Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Google Chromecast anmeldelse: nem og billig streaming til fjernsynet [PRODUKTTEST]

Google Chromecast anmeldelse: nem og billig streaming til fjernsynet [PRODUKTTEST]

Med Chromecast koblet til stuealteret, åbner Googles medie-dongle op for billig TV-streaming af Netflix og meget mere.

Sig goddag til Chromecast

Google låser op for trådløs streaming af medier med HDMI-nøglen Chromecast. Ved at lade Chromecast, TV og smartphone tale sammen, kan du nemt og hurtigt spejle dit mediebibliotek på den store skærm i stuen.

Chromecast er for nyligt kommet til Europa, men har endnu ikke opnået sin retmæssige plads hos forbrugerne. Den magiske nøgle har igennem længere tid været revet væk fra hylderne i amerikanske butikker som f.eks. Best Buy.

Da den har været udgivet siden sensommeren 2013 på det amerikanske marked, har man at gøre med et stabilt produkt, og en voksende skare af kompatible apps og programmer. Med en aggressiv pris på blot 270 kroner, udfordrer techgiganten Google den måske mere velkendte sorte boks, også kendt som Apple TV. Chromecast forekommer som et perfekt supplement til husstande med indsigt i den teknologiske verden, hvor én eller flere besidder enten smartphone eller tablet.

Nøglen man ikke frygter knækker

Efter at have åbnet den lille boks imødekommes man af nøglen med det velkendte Chrome-logo. Til prisen forventes hverken premium følelse eller udseende, men man fornemmer straks kvalitet fra det hårde plastik der omgiver det lille stik. Med de mat- og blank sorte farver der omfavner enheden, ja, så har man faktisk at gøre med et lækkert produkt på knap 34 gram, der hverken knirker eller knager.

Det er et simpelt og flot produkt man gerne lader sidde i sit fjernsyn. Ved siden af mikro USB-indgangen møder man den eneste fysiske knap – lille og oval med en god klik-respons, som kun bruges til genstart af Chromecasten, skulle dette blive nødvendigt.

Chromecasten tilsluttes TV'ets HDMI port og skal have strøm fra USB.
Chromecasten tilsluttes TV'ets HDMI port og skal have strøm fra USB.

Chromecast lever igennem strøm fra enten USB eller stikkontakt, så helt trådløs er den ikke. Foretrækker du så få ledninger som muligt strække sig fra dit TV til nærmeste stikkontakt, kan du nemt få strøm fra en USB-port, som de fleste fjernsyn i dag har.

Der vil først tilføres strøm når fjernsynet er tændt, men lader du den derimod være tilsluttet stikkontakt, som Google selv anbefaler, vil den altid være aktiv. Herved kan du fra din smartphone, tablet eller PC blot trykke på cast-ikonet, og fjernsynet vil tænde i takt med Chromecasts registrering af aktivitet, og automatisk tilgå kanalen hvorpå enheden befinder sig.

Understøtter selvfølgeligt Google Play Movies
Understøtter selvfølgeligt Google Play Movies

Nemt, nemt og atter nemt

For at kunne konkurrere med Apple TV’s nemme opsætning, har Google haft brugervenlighed i højsædet. Fra du åbner kassen, til du nyder dine HD-film på det store lærred, oplever man ingen frustration ved opsætning. Googles simple vejledning tager hånd om dig. Når Chromecast er hentet og appen downloadet, er du klar til at streame.

Når Chromecast ikke streamer indhold, vises flotte naturlandskaber som pauseskærm – så flotte man næsten føler for at lade fjernsynet fungere som en oplivende flot digital fotoramme. Chromecast udsender ingen støj, hverken passiv eller aktiv, den sidder blot og venter tålmodigt på at tages i brug.

Flotte landskaber i stedet for pausefisk pryder Chromecast
Flotte landskaber i stedet for pausefisk pryder Chromecast

YouTube og Netflix er to meget vellidte og anvendte medier i dagligdagen, og de virker fantastisk med Chromecast! Når du i YouTube-app’en trykker på en titel, får du muligheden for at afspille med det samme, eller kreere en TV-kø så der automatisk springes videre til næste melodi på dagsordenen.

I Netflix fungerer det ligeså, man udvælger sig en titel og trykker på cast-ikonet. Såfremt din internetforbindelse kan klare 5 Mbit og opefter, smider Chromecast hurtigst muligt billedkvaliteten i HD.

Chromecast snubler desværre i forsøget på at hente Chrome browserens indhold på fjernsynet. Da det stadig befinder sig på beta-stadiet, får man sig en knap så succesrig oplevelse med relativ lang responstid på opdatering af billedet ved scrolling, og indimellem fryses billedet. Det bliver hermed ikke så anvendeligt, og oplevelsen af Chromecast som helhed får et hak nedad.

Funktionen er endnu ikke tilgængelig i Chrome-browseren på tablet eller smartphone, grundet man ikke er længere i udviklingen med denne del. Jeg troede det var Chromecasts primære mission at snakke sammen med dens navnebror af en browser, men efter et mislykket resultat vil jeg lade funktionen få fred indtil den forlader betastadiet.
Der eksisterer skam flere kompatible applikationer, og skal du godt i gang kan du se med her:

Her er 5 Android-apps til din nyindkøbte Chromecast [TIP]

Eftersom Google for nyligt har offentliggjort koden for brug af cast-funktionen til udviklere, vil vi med sikkerhed se større implementering af cast-funktionen i apps i fremtiden.

Nøglen der bør være i din nøglering

Chromecast formår næsten at give en positiv oplevelse fra start til slut. I min tid med HDMI-nøglen har jeg hverken oplevet uventet genstart, eller være nødsaget at trykke knappen for at gøre det selv.

Brugervenlighed samt funktionaliteten er i top, og med den flotte pris på 270 kroner glæder man sig over købet, hver gang den tages i brug. Google rammer en bred målgruppe ved at lade Chromecasts tjenester være tilgængelige på henholdsvis iOS og Android, men desværre må Windows Phone brugere se langt efter integration af Chromecast i deres enheder. Kun tiden må vise om dette bliver muligt.

Største men ved Google Chromecast finder man i samarbejdet med dens navnebror. Eftersom Chrome-browseren er at finde på de fleste enheder, vil det værre essentielt at se en brugbar implementering i fremtiden.

Har man computer, smartphone eller tablet, og bare en enkelt gang ønsket sit medie på en større skærm, fortjener Chromecast uden tvivl at blive inviteret indenfor.

Chromecast ender derfor på fem ud af seks stjerner, og scorer ikke topkarakter grundet den haltende browser-oplevelse.

Fordele:
Billig
Nem at tage i brug
fjernstyring fra telefon og tablet

Ulemper:
Chrome browser stadig i beta
Begrænset udvalg af tjenester

 

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hans Sørensen 27-12-2014 16:15:14

Hej,
Jeg har fundet et produkt som hedder AirCast https://www.aircast.dk . Hvad er den helt præcise forskel på denne og så Chromecast'en? Prisen er jo en smule højere på AirCast, men er den bedre? Jeg synes i hvert fald alt det her trådløs HDMI, ser super spændende ud, så jeg tror jeg skal have anskaffet mig et af produkterne. Nogen af jer har måske erfaringer med AirCast produktet?
Mvh Hans

1 0
Martin 29-03-2014 20:07:36

"Funktionen er endnu ikke tilgængelig i Chrome-browseren på tablet eller smartphone"

Dette er faktisk ikke rigtigt. Hent Chrome Beta for Android, paste dette ind i adresselinjen og tryk Enter

chrome://flags/#enable-cast

Tryk på Aktiver eller Enable og derefter på Genstart forneden.

Når du så ser en website med en html5 video skal du klikke videoen op i fuld skærm, hvorefter der kommer det lille chromecastlogo. Vælg så din Chromecast og vupti, du ser nu videoen på stuealteret.

Virker fx på ekstrabladet.dk og mange andre der bruger html5-video. Desværre ikke dr.dk hvor videoer åbner i en ekstern player.

3 0
Martin 07-04-2014 14:46:50

Det virker endda fint på mobilsidens egne videoer! Bare afspil videoen i fuldskærm og tryk derefter på chromecast-symbolet.

Men som sagt kun i Chrome Beta for Android, og husk at indsætte chrome://flags/#enable-cast én gang for alle. Derefter chromecaster den lystigt fra de fleste sider, blot de ikke bruger flash.

0 1
Mathias Grundtvig Andreasen 28-03-2014 17:39:06

Jeg er personligt meget tilfreds med min Chromecast, har brugt den i 4 måneder nu.
Jeg ville sige hvis man ikke er interesseret i Youtube eller Netflix, så skal du ikke købe den. Som en første udgange af et nyt produkt syntes jeg Chromecast'en er fantastisk, den gør de få ting den lover og den er god til det.
Dog er der stadig ting jeg syntes der kunne blive forbedret i fremtidige versioner, for det første ville det være dejligt hvis den kunne trække strøm direkte fra hdmi'en og det anden er nemmere/hurtigere opsætning af netværk, hvis man skifter mellem netværk ofte kan godt blive irriterende og lidt buggy.
Nu er der jo også åbnet for developers så vi må håbe der kommer nogle flere interessante apps inden længe.

Tip: hvis dit TV har HDMI 1.4 så kan du tænde dit tv med mobilen, ved at forbinde til chromecasten.

2 0
Søren Resbo 31-03-2014 09:42:32

Tippet med at tænde virker kun, hvis man har den tilsluttet strøm, gør det ikke? :-)

1 0
Morten 28-03-2014 14:04:32

Nemt og nemt ... jeg havde sat Chromecast op til mit netværk, tog den med over til en af mine venner og satte den på hans net - intet problem ... men da jeg kom hjem og skulle have den tilbage på mit eget netværk, så nægtede den simpelthen at komme på. Den frøs hele tiden ved "Connecting to ...". Efter at have pillet strømmen fra den adskillige gange og rebootet router, så pludselig efter en times tid, så hoppede den på igen. Bemærk at der er en liste over understøttet routere - så den bør man nok lige tjekke først.

Har også oplevet, at den simpelthen ikke ville give slip nå Netflix, så jeg til sidst skulle hive strømmen fra den.

Den er smart og den er billig - men gud trøste hr og fru danmark, når de får problemer med den.

Nå ja, så ville jeg også købe en film på Google Play, men fandme om det ikke er svenske tekster - nogen med engelske og så nogle få med danske tekster - PAS PÅ! Men det er jo ikke Chromecast's skyld.

Så lige en KÆMPE SKIDEBALLE TIL MOBILSIDEN.DK .... så sidder man og skriver et laaaaangt indlæg og skal så logge på for at kunne "poste" det - og så bliver man guidet over på en ny side ?!?!?! .... væk fra alt det man lige har skrevet??? Det er sku en ommer!

0 6
Peter Frederiksen 28-03-2014 19:36:39

Jeg har haft de samme problemer og fundet ud af at ChromeCast har det svært, ved router Wireless kanaler 12 og13, når jeg har sat dem imellem 1 til 11 har der ikke været nogen problemer...

0 1
Thomas Ulvedal 28-03-2014 16:11:42

Det er tilrettet så du ikke kan skrive i feltet, før at du er logget ind på siden :-)

God weekend!

Mvh
Thomas
Mobilsiden.dk

1 0
Morten 28-03-2014 16:21:59

Herligt - takker! ;o)

God weekend.

0 0
Thomas Ulvedal 28-03-2014 15:16:45

Hej Morten,

du har helt ret i din kritik om din oplevelse med at skulle logge på. Det er en fejl fra vores side. Den er rettet inden dagen er omme.

Mvh
Thomas
Mobilsiden.dk

4 0
Morten 28-03-2014 14:07:25

Manglede lige at skrive, at app udvalget kan pt. tælles på ÉN HÅND!

0 8
Søren Nielsen 30-03-2014 11:44:41

Hvor mange fingre har du lige på din hånd?
Jeg har nok omkring 30 forskellige apps installeret lige nu, og når lige finder en liste, kan jeg se at der ialt er 112 apps samt 18 spil, som understøtter Chromecast.... Sååh, måske du bare ikke ved hvor du skal kigge? :)

5 0
acidman 28-03-2014 13:13:14

Udemærket anmeldelse af Chromecast, som jeg selv benytter næsten dagligt og er yderst tilfreds med. Kan medgive at jeg har haft ganske udemærkede oplevelser med at caste Chrome-browseren (Windows 7), så helt dårlig er den beta-udgave nu heller ikke :-)

6 0
Om brug af cookies