Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   GPS: Navigon 5110 (produkttest)

GPS: Navigon 5110 (produkttest)

God navigatior til ferien men træls på små ture. Navigon 5110 vinder positive ord på især funktionen 'Reality View' og konkurrencedygtig pris.

Den nem at have med og nem at betjene. Den har sine svagheder, men så sandelig også sine styrker.

Lad det være sagt med det samme. Mobilsiden.dk har kørt en del ture med Navigon 5110. Vi har primært kørt i og omkring Odense, men også taget et par længere ture til henholdsvis Aalborg og København.

Når man tænder for Navigon 5110 skal man holde knappen nede længe (godt 6.sek) og nogen gange, så er man ved at miste tålmodigheden, og spekulerer på, om der overhovedet er mere batteri på enheden. Når der så endelig er kommet liv i den, så går det som en leg. Det er nemt at indtaste byer og adresser. Desvære kan den nogle gange være ufattelig længe om at finde et GPS-signal.

Kommentar fra Navigon: "...hvis du slukker den med et kort tryk og tænder den på samme måde starter den hurtigt! Seks sek. er det samme som en hard reset og derfor vil den bagefter bruge noget tid på at finde GPS signal."

Heldigvis så er vi kendt i Odense, men forundringen var stor da Navigon 5110 kunne vise os frem til en Burger King restaurant. Det er der for så vidt ikke noget galt i, bortset fra at der ikke har været sådan én i byen de sidste par år. Vi fulgte GPS'en og den viste os, da også ganske rigtigt frem til den adresse, hvor før omtalte restaurant tidligere har ligget, men den ville også have os igennem den del af gågaden, hvor man ikke må køre i bil!

Et andet eksempel er, at vi ville begive os ud til en af forstaderne. Her viste den os igen forkert, da den guidede os ned af en vej, som har været lukket for gennemkørsel, det sidste års tid.

Da vi begav os ud på de længere ture, var der til gengæld ikke nogen problemer. Den førte os frem til bestemmelsesstedet i første forsøg.

På turen til København, oplevede vi noget af det smarte, da Navigon 5110 i displayet viser os mange af de motorvejs-skilte, som der er, når vi nærmer os København. Desuden fortæller den os i hvilken vognbane vi skal holde os i. Hvis man ikke er vant til, at køre i København, så er det en stor hjælp, at man bliver holdt i hånden hele vejen frem. Funktionen hedder Reality View. Når først har prøvet funktionen, kan den være svær at undvære, netop fordi den er så utrolig intuitiv at bruge.

Ved opladning er man afhængig af bilens cigarettænder da der ikke medfølger oplader til stikkontakten, hvilket klart er et minus

Samlet vurdering

Navigon 5110 er et interessant køb. Du får både gode avancerede funktioner, som Reality View samt trafiksystemet TMC med fra salgspakken uden merudgifter. Det har været en positiv oplevelse, at have denne GPS med på de lange ture, men et irritationsmoment på de korte ture.

Kortmaterialet leveres af Navteq og opdateres hvert halve år. Prisen for en opdatering ligger mellem 600 og 750 kroner.

Facts:

- 3,5 tommer skærm

- Vægt 180 gram

- Trafiksystem: TMC

-  Pris: 2499 kroner (vejl.)

- Leveres med Europa-kort

- I forhold til topmodellen 7110 er denne ret interessant. Produktets specifikationer matcher stor set topmodellen, dog er skærmen lidt mindre

Video: Demonstration af Reality View

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies