Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Harman Kardon Esquire mini - fin, fiks og praktisk, men dyr [TEST]

Harman Kardon Esquire mini - fin, fiks og praktisk, men dyr [TEST]

Esquire mini er en smuk minihøjtaler du kan have glæde af overalt - og som kan redde din ferie eller arbejdsdag.

Hvor god lyd kan egentlig man proppe i en lommevenlig højtaler?
Hvor god lyd kan egentlig man proppe i en lommevenlig højtaler?

Lad det var sagt, smartphones indbyggende højtalere er spiller skidt og leverer kun astmatiske lydtryk. Alligevel har mobilen for længst erstattet vore iPods og andre MP3-beholdere som vores favorit musikkilde - så længe de kobles til noget der kan omsætte signalet til hæderlig lyd.

Headsettet er et glimrende, men egoistiskt, alternativ og vil du dele musikglæden med andre er bluetooth-højtaleren oplagt til ordentligt lyd på farten. Det har mange indset, og en skov af BT-højtalere er skudt ud i alle tænkelige mål - Endda så mange at det kræver særligt gode argumenter at rage ud over underskoven af hurtigt glemte enheder.

Læs også: ECOROX - Vandtæt, hårdfør og musik i evigheder [TEST]

Dagens testkanin Harman Kardon Esquire mini er ikke uden disse kvaliteter: her er et smalt stilfuldt ydre, glimrende lyd samt et batteri der både holder længe men også bijobber som oplader til mobilen. Det gør alt sammen Esquire mini til en oplagt rejsemakker.

Specifikationer Harman kardon Esquire mini

Mål: 140 x 75,4 x 24 mm
Vægt: 238 gram
Lyd: 2x27mm drivere 80 dB S/N
Effekt: 2x4 Watt
Strøm: 2000 mAh, op til 8 timers afspilning, USB-lader
Features: Aux input, blutooth, indbygget mikrofon, støtteben og oplader
Pris: ca. 1100 kroner
Øvrigt: Fås i sort, sølv, guld eller kobber

Født i en designerhåndtaske

Selve formgivningen på Esquire mini er praktisk: forestil dig en sæbeblok pustet op til 140x75x24 mm og så ved du hvordan Esquire mini ligger i hånden - eller lommen. Det er derfor nemt at presse højtaleren i lommen eller håndtasken og skriger nærmest efter at bliver bragt med ud på altanen eller den næste picnic.

Den simple form betyder dog ikke at Esquire mini ikke er raffineret – den testede udgave er nærmest pyntesyg, med en frontrist i bronzeret, riflet metal og en bagside i simililæder. De brune materialer peppes op af en aluramme og en forkromet fod bagpå, der spændt venter på dit tryk, så den kan springe ud som støtteben.

Knapper er i plast, men klikker som de skal og fem hvide lysdioder afrunder det smagfulde design mens de indikerer batteriets tilstand. Esquire mini ser luksuriøs ud, og det bør den vel også, for den koster næsten det dobbelte end sammenlignelige minihøjtalere.

Der opstår dog rod i det nydelige design på højre side, hvor porte og stik gaber. Det er prisen for Esquire minis mange udvidelsesmuligheder. Ind og udgange er nødvendige, hvis du vil lade eller oplade og et 3,5mm jackstik gør at du kan spare bluetooth-forbindelsen væk og spare strøm. Til sidst er der et hul til den matchende strop.

Lever du trådløst er Esquire mini også kompetent som bluetooth-headset, musikken sænkes under opkald og den indbyggede mikrofon opnår en tilfredsstillende talekvalitet. Bluetooth forbindelsen holder stand i en mindre lejlighed, men bevæger du dig mere end 5 meter væk i et andet rum knaser forbindelsen.

Esquire mini kan også gøre din mobil endnu mere trådløs, for inde i kabinettet gemmer den på et 2.000 mAh stort batteri som den kan dele med din telefon. Det rækker til ikke til en fuld opladning af en større mobiltelefon, men rækker næsten til helt at genoplade en afladt iPhone – selvom der tabes 20-30% strøm ved overførslen.

Høj og slank lyd

Hvordan lyder den så, den fikse lommehøjtaler? Den gør det godt – men ramler ind i fysikkens naturlove.

Bag metalgitteret er to drivere på størrelse med en to-krone som tilsammen leverer en effekt på 8 watt. Nok til at fylde et lille kammer eller kontor med lyd, men ikke i nærheden af naboklage-niveau. De sidste to trin på volumenstigen egner sig kun til tale og spil, og må frarådes til musik som hurtigt bliver skinger og forvrænget.

Under 80% volumen er lydbilledet tilfredsstillende på nær bassen som larmer ved sit fravær. Dybe beats bliver florlette og du vil hurtigt indse at gangsterrap og andre bass-dominerede genrer ikke er Esquire minis kop te.

Når det er sagt, kan man alligevel ikke andet end at forbløffes over den mængde lyd den mikroskopiske enhed formår at pumpe ud. Fysikkens love dikterer at god lyd fylder, og det er derfor urimeligt at kritisere Harman Kardon alt for meget på det punkt.

Batteriet i Esquire mini holder samtidig hvad det lover, og endda mere til. De 8 timers spilletid som salgsbrochuren praler med, kunne rutinemæssigt overgås så længe lydtrykket holdes ved konversationsniveau. Nærmer batteriet sig nulpunktet skifter lysdioderne på siden til rødt, igen en simpel, men gennemtænkt, detalje.

Se også: B&O PLAY BeoPlay A2 - Bomstærk bærbar lyd

Dyr og dejlig

Med Esquire mini beviser Harman Kardon at de mestrer at blende lyd, materialer og teknologi i et mægtig fikst format. Alligevel efterlyser jeg mere kompromisløshed i et produkt som koster det dobbelte af sine konkurrenter.

Der medfølger eksempelvis hverken lader eller etui – en forglemmelse i dette prisleje. Derefter er batteriet en kende for småt i forhold til dens anden erklærede mission: at lade mobilen op. At øge batteriets kapacitet vil givetvis øge dimensionerne en smule, men det vil reelt fjerne behovet for en mobillader.

Harman Kardons minikunststykke er dog stadigt et unikt produkt som spiller så godt som den kan i forhold til dimensionerne - og så er den en livsline til mobiler i strømbekneb. Den er en oplagt følgesvend, men et dyrt bekendtskab.

Harman Kardon Esquire mini får derfor 4 ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Lækkert, fikst design
  • Indbygget mobiloplader
  • Spiller højt
  • Batteriet rækker til en fuld dag

Ulemper:

  • Mudret lyd ved høj volumen
  • For lidt bas
  • Dyr
 

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies