Google WiFi- trådløst internet bliver ikke lettere [TEST]

Google WiFi er et trådløst netværk, som er så simpelt at sætte op, så alle kan være med. Samtidig fungerer det fantastisk godt, men prisen er også derefter.

Google WiFi- trådløst internet bliver ikke lettere [TEST]

Lad mig starte med at sige, at jeg ikke er nogen ørn, når det kommer til opsætning af router, trådløst netværk, skifte netværkskanal og hvad man nu ellers skal kunne af ninja-tricks i den afdeling.

Derfor var det også med stor glæde og spænding, at jeg kastede mig over Google WiFi.

I mit hjem kører med med bredbånd fra Yousee og med deres router. Samtidig har jeg 3 etager, som skal dækkes med WiFi, og her er der nogle udfordringer.

Min router er placeret i et hjørne af stuen på stueetagen. Det giver mig fin dækning i min kælder, og det giver mig også fin dækning på det meste af min 1. sal.

Læs også: Få internet i bilen med Telia sense car

Dog kniber det med min ældste søns værelse, som ligger længst væk og i modsatte side af routeres placering i stuen. Så han trækker som regel ned på 1. salen, da hans spil og YouTube ikke kan køre ordentligt.

Og her er det, at Google WiFi er lidt anderledes, da du i stedet for en enkelt router, som skal trække hele hjemmet, har flere forskellige enheder, som taler sammen: et såkaldt mesh-netværk.

Google Wifi App
Med appen Google WiFi kan du nemt tilslutte dit system. Foto: Mobilsiden.dk

Opsætning

Når du skal i gang, skal du tage en Google-enhed frem og tilkoble til din eksisterende router med kabel. Hvis din router samtidig også fungerer som modem for dit trådløse netværk, skal den sættes i “bridge mode”, så dens trådløse signal bliver slået fra og ikke kommer op at slås med Google WiFi.

Herefter henter du den gratis app, som kommer til Android og iOS.

Appen guider dig nemt og pædagogisk igennem opsætningen. Du sætter den i gang med at finde din første enhed, og når den er fundet og sluttet til, kan du tilslutte næste enhed.

Læs også: Er det ok at bruge en trafikalarm?

Google WiFi bliver solgt i pakker med enten 1 enhed eller 3 enheder, men du kan i princippet tilslutte så mange enheder til dit netværk, som du ønsker.

Systemet finder selv den mest optimale kanal, og kommer der for mange konfliktende netværk fra naboer, skifter systemet selv over til den optimale kanal og hastighed for dig.

Du skal heller ikke tænke på, om det er 2 eller 5 GHz. Systemet sørger hele tiden for, at dine forbundte enheder har den højest mulige hastighed.

Google Wifi
Google WiFi er utrolig stilig og passer ind i de fleste hjem.

Systemet i brug

I mit tilfælde har jeg sluttet 3 enheder til. Den første enhed står ved siden af min router, den anden står i mit soværelse, som er placeret lige over den første enhed, og den 3. og sidste enhed er placeret i den anden ende af 1. salen.

Under selve opsætningen kan du via appen følge med i, om placeringen af enhederne er “godkendt”, og du kan også flytte rundt på dem og se i appen, om netværksforbindelsen kan blive endnu bedre.

Med Google WiFi har jeg nu fuld dækning i hele huset og ingen døde zoner som før.

Et minus ved systemet er, at det hele er tænkt som værende trådløst, og derfor er der også kun 1 ekstra ethernetport på Google WiFi.

Og her har jeg alligevel en del ting derhjemme, som er kablet: mit IKEA TRÅDFRI, min videoovervågning og min tv-boks bare for at nævne et par stykker.

Her har jeg samlet det hele med bokse ved siden af min router, så jeg kun har et sted i huset, hvor der skal stå elektronikbokse og blinke. Men det er altså en begrænsning i Google WiFi, som dog kan løses med en switch, hvor du kan tilslutte dine kabler.

Et anden ting, som også kan mangle, er WPS (Wi-Fi Protected Setup): den knap, som sidder på nogle routere, hvor du kan klikke på den og dermed nemt oprette forbindelse til en enhed uden at skulle taste adgangskode.

Alt styres nemt og intuitivt via appen. Her kan man også nemt lave gæste-WiFi til internethungrende gæster.

Andre smarte funktioner i appen er, at du kan blokere for websider eller slukke helt for WiFi-netværket, hvis der skal være en spillepause blandt børnene. Du kan også prioritere en enhed, så hvis du f.eks. ikke har verdens hurtigste forbindelse derhjemme, kan du prioritere, at din Chromecast skal have mest mulig netværksforbindelse, mens du er ved at streame en film.

Og så kan du også se en liste over alle de mobiler og dimser, som er på dit netværk derhjemme samt hvor meget data, de bruger. Man kan godt blive lidt overrasket over, hvor mange ting, man efterhånden har tilsluttet sit netværk.

I forhold til sikkerheden kører systemet med WPA2-PSK, og der kommer automatiske sikkerhedsopdateringer.

Google Wifi App enheder i brug
På app’en kan du se dataforbrug for de enheder som er på dit Wifi netværk. Foto: Google

Konklusion

Alt i alt har jeg været meget glad for systemet. Det har sikret, at der ikke er nogle døde zoner i mit hjem længere, og samtidig kan jeg altid sikre, at Netflix ikke står og lagger, når børnene skal se film med min begrænsede bredbåndsforbindelse.

Af store fordele er brugervenligheden. Google WiFi er et system, som er så simpelt, at selv min mor vil kunne sætte det op. Det bliver næsten ikke nemmere.

Appen er rigtig nem og intuitiv i hverdagen, så her kan alle også være med.

Læs også: Samsung Galaxy S9 og S9+: Ingen revolutioner her [TEST]

Af ulemper kan nævnes prisen. 1 enhed koster 1.090 kroner (dækker ca. 90 kvm), og 3 enheder koster 2.890 kroner (dækker ca. 170+ kvm). Systemet er altså i den dyre ende.

At der heller ikke er mere end en enkelt ethernetport, er også lidt en ulempe i min verden. Det betyder endnu en blinkende enhed i form af en swich.

Og endelig den manglende WSP-knap vil også for nogle være en mangel.

Men jeg er ikke i tvivl om, at det er et fantastisk system, og på trods af den høje pris har jeg ikke prøvet noget, som er så nemt at gå til for alle aldre.

Så alt i alt ender Google WiFi på 5 ud af 6 stjerner.

Mobilsiden badge fem stjerner
Google Wifi ender på 5 ud af 6 stjerner.

Seneste nyt om emnet

Efterfølgende kom der mere nyt til historien. mobilsiden gik videre med historien. 3/4/2018 fik historien nye ben at gå på med en artikel med fokus på Sådan rengør du din mobil [TIP]Klik her for at læse den påfølgende artikel.. Seneste nyheder om Bredbånd kan du læse her..