser det for langt mere simpelt og pålideligt, end alternativet med en overdimensioneret smartphone på overarmen, med tilhørende træningsapp.

Jeg kan sagtens undvære livslinjen til omverdenen og savner ikke musikken, da jeg ofte bliver en slave, der løber i takt til musikken, i stedet for at fokusere på tempoet.

Forerunner 220 er måske i den dyre ende, i forhold til prisen på en app til smartphone, men hvis du virkelig vil noget med din træning, bør du helt klart overveje denne løsning. 

Garmin Forerunnder 220 får 4 ud af 6 stjernerDet betyder mobilsiden.dks karakterer.

FORDELE 
-Skal ikke have mobilen med i lommen, eller på armen.
-Gode træningsfunktioner.

ULEMPER
-Langsom etablering af satellitforbindelse.
-Bluetooth halter.

Garmin Forerunner 220 fås i to farvekombinationer: Rød/sort og hvid/lilla til en vejledende pris på 1.999,- uden pulsmåler(400 kroner ekstra) hos Garmin.com

Opfølgning på sagen

Historien fik nyt liv. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 7/4/2014 havde redaktionen fokus på et indlæg omkring emnet Sony Xperia E1 anmeldelse: Smartphone eller Walkman? [TEST] – Historien finder du her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .