Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HP-smartphone Voice Messenger er en udfordring

HP-smartphone Voice Messenger er en udfordring

HP iPAQ Voice Messenger er blevet en udfordring for redaktionen. Det er første gang, vi har afbrudt en produkttest før tid. Betjeningsvanskelighederne blev alt for store.

Det skulle være så godt. Men ak! Den nyeste smartphone fra HP er blevet lidt af en udfordring for mig som produkttester. Årsagen er tasterne... For produktet er, som sådan set fedt nok.

Normal i vores markedsområde er vi vant til enten 12 tasters tastatur eller komplet QWERTY-tastatur.

På den nye iPAQ har HP valgt et tyve-tasters layout, hvilket i min verden er komplet ubrugeligt. Det er simpelthen næsten umuligt, at skrive en fornuftig besked, da tasterne er placeret helt vanvittigt i forhold til både "normalt" og "fuldt" layout, som vi kender det fra andre produkter. Når så dette kombineres med en optisk sensor, fremfor det sædvanlige fem-vejs joystick, er katastofen for alvor indtruffet.

Efter en dag hel arbejdsdag med iPAQ Voice Messenger, som primær telefon, måtte jeg give op. En ordbog kunne ikke engang hjælpe, da mobilen leveres med engelsk software.

I løbet af dagen brugte jeg virkelig lang tid og koncentration på, at besvare sms-beskeder og få foretaget opkald. Midt på aftenen gav jeg op, og skrev denne minianmeldelse.

Under normale omstændigheder ville produktet få en chance i nogle dage, men betjeningsproblemerne med denne iPAQ er så store, at jeg ikke kan få arbejdsdagen til, at hænge sammen.

...men den er ret fed

Forventningen til produktet var på forhånd ret stor, og ved udpakningen blev alt indfriet.

Voice Messenger er virkelig godt designet med en høj kvalitetsfølelse. Den har ingen skarpe kanter eller løse flapper og med den blanke overflade, virker produktet ganske fuldendt.

Specifikationslisten holder max. Skærmen er 2,4 tommer og den byder på GPS, trådløst netværk, Turbo 3G, Bluetooth osv. Batteriet er på 1260 mAh. Når man samtidigt tilføjer styresystemet Windows Mobile fra Microsoft, ligner det et virkelig fornuftigt produkt.

Ser vi bort fra den kringlede betjeningsform, opleves denne smartphone interessant. Menusystemet er smidigt med hurtig programstart. Samtidig betyder Windows Mobile store muligheder for installation af tredjeparts programmer.

HP iPAQ Messenger har en vejledende udsalgspris på 3.500 kroner, hvilket ikke giver mening.

Men jeg er fortrøstningsfuld. Snart kommer topmodellen iPAQ Data Messenger med rigtigt QWERTY tastatur. Den bliver spændende at teste.


HP iPAQ Voice Messenger - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies