Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Hero - fed touchmobil (produkttest)

HTC Hero - fed touchmobil (produkttest)

Enestående skærm, let betjening og bunkevis af blærede muligheder. Det er i korte træk HTC Hero.

Egentlig skulle man tro, at HTC Hero var en opfølger på Magic. Men på underlig vis er det lykkedes HTC at producere et produkt, som på nogle områder er lig med Magic - og på andre, helt sin egen.

Enten elsker ellers hader man designet. Specielt det lille 15 graders knæk i bunden deler meningerne i to lejre. Men et faktum er, at knækket får mobilen til at ligge ekstra godt i hånden.

For at undgå mobilen bliver grim af skidt og fedtfingre, er bagsiden Teflon-behandlet. Helt overraskende virker behandlingen efter hensigten. Bemærk dog, at kun den hvide Hero-version har fået denne behandling.

HTC har ikke oplyst om også skærmen er behandlet, men den virker ikke specielt modtagelig for fedt - og det som kommer, kan let fjernes. Efter flere ugers test, har vi heller ikke oplevet ridser i skærmen. Derimod har er bagsiden omkring "knækket" begyndt at få slidmærker.

Skærmen er af VGA-typen med 320x480 pixels på 3,2 tommer og kvaliteten er utrolig flot.

Mobilen reagerer på berøring og ikke tryk. Det vil sige, at en let berøring er nok til at betjene Hero eller starte programmer.

Hero er mere "færdig"

Systemet som driver HTC Hero hedder Android eller "Google-systemet" i folkemunde. I forhold til HTC Magic, som blev lanceret med Googles standardgrafik, har udviklerne hos HTC denne gang givet hele Android-systemet en ordentlig grafisk overhaling.

HTC Hero er mere "færdig" end Magic. Alle gængse widgets, programmer og opsætninger er installeret fra starten, og derfor fremstår Hero som en komplet mobiltelefon. Magic bliver først rigtig sjov, når man har downloadet en masse personlige ting fra Android Market.

Færdigheden i grafikken kaldes HTC Sense, som ret basalt er HTC's svar på Windows Mobile-enhedernes Touch Flo-system.

Bunkevis af lækker grafik

HTC Sense på Hero betyder, at mobilen leveres med stribevis af forskellige ure, baggrunde og ikke mindst widgets.

Med widgets kan der let på de syv forside-skærme tilføjes vejrudsigt, kalender, sms-indbakke, mail, fotoramme, fotoalbum, bogmærker til browseren, kalender, aktiekurser og meget andet.

Alt kan flyttes, justeres og tilpasses efter ens eget ønske. F.eks. kommer kalenderen i to visningsudgaver (en stor og lille) det samme gør sig gældende for vejrudsigter og kurser. Og bogmærkerne viser nu en miniudgave af websiten som billede, fremfor blot et ikon.

Netop fleksibiliteten er en vinder på Hero. F.eks. kan opsætningerne af ikoner, baggrunde osv. på de syv skærme gemmes som en personlig profil. HTC vedlægger også en række standardopsætninger.

Google og Microsoft Exchange i maven

HTC Hero sælger for alvor sig selv, når man viser integrationen med Google. Brugernavn/adgangskode i opsætningen er nok - så er kalender, kontakter (med billeder) og mails synkroniseret på mobilen. Herefter skal der aldrig tænkes over om ens liv er "i sync".

Ændringer flyver frem og tilbage, uden man opdager det, og uden der skal tages stilling til noget.

Tilføjes så yderligere ens personlige Facebook-kode finder mobilen selv de kontakter som matcher, og sætter billeder og fødselsdage på. Ydermere kan vennernes aktuelle Facebook og Twitter-status aflæses under deres "kartotekskort" i mobilen.

Naturligvis indholder kontakt/kartotekskortet også fødselsdage, seneste sms'er, opkald osv., samt muligheden for altid at sende opkald fra personen direkte til telefonsvaren (det såkaldte svigermor-filter).

SMS med dansk ordbog

At skrive SMS-beskeder og mails på touchskærmen er i dette tilfælde ret enkelt.

Det store onscreen-tastatur gætter automatisk ordene, mens du skriver - inklusive dem med æøå. Lægges mobilen ned, vender tastaturet med, og bliver endnu større.

Er du mere til gammeldags telefontastatur (på skærmen), er dette også en mulighed.

Netop fordi skærmen er så følsom, som den er, er det virkelig let at skrive beskeder på skærmen. Og efter kort tids øvelse går det endda også rigtigt stærkt.

Kamera på fem megapixels

Et fem megapixels kamera er i Heros tilfælde ikke vildt - men faktisk er det ikke kameraet, som der her skal fokuseres på. Det er derimod delings-mulighederne.

Fra albummet kan billederne sendes til Facebook, Flickr, email, beskeder, Picasa og Twitter. Det betyder, at Hero giver dig en hidtil uset fleksibilitet. Sekunder efter et snapshot er i kassen, kan vennerne være med.

Den aktuelle position kan automatisk tilføjes billederne, hvis mobilen har GPS-aktiveret.

Albummet fungerer okay, men langtfra med den smidighed, som kamerarullen på iPhone kan byde på. F.eks. tager det tid at indlæse fotolisten, specielt hvis du har mange fotos på hukommelseskortet. Til gengæld byder Heros fotoalbum på andre features, som iPhone ikke har.

Fotokvaliteten er rimelig, når lysforholdene er gode, og er virkelig dårlig, når mørket falder på. Som med så mange andre telefoner, skal motivet helst stå stille for at blive skarpt.

Billeder taget med HTC Hero

Internet med multitouch

Multi touch blev introduceret med den første iPhone. Det dækker over, at man med to fingre kan zoome ind og ud på websites.

I HTC Hero virker multitouch lige så godt som på iPhone. Som en ekstra bonus tilpasses teksten på websiten til skærmens bredde, så scroll fra side til side  dermed ikke nødvendig.

Hastigheden på fulde udgaver af websites fungerer også rigtigt godt.

Den medfølgende bookmark-widget kan i øvrigt vise bookmarks som screenshots af websiten. Så når f.eks. Mobilsiden.dk er besøgt, opdateres bookmarket med den aktuelle forside.

Som vi tidligere har nævnt, satte iPhone nye standarder for, hvordan websites på mobiltelefoner skal håndteres. HTC Hero er stort set på iPhone-niveau, hvad angår internetdelen.

Musik men ingen radio

Hero har en glimrende musikafspiller, hvor man uden problemer kan høre musik og sammensætte spillelister. Lydkvaliteten er godkendt!

I toppen af mobilen kan egne hovedtelefoner tilsluttes via standard 3,5 mm stik. Fed feature at man ikke skal nøjes med dem, som findes i salgspakken mere.

Vi savner dog en FM-radio, men har indtil videre kunne klare os med forskellige online musiktjenester, som f.eks. Imeem Mobile, der streamer din favoritmusik over mobilnettet.

Sulten på strøm

Med de moderne touchprodukter skal du helst ikke være for langt væk fra strømmen, hvilket også er tilfældet for denne mobil.

Med aktivt brug har du til en arbejdsdag. Bruger du rigtig meget internet, gps og datatjenester er 12 timers drift det maksimale.

Heldigvis kan Hero oplades via standard USB-stik. Dermed har du adgang til strøm blot en computer er indenfor rækkevidde.

I forhold til HTC Magic har Hero en lysføler, som tilpasser skærmbelysningen efter omgivelserne. Dette sparer en del på strømmen, men langtfra nok til at give virkelig lang drifttid.

Det med "øv"

Vi har både testet den første udgave af Hero baseret på softwarenummeret 1.76.405.6 samt den opdaterede 2.73.405.5 med dansk sprog.

I den første version hænger mobilen hænger ofte voldsomt i smidigheden og betjeningen. Når f.eks. forsideskærmene "slides" fra side til side, opleves "tænkepauser" det samme sker i programmer. I internet-delen ses også træghed ved opstarten.

I testperioden har vi også oplevet, at vi skulle genstarte produktet en gang om dagen for at få den optimale oplevelse, og et totalt styrt af brugerinterfacet er også set.

I den opdaterede 2.73-version har HTC virkelig fået sat skub i Hero. Væk er trægheden og tænkepauserne. Heller ikke de jævnlige genstarter er nødvendige længere. Derimod er den danske oversættelse en katastrofe - nogle steder står ting mærkeligt og andre steder, vises fejlmeldinger som ikke er fejl men blot en forkert oversættelse.

Køber du HTC Hero bør du klar sørge for, at den er version 2.73 eller nyere der ligger i den.

Generelt synes vi, der mangler integration mellem en række af programmerne. F.eks. er HTC Footprints en standalone-applikation - som ikke snakker sammen med fotoalbummet. Så hvis du vil bruge Footprints til at beskrive med kort og billeder, hvor du har været, er du nødt til at tage billedet med dette program. Det havde været oplagt, at albummet selv kunne foreslå Footprints, som den eksempelvis foreslår Facebook eller Flickr.

Samlet vurdering

HTC Hero ER et skridt frem - brugerinterfacet HTC Sense er totalt lækkert, og VGA-skærmen giver en god oplevelse.

Vores vurdering ender på fem stjerner ud af seks mulige.

Grundlæggende er HTC Hero et godt produkt, men de første store bugs i softwaren, samt en dårlig dansk oversættelse trækker ned

Husk også at få et godt dataabonnement. For når først du har Hero i hænderne, tikker datatrafikken ret hurtigt.

Læs også
Video: Oplev Hero tæt på


HTC Hero - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

erik 07-01-2010 13:16:02

Det lyder mere som om at der er fejl på telefonen...det kan desværre ske - selv for en Hero. Der er kun et at gøre og det er den lange vej tilbage til forhandleren for at få den repareret.

0 0
Allan Kobstrup 07-01-2010 05:57:06

Jeg har for 2 måneder siden købt en hereo og det er vel den dårligste telefon jeg endnu har købt. Den er fremragende med hensyn til smarte ting, men som telefon er den utrolig dårlig da den hele tiden mister forbindelsen fordi den er dårlig til roming. Min gamle Nokia eller Sony Ericson har slet ikke de samme problemer på de samme strækninger. Så hvis man har brug for en telefon der bør virke så køb aldrig en HTC HERO.

Allan Kobstrup
Bjerringbro

0 0
kanuth.jacob@gmail.com 27-12-2009 23:32:40

jeg har htc hero men tekst altid engelsk har prøve dansk virker ikke

0 0
Mobilsiden.dk 07-01-2010 07:34:38

Hejsa. Det kan lyde som om, at du ikke har fået opdateret mobilen, til den seneste udgaven af systemsoftwaren (ROM). Du kan hente updaten fra HTC's support side.

0 0
erik 17-11-2009 12:37:05

Så kom de første reaktioner på en dårlig og fejlagtig artikel..

HTC Hero er, med undtagelse af det helt nye flagskib Motorola Droid/Milestone, den hurtigste Android smartphonese som findes, ABSOLUT uden lag eller langsom brugerflade.

Hero havde ganske rigtigt problemer med softwaren i ca en måned, da den blev lanceret, men softwarefejlen blev heldigvis meget hurtigt rettet, og derefter blev det til en lille hurtigt og smidig Ferrari, som reagere ved det mindste vink.

Spropoversættelse vil komme i en ny version inden for ganske kort tid og den vil kunne opdateres via HTC hjemmeside.

Inden for ca 3 måneder vil man gratis kunne opgradere fra styresystemet Android OS 1.5 til den nye operativsystem Android 2.0 som Motorola Droid/ Milestone kører på. Læs mere på Nerds.dk

Artiklen skriver:

"Grundlæggende er HTC Hero et godt produkt, men de første store bugs i softwaren, samt en dårlig dansk oversættelse trækker ned"

Kommentar til artiklen
Hvorfor skal den nye version 2 bedømmes på at der i den tidlige version 1 i en ganske kort periode var problemer med softwaren ?

Du tester jo netop version 2 og der er derfor slet ingen grund til at du beskriver versions 1 softwarefej så omhyggeligt. Det er jo gammel historie og ikke relevant i denne test...

Konklusionen må vel være at kun sprogoversættelsen kan trække ned, da version 1 er udgået for længe siden.

0 0
Mobilsiden.dk 17-11-2009 13:57:49

Hej Erik. Tak for din besked. Jeg er enig med dig i, at Hero er et rigtigt godt produkt.

Årsagen til at vi nævner version 1 af softwaren er, at den oprindelige anmeldelse er baseret på denne. Så har vi efterfølgende opdateret teksten da version to kom - og i øvrigt hævet karakteren fra fire til fem.

Jeg har ikke selv haft mulighed for at se om alle stavefejlene er rettet i den seneste ROM. Men er de det opdaterer vi anmeldelsen igen.

Hvad vil du give Hero af karakter?

0 0
Jack 02-11-2009 21:18:56

"Husk også at få et godt dataabonnement. For når først du har Hero i hænderne, tikker datatrafikken ret hurtigt."

- Er der ikke mulighed for kun at bruge det trådløse netværk i fx huset? Så man ikke bruger så mange penge på datatrafikken? :)

0 0
Mobilsiden.dk 02-11-2009 22:28:02

Hej Jack. Naturligvis kan det trådløse netværk anbefales i hjemmet. Men når mobilen først er sat op med mail osv., så går der hurtigt en del datatrafik ude i byen. Derefter anbefaler vi en datapakke for ikke at få ubehagelige overraskelser :-)

0 0
Gustav 17-11-2009 21:23:05

Det bliver nok en Hero der vil herske i min lomme i lang tid men hvor meget MB(til nettet) ville du foreslå abonnementet skal have med?

0 0
Mobilsiden.dk 17-11-2009 22:09:35

Minimum 300 MB pr. måned med i pakken.

0 0
Gustav 17-11-2009 11:50:51

Når man kommer væk fra hjemme-nettet, spørger den så ikke om den skal fortsætte med 3G?

Lige nogle flere spørgsmål:
Har den flash på nettet?

Er nettet bedre eller på samme niveau med HTC Magic?

Hvad kan man max putte af hukommelse i, og hvor meget plads ville du foreslå?(Hvor meget kommer den med?)

Er den hurtig?(Evt. processer)

0 0
Gustav 17-11-2009 12:47:17

EKSTRA spørgsmål!(Du er bare heldig)

Hvor meget MB bruger den på en normal dag?

0 0
Gustav 17-11-2009 12:48:02

OBS
Hvor meget ''internet'' MB bruger den?

0 0
Mobilsiden.dk 17-11-2009 13:54:32

Hej Gustav. Når du forlader hjemmet går den automatisk på 3G. Den spørger ikke først.

Oplevelsen på nettet er bedre og hurtigere end på Magic.

Der kan sættes 16 GB hukommelse i den. Hvor meget du har behov for, afhænger af hvor meget musik osv. du skal have med på farten.

Jeg kan ikke svare på hvor mange megabyte internet der bruges på en dag. Det afhænger af dit forbrug.

0 0
Gustav 17-11-2009 14:30:24

Mange tak for svarene! Det var meget nyttigt.. Fortsæt arbejdet på denne sidde!!

0 0
erik 19-10-2009 15:01:52

Jounalisten skrev :

"Grundlæggende er HTC Hero et godt produkt, men de første store bugs i softwaren, samt en dårlig dansk oversættelse trækker ned"

Hvorfor skal version 2 bedømmes på at der i den tidlige version 1 i en ganske kort periode var problemer med softwaren ? Du tester jo netop version 2 og der er derfor slet ingen grund til at du beskriver versions 1 softwarefej så omhyggeligt. Det er jo gammel historie og ikke relevant i denne test...

Konklusionen må vel være at kun sprogoversættelsen kan trække ned, da version 1 er udgået for længe siden.

Sprogoversættelsen mener jeg ikke er så dårlig som du beskriver, omend den godt kunne forbedres lid, men det acceptere jeg er en smagssag.

"Køber du HTC Hero bør du klart sørge for, at den er version 2.73 eller nyere der ligger i den"

Det er vel reelt ligegyldigt hvilken version der er installere på den Hero man vil købe, for der kommer hele tiden forbedringer og man laver jo blot en hurtig og gratis software opdatering via HTC hjemmeside og det kan de fleste vel finde ud af...

0 0
DocHoliday 21-08-2009 10:54:06

Jeg er ikke sikker på jeg helt forstår jeres vurderingssystem. HTC Hero er da en bedre og mere komplet udgave af HTC magic, ikke sandt? Magic fik 5 stjerner i jeres bedømmelse, mens Hero kun får 3-4 stjerner? Hvordan hænger det sammen?

0 0
Mobilsiden.dk 19-10-2009 11:20:26

Hej DocHoliday. Tak for din besked. Vi har pr. d.d. opdateret anmeldelsen ud fra den nyeste software. Men den fik kun 3-4 stjerner fordi hastigheden menuer osv., i den første versio, var virkelig dårlig. Efter softwaren er opdateret er karakteren dog steget.

0 0
ThomasWJ 12-08-2009 18:54:29

Hej

Vil en kommende opdatering kunne øge hastigheden i menuerne og hele brugerinterfacet?

0 0
Niclas 21-02-2010 14:59:57

Der kommer en 2.1 android opdatering til Hero, omkring april måned.

0 0

Om brug af cookies