Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC HD2 - lidt for stor topmodel (kæmpe mobiltest)

HTC HD2 - lidt for stor topmodel (kæmpe mobiltest)

Der er power og fede ting i topmobilen HTC HD2 - desværre er den for stor. Vi gennemgår i denne kæmpe-test mobilen, som måske sætter ny standard.

Den er stor, ja nærmest enorm både fysisk og teknisk. HD2 fra HTC er en fremvisning af, hvor avanceret teknik der kan produceres indenfor en rimelig beløbsgrænse.

Det er vanskeligt, at give et præcist bud på målgruppen for mobilen. Efter min mening er det i hvert fald ikke kvinder! Måske mænd med hang til lækker teknik samt dem der har behov for en stor skærm til internetadgang og e-mails.

Den store skærm er blandt andet perfekt til navigation. Men det er desværre kun en 14 dages prøveversion af CoPilot Live, der medfølger.

I testen af HD2 gennemgår og bedømmer vi de fleste dagligdags aspekter omkring brugen af denne mobiltelefon.

Berøringsfølsom skærm og hurtig adgang til alt

"Capacitive" er kodeordet for skærmtypen, som reagerer på berøring og ikke tryk. Sådan en skærm har HD2. Den er hyper følsom og vinder stort i brugeroplevelse over de gammeldags touchskærme, der betjenes med tryk.

Det er meget svært at undgå en sammenligning med iPhonen - Apple var nemlig de første til at benytte capacitive-skærmtypen i en mobil. Brugerne fik med iPhone en oplevelse af lethed, som ikke tidligere var set ved mobilbetjening. HD2 lever fuldt ud op til iPhone-oplevelsen - ja måske endda et hak mere, da mobilen er rigtig hurtig.

Jeg har aldrig før oplevet en så hurtig mobiltelefon baseret på touch. Særligt i billedealbum, musik og på internettet kommer hastigheden til sin ret. Den høje hastighed betyder også, at kameraet kan startes op på et meget meget kort øjeblik.

Skærmen er den mest udsatte del på alle touchenheder, men HD2 virker relativt holdbar.

Jeg har ikke gjort mig specielt umage for at undgå ridser - omvendt har jeg heller ikke smidt rundt med den, eller har haft den i en lomme med penge og nøgler. Min testmodel har endnu ikke afmærkninger efter brugen. Heller ikke den del af bagsiden, som er konstrueret i metal, har fået brugsridser.

Skærmteknik og mobilens generelle hastighed: Seks ud af seks stjerner.

HTC HD2
HTC HD2

SMS og skærmtastatur

HD2 har ikke æøå direkte fremme på tastaturet. Skal du f.eks. skrive "æ" holdes A nede og æ'et vælges ved at trække markøren mod højre.

HD2 håndterer ikke de danske karakterer korrekt. Nogle ord med æøå ligger direkte i ordbogen også ved brug af f.eks. a i stedet for å - men hovedparten af disse ord kommer først frem, når man har været inde og vælge et af disse bogstaver direkte. F.eks. kan den ikke skrive "gat" som "gæt".

Det er ikke lykkedes mig, at finde logik i hvordan nye ord håndteres. Efter jeg har skrevet ordet "Æble" og "Pære" første gang korrekt foreslår ordbogen nu selv disse ord, når jeg skriver "Able" og "Pare". Men "Soren" vil den fortsat ikke gemme som "Søren" i førstevalg. Derimod er "tilfældigvis" i ordbogen.

De almindelige ord gætter den rigtigt de fleste gange, også uden man har ramt de præcise bogstaver. F.eks. gætter ordbogen at "gakrisk" betyder "faktisk".

Der kan også vælges et klassisk telefontastatur, og her lader det til, at HD2 er bedre til at gætte ord med æøå. F.eks. lærte den hurtigt "pa" som "på".

Jeg synes i øvrigt, at SMS-oplevelsen er langt bedre i HTC Hero end på denne model. Den gætter ordene hurtigere, og er bedre til at lære.

Problemstillingen omkring de danske bogstaver er ikke ny i HTC's produkter. HTC Magic havde præcist samme problem - og dette er først lige blevet løst i en softwareopdatering. HTC Hero og Tattoo håndterede karaktererne perfekt fra den dag, de kom i butikkerne.

HTC har vist de kan løse problemstillingen, men det er for dårligt, det ikke er på plads fra starten i en topmodel.

SMS og skærmtastatur: Tre ud af seks stjerner.

Den kan også ringe...

Det er utroligt, hvad en mobiltelefon efterhånden kan, og HD2 kan faktisk også bruges som en almindelig telefon.

Et klik på opkaldsknappen bringer nummertasterne frem samt en oversigt over de seneste opkald. Billederne af kontaktpersonerne vises også, hvis du har sat Facebook op på telefonen.

Funktionen "smartdial" gør det let at ringe til kontaktpersoner. 5 3 6 3 = L E N E og mobilen foreslår matchende kontakter, hvor LENE indgår. Dette er stærkt vanedannende.

En anden smart funktion er, at HD2 automatisk dæmper ringetonen så snart den løftes fra borden. Det er desuden muligt at gøre ringetonen lydløs ved et indgående opkald - her skal HD2 blot vendes, så skærmen ligger nedad.

Lysføleren der tilpasser skærmbelysningen efter omgivelserne anvendes også ved opkald. Når mobilen holdes mod øret slukker lyset i skærmen - tager du den væk fra øret under samtale, lyser skærmen op igen.

HD2 som telefon er perfekt: Seks ud af seks stjerner.

Stor manglen på genveje

Jeg savner genveje på HD2. På f.eks. HTC Hero kan man hurtigt slå trådløst netværk, Bluetooth, GPS, mobildata osv. fra/til ved tryk på én skærmknap.

I HD2 skal man finde "Comm Manager" i den sidste fane - eller lave en genvej til programmet på første fanes genvejsknapper. Men samlet giver det flere tryk og en mere bøvlet betjening. Samme problemstilling gør sig gældende ved lydprofiler som lydløs, normal osv.

Der findes ingen let måde til at skifte mellem de programmer som er aktive i baggrunden. Der kan ikke laves en hurtig genvej til "jobliste" og den skal fiskes frem fra sidste fane ("indstillinger" - scroll ned til bunden og find "Andet". Her ligger joblisten).

Genveje til funktioner hæver den samlede brugeroplevelse af en mobiltelefon, og gør ganske simpelt dagligdagen lettere. Men her halter HD2. Har du eksempelvis brug for at åbne kalenderen, mens du ser på en hjemmeside, findes der ikke en let adgang til denne - uden man skal helt ud og ind igen.

Genveje savnes: Fire ud af seks stjerner.

Vejret er fantastisk!

Vejrudsigter har de seneste par år været HTC's stærke side.

På HD2 er animationerne af det aktuelle vejr på den aktuelle sted (mobilen henter positionen via GPS) fantastisk flotte. Regndråberne glider ned over skærmen, eller skydækket vises ind over startskærmen. Det er top-lir, og fås ikke bedre.

Nu er det vel de færreste, som køber en mobil alene på baggrund af vejrudsigterne - men på HD2 er det ultimativt blær at vise vejret frem. Du kan selv vælge, hvilke byer der skal indgå i vejrprogrammet, som i øvrigt kan åbnes blot med et tryk på vejrikonet ved uret på forsiden.

Flotte vejrudsigter: Seks ud af seks stjerner.

Wow-effekt i billeder

På den store skærm fremstår billederne i fotoalbummet fantastisk flotte, og når mobilen holdes i lodret position, kan der hurtigt bladres i den virtuelle stak af fotos.

Når HD2 lægges på siden, drejer fotovisningen til horisontalt, og det ultimative "show off" er en realitet. Et klik på billedet åbner til fuld skærm, og med to fingre kan der zoomes (multitouch). En fed detalje er, at man ikke behøver at zoome ud, for at kunne bladre til næste foto.

I fuldskærmsvisning drejer billedet desværre ikke automatisk med, når mobilen igen holdes lodret. Trist at denne sidste detalje ikke er kommet med.

Fra fotoalbummet kan billeder sendes over i programmet HTC Footprints, men kameraet sætter ikke automatisk GPS-position på billedet.

Meningen med Footprints er, at man kan skrive en kommentar til sit "fodspor" og at positionen automatisk er angivet. Det betyder altså, at du er nødt til at gang på gang ude i marken at indsætte GPS info med programmet footprint på hvert enkelt billede, da footprint er det eneste der kan gøre dette. Det betyder også at du ikke kan lave disse, når du kommer hejm fra turen.


Desværre indeholder fotos som tidligere nævnt ingen GPS data, det betyder altså Vil du sende et billede som mail eller ud på Facebook kan dette gøres med meget få tryk. Det er så let lavet, at alle kan være med.

Vi godkender fotoalbummet som er både flot og hurtigt, selv ved mange fotos i mobilen. Men manglen på rotering i fuldskærm samt problemet omkring GPS-positionen trækker ned.

Fotoalbum: Fem ud af seks stjerner.

Lynhurtigt kamera på fem megapixels

Specielt i kameradelen kommer den hurtige processor til sin ret. Opstarten er blandt de absolut hurtigste på markedet, og autofokus stiller skarpt næsten med det samme.

I mørke omgivelser leverer HD2 også varen. Selv i et mørkt lokale hvor der kun er lys fra lamperne, kan der tages fornuftige billeder - også uden at bruge fotolyset. Faktisk bliver billederne varmere og flottere uden mobilens eget lys.

Hastigheden, fra udløseren aktiveres, til billedet er i kassen, er utrolig hurtig. Det betyder, at det er let at få et snapshot i kassen.

Fotolyset har manglet i tidligere mobiler fra HTC men det er personligt ikke noget jeg har savnet.

Billederne fra HD2 er ikke de flotteste vi har set fra en mobiltelefon. Men den hastighed hvorved kameraet kan betjenes vægter tungt i kameraets samlede oplevelse.

Som nævnt i afsnittet om fotoalbummet tilføjes positionen ikke på billederne - hvilket er en klar mangel, når mobilen i både Google Maps og kompas kan positionsbestemme.

Kamera: Fire ud af seks stjerner.

Billeder taget med HTC HD2

God musikafspiller med ringe headset

Musikdelen er i HD2 en stor oplevelse for dem som holder af musik. Mobilen kan bruge hukommelseskort (SDHC) på 16GB, og der er derfor rig mulighed for at tage favoritsangene med sig.

Lydkvaliteten i højtaleren er skinger, og det medfølgende headset er en ringe oplevelse. Sætter du et headset til af god kvalitet, opleves dog en god lyd. Desuden kan du selv tilpasse bas, diskant, mellemtone osv.

Musikbiblioteket er i øvrigt flot udført, og har du ikke albumcovers på dine sange, hentes disse automatisk via tjenesten Gracenote. Desværre virker dette kun med internationale kunstnere.

Som i fotoalbummet kan der bladres i en virtuel albumstak, og når mobilen lægges ned, følger musikvisningen med. Det er knaldgodt ud - og slet ingen tvivl om, at Apple har været inspirationen.

Musik: Fire ud af seks stjerner. Betjening og visning trækker op - højtaler og headset trækker ned.

Internet på HTC HD2

Internet er fuldt på højde med det, som der findes i iPhone 3GS.

Apple satte med iPhone ny standard for, hvordan internet skal opleves på en mobilenhed. Og i øvrigt tusind tak for det. Så småt begynder de andre mobilproducenter at lære af dette.

I HTC HD2 bliver bogmærkerne vist som små "live-billeder" af hjemmesiden, og åbning af selv store hjemmesider sker ganske kvikt.

Det er let og smidigt at bevæge sig rundt på en website, og zoom klares med to fingre. Zoomes på en artikeltekst tilpasses denne til at fylde skærmens bredde, så der ikke skal scrolles fra side til side.

Jeg er meget imponeret af netoplevelsen, og det trådløse netværk kan naturligvis også benyttes som netforbindelse.

Internet: Seks ud af seks stjerner.

Brug HD2 til mobilt bredbånd

Med HD2 behøver du ikke også gå rundt med USB-donglen til den bærbare for at komme på internettet via mobilt bredbånd.

Med HTC HD2 er det for alvor blevet let, at bruge mobilen som modem til den bærbare.

Funktionen "Wi-Fi router" skal blot aktiveres, så kan computeren se mobilen som et trådløst netværk. Ingen opsætning overhovedet - andet end adgangskoden. Få sekunder senere er din bærbare på nettet via mobilen. Det er også muligt at køre flere computere på den samme forbindelse.

Dette er en fed feature, men den er ikke fejlfri. Jeg har skullet aktivere, og deaktivere mobilens indbyggede router et par gange, inden computeren kunne se den som netværk. Men når først der var hul igennem var hastigheden i orden, og det var intet problem at opnå 2 mbit download / 1 mbit upload på TDC's net i udkanten af Odense.

HD2 som router: Fire ud af seks stjerner.

Hvor blev Windows mobile af?

Windows Mobile 6.5 er det underliggende styresystem. HTC har erstattet Windows Mobile-brugerfladen med Sense (hed før Touch FLO).

I forhold til produkterne HTC Diamond og den originale Touch HD er HTC's egen brugermenu integreret et hak dybere, end vi tidligere har set.

Der skal ledes længe og grundigt, inden man rammer ind i Windows Mobile, der traditionelt ikke er kendt for at være fingervenlig - samt er langsomt. Og netop fingervenligheden er nødt til at være i top, da der på HD2 ikke kan benyttes betjeningspind (stylus).

Et eksempel er kalenderen, der nu hedder HTC Kalender. Denne er fuld ud touchvenlig også ved oprettelse af aftaler. Samme princip gør sig gældende i kontaktpersoner.

HD2 understøtter 15 favoritkontakter, der alle kan ringes op, ved tryk på deres billede - brugeren bestemmer i øvrigt selv om funktionen automatisk skal ringe op eller sende en SMS til personen.

Hastigheden i menusystemet er MEGET hurtigere end produkter med Windows Mobile traditionelt er - alligevel når vi ikke en topkarakter på dette punkt. Under testen har vi oplevet at mobilen hænger en lille smule - eller at vinduesviskeren i vejret hakker. Også menulinien i bunden af skærmen kan ind i mellem hakke en smule i grafikken.

Fem ud af seks stjerner.

E-mail og synkronisering

HD2 kan synkronisere med Microsoft Exchange-server via Activesync. Det betyder, at kontakter, kalender, mails osv., automatisk er opdateret og pushmail er understøttet.

Bruger du Google Apps kan denne også køre via Activesync-protokollen.

Vi har oplevet problemer med visning af f.eks. Breaking News-mails fra Ekstra Blandet, samt andre mails i HTML-format. En sideløbende mailkonto sat op via IMAP gav ikke den slags problemer. For år tilbage har jeg på Windows Mobile oplevet tilsvarende problemer.

Ellers er mail og sync en stor fornøjelse.

Fem ud af seks stjerner.

Windows Marketplace

Microsoft leverer programbutikken Windows Marketplace til HTC HD2. Indtil videre er det en trist oplevelse. Der er ikke specielt mange programmer at komme efter.

Vi synes ikke at have fundet noget, der var værd at downloade andet end Microsofts version af Facebook til mobilen. Det skal nævnes at touch.facebook.com fungerer hurtigere og bedre end Microsofts udgave til Windows Mobile.

Windows Marketplace fungerer stort set som Apples App Store og Android Market på HTC Magic / Hero - blot er der i Windows meget få programmer. Generelt er Marketplace helt nyt, og derfor må vi formode, at programantallet hurtigt stiger.

Apple iPhone får på dette punkt topkarakter, mens Android Market følger lige efter.

Vurdering: Windows Marketplace - fire ud af seks stjerner.

Batteriet holder lang tid

Kapaciteten på batteriet er 1230 mAh, mod 1350 mAh på HTC Touch HD og godt 1400 mAh på iPhone 3GS. Alligevel formår mobilen at holde strøm overraskende længe.

Holdbarheden på batteriet afhænger naturligvis af brugen - men jeg sparer ikke på noget, når mobilerne testes. Der kører altid Exchange Pushmail synkronisering og trådløst netværk samt Bluetooth bruges også en del. Også mængden af samtaler er pænt stor.

Den første dag efter udpakning, nåede den kun 12 timers drift. Dag to gav 16 timers drift (to-fem procent tilbage, da jeg gik i seng) mens dag tre endte på 16 timer med cirka 15 procent tilbage.

Jeg vover pelsen og konkluderer, at trods større skærm og hurtigere processor holder HD2 længere end både HTC Hero og for den sags skyld også iPhone.

Jeg giver batterikapaciteten seks ud af seks stjerner. Det skal dog ses i lyset af, at mobilen her yder væsentligt mere, end vi havde forventet også i forhold til andre tilsvarende produkter.

Hvor stor er HTC HD2?

HD2 er ikke stor - den er enorm!

Underligt nok vænner man sig dog hurtigt til størrelsen. Det er lidt ligesom at få et 40 tommers TV i stuen; I starten er det kæmpestort, men efter få dage er størrelsen bare naturlig.

I forhold til iPhone 3GS virker HD2 visuelt noget større, men når der kigges nærmere på målene, er der ikke den vilde forskel. Du kan se tallene herunder.

HD2 / iPhone 3GS

Bredde: 67 mm. / 62 mm.
Højde: 121 mm. / 116 mm.
Tykkelse: 11 mm. / 12 mm.
Vægt: 157 g. / 135 g.

Jeg er af den overbevisning, at kan man størrelses-mæssigt leve med iPhone, så kan man også leve med HD2.

Der hvor forskellen virkelig ses, er på skærmen - 4,3 tommer mod 3,5 tommer på iPhone. I denne sammenligning kommer iPhone til at se lidt "tiny" ud.

Når alt kommer til alt, skal der jo være noget at bruge størrelsen til. Jeg er ikke nødvendigvis overbevist om, at det er lykken bare at gøre skærmene større og større - med mindre der er et behov.

HD2 skærmen er lækker til film, internet, navigation og billeder. Men omkring f.eks. SMS synes jeg ikke, jeg hverken rammer mere eller mindre præcist, i forhold til andre telefoner med mindre skærme.

I vurderingen af størrelsen må konklusionen være, at mobilen er blevet lidt for stor. Alle jeg har mødt i testperioden omtaler med det samme størrelsen som et problem. Ejere af iPhone har sagt, at de også opfatter iPhone som lidt for stor - men at HD2 virker endnu mere voldsom.

Så alt i alt - fem ud af seks stjerner.

HTC HD2
HTC HD2

Konklusion: Dommen over HTC HD2

I forhold til HTC's tidligere produkter med Windows Mobile-systemet adskiller HD2 sig på to væsentlige punkter. Det ene er den lynhurtige processor, det andet er skærmtypen.

HD2 er det første produkt i Windows Mobile-serien, der har en berøringsfølsom skærm (capacitive). Tidligere produkter som Diamond, Diamond2, Pro2 og den oprindelige Touch HD har alle været med trykfølsom skærm (resistive).

Betjeningen af en mobiltelefon med berøringsfølsom skærm opleves meget lettere og mere enkel end en med trykskærm. Dette er blandt andet med til at hæve HD2 op til, hvad vi kan kalde for "iPhone"-niveau.

I forhold til f.eks. Diamond2 er betjeningen på HD2 både lettere, hurtigere og langt mere intuitiv. Og dette er alene på grund af skærmtypen og den kraftfulde processor.

Som det ses her i testen, er der hist og her ting, som gør at HD2 ikke kan opnå topkarakter.

HTC kan med HD2 ikke tiltrække Apples iPhone-fans - hertil er Apples ikonstatus på designområdet helt unik. Men HD2 kan være interessant for købere, som ikke bryder sig om begrænsningerne i iPhonen, eller som af princip bare ikke vil købe den.

Jeg er meget spændt på, om HTC formår at få mobilen solgt til andet end teknikentusiaster.

Inden du køber skal du vurdere dit behov. HD2 giver dig opmærksomheden, og viser du er HELT fremme på beatet. HTC Hero giver dig value for the money.

HD2 er årets mest blærende mobilen - uden sammenligning.

Fem ud af seks sjerner.

Se også:
Video: Oplev HTC HD2 i levende billeder


HTC HD2 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

PeterDK 11-03-2011 05:12:31

Jeg har haft hd2 i snart 1,5 år lige indtil sidste uge, hvor den måtte lade livet på en helt særlig måde.

De rosende anmeldelser herinde kan jeg på ingen måde genkende. Hvis folk ønsker det, skal jeg gerne ridse op, hvad de mest eklatante fejl og mangler ved den er.
På dette punkt nøjes jeg dog med bare at pointere, at der er tale om helt grundlæggende og fatale fejl ved det følgende (som har en dagligdags betydning og kategoriserer hd2 KOMPLET USELESS):

1) Skærm
2) Touchfunktion
3) Sms-funktion
4) HTC Sence
5) E-mail (push)
6) Kompatibilitet & synkronisering
7) Internetadgang

Jeg kan kun glæde mig over, at jeg atter er på vej til permanent at flytte til Hong Kong igen, hvor der heldigvis (i modsætning til middelalderbyen København) er mulighed for at drage nytte af min Blackberry. Den virker nemlig upåklageligt godt.

0 0
oliver 07-01-2010 21:59:26

hey jeg får snart htc hd2 og kunne godt tænke mig et andet hukomelskort til den. Med flere gb helst 32 eller 64GB. men ved ikke hvor man kan købe dem. Jeg har kigget lidt på nettet men kan ikke finde nogle med så meget gb

0 0
Mobilsiden.dk 08-01-2010 21:54:00

Hejsa. Du kan ikke købe kort med 32 og 64 GB endnu. Det maksimale er 16 GB.

0 0
PeterDK 11-03-2011 04:55:28

Det er ikke rigtigt. Jeg købte et 64GB i Hong Kong allerede i efteråret 2009 og til en særdeles rimelig pris i øvrigt. Prøv Golden Dragon Center i Sham Shui Po.
Og hvis I ikke lige er i nærheden, kan jeg bare sende dem til der.

Hvad HD2 angår, skal I ikke sætte nogen lid til anmeldelsen whatsoever! Det er det dårligste, mest ufunktionsdygtige skrammel, jeg nogensinde har haft.

Lad os sætte det sådan: Efter ca. 1,5 år med HD2, drog jeg i sidste uge konsekvensen og jog en hammer igennem den for derefter (helt bogstavelig talt) at tisse udover den som en særdeles passende og symbolsk farvel og tak for lort til den.

Behøver jeg overhovedet at sige mere til det...?

0 0
oliver 11-01-2010 21:00:19

ok tak.. kan du hjælpe mig? hvordan lægger man musik ind på htc hd2eren jeg har prøvet med windows media player. men jeg tror jeg gør det forkert. på forhånd tak

0 0
Bo Larsen 10-12-2009 13:01:20

Hmmmm... Lige en kommentar eller to...

Priser - HD 2 fås hos Klingtech TeleOnline for kr. 4299,-, så Happii er ikke helt på 2. pladsen.

M.h.t. billeder og GPS-tag er der vist smuttet en detalje i teste. Spørgsmålet jo hvor ofte man har brug for tagget med alm. billeder. Men åbner man Footprints og vælger Ny - så vupti starter både kamera og GPS - nu står man jo så også i den app. der er tiltænkt emnet, så det er jo ikke så mærkeligt.

0 0
René 04-12-2009 17:26:28

Kan man sync sin telefonbog med outlook som man kunne med diamond telefonen?
Orker ikke til at skrive alle mobilnummer ind igen...

0 0
Michael Bonde 04-12-2009 19:44:41

Det kan du sagens.. Kræver et par små konfig., men så kører det også bare derudaf!

0 0
Mobilsiden.dk 26-11-2009 16:49:00

I dag er videoanmeldelsen blevet færdig:
www.mobilsiden.dk/?aId=10179

0 0
onkeldunkel 26-11-2009 00:11:56

Så er den også kommet på Telia's web shop - også her udelukkende med abonnementer uden data....SUK!

0 0
Emil Refshøj 24-11-2009 19:45:50

Lyder da som en super lækker telefon!

Michael! Jeg bytter gerne en 3310 til din HD2 :P Eller en htc magic^^

men må da lige kigge lidt nærmere! Super arbejde!

0 0
Malte 24-11-2009 15:43:56

- Glemte lige en ting. Beklager at måtte poste to indlæg i træk.

Indeholder HD2 nogle 'sjove ekstra-dimser' som f.eks. iPhone 3GS' kompasfunktion?
Og kan den under sms-skrivning drejes så skærmen drejer og man får et andet tastatur at skrive på?

0 0
Michael Bonde 24-11-2009 17:17:36

Positiv til begge spørgsmål..

0 0
erik 24-11-2009 15:40:50

Flot og supperlækker windows telefon fra HTC, MEN det jeg ikke fatter er, hvorfor man skulle bruge en formue på denne, fremfor de mange andre eksisterende og kommende (Android) smartphones, særligt når det yderst vigtige applikations market stort set er ikke eksisterende i Windows.

Uden et ordentligt app. market er det jo ikke en rigtig smartphone, men blot en avanceret telefon uden fremtid.

Klagepunkterne på HD2 o.l er på Android smartphones jo forlængst løst til UG med nogle af de pt. 16.000 Android applikatoner, så hvorfor genopfinde den dybe tallerken?

0 0
danovich 24-11-2009 17:09:20

Erik, hvis du har en HD2 så synes jeg du skal gå ind på xda-developers.com, der kan du stort set finde ud af alt du har brug for. OG lige for at understrege det, apps er ikke løsningen på problemer, det er gimmicks som er sjove at lege med. Apps definere ikke om det er en smartphone, men forhøjer udelukkende Fisher Price-faktoren (easy, fun and colorful). Mangler som John G. efterlyser ved HD2, såsom: hurtig toggle mellem programmer = der findes en cab-fil til dette, hurtigt toggle wifi fra startskærmen = der findes en cab-fil til dette osv. Det eneste minus ved WM(for nogle mennesker, spas for andre) er at man lige skal sætte sig ind i hvordan WM virker for, at kunne lave en fuldstændig skræddersyet udgave som passer til ens temperament.

0 0
erik 26-11-2009 17:32:38

Smartphone er et vidt begreb ligesom en bil er det! Uden ordentlig adgang til app er det hele ligesom lidt ligegyldigt. Hvad ville en iPhone være uden applikationer ,- ja stadig en smartphone, men en noget handicappet en. Det samme gør sig gældende med windows HD2. Man kan godt kalde det en smartphone med lidt god vilje, men når der kun er omkring 800 apps udviklet dertil, så kommer der altså til at mangle noget i den sidste ende. Der klarer Android og Apple sig betydeligt bedre, og det skal man altså efter min mening havde fokus på inden man betaler en mindre formue, for den iøvrigt flotte telefon

0 0
Daniel Jørgensen 30-11-2009 14:36:15

Kom lige i tanke om noget. Du har ikke helt styr på det du siger hehe :) Bare fordi der kun er 800 applikationer i markedet på telefonen betyder det jo ikke at der kun er udviklet 800 applikationer til enheden. Jeg vil skyde på at der er udviklet ligeså mange til applikationer til windows mobile som der er til iPhone, du ser dem bare ikke, men de ligger altså ude på nettet. Grunden til at alle disse applikationer ikke er i markedet er simpelthen fordi de blev udviklet før der overhovedet var noget som hed "et marked på en telefon".

0 0
Daniel Jørgensen 30-11-2009 14:32:23

Nu var det faktisk windows mobile der var med til at starte det man idag kalder en smartphone. En smartphone er altså ikke en telefon med et stort applikations marked, der tager du helt fejl. Der er tusind vis af applikationer tilgængelig til HD2, de skal bare installeres på en anden måde en gennem en markeds applikation. Nej det du snakker om er bare at den markeds applikation hd2 nu har, ikke er så udfyldt. Det betyder altså ikke at der ikke findes applikationer til den men blot at de ikke er så brugervenlige at installere. Og det har intet at gøre med om det er en smartphone eller ej.

Det kan godt være en Opel ikke er så let at skrue i som en VW, men de er begge to biler hvis du forstår! ;)

0 0
Malte 24-11-2009 15:39:24

Hej.
Super god anmeldese - helt klart værd at læse. :-)
Umiddelbart synes jeg, det lyder som en ret fed telefon - selv trods størrelsen - men jeg gad godt høre noget mere om sms-delen. I testen beskrives det meget nøje hvorledes telefonen har svært ved at acceptere Æ, Ø og Å, men du skriver ikke så meget om hvordan den egentlig er at skrive på.

Er man tilbøjelig til at lave fejltryk, hvordan er den i forhold til eksempelvis Apples nyeste iPhone 3GS og er man kørt død fra starten hvis man ikke har ejet en touch-mobil før og ikke har den store erfaring med dem?

- Og kan man have Widgets (er det ikke det, det kaldes..?) som f.eks. Facebook o.lign på HD2?

Mange tak. :-)

0 0
erik 24-11-2009 15:27:30

Class 4 er efter min mening passende for de fleste smartphones og til almindeligt brug, men husk at købe anaerkendt mærkevare, i lighed med USB stick fuskes der også her. Pris og kvalitet føles ad. Nogen gange kommer man til at glemme det ..

Class 2: 2 MByte/s - 13x
Class 4: 4 MByte/s - 26x
Class 6: 6 MByte/s - 40x

Pt. findes det største kort på 32 GB men i teorien kan de fremstilles i størelsen 2048GB!!!

Nogen som har hørt om større kort end 32 er kommet på markedet, det skulle ske i slutningen af 2009


Læs mere om sd kort og hastigheder m.m. her

http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital

0 0
Michael Bonde 23-11-2009 22:04:08

Hastigheden på SD-kortet under billedalbum er gabbbbbende langsomt.. Ydermere skal billederne, hvis man ønsker det fanzy fremvisnings-flow også placeres i mappe med begrænset plads til rådighed.

Savner faktisk min Hero lidt.. Eller dele af den i hvert fald!

Hvis HD2'eren havde knækket forneden, så ville den være eminent at skrive på!

0 0
Michael Bonde 24-11-2009 18:59:43

Se bort fra ovenstående indlæg!

Mit medfølgende 2 gb Scandisk-kort fungerer bare ikke sammen med min HD2. Hverken i adskillige gange formateret format eller... Jaa.. Det virker bare ikke! I mit kamera kører det perfekt og med fin hastighed. Mystik!

Et, af naboen, venligt udlånt ukendt 16gb kinøjser-kort kører billedfremvisning i coverflow samt indlæsning af billeder, musik osv. perfekt og hurtigt.

HTC HD2 til salg - Evt. bytte med Nokia 3310 !

0 0
Kasper 24-11-2009 09:46:13

er tlf langsom når den læser fra sd-kortet? så er den jo langsom langt hen af vejen. Er der en der kan tjekke om den er langsom hvis man sidder og kører rundt i 1000 billeder eller musiknumre fra hukommelses kortet? Kan da bare ikke forstå hvis det er rigtigt, når John G har sagt hans kører upåklageligt med et 16gb kort...

0 0
Mobilsiden.dk 24-11-2009 17:34:15

Jeg bruger et 16 GB SDHC-kort fra Sandisk - class4. Jeg har en hel del musik og temmelig mange fotos. Der er i testen ikke oplevet problemer med performance på dette punkt.

0 0
Daniel Jørgensen 24-11-2009 13:31:32

Det kan være han har et SD kort i, som er meget langsomt. Der findes jo mange sd kort og pris forskellen udgør som regel deres hastigheds forskelle og læse og skrive. Det kan jo være han har købt det billigste som så også kan være det langsommeste

0 0
Yonas Alizadeh 24-11-2009 11:04:57

Det er den heller ikke. Michael Bonde har vist været uheldig med sin HD2, den må da være itu.

0 0
Yonas Alizadeh 24-11-2009 08:40:45

Aflever dog den telefon tilbage. Folk som dig fortjener slet ikke HD2 når de ikke engang kan finde ud af et betjene den. Tror du ikke en Nokia 3310 ville passe dig bedre?
Gu skal billederne da ej placeres i en UDVALGT, BEGRÆNSET mappe. Du kan sætte dem i 10 undermapper og stadig finde dem frem i HTC Album. Det handler om at kunne LÆSE hvad der står på skærmen, og derefter BETJENE enheden, og først brokke sig når alle muligheder er slået bort.. At du har problemer med SD-kortet under billedalbum lyder som værende usædvanligt, få den byttet..

0 0
Michael Bonde 24-11-2009 17:16:49

Du giver den gas hva Peter Frølund..

Beklager hvis MIT INDTRYK af telefonen ikke falder i din smag!

/ Mich.

0 0
Yonas Alizadeh 24-11-2009 08:41:26

af at*

0 0
Simon Pedersen 23-11-2009 20:36:30

Rigtig god og omfattende test af HD2,
må indrømme at jeg føler at HD2 virker stor, og ville nok heller ikke selv have den størrelse. men synes det er en utrolig fed mobil, som jeg håber vi vil se mere af i fremtiden :D

men god test.

kom til at tænke på billedet: http://www.mobilsiden.dk/gfx/public/upload/25286.jpg som er i midten af testen:

er det Andriod, eller er det bare HTC Sence ?
eller hvad er det for et billede

0 0
Yonas Alizadeh 24-11-2009 08:42:40

HTC HD2 er stor, men ikke for stor! Har efter 1 uges brug vænnet mig enormt meget (overraskende meget) til størrelsen. Denne er selvfølgelig stor, men indenfor rimelighedens grænser. Hvis du får denne tlf, er det ikke størrelsen der evt slår dig ud! :)

0 0
Mobilsiden.dk 23-11-2009 21:46:32

Ja, det er en smutter. Det beklager vi. Billedet er fjernet.

0 0
Daniel Jørgensen 23-11-2009 21:34:03

Det er faktisk ikke så heldig et billede du peger ud der, for det er ikke en HD2, men derimod den gamle model altså Touch HD. Og det er android der er derpå ja, men stadig ikke den rigtige telefon.

0 0

Om brug af cookies