Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Google Maps Mobile - potentialet til noget stort

Google Maps Mobile - potentialet til noget stort

Google er kommet med endnu et program i rækken – denne gang til mobiltelefonen. Google Maps Mobile er et mobilt vejvisningsprogram som fungerer uden GPS. Desværre er programmet ikke fuldt udviklet til Danmark endnu, men stadig brugbart.

Markedet for GPS er vokset med lysets fart, og en ”personlig vejviser” er meget populært blandt vor tids elektroniske landevejsriddere og forretningsmænd. Men ikke alle har råd til en GPS-modtager på den håndholdte computer eller i bilen.

Dette problem har Google prøvet at løse ved hjælp af et simpelt program til mobilen. Google Maps Mobile er en videreudvikling af computerprogrammet Google Maps. Det bruger ikke satellit, men mobilens dataforbindelse (GPRS, EDGE, 3G etc.). Dvs. du skal betale for den mængde data der overføres af programmet.

Den essentielle hovedfunktion ved Google Maps Mobile er vejviseren.
Den essentielle hovedfunktion ved Google Maps Mobile er vejviseren.

Vejviser og kort – en blandet fornøjelse

Den essentielle hovedfunktion ved Google Maps Mobile er vejviseren – du ved, den intellektuelle kvindestemme der altid ved hvor du skal hen. Programmet fra Google giver dig dog ikke en kvindestemme, men den giver dig retningerne.

I stedet for at tænke på Google Maps Mobile som GPS skal du mere hen i retningen af Krak.dk. Du vælger to destinationer, og så får du at vide hvilke sving du skal tage osv. Programmet er ikke vildt godt til at vælge destinationer i Danmark, men når du endelig har fundet adresserne, virker det upåklageligt.

Du får en rute på et antal punkter. Hver gang du er nået til det næste punkt trykker du på en knap, og det næste punkt (vejsving, rundkørsel osv.) kommer. Rigtig nemt, men du skal nok have en medhjælper på forsædet til at hjælpe dig.

Find pizzeriaet og kig lidt nærmere på det

En anden funktion i Google Maps Mobile er at den kan finde firmaer, forretninger og landemærker. Søg f.eks. på pizza og du får alle pizzeriaerne i området. Så kan du selvfølgelig få ruten derhen også. Desværre kommer problemet med, at Google ikke har inkluderet Danmark endnu. Så denne funktion virker altså heller ikke optimalt.

Til gengæld er der en anden spændende funktion. Google Earth er nemlig blevet inkluderet i Google Maps Mobile. Du kan altså skifte til ’Satellite View’ og se satellitbilleder af alle steder på jorden – selvfølgelig kommer du tættest på, når det er i USA.

Masser af potentiale

Hvis du tilfældigvis sidder i USA, Canada, Frankrig, Tyskland eller Spanien vil jeg råde dig til at gå ind og hente programmet med det samme. Men alle andre nationaliteter må vente lidt endnu.

Google Maps Mobile er genialt – mere enkelt kan det ikke siges. At du kan hente et program via din mobil, installere det smertefrit på et hav af forskellige mobiltelefoner og bruge det næsten ligesom GPS (fuldstændig gratis), er imponerende og Google burde være stolte. Men de har altså overset en hel del lande.

Alle dele ved programmet virker som det skal (hvis du er på det rigtige sted på kloden), og potentialet er imponerende stort. Den nyeste funktion er at brugeren modtager trafikmeldinger og kan planlægge ruten med dem i betragtning. Men det er så også kun i USA.

Hold øje! Så snart Google finder ud af at der er noget, der hedder Skandinavien, så smut forbi deres hjemmeside. Programmet er det mest brugbare jeg nogensinde har set til mobiltelefoner, og jeg håber vi snart ser det til Danmark og resten af Europa. Realistisk set, må det være en passende julegave fra Google.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies