Homealarm HomeSecure Pro – test af hjemmealarm [TEST]

Kan man sikre sit hjem uden dyre alarm abonnementer og tilknyttede vagtselskaber ? Vi har set nærmere på HomeSecure Pro alarmen fra Homealarm

Homealarm HomeSecure Pro – test af hjemmealarm [TEST]

Selv om der i disse år, faktisk har været en tendens med færre indbrud i private hjem
e
r det nok de færreste som ønsker at risikere at komme hjem til et gennemrodet hus eller lejlighed.

Der findes mange selskaber, som tilbyder alarmen til privatboliger. Næsten fælles for dem alle er, at der er et månedligt abonnemt, som på den lange bane, koster rigtig mange penge.

Vi har derfor set nærmere på en alarm, som koster nogenlunde det samme i indkøbspris som hos de fleste selskaber, men uden noget løbende abonnement. Prisen for alarmen er kr. 4.795

 Læs også Sikkert hjem – alarm for under 20 kr om måneden

Selve produktet som jeg har testet i perioden, er Pro Villapakken.

Pakken indeholder et kontrolpanel, 3 bevægelsessensorer, 4 sensorer til døre eller vinduer, 1 trådløst udendørs sirene med flash, 2 fjernbetjeninger til alarmen, 6 alarmmærker til at kliste i vinduer og skrue på hoveddøren samt et simkort til selve alarmen.

Kontrolpanelet kan du installere på et ikke synligt sted for ubudne gæster

Installationen

Selve installationen er udførligt beskrevet i den medfølgende manual, og tog for mig i alt et par timer, med ophængning af kontrolpanel og installation og parring af de forskellige sensorer. Jeg bor i en villa med kælder, stue og 1. sal. Og har sat samtlige sensorer op.

Som det første skal man åbne selve kontrolpanelet og tilslutte det indbyggede batteri. Kontrolpanelet skal efterfølgende sluttes til en stikkontakt, mens batteriet sikrer at alarmen stadig fungerer, selvom der skulle opstå strømafbrydelse, eller strømstikket slukkes.

Herefter skal man isætte det medfølgende sim-kort i alarmen. Inden man kan indsætte kortet i alarmen, skal man lige sikre sig at der ikke er en pinkode på simkortet, noget som står udførligt beskrevet i manualen, og som alle kan finde ud af.

Ny Viasat app. Tænd og sluk for tv signalet i sommerhuset

Når dette er gjort, skal man i gang med at tilslutte de forskellige sensorer. Det er på forhånd en god idé, at have fundet ud af, hvor de forskellige sensorer skal være i din bolig. Og samtidig også en god idé at tilslutte dem alle, inden at du begynder på opsætningen, så du er sikker på at alt virker som det skal.

På selve kontrolpanelet er der en masterkode som giver dig adgang til menuen. Med masterkoden, kan du oprette en installationskode, som udelukkende kan bruges til installation af de forskellige sensorer. På den måde, undgår man at komme til at lave rod senere med installationen, hvis man tilgår kontrolpanelet med sin masterkode.

Der kan i alt laves 4 individuelle koder, udover masterkoden. Så man kan give de forskellige beboere i husstanden hver sin kode.

Det anbefales selvfølgelig også, at man som det første ændrer selve masterkoden til sin egen unikke.

Opsætning

Alle sensorer fungerer trådløst med kontrolpanelet, på den måde slipper du for at skulle trække ledninger rundt i huset. Det trådløse signal rækker 100m i luftlinje (ca. 30m indendørs afhængig af antal af vægge og materiale, I mit hus har jeg ikke oplevet nogle problemer med rækkevidden på de trådløse sensorer.) så det er bare at isætte de medfølgende batterier, og så gå i gang med selve parringen som foregår på kontrolpanelet. 

Man kan lave zoner for de forskellige sensorer, så man f.eks. laver en zone der hedder kælder, for 1 bevægelsessensor og 2 døre/vindues sensorer. En zone der hedder entré for 1  bevægelsessensor og 1 døre/vindues sensor.

De forskellige zoner kan man så indstille, så du sætter en forsinkelse på at alarmen går i gang, f.eks. i entréen. Denne forsinkelse kan du sætte til mellem 0-300 sekunder. Denne kan bruges når du skal forlade huset og når du kommer ind, så du lige har tid til at fumle lidt med nøgler og indkøbsposer.

De andre zoner kan så sættes til at aktivere alarmen med det samme.

Alle de trådløse sensorer sender et signal en gang i timen til kontrolpanelet. Så er en sensor ved at løbe tør for batteri, vil du få besked på dette via sms sendt fra kontrolpanelet.

I selve kontrolpanelet kan der programmeres 6 telefonnumre som modtager SMS, og 4 telefonnumre, som modtager opkald ved alarm.
Du bestemmer selv om dit kontrolpanel ved alarm skal sende meddelelse via SMS eller telefonopkald eller udnytte begge muligheder.
Ved SMS alarmering modtager du en SMS besked, som indeholder dato for alarm og hvilken zone, som har udløst alarmen. 

Når alle sensorer er opsat og du er klar til brug, kan du lave en “walking-test” hvor du sætter alarmen i test-mode, og går en runde i huset, og tjekker at samtlige sensorer registrerer dig, både på bevægelse og på døre/vinduer. Du vil derefter kunne tjekke at alle zoner har registreret din adfærd på kontrolpanel og dermed sikre dig, at alle sensorer er klar til brug.

Udendørs sirene på 110 db med flash gør naboerne opmærksomme på, at der er gået en alarm

Daglig brug

Nu kan det være lidt svært at teste hvor god en tyverialarm egentlig er, medmindre at man kaster dig ud i at lege indbrudstyv selv.

Så kreativ har jeg dog ikke været, så det må udelukkende bero på, hvordan den daglige betjening af alarmen er, samt mængden af fejlalarmer osv.

Læs også: Bekey – Styr din dør med mobilen [TEST]

Man kan i det daglige tænde og slukke alarmen på 3 måder.

Enten ved at aktivere/deaktivere alarmen på selve kontrolpanelet

Bruge den medfølgende gratis app ( til iOS og Android ) til at aktivere/deaktivere alarmen

Bruge en af de 2 medfølgende fjernbetjeninger til at aktive/deaktivere alarmen.

I min testperiode på knap 2 måneder, har jeg ikke oplevet nogle udfald på alarmen. Der har ikke været nogle fejlalarmer, udover når jeg selv har glemt at deaktivere alarmen, og så er gået ind af vores kælder indgang hvor efter alarmen er gået i gang.

Og med den medfølgende udendørs sirene på 110 db, vil man helst undgå for mange af den slags alarmer.

Alle sensorer samt kontrolpanelet har også den funktion, at prøver du at fjerne batterierne eller åbne en sensor, så går alarmen i gang med det samme.

Er du hjemme og skal ikke mere ud den dag, kan du slå skalsikring til. Dette betyder, at du aktiverer alarmen for alle dine døre/vindues sensorer, så selve “skallen på huset” er sikret, dine bevægelsessensorer er altså ikke aktiveret, og du kan frit bevæge dig rundt i et sikret hus.

 

Fjernbetjeningen har et beskyttende cover som nemt slides over knapperne, så man ikke rammer dem tilfældigt

Konklusion

Alarmen fra HomeSecure lever i mange henseende op til mine behov for en alarm.

Prisen for Villapakken som jeg har testet er kr. 4.795

Jeg har haft konsulenter på besøg fra forskellige alarmfirmaer, hvor vi har gennemgået mine behov samt gået min bolig igennem og kigget på alarm opsætning. I samtlige tilfælde, har jeg dog efterfølgende takket nej tak til deres tilbud, da det månedlige abonnement for mine behov, altid var på en 400-500 kr per måned.

Der er selvfølgelig en fordel ved at få et firma til at installere din alarm, så er du sikret at alt virker som det skal, og tit er der i deres abonnementer tilkoblet en vagtordning, som kan komme og kigge til din bolig, hvis alarmen bliver udløst.

Da jeg netop har haft besøg et par gange af konsulenter, var jer ret godt klædt på, i forhold til hvor de forskellige sensorer skulle placeres. 

En ulempe med en hjemmealarm, er at man ikke få sat den korrekt op og dækket samtlige mulige indgange korrekt. Her kan du altid kontakte HomeAlarm på deres hjemmeside og få råd til opsætningen.

Skal du bruge flere sensorer end der er i salgspakken, kan disse tilkøbes ekstra ved siden af. Du kan også købe trådløse røgalarmer og gasalarmer som også kobles til kontrolpanelet, og som sender besked til dig, i tilfælde af brand eller gas.

Ydermere kan du tilkøbe både et indendørs og et udendørs IP kamera.

Jeg er positivt overrasket over alarmen, hvor der ingen fejl har været i testperioden. Samtidig ved jeg også, at en alarm aldrig vil kunne holde en indbrudstyv ude. Dem der vil ind, kan altid komme ind. Så det handler mere om det præventive og gøre opmærksom på, at der er nogle der laver noget. Der følger 6 alarm-skilte med i pakken, så her kan man også håbe på en præventiv virkning, så en potentiel indbrudstyv, bevæger sig videre til naboens hus, når han ser mærkningen.

Fik du læst: Huawei P9 : Kameraet gør forskellen [TEST]

Og her har alarmen en stor fordel i den udendørs sirene. Monteret udenfor og med en sirene på 110 db samtidig med at den blinker hidsigt, så er man ikke i tvivl om at der sker noget her, og det kan forhåbentlig skræmme potentielle tyveknægte væk, måske allerede ved det blotte syn af den udenførs alarm.

Eneste ulempe her, er dog at den udendørs sirene kører på strøm, så det skal man have trukket til sirenen. Bliver strømmen kappet til sirenen så går selve alarmen på kontrolpanel, som også har en sirene på 110 db. Så jeg vil anbefale at man sætter den udendørs sirene så højt som muligt uden synlige strømkabler, og gerne ud mod vejen, så den ikke kan frakobles.

Alt i alt er jeg begejstret for produktet og kan klart anbefale det, til dem som overvejer en hjemmealarm. Indtil videre har det til fulde levet op til mine forventninger.

Jeg giver HomeAlarm HomeSecure PRO 5 ud af 6 stjerner.