Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   GPS: Eksklusiv navigation med Porsche Design

GPS: Eksklusiv navigation med Porsche Design

P'9611 er topdesignet navigation fra Porsche Design og Navigon. Du får et produkt i særklasse med alle de fede features kombineret med design der holder.

Samarbejdet mellem Navigon og Porsche Design er et vellykket eksempel på, at design og teknik kan forenes.

Navigations-enheden P'9611 er noget helt specielt. Allerede ved modtagelsen opdager man der er kælet for detaljerne. Alene kassen er et studie i sig selv - her ligger enheden og tilbehør godt beskyttet i koldpresset skum. Det giver en fornemmelse af en god investering.

Designet på P'9611 er en kombination af blød plastik med gummiagtig overflade og aluminium. Displayet på 4,3" er flot rammet ind i designet, og det er helt tydeligt det er et produkt for kendere.

Bilholderen der medfølger følger designlinien med har samtidig en forstærker på 2 watt indbygget, så navigationsstemmen kommer tydeligere ud i bilen - og dét virker, med P'9611 bliver det i hvert fald højt nok.

Når enheden sidder på holderen i bilens frontrude, ser det lækkert ud. De to dele passer godt sammen, men forhøjer nok også risikoen for indbrud, hvis den ikke bliver taget med, når bilen forlades.

Navigations-systemet

Porsche Design P'9611 kører samme system som Navigons topprodukter. Dermed har den alt, hvad du kan forstille dig af moderne features.

Ud over den fint finder vej, er Reality View værd at fremhæve. Her er 3G gengivelse af de mest komplicerede trafikale knudepunkter i Europa. Når der kommer f.eks. en motorvejs-sammenfletning vises skiltene fra motorvejen samt vejbanerne på skærmen, i et yderst realistisk view. Pile på "vejbanen" indikerer, hvilken vej du skal følge. Når først man har set og prøvet Reality View, virker konkurrenternes navigations-systemer håbløst gammeldags.

Køres meget uden for landets grænser, er trafiksystemet TMC kærkomment. Her opdateres vejarbejde og ulykker, og navigationen finder selv (hvis muligt), en alternativ rute. På denne enhed er TMC-antennen integreret i ladekablet, så der ikke kræves særskilt antenne.

Indtastning af destinations-adressen eller ruteplanlægning, fungerer som i andre Navigon-enheder. Det er tilvænning, om man mener, dette system er bedre eller dårligere end f.eks. Garmin, Tomtom osv. Hver producent har deres egen måde, at løse opgaven på. Derfor er det meget vanskeligt at sige, om Navigons er topgodt eller det modsatte. Blot kan vi konkludere, at vi altid kom frem til målet.

Kortmaterialet er en katastrofe

Lad mig slå det helt fast. Hvis jeg giver 6.295 kroner (vejlende pris) for en navigationsenhed i Porsche Design, så skal der IKKE være problemer med kortmaterialet. Det er desværre tilfældet her.

Modellen vi modtog havde store mangler i kortene. Blandt andet fremkommer en Burger King som forlængst er lukket - altså for flere år siden, og Odenses nye ringvej samt motorvejen til Svendborg var heller ikke med. Derudover tør jeg næsten ikke tænke på, hvilke andre vigtige ting der ellers må mangle rundt om i Europa. Det kan jo nærmest blive en katastrofe på bilferien at ende på en lukket Burger King ved spisetid.

Til sammenligning kan nævnes, at konkurrerende enheder forlængst har styr på ovennævnte eksempler.

Kortmaterialet leveres af Navteq og opdateres hvert halve år. Prisen for en opdatering ligger mellem 600 og 750 kroner. Men som nævnt - når jeg køber en SÅ dyr enhed, skal kortene være i orden ved leveringen.

Andre muligheder

Via Bluetooth kan P'9611 bruges med mobiltelefonen. Hvis telefonen ringer, kan der tales håndfrit, ved brug af højtaler og mikrofon i navigationen. P'9611 har også mp3-afspiller.

Samlet vurdering

Hvis du er tilhænger af lækkert design, og måske ovenikøbet har en fed bil, er Porsche Designs P'9611 dén navigation du skal vælge.

Okay prisen er høj - men det er også markedets absolut mest stilfulde GPS. Derudover får du noget, som ikke ret mange andre har.

Det er ærgerligt med opdateringen af kortmaterialet - men pres forhandleren til noget rabat på den konto, og opdater kortene, når der kommer nye.

Fem ud af seks point.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies