Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Legend - en sikker vinder (mobiltest)

HTC Legend - en sikker vinder (mobiltest)

TEST: Den hidtil bedst designede og mest stabile HTC-mobil. Legend er en sikker vinder, og lever på alle måder op til prisen.

HTC's designperle er absolut enestående, og opleves både bedre, mindre og mere fleksibel end iPhone. HTC Legend er "iPhone til folket".

Succesoplevelsen starter ved modtagelsen, hvor man konstaterer, at en mobiltelefon konstrueret i aluminium bare ER federe end en i plastik.

Hele rammen på HTC Legend er skåret ud af ét stykke metal, hvorefter elektronikken er skubbet op fra bunden. Hele produktet virker fuldendt, og netop på grund af designet i aluminium er der intet som hænger, rasler eller vipper.

Ulempen er desværre, at metalrammen på fronten opleves lidt hård, når mobiltelefonen holdes ind mod øret under samtale.

I testperioden har vi også opdaget, at aluminium er et blødt materiale, der let får skrammer, når mobilen møder asfalt. Heldigvis er skærmen i hærdet glas, og har fortsat ikke én eneste ridse.

Knapperne lige under skærmen føles imidlertid 'underlige' under fingrene. Jeg er ikke i tvivl om, at berøringsfølsomme taster i dette tilfælde, havde været en bedre løsning.

Samlet vurderet, er designet dog til topkarakter, da mobilen har en komplet stilren helhed.

Som en note skal her tilføjes, at redaktionens kvindelige medarbejdere slet ikke synes Legend er pæn. Men det synes jeg nu stadig den er.

HTC Legend
HTC Legend

Syv forsideskærme - men ikke plads nok

Når Legend tændes, (sker i toppen) fremtoner brugerfladen med sine syv 'skærme'. Når fingeren slides til venstre eller højre, bladres mellem skærmene.

Hvis det tager for lang tid, at komme helt ud til den sidste i hver side eller ønskes blot et overblik, kan en oversigt frembringes ved at trække med to fingre fra hvert hjørne. Det er en smart feature - men den er nok mere "lir" end anvendelig i dagligdagen.

Brugerfladen kaldes HTC Sense, og ligner i grove træk, det vi tidligere har set på HTC Tattoo og HTC Hero - blot med nogle små forbedringer og nye features. Den gode nyhed er, at der ikke er ændret på den grundlæggende betjening.

Alle ikoner og genveje kan tilpasses individuelt og de interaktive småprogrammer, kendt som widgets, kan frit indsættes på skærmene, og mobilen er født med en lang række forskellige.

Blandt de mange widgets er: Facebook, FriendStream (samler Facebook og Twitter updates), aktier, bogmærker til internettet med screenshots fra hjemmesiderne, kalender og aftaler, musik, nyheder, søg, YouTube, vejrudsigter m.v.

Desuden viser et menupunkt, at der er mulighed for at downloade flere widgets direkte til mobilen. I vores testversion er funktionen dog ikke aktiv.

Mulighederne for brugertilpasninger er enorm på HTC Legend. Udover de generelle widgets kan der tilføjes en særlig telefonbog, der henter alle kontaktnavne og numre på Facebook-vennerne.

Hvis ikke du har nok i de syv skærme, kan funktionen "mappe" tilføjes. I denne mappe kan tilføjes f.eks. favoritgenveje til programmer. Med ét klik på ét ikon, kan du altså åbne en mappe med præcist dine personlige genveje.

De syv skærme indbyder til, at hver bruger kan lave en opsætning fuldkommen efter eget ønske. Men nu er der stå opstået et luksusproblem! Der er SÅ mange widgets og genveje med i mobilen, at de syv skærme hurtig bliver fyldte, og der derfor bliver brug for flere.

Andre fikse funktioner

HTC Legend indeholder også en række småfunktioner som i hverdagen er ganske nyttige.

Når mobilen ringer kan ringetonen gøres lydløs ved at vende mobilen med skærmen nedad og når en samtale er i gang, slukker displayet automatisk når telefonen sættes op mod øret - når den tages ned, tænder skærmen igen.

Vejrudsigterne har også fået et grafisk løft. Ved skyet vejr kommer der skyer ind over hele skærmen - skinner solen pryder animerede solstråler mobilens skærm. Denne feature introducerede HTC i efteråret 2009 sammen med mobilen HD2.

Programmet FriendStream der samler Facebook- og Twitter updates er en fin feature og gør det let både at opdatere, samt få overblikover vennerne.

Kvaliteten af touchskærmen

Da Apple kom med iPhone og den berøringsfølsomme skærm, tog de verden med storm. Siden da har mange producenter forsøgt med tilsvarende skærme, men uden samme niveau af succes.

Touchskærmen i HTC Hero, Magic og HD2 er af 'iPhone typen' og selvom det har virket godt, har det ikke været helt på niveau med følsomheden på iPhone.

HTC Legend laver om på dette. Skærmen er hyperfølsom og man kan blive helt fanget af, hvor godt det glider under fingrene. Jeg siger ikke det er bedre end på iPhone - men det er i hvert fald mindst lige så godt.

Skærmstørrelsen er 3,2 tommer mod iPhones 3,5 tommer - men i det daglige brug, oplever man ikke at der mangler 0,3 tommer. Opløsningen i pixels er ens på begge produkter men Legends OLED-skærm er LANGT flottere end iPhones gamle TFT-skærm.

En indbygget lysføler sørger for, automatisk at optimere lysstyrken efter opgivelserne, hvilket både sparer på strømmen og giver den optimale visning, uanset lydstyrke.

I kraftigt lys kan det dog blive en udfordring at se, hvad der sker på skærmen - her kunne det ønskes, at lysføleren skruede end højere op for lysstyrken.

HTC Legend
HTC Legend

Mobilens hastighed

Når specifikationerne på HTC Legend og forgængeren HTC Hero sammenlignes er der umiddelbart ikke den store forskel på processorkraften, der kun er steget fra 528 MHz til 600 MHz Alligevel er den hastighed man som bruger oplever, markant anderledes.

Legend virker LANGT hurtigere og noget mere kvik i vendingen. Vi har endnu ikke oplevet ting, der hænger eller optræder langsomt.

Store hjemmesider = ingen problemer

De populære hjemmesider som TV 2, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten åbnes lynhurtigt over både mobil- og trådløstnetværk.

På siderne kan zoomes ved enten at dobbeltklikke eller trække med to fingre (multi-touch / pinch to zoom). Denne del er både smidig og overbevisende.

Mobilen finder ved zoom selv ud af at genkende tekst-delen, og tilpasser teksten til skærmens bredde så scollbarer undgås. Tilpasningen fastholdes også, når Legend vendes til horisontal visning.

Navigationen rundt på en åben website sker let og ubesværet, og man oplever ikke "tænkepauser", eller at mobilen er træg, hvilket placerer netoplevelsen i absolut særklasse.

Møder man en YouTube-video på en hjemmeside, kan videoen afspilles blot ved at klikke på "play"-symbolet.

Hvis der er trådløst netværk i nærheden, kan netoplevelsen speedes yderligere op, ved at aktivere denne.

Screenshot HTC Legend
Screenshot HTC Legend

Oversæt, SMS og Wikipedia direkte fra nettet

Ønsker du at sende et uddrag af en tekst som SMS eller til Twitter, er det blot at holde fingeren på teksten i et lille sekund, hvorefter der let og ubesværet i et zoomvindue kan foretages en præcis markering.

Den markerede tekst kan ligeledes med ét klik oversættes i Google Translate, samt benyttes til et Wikipedia opslag. Dette er voldsomt smart!

Favoritter / bogmærker præsenteres som ikoner med et screenshot fra det seneste besøg på den pågældende hjemmeside. I HTC Legend kan en widget med de flotte bogmærker også tilføjes en af forside-skærmene.

Det er svært andet, end at vurdere netadgangen i HTC Legend til topkarakter.

HTC Legend
HTC Legend

Musik og radio

Præcist som i bunkevis af mobilenheder på markedet, har Legend også en musikafspiller, der kan spille de mest populære musikformater som f.eks. MP3 og AAC.

Bruger du musikken meget, kan en musikafspiller placeres på en af de syv forsideskærme. Desuden viser mobilen i toplinien, navn og titel på det aktuelle nummer, der spilles. Et klik på denne linie tager dig til afspilleren.

Det er forholdsvist let at opbygge spillelister og se efter kunstnere, albums, sange osv.

Headsettet i salgspakken er derimod ret trist, men et andet sæt hovedtelefoner kan tilsluttes via 3,5 mm standard jackstik i mobilens top.

Lydkvaliteten er godkendt og man kan sagtens både høre musik, og være på nettet samtidigt uden at mobilen styrter.

FM-radioen har let ved at modtage signal fra de forskellige stationer, også selvom man f.eks. kører i bus eller tog. Præcis som med musikken, kan radioen spille i baggrunden mens der laves noget andet.

Multi-tasking - flere programmer på én gang
Android-systemet i HTC Legend understøtter såkaldt "multitasking" - altså at flere programmer er aktive samtidigt. Når "hjem"-knappen holdes nede kommer joblisten frem der viser de seks seneste programmer.

Som standard har systemet altid gang i disse seks programmer - men det er på ingen måde et problem. Heller ikke selvom du f.eks. har flere hjemmesider kørende, musik eller radio i headsettet og måske lige tager et foto der sendes som mails.

Så ja - Legend kan sagtens "tygge tyggegummi og køre på cykel", uden at køre galt.

HTC Legend
HTC Legend

Send og modtag via Bluetooth

En mangelvare i både HTC Magic, Tattoo og Hero, er muligheden for at sende/modtage billeder til/fra andre mobiltelefoner via Bluetooth-forbindelsen. I Legend er det anderledes - "Bluetooth File Transfer" er nu indbygget som standard.

I fotoalbummet findes afsendelse via Bluetooth under funktionen "del", der desuden også tilbyder deling via Flickr, mail, Picasa, Twitter, Facebook osv. Når en fil er modtaget, gemmes den i Bluetooth-mappen, som der kan tilføjes en genvej til på forsideskærmen.

Omkring Bluetooth er det dejligt, at man endelig på Android-systemet har fået denne funktion med. Trods alt har det eksisteret på andre mobiltelefoner siden 2000/2001

HTC Legend
HTC Legend

Overraskende god video- og kamerakvalitet

Fem megapixels er kameraets opløsning. Hertil kommer en lille forkølet lysdiode, der skal gøre det ud for blitz.

Forventningerne til kameraets formåen var bestemt på lavpunktet da testen af Legend gik i gang, men undervejs har vi måtte revidere vores opfattelse.

Kameraet er hurtig klar til fotografering og selv objekter i bevægelse formår mobilen at fange, uden at lave "fartstriber".

Som en ekstra bonus tilføjes længde/breddegrader på billederne når GPS'en er aktiveret. Efterfølgende kan man se, hvor de er taget, ved at bruge "vis på kort"-funktionen.

Fotokvaliteten er godkendt - omend der som på andre telefoner, stadig er en udfordring ved dårlige lysforhold.

Helt overraskende optager HTC Legend video i en rigtig fornuftig kvalitet. For de teknisk interesserede kan vi oplyse, at opløsningen er 640x480 pixels (VGA) med 28 billeder pr. sekund i en datastrøm på 1,6 Mbps.

Resultatet er virkelig godt for en mobiltelefon i den prisklasse. Ja faktisk så godt, at ordet "overraskende" kan tages i anvendelse.

Billeder taget med HTC Legend

SMS'erne staves rigtigt

På Legend kan der både skrives SMS-beskeder på et QWERTY-tastatur, hvor alle tasterne er fremme, eller på T9-tastaturet. I begge tilfælde er der dansk ordbog.

Danske ord som f.eks. "færdig" og "spændende" gættes af mobilen, hvis der blot skrives "fardig" og "spandende".

SMS-delen er også god til at gætte fejlskrivninger. Med andre ord kan man i en kæmpe brandert få ordene stavet rigtigt - også selvom de rigtige taster langtfra rammes.

Beskederne samles i indbakken som 'samtaler' under kontaktpersonens navn. Samtidtig kan korrespondensen med en bestemt person, læses under vedkommendes "kontaktkort" hvor også de seneste Facebook-opdateringer, mails og øvrige informationer er samlet.

MMS kan både sendes og modtages og de såkaldte "wap push"-beskeder som f.eks. nyhedsopdateringer fra TV 2, er også en del af SMS-systemet på Legend.

Konklusion: HTC Legend er et hit

Jeg har gjort alt tænkeligt muligt for at få Legend til at fejle hvor en genstart har været nødvendig. Men uanset hvad den er blevet udsat for, har den løst opgaven.

Selv batteritiden er fornuftig. Jeg bruger mobilen RIGTIG meget til ALT i løbet af en dag - og alligevel kan der være op mod 30 procents strøm tilbage om aftenen - på Hero var jeg typisk nede på fem procent ved sengetid.

Den samlede pris for HTC Legend starter omkring 3.000 kroner - hvilket er billigt! Legend giver hele vejen igennem "value for money" og har alle de værdier der skal til, for at skabe en salgs- og brugersucces.

Seks ud af seks stjerner!

Se også: Web-TV med HTC Legend

3 GODE TING:
 - Lækkert design
 - God touchskærm med flot billedekvalitet
 - Stabil drift og rimelig battertid

3 DÅRLIGE TING:
 - Knapperne under skærmen er 'underlige'
 - Headsettet i salgspakken er i dårlig kvalitet
 - Kun 2 GB hukommelse med i salgsæsken


HTC Legend - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Frederik A. H. 19-05-2011 13:27:37

Hej John G. Jeg har siddet og kigget lidt på Legend og er kommet til at tænke på hvordan skærmopløsningen er på Legend i forhold til Desire. Er den bedre, dårligere eller er det ens?? Og hvordan holder den strøm? På forhånd tak.

0 0
Mobilsiden.dk 19-05-2011 14:28:47

Opløsningen er større på HTC Desire.
Se sammenligning af spec her:

http://www.mobilpriser.dk/mobiler/sammenlign/?mod_1=4909&mod_2=4927&x=0&y=0

0 0
Lars 14-11-2010 16:18:40

Jeg er rigtig meget i tvivl, om hvilken en af disse to meget lækre mobiler, jeg skal vælge. Der er ting, der taler både for og imod for dem begge, og intet lige umiddelbart, der er overtalende nok til, at den skal det være. Så her kommer et par få spørgsmål, som jeg håber I kan hjælpe mig med:

1. Følger 3g gratis med til Legend, her tænker på det med at gå gratis på nettet, tjekke mail, Facebook osv. Eller skal man købe sig et abonnoment? Jeg kan forstå, at man vist skal købe sig et nyt Abonnoment, hvis man vælger Iphonen.

2. Er der mulighed for at downloade app's til Legenden, ligesom apple så smart så smart har til deres Iphone?

Mvh En fortvivlet Teenager

0 0
Christoffer 14-11-2010 17:10:33

hej Lars hvis du skal gå gratis på nettet med en Legend er det nok bedst du har et smart phone abonnement hvis du allerede har det kan du bare købe en Legend der nok er det bedste valg medmindre du vil have det bedste design og apps' i Android Market er lige så gode som dem i App store.

0 0
Torben Sørensen 09-11-2010 13:55:32

Er det rigtigt det jeg har hørt, at antennen ikke er så kraftig som i en anden almindelig mobil? (Og nej forveksler den ikke med den nye Iphone4) :) Eller er det bare fordi der er dårligt signal der hvor de to har befundet sig jeg har snakket med mobilen om?


>

0 0
karoline 13-08-2010 15:09:51

Hej. Jeg overvejer at købe HTC Legend for at samle min mobil og ipod i én. har en ipod touch nu, men er ikke vild med iphone og faldt derfor for legend. Men vil høre om jeg ville få samme musikkvalitet/helheds musikoplevelse ud af legend'en som en ipod touch? ved selvfølgelig godt det ikke er det samme, men her tænker jeg mest lydkvaliteten...

0 0
Visky83 14-08-2010 09:45:27

Hej Karoline,
Jeg har selv en Legend og jeg havde også et stort ønske om god integration med iTunes da jeg har en mac.
Jeg bruger selv Salling media sync når jeg skal overføre playlister mv, det virker super:)

0 0
Mobilsiden.dk 13-08-2010 23:23:13

Hej Karoline.

Samspillet mellem iPod Touch og iTunes er helt unik. Men faktisk har HTC i deres nyeste udgave af synkroniseringsprogrammet HTC Sync gjort det muligt, at synkronisere spillelister fra iTunes til mobilen. Det virker også med HTC Legend.

Det betyder, at du kan administrere din musik i iTunes og via HTC Sync, overføre det til telefonen.

Læs evt.: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/htc-overforer-nu-musik-fra-itunes

0 0
Halby 30-07-2010 07:23:31

Hej er der nogle som ved hvad den nye opdatering går ud på

0 0
Frederik A. H. 18-07-2010 18:01:50

Hej John G.

Nu har jeg selv en mobil med en intern hukommelse på 8 GB. Der er skrevet at Legend har 2 GB med i æsken. Mit spørgsmål er så om det er muligt at sætte ekstra hukommelse i den og hvilket hukommelseskort der skal bruges?

//Frederik Hansen

0 0
Mobilsiden.dk 18-07-2010 19:06:45

Hej Frederik.

Der er ingen intern hukommelse i HTC Legend, så din musik, billeder osv. skal være på hukommelseskortet.

Det er typen microSD der passer i mobilen.

0 0
Frederik A. H. 19-07-2010 18:21:00

Okay. Hvor mange GB kan den maks understøtte?

0 0
Mobilsiden.dk 19-07-2010 20:13:50

Den understøtter op til 32 GB.

0 0
Frederik A. H. 20-07-2010 20:58:21

Fedt nok. De problemer der har været med dens Bluetooth, er det noget der vil påvirke hvor godt den sender fra telefon til telefon?

0 0
Christoffer 27-07-2010 19:54:54

hvis jeg ikke tager fejl er det afstanden der er problemet ikke selve afsendingen af filer.

0 0
Mobilsiden.dk 20-07-2010 22:05:25

Det kan jeg desværre ikke svare på. Men måske kan andre brugere hjælpe.

0 0
hjorth 08-07-2010 11:03:56

Jeg har oplevet samme problem med dårlig forbindelse over bluetooth, en belkin musik reciver, og en anden model der hedder AKG.
med legend forbundet, virkede det fint på max 40cm.
med samsung f480 og nokia 6300, virkede det fint op til 10 - 12 meter, og endda igennem vægge.
Så jeg har skilt mig af med legenden, og købt en desire i stedet, den virker meget bedre.

0 0
Martin 08-07-2010 12:57:31

Endelig en der har oplevet det samme problem med Legend, og desværre på samme tid.
Godt at høre at det ikke var mig der var gal på den.
Det er også en Belkin reciever jeg har.

Var i øvrigt hos min forhandler for at teste om det kun var min tlf der var noget galt med. Testede en anden Legend, dog ikke med min reciever, da de ikke havde noget anlæg at slutte den til. Men den anden Legend havde heller ikke særlig godt bluetooth signal.

0 0
Martin 02-06-2010 20:44:55

Jeg har købt en bluetooth receiver til at spille musik fra min legend til musikanlægget, men det virker som bluetooth er usaædvanlig svag, musikken hakker og forsvinder, når man holder tlf i hånden, og hvis man lægger den på bordet forsvinder musikken, det skal lige nævnes at jeg ikke er længere væk end 4m fra reveiveren, det virker først når man er cirka 1,5 m fra reveiveren og det øverste sorte gummi ikke er blokeret. Er der andre der har oplevet samme problemer med Legend ?? Musikken spiller uden problemer på min gamle Nokia 6300... Mvh Martin Nielsen

0 0
bo 07-07-2010 23:17:03

har ikke oplevet samme problem da jeg ikke ejer en legend. Men vil have lov at sige at det sagtens kan have noget at gøre med din sender. Kan godt være din nokia 6300 virker super, men det kan så have noget at gøre med modtageren i din nokia måske er større og derfor virker over længere afstande. Man skal jo huske på den gang bluetooth lige var kommet i telefoner, dengang man skulle stå lige op ad hinanden. 4 meters afstand fra senderen synes jeg er fint specielt fordi det ikke er bare en fil du sender men musik. Btw. en smartere ting som vi gør hos mig er at sende musik over nettet. :) virker superb, hvis du har nettet til det ;)

0 0
Martin 08-07-2010 09:37:10

Tak for input, selvom det ikke ligefrem er noget der hjælper mig :). Ved ikke om jeg helt forstår når du skriver sender og modtager, tlf har da begge dele, og receiveren har kun modtager, da den skal modtage signalet fra tlf og sende det videre, via kabel til anlægget. Ingen tvivl om at nokia 6300 har en bedre bluetooth sender/modtager, og det skuffer mig jo netop, at legend ikke er ligeså god, nokia 6300 har en del år på bagen, og legend er en "smart phone", har i øvrigt også prøvet med en Iphone, det virkede upåklageligt, desværre har htc, efter min mening, sovet i timen.
Har i øvrigt skrevet med htc kundeservice, men de kan ikke forklare det, andet med nokia og iphone har et andet styresystem.
Jeg håber stadig at Htc evt kan rette problemet med en software opdatering på et tidspunkt.
Du skriver at du syntes 4m er fint, det syntes jeg da også, hvis det bare virkede på 4m afstand, men hvis du læser igen, kan du se at det nærmere er 1,5m.
Dette er taget direkte fra legends manual: "Bluetooth er en trådløs kommunikationsteknologi til kort afstand, som sætter enheder i stand
til at udveksle oplysninger over en afstand på ca. 8 meter uden at kræve fysisk forbindelse." OTTE meter, hold da op, det kunne jeg godt tænke mig :). Mht at sende musik over nettet, jeg er næsten sikker på at Legend ikke kan dele musikken via et netværk, kun via bluetooth.
Mvh.
Martin Nielsen

0 0
Lasse Olsen 23-05-2010 02:04:54

Kunne sagtens være en mulighed!!! Men så er det bare lige hvilket program det er der gør det?? Jeg har installeret i et væk af programmer, så må jeg prøve at sortere i det jeg har lagt på og som jeg syntes er skod, og derefter fin sortere til jeg finder hvilket program der gør. Men har lige fornyligt hørt at en af mine kammeraters bekendte har samme problem, så kan vi krydstjekke om vi har samme program...

0 0
Lasse Olsen 20-05-2010 12:03:31

Jeg endte med at købe en legend!! Og er virkelig glad for den!

Jeg har dog et problem med den :( Nogle gange er det som om den ikke gider ringe op. Når man trykker på "ring op" sker der ikke noget, og nogle gange ringer/starter samtalen pludselig op efter 30sek. Altså generelt ret tung at danse med i telefondelen, hvis jeg så tænder og slukker den virker det fint igen, indtil jeg har lavet et opringninger, forskelligt hvor mange jeg skal foretage før fejlen kommer igen....

Nogle forslag??

0 0
Mobilsiden.dk 20-05-2010 13:06:22

Hej Lasse

Kunne du måske have installeret et program/spil som laver kage i det? Jeg har nemlig prøvet noget tilsvarende engang på en anden telefon - og her var det en applikation der lavede "hø" i det.

Ellers må du lige have fat i HTC's kundeservice, da det måske kunne lyde som en produktfejl. 70142360 Man - Fre 09:00 - 18:00 og lør 09:00 - 13:00

0 0
Wallentin 17-05-2010 20:52:43

Hejsa,

jeg savner muligheden for at lave en aftale i kalenderen privat, så mine kollegaer ikke kan læse hvad aftalen går ud på når jeg synkronisere med min firmaoutlook... er der nogen der hjælpe?

//W

0 0
Nannab 14-05-2010 16:14:31

Hej,
overvejer at købe ny mobil! Jeg står pt mellem denne Legend eller apples iphone. Jeg har en ide om at man får mere for pengene ved at købe htc legend, men idet jeg bruger itunes (musik, video, podcast, billeder osv.) meget, trækker iphonen nok mest. Kan man lægge disse ting fra itunes over på htc Legend??? Og hvad vil i vælge hvis i stod overfor disse to mobiler??

Nanna

0 0
Visky83 16-05-2010 10:46:57

@Nannab: Hej. Jeg har selv en Legend og har overhovedet ikke fortrudt mit køb - stod selv i samme dilemma som dig. Jeg bruger Salling Media Sync (www.salling.com) og det virker perfekt til billeder, musik/playlister og podcasts. Har også prøvet doubleTwist, det virker også fint - så no worries:-)

0 0
Nannab 17-05-2010 23:28:53

Hej Visky83: det jeg mener er bare, om jeg kan få det musik som jeg har i mit itunes over i Legend? For ellers skal jeg jo "skifte" hele mit musikprogram og jeg er bare stor tilhænger af itunes så jeg vil gerne kunne bruge det program fortsat. Jeg er bare bange for, at jeg så bare er nødsaget til at købe en iphone, for at kunne bruge det på samme måde.

0 0
Visky83 18-05-2010 09:47:54

Hej Nannab. Ja det er ikke noget problem. Jeg udtrykte mig nok ikke rigtigt, men de programmer som jeg omtaler "opdager" selv al din musik og playlister som ligger i iTunes. Derfor når du vil overføre musik, billeder, film, playlister mv. til din Legend bare ind i et af de programmer jeg snakker om og så kan du se alt det du har liggende i iTunes. Prøv evt at se deres hjemmesider og læs om programmerne og se evt. screenshots, det giver måske mere intuitiv forståelse af hvad programmerne gør.

0 0
Jens Lage 07-05-2010 21:02:56

Hej!
Jeg har lige købt mig en Legend, men jeg kan ikke komme på Wi-Fi. Det fungerer fint med Telenors mobilnet, men ved mit eget trådløse internet virker det bare ikke. Der står, at den er forbundet, men når jeg åbner internet står der bare "Websiden er ikke tilgængelig" ligemeget hvilken side det drejer sig om. Håber i kan hjælpe.
Hilsen Jens

0 0
Elisabeth 08-05-2010 16:20:24

Hej
Jeg ved ikke om det er samme problem som beskrevet her i denne tråd

http://androidforum.dk/forum/viewtopic.php?f=22&t=266

Jeg skulle selv skifte opsæt før det virkede på min legend

0 0
Jens Lage 08-05-2010 23:15:28

Hmm, jeg er ikke så klog på de tekniske ting, men jeg kan ikke se, hvor man skal ændre de ting. Jeg har Telenor bredbånd, ikke TDC

0 0
Visky83 17-04-2010 18:15:22

Hej,
Understøtter Legend det kommende flash 10.1? Ifølge nedenstående link er det nemlig kun snapdragon-enheder og opefter som kan, hvilket vil betyde at Legend forældes mht. flash understøttelse om få måneder?

http://mobil.nu/ArticlePages/201004/16/20100416105146_MDK423/20100416105146_MDK423.dbp.asp

0 0
Mobilsiden.dk 18-04-2010 14:13:22

Hej Visky83

Uden jeg dog er Flash-ekspert jeg vil sige, at jeg også har undret mig over artikler som "nu får Android Flash".

Både HTC Legend og HTC Desire kører aktuelt Adobe Flash version:

FL 10.1.123.391.
Video Capable Yes.
Audio Capable Yes.

0 0
Visky83 18-04-2010 16:46:00

Tak for svaret John - så burde der jo ikke komme nogle problemer på den front på Legend.
Hvornår kommer dommen på den direkte test mellem Desire og Legend?

0 0
Mobilsiden.dk 18-04-2010 17:22:17

Hej Visky83.

Den skriver jeg på netop nu.
Se evt. facebook.com/johngdk :-)

0 0
Mobilsiden.dk 18-04-2010 14:31:18

For god ordens skyld testede jeg lige HTC Hero. Den siger:

AFL 9.1.122.0
Video Capable Yes.
Audio Capable Yes.

0 0
Lars 15-04-2010 19:36:44

Er der ikke andre måder at bruge tastetur/skærm låsen på, end at man skal op og trykke på knappen i toppen?

0 0
Anika 14-04-2010 21:39:08

Kan man kun bruge de toner der ligger på telefonen, eller er der mulighed for at bruge musik og andre toner man f.eks overfører via bluetooth?

0 0
Halby 15-04-2010 07:22:17

Hej
Du kan godt bruge ringetoner/lyde sendt via bluetooth fra andre mobiler de ligger enten i bluetoothmapen eller i musik
Den eneste mobil jeg ikke kunne få det til at virke med var iphone

0 0
Anika 15-04-2010 14:26:41

Okay, jeg synes ellers jeg prøvede alt igår. Ringetone kunne jeg godt skifte, men ikke vækkeur og beskeder.

0 0
Halby 16-04-2010 12:50:16

Beskedtoner kan du ændre ved at gå i meddelser og tryk menu og indstillinger

Alarmen har jeg kun kunnet ænder ved at downloade en ringetone fra feks Worar også vælge den som alarmtone

0 0
Anika 16-04-2010 18:19:36

Det prøver jeg, tak for hjælpen.

0 0
Lasse Olsen 13-04-2010 17:05:38

Jeg overvejer på det kraftigste at købe en legend eller Desire. Alternativet er en iPhone som jeg egentligt er lidt modstander af, syntes det er lidt et hype med den og den er ikke "ny" i mine øjne eftersom den har været længe ude snart. Plus jeg syntes skrivesystemet/tasteturet til sms'er osv er bedre på HTC'en, og det kan også sættes som almindelig 0-9 tastetur. (kan iPhone ikke)

Jeg har været i TDC butik et par gange snart, og stå og pille i Legend'en og den tiltaler mig en del. Men jeg syntes at generelt når man er inde i musik-delen så kører det ret så langsomt! Især i "cover-flow"... Skyldes det telefonen som TDC lige har i deres butik eller hvad er jeres erfaringer med dette??

Desuden, nogle der ved om 3 "brander" deres telefon så man er helt lås op i planet3 og alle deres dårlige ideér??

Læste Desire'en hakkede i jeres test 2del, er dette også tilfældet på legend eller??

0 0
Mobilsiden.dk 15-04-2010 11:11:12

Hej Lasse

Legend er ganske smooth i grafikken - men ikke "helt" ligesom på iPhone. Omvendt skal Legend jo ikke bare trække ikoner som tilfældet er med iPhone.

Coverflow er kører fint på vores testmobil men det er lidt langsommere end på iPhone. Det hænge blandt sammen med, at det er hurtigere for mobilerne at læse indhold fra intern hukommelse (som i iPhone) end fra et hukommelseskort (Legend). Samme problematik har du i fotoalbum.

Et råd er, at købe et memkort der er så hurtigt som muligt.

0 0
Søren 10-04-2010 17:14:14

Hej
er en glad ejer af en Legend. støder dog af og til på et problem at skærmen fryser, hvorefter et par hurtige tryk på on/off knappen løser problemet... Er der andre som er stødt på dette fænomen?

mvh Søren

0 0
Mobilsiden.dk 11-04-2010 07:41:33

Hej Søren. Tillykke med mobilen :)
Vi har ikke i testfasen eller efterfølgende set problemer med, at enheden fryser.

0 0
Ditlev 12-04-2010 16:58:15

Så en af mine venner bruge sin legend. Det du taler om skete ver gang han hentede noget fra nettet. Tror det er anti-virus der gør det.

0 0
Elisabeth 09-04-2010 16:03:17

Jeg har lige købt en legend og er indtil videre utrolig glad for den. Jeg kan dog ikke finde ud af, hvordan man opretter nye albums til sine billeder. Kan det ikke lade sig gøre?

0 0
Mobilsiden.dk 11-04-2010 07:40:57

Hej Elisabeth. Jeg har tjekket op på det og umiddelbart kan det ikke lade sig gøre at ændre mappe og mappenavne fra Album-applikationen.

0 0
Lars 06-04-2010 16:04:05

Hej.

Er der nogen der lige kan sige lidt om batteri tider på legend, min x10 kan ikke holde en dag, er det samme problem her. overvejer at skifte

Mvh Lars

0 0
Mobilsiden.dk 06-04-2010 21:17:26

Hej Lars. Min oplevelse er, at ved intens brug, har Legend stadig strøm tilbage når sengetiden er nær. Men generelt skal smartphones oplades hver nat.

0 0
Lars 06-04-2010 21:40:18

Tak for det. Det har jeg heller ikke noget mod at den skal, men når man skal bruge den på farten hele tiden, ja så er det et must jeg ikke skal lade midt på dagen. Men tak for det hurtige svar

Lars

0 0
Hellesøe 02-04-2010 16:19:54

Hej derude.

Jeg er lidt rådvild og har brug for "vejledning;" jeg har bestilt en HTC Hero unden videre at tænke over, at Legend'en er udkommmet. Jeg har dog på fornemmelsen, at Legend'en er bedre. Mit spørgsmål er derfor: skal jeg sende Hero'en tilbage og i stedet købe mig en Legend eller skal jeg "nøjes" med Hero'en?

God påske herfra ! :o)

0 0
Mobilsiden.dk 02-04-2010 21:08:14

Hej Hellesøe. Hvis du har købt mobilen via nettet har du 14 dages fuld returret. Du skal bare sørge for ikke at pakke den ud og tage den i brug... God fornøjelse :)

0 0
Hellesøe 02-04-2010 22:06:44

Det er jeg klar over - tænkte mere på om Legend'en er det værd? Er den væsentlig bedre end Hero'en, etc.
------------------------------
btw, jeg vælger nok Legend'en ;o)

0 0
04-04-2010 13:27:18

Legend er væsentligt bedre end hero på flere punkter. Hurtigere, flottere skærm, nyere operativsystem. bla.

0 0
Sve. E. Rahbek 31-03-2010 16:40:00

Jeg bruger Lotus Notes og har brug for synkronisering af kalender, kontakter m.m. Hvordan kan det gøres på legend ?
Hvad med mails fra min Lotus Notes ?

"Vender" tastaturet når telefonen holdes vandret?

0 0
Mobilsiden.dk 31-03-2010 17:17:35

Ja, tastaturet vender med når du drejer mobilen. Omkring Lotus Notes er jeg absolut ingen erfaring.

0 0
Linn 30-03-2010 18:25:39

Ok, det her lyder dumt men...
Har lige været ude og købe min Legend
Men har de vildeste problemer med at lukke "klappen til batteriet", altså ikke det sorte. Men den der batteri knap. Kan ikke få den til at sige klik eller side fast.
Men ellers er det virkelig en lækker mobil !

0 0
30-03-2010 21:25:47

Jeg mener ikke den skal sige klik. Den skal bare vippes ned på plads, og så skal dækslet sættes på plads.

0 0
Mobilsiden.dk 31-03-2010 09:21:05

Batteriet sættes helt i. SD-kort og SIM-kort *klikkes* i og klappen lukkes. Hvorefter den sidste del monteres.

0 0
Linn 31-03-2010 18:05:29

Fandt ud af det lige da jeg havde skrevet indlægget. Nu går det som "smurt" med at åbne og lukke den. Tror der sad noget fast eller sådan noget.
Men er der nogle der ved hvilken film formater den understøtter?

0 0
Mobilsiden.dk 30-03-2010 17:17:56

Hej med jer... Her er linket til vores indslag om HTC Legend: http://www.mobilsiden.dk/?aId=11167

0 0
Donovan 29-03-2010 18:28:26

Hvornår kommer Web anmeldelsen?!:)

0 0
Mobilsiden.dk 29-03-2010 19:03:41

Hej Donovan. Den er blevet optaget i dag. Redigeringen er i fuld gang. Derfor er tirsdag formiddag et godt bud.

0 0
nickolass 29-03-2010 10:33:45

jesper jeg synes du har en del negative ting om legend eller generel android og jeg vil sige at alt hvad du nævner er en fejl 40... altså 40cm fra produktet= ens egen fejl.
mail osv osv fungere virkelig virkelig godt på legend... bruger min til firmabrug og alt kører så let som ingenting...
tror du har valgt en tlf der lige er en niveau for højt..
håber du ser dette med et glimt i øjet og ikke tager det voldsomt personligt...

0 0
bo 07-07-2010 22:49:43

Den fejl bliver også brugt i mange andre tilfælde :)

Kunne engang en joke men den men kan desværre ikke huske den :b der var dog en blondine involveret

0 0
30-03-2010 09:01:00

Glæder mig at høre at det kører godt på Legend, jeg overvejer stadig at købe mig en Desire. Til mig selv altså.

0 0
30-03-2010 08:55:56

Hej Nickolass. Jeg har jo sådan set konkluderet det samme, omend det var på min mors vegne, da det var hende telefonen var købt til. Derfor var jeg alligevel lidt skuffet over Legend, men det afspejler jo alene et misforhold imellem mine forventninger og virkligheden. Jeg skal derfor huske for eftertiden at læse anmeldelser af nye elektroniske produkter som værende ekspertbrugeres oplevelser, og ekspertbrugere har naturligvis en særlig kompetence når det gælder om hurtigt og nemt at tage en ny dims i brug.

0 0
Bernard 29-03-2010 10:57:17

Det lader til at du virkelig har styr på det. Bruger du HTC Sync til at synkronisere mail osv osv? I givet fald: Kan man synkronisere uden problemer - inkl. Outlook Tasks/Opgaver? Og ved du tilfældigvis, om HTC Sync også kører på Windows 7 (det er jeg ikke sikker på).

0 0
30-03-2010 08:59:43

Sorry, men jeg har langt fra den fornødne erfaring til at besvare dine spørgsmål. Det var alene synkronisering (via internettet, ikke via min PC) med en "Outlook mailserver" (Exchange) som jeg fik sat op, og som umiddelbart så ud til at fungere fint med kalender og mail, og kontakter.

0 0
Mad_Viking 29-03-2010 11:19:45

Jeg har ikke kunne få HTC Sync til at køre på Win7. Blev nød til at tage en bærbar fra 1998 med XP på for at jeg kunne opdatere min Magic (tog 2 timer!!) :)

0 0
Linn 28-03-2010 19:41:54

Skal hente min Legend mandag-tirsdag (Glæder mig :).) Men har lovet at opdatere min fasters HTC Hero til android 2,1. Har været inde på HTC hjemmeside´, men synes ikke jeg kan finde den under support. Så hvornår kommer den, eller kommer den overhoved. Synes den har været lang tid undervejs.

0 0
Mad_Viking 29-03-2010 09:09:51

2,1 til Hero er ikke blevet frigivet endnu så derfor kan du ikke finde den på HTCs hjemmeside!
Den skulle komme i april.

0 0
28-03-2010 13:38:07

Legend er et dejligt stykke legetøj, som også kan være til stor nytte. Men det er stadigt et produkt for en bruger med en vis pionerånd, som vil kæmpe for at få produktet til at virke tilfredsstillende og alligevel påstå at produktet er super brugervenligt. Jeg ved ikke hvorfor jeg havde fået indtryk af at Legend bare virker uden videre. Min mor skal ivherttilfælde ikke belemres med det eksemplar jeg har købt. Og jeg fortsætter nok med min trods alt noget billigere Nokia 5800 Express Music, selvom det føles som en klods i lommen, sammenlignet med Legend. Håber nogen har grund til at være uenige.

0 0
28-03-2010 13:17:23

Jeg kører nu Exchange Active Sync mod en hosted Exchange server hos Scannet (Exchange 2007), tilsyneladende uden problemer. Jeg synkroniserer mail og kalender.

0 0
28-03-2010 13:11:33

Hvis jeg skriver en tekst, og ønsker at rette i teksten, skal jeg tilsyneladende slette alt tilbage til det der skal rettes. Jeg kan nogen gange få puttet markøren ind i nærheden af det der skal rettes med et tryk med min finger i teksten, men som oftest markeres al teksten blot. Der er intet piletastatur, så man hurtigt kommer det rigtige sted hen. Hvem læser ikke sine mails og sms'er inden de sendes og finder en lille ting der skal rettes?

0 0
Mad_Viking 29-03-2010 09:09:04

Der kan du bruge din optiske mus. Det tog også lidt tid inden jeg fandt ud af at bruge min "mus" til at flytte cursor i tekst.

0 0
28-03-2010 13:03:12

I dette eksempel bruger jeg TLF tastaturet. Telefonen er blevet genstartet og alt afprøvet igen. Telefonens grundindstilling er Dansk (Danmark). T9 er på dansk. Jeg vil besvare en mail på engelsk og skifter til Engelsk T9, nemt nok. Næste mail skal besvares på dansk. T9 står på engelsk, så jeg klikker på tandhjulet i tastaturet, vælger tastatursprog og kan kun vælge Engelsk. Klikker så på engelsk for om muligt at slå engelsk fra, men sådan virker det ikke. Skal vælge Indstillinger fra den samlede programpalette, og vælge Sprog og Tastatur, og "Vælg landestandard", og Dansk (Danmark), for at få dansk T9 tilbage til Dansk igen, OG så virker det ikke engang altid. Hvis andre kan prøve det samme, og få et bedre resultat hører jeg meget gerne om det. Hører også gerne om hvordan man får tysk T9 installeret.

0 0
30-03-2010 09:06:26

Jeg SMS'er og mailer skiftevis på dansk, tysk og engelsk. Hurtigt skift af T9 sprog er vigtigt. Har nogen løst problemet?

0 0
hjorth 28-03-2010 12:37:30

Hvis htc i fremtiden ikke er for flinke til at udgive nye andriodversioner til Legend med sense, mon så man kan lægge rent andriod på mobilen, lige som med Nexus one ?
Flemming: der kan ikke bruges "pind" til Legend, det er en kapacitiv skærm, lige som iphone, den virker kun med fingerne.

0 0
MGApcPro 29-03-2010 10:20:44

efter hvad jeg har hørt kan man bare deaktivere sense, så har man bare den normale android brugerflade.

0 0
Mobilsiden.dk 29-03-2010 19:02:07

Det er nemlig korrekt: http://www.mobilsiden.dk/?aId=10696

0 0
Flemming 28-03-2010 19:13:51

Tak for svar, bare fordi mine finger er lidt tykke idet gggg

0 0
Flemming 28-03-2010 12:27:29

hej er der en skrive pind når man skal skrive mails og sms.

0 0
Halby 28-03-2010 14:10:02

Nej der er ingen pind med, den har en berøringsfølsom oled skærm

0 0
Peter Hviid 28-03-2010 03:20:57

lagger

0 0
Peter Hviid 28-03-2010 03:19:11

jeg synes ikke du har ret i hvad du skriver omkiring Browning på nettet synes den browser der er indbygget i legend er langsom og virker simon den lægger når man scroller på hjemme som tv2. har downloadet opera beta version som er meget bedre efter min mening.

0 0
28-03-2010 12:21:02

Jeg har heller ikke fået en entydigt positiv browseroplevelse. Er koblet op på mit trådløse netværk herhjemme. F.eks. funker det ikke godt at deltage i denne debat via Legend.

0 0
Gustav Andersen 27-03-2010 17:27:36

Skærmen er optimeret til, at skrue op/ned for lysstyrken, afhængig af om man er udendørs eller indendørs.
Mine erfaringer er helt sikkert positive. Det virker upåklageligt.

0 0
Thor 27-03-2010 09:34:55

Hej allesammen
jeg ville egentlig gerne vide lidt om hvordan skærmen, er i sol lys det skulle jo virke, men gør det det? Må da være en der har testet det i en af de forgående dage?

0 0
28-03-2010 13:27:35

Klokken er nu 12:15, det er let overskyet, og ved brug i ude i haven står skærmen ikke nær så klart som inde i huset. Jeg er nød til at vippe lidt med telefonen for at få noget mørkt ind bag sekunderne i videooptageren, så jeg kan se om den kører. Ved en 360 gr. panorering rundt i haven kommer min egen refleksion ind i mellem i vejen for at se hvad jeg filmer.

0 0
Bernard 27-03-2010 07:41:48

Mange er - ofte via arbejdet - "afhængige" af at bruge Outlook og ønsker naturligt nok at kunne synkronisere til telefonen.
Mig bekendt kan det ikke lade sig gøre uden problemer med Android, hvilket afholder mig fra at købe HTC Legend.
Nogen der kender en nem løsning, en app. eller noget?
Iøvrigt mærkeligt, at den lange anmeldelse ikke nævner dette.

0 0
Mobilsiden.dk 27-03-2010 15:04:43

Hej Bernard. Jeg bruger ikke selv Outlook men Google Apps. Men Outlook synkroniserer via programmet HTC Sync på computeren - og altså via kabel. En Microsoft Exchange konto sættes op under punktet "E-mail" + "Ny konto" i menuen, hvorefter du vælger "Exchange ActiveSync".

0 0
Bernard 27-03-2010 19:15:16

Hej John. Jeg burde nok have skrevet, at de problemer jeg refererede til var i forbindelse med HTC Sync. Såvidt jeg kan læse på diverse fora er det specielt Outlook kalender og outlook opgaver, der ikke overføres korrekt og fuldstændigt. Nogle foreslår en mellemløsning, hvor man først synkroniserer outlook med g-mail, men så "mister" man en masse information fra sin outlook opgaveliste.

0 0
Mobilsiden.dk 28-03-2010 18:00:08

Ja, det lyder lidt mystisk. Det er dog ikke noget jeg har prøvet. Så her må du nok lige over HTC's officielle support.

0 0
bo 07-07-2010 22:34:31

Må ærligt indrømme at jeg ville vælge at gøre som John da Outlook er noget værre noget at bruge efter min mening. Programmet gør det svære end det egentlig burde være :)

0 0
27-03-2010 07:20:16

Lidt flere praktiske iagttagelser:

Alu-kabinettet er meget glat. Meget glattere end glaspladen foran skærmen. Aluminiumen fremtræder sandblæst, er meget flot, og meget glat.

Jeg har problemer i mailprogrammet. Mailmapperne benævnes forkert, idet "Sendt" mappen altid benævnes som en af de andre. Jeg skal nu til at teste HTC's support.

Brugervenligheden er ikke helt i top. Ofte går jeg i stå, og må lede længe efter hvordan man gør noget. Vil man slette en genvej fra genvejswidget'en skal man klikke sig ind på en side, og inde fra browseren vælge "Genveje" og derfra vælge i menuen en slettefunktion. Måske logisk nok, men ikke intuitivt.

Gmail er åbenbart ikke en almindelig email. Inboxen skal tilsyneladende indlæses hver gang, med lidt ventetid, og der er kun 2 mails. Og det blandes ikke sammen med mails i Email programmet.

Jeg er ked af at må indrømme det, men jeg er lidt skuffet. Især fordi den her telefon skulle min mor have haft til hendes 73 års fødsesldag i Påsken. Hun har aldrig haft hendes egen computer, og det her skulle være hendes nr 1, fordi den er så nem på alle måder, men nu tvivler jeg.

0 0
Karoline Sophie 27-03-2010 23:21:29

Nu har jeg ikke en HTC Legend, men en HTC Tattoo, som ikke er det samme, men de har dog begge Android (er dog ikke sikker på det er samme version?).

Jeg fik den til nytår og det er først nu jeg rigtig kan finde ud af den - og jeg anser nu ellers ikke mig selv som en idiot til elektronik. Android er virkelig fedt når du kan finde ud af det, men om jeg ville kunne lære min farmor det? Nej.

0 0
bo 07-07-2010 22:31:56

Tja tror også det er en dårlig ide at stikke ens farmor sådan en telefon. Hun har nok mere brug for en telefon med større knapper og mindre besværlig at finde rundt i. For sådan nogle som mig er det let og det tager mig ikke mange dage at finde ud af alle de små detaljer, men nu har jeg også været vidt omkring forskellige telefoner specielt inde for HTC.

men da jeg prøvede en fra min families legend synes jeg det var let. Men har også en diamond 2. Der er mange ting der er lidt hen ad det samme selvom det faktisk er en windows telefon, dog updatet med 6,5..

0 0
Mobilsiden.dk 27-03-2010 15:02:27

Hej Jesper. Om Legend er den rigtige mobil til en 73 årig vil jeg ikke gå ind i, men et par af dine punkter undrer mig.

- Ønsker du at slette en widget fra startskærmen, skal du bare holde på ikonet i 2 sek. hvorefter du trækker det ned på det røde "fjern/slet"-felt i bunden.

- Gmail sættes op i Gmail (findes i menuen) og ikke under menupunktet "E-mail". Jeg oplever på ingen måde ventetid når Gmail genvejen åbnes. Indbakken vises med det samme.

0 0
28-03-2010 12:14:15

Det er ikke et problem at fjerne en Widget. Det er et problem at fjerne en genvej, fra den widget som fremviser genveje. Inde fra en hjemmeside kan man også vælge at se ens genveje, gør man det har man mulighed for at fjerne en genvej. Skal man eksperimentere sig frem er det vigtigt at man altid kan fortryde noget man har gjort, og jeg havde store problemer med at få fjernet de genveje HTC har lagt ind som eksempler (hvilket er nødvendigt for at vise hvordan en funktion fungerer)

0 0
bo 07-07-2010 22:26:33

Læste mig lige igennem det du skrev. Tror egentlig ikke problemet ligger så meget i telefonen men mere i den browser du kører. Bogmærker og genveje i din browser har ikke specielt meget med selve telefonen at gøre. Det har mere at gøre med hvor kendt du er med selvesystemet.

Har selv kørt:
Firefox, Safari, Internet explore og er endt op med Googles "nye" Beta Chrome som lige er det hurtigere end de andre browser ;) .. Kan dybde de forskellige browsers fordele hvis du vil have det ;).

0 0
Mobilsiden.dk 28-03-2010 17:58:59

Hej Jesper. Jeg er nok lidt tung i det :-) Jeg forstår intet af, hvad du taler om. Kan du prøve at uddybe det lidt nærmere?

0 0
29-03-2010 06:32:11

Min fejl. Jeg taler om genveje men mener bogmærker. Undskyld.

0 0
Tadaa 26-03-2010 17:22:25

Hey alle

Nogle der ved hvor meget data jeg skal regne med at Legend bruger om måneden ved at opdatere og ved normalt internet brug? 100 mb 300 mb eller mere?...
Overvejer kraftigt at anskaffe mig denne mobil men vil gerne have det rigtige abbonement så jeg er på den sikre side og ikke får mig en ubehagelig overraskelse når måneden er omme. Har hørt om et par tilfælde hvor det gik galt.

Håber i kan hjælpe mig:)

0 0
Joey 26-03-2010 17:50:18

jeg vil sige minimum 500 mb, men de fleste selvskaber har 1-5gb pakker, personligt har jeg en 2gb datapakke hos Callme til 49 kr, og jeg er endnu ikke kommet over - selvom jeg bruger den på nettet hele tiden. :)

0 0
Joey 26-03-2010 17:53:52

.. men de fleste selskaber har lagt et maxbeløb for hvor meget du kan skylde dem for data hvis uheldet er ude, men tjek det hos din udbyder inden du køber :)

0 0
JS 27-03-2010 10:26:41

Joey.
Hvordan er callme som selskab egentligt? Har hørt både godt og dårligt om?( Som alle andre selskaber)
Og hvordan er deres 3g dækning?
Overvejer at købe en Desire hos dem nemlig!

0 0
Bøndergaard 26-03-2010 11:14:06

Kære Mobilsiden,

Jeg synes jeres anmeldelse er fed, og overvejer på det kraftigste at købe mig en Legend, men en ting der virkeligt har irriteret mig ved mine tidligere telefoner er, at de vælger at brande deres telefoner, så man ikke kan få lov at hente den normale ROM på HTCs hjemmeside. Nu har jeg en 3 brandet mobil, men hvilke andre selskaber brander deres mobiler, så jeg får samme problem?

Håber i kan hjælpe mig med dette problem :)

0 0
Mobilsiden.dk 27-03-2010 14:57:43

Kære Brøndergaard. Det er faktisk et meget relevant spørgsmål. Jeg har ikke et svar p.t. men det vil blive undersøgt i starten af næste uge.

0 0
Endnuen 26-03-2010 12:00:56

Ja, det er et super godt spørgsmål, hvilken skal man vælge?
Forskellen i prisen er kun et par hundrede kroner..

Og har læst at Legend ikke understøtter Flash i browseren?

0 0
AGluhic 26-03-2010 12:15:54

Jeg har i hvert fald tænkt mig at få fat i en Desire, da man for ca. 200kr mere får både større skærm, bedre processor og mulighed for opgradering til flash 10.1 (så vidt jeg har kunnet finde ud af via. nettet). "I truly Desire that" ;)

0 0
Endnuen 26-03-2010 14:46:08

Der er så bare lige forskellen i design :-P

En anden ting, jeg ikke synes testen gav svar på:
Jeg havde en Touch HD, og efterhånden som den blev fyldt med sms'er, som blev gemt i tråde, så jeg regnede med at det var lidt som med .txt-filer, at de ikke fylder noget, blev telefonen usandsynligt langsom og 'sluggish' i menuerne.

Er det også tilfældet med Legend?
Og Desire for den sags skyld?

0 0
Mobilsiden.dk 28-03-2010 17:57:13

Hej Enduen.

Jeg har ikke oplevet at Legend (el. for den sags skyld Tattoo, Magic el. Hero) er blevet langsom pga. SMS'er.

Ej heller har jeg haft problemer med andre data. Aktuelt har jeg vel omkring 1000 kontakter, onlinemails, og et stort ukendt antal kalenderaftaler synkroniseret via Google - uden problemer. Dertil kommer over 1.000 fotos på SD-kortet.

0 0
26-03-2010 10:29:06

Vi har nu købt en legend til min mor. Jeg vil så sætte den op til hende, og får derved lejlighed til at lære den at kende.

Hvis man mangler forsideskærme burde det ikke være noget problem, overhovedet for man kan også vælge mellem 6 teaer, og til hver tema er der 7 nye forsideskærme. jeg har desuden tilføjet 2 nye temaer, og man kan formentligt tilføje mange flere.

På et tidspunkt havde jeg problemer med hjemmesider som DR.DK der kun blev vist som en hvis flade. man kunne stadigt klikke på links på dr.dk. problemet forsvandt efter en genstart.

Jeg ønsker at fjerne nogle genveje fra browseren og det er endnu ikke lykedes mig.

Alu-kabinettet er skarpt ind mod øret, taler man meget i sin mobil tror jeg man bliver træt af det.

0 0
Halby 26-03-2010 07:21:24

Lidt sjovt at HTC har genbrugt det grønne blink øverst på mobilen, som Ericsson havde

0 0
Mobilsiden.dk 27-03-2010 14:56:13

Hej Halby. I modsætning til Sony Ericssons gamle mobiler blinker dioden kun ved hændelser. Altså f.eks. ubesvaret opkald, SMS osv.

0 0
Halby 28-03-2010 13:56:37

Hej John G. Ja det fandt jeg ud af, da blinket forsvandt men der var indlægget sendt
ps. Tak for en kanon side hvornår var det at i startede den 97-98

0 0
Mobilsiden.dk 28-03-2010 17:54:24

Hej Halby. Tak for de pæne ord :) Den første udgave af Mobilsiden.dk var online på internettet i 1996.

0 0
Linn 25-03-2010 19:33:15

Gal hvor jeg gøder mig til at få fingrene i den. Har ventet så læææænge : )

Fra en glad dreng lige nu :)

0 0
MGApcPro 25-03-2010 18:20:06

er der fastsat en dato hvor Desire kommer ud, og for den sags skyld hvornår begynder i på testen? :)

0 0
Mobilsiden.dk 27-03-2010 14:54:59

Desire skulle efter planen komme ud medio april. Testen starter forhåbenlig snart :)

0 0
Donovan 25-03-2010 16:53:43

Hejsa, er der nogen der ved om TDC har fået den, så den kan købes?! Jeg har nemlig lige skiftet abonnement til TDC, og hvis den kan, så vil jeg købe den der med det samme!:D

0 0
Peter Hviid 25-03-2010 18:17:44

http://www.tinyurl.dk/15915
(link til Legend hos TDC)
skulle jeg da mene de har.. :)

0 0
Peter Hviid 25-03-2010 15:34:35

glæder mig endnu mere til jeg modtager min med posten iaften :P(torsdag)

0 0
Halby 25-03-2010 13:18:43

Hej
Nu har brugt Legend siden Tirsdag aften det eneste som har irreteret mig er at radioen ikke modtager helt så godt som W995
Men dertil skal siges at det er i Frederikssund
og her er wildt dårlige modtage forhold

0 0
Visky83 25-03-2010 12:31:49

Hej,
Jeg er meget interesseret i at få en Legend og synes som udgangspunkt også at 3's tilbud med 3iDeal er en god løsning. Men da jeg fra september skal være 4 mdr. i London får jeg ikke noget for sidste måneds abonnement idet aftalen kun gælder for opkald, sms og data mv. i Danmark (man kan ikke trække udlandstelefoni fra den månedlige abonnementspris) og derfor vil det være for dyrt for mig.
Jeg har prøvet at søge på køb af Legend i UK men uden held. Nogen som kan hjælpe mig eller evt. kan komme med råd til hvordan jeg klarer det billigst (vil helst undgå at købe den uden abonnement).
Tak

0 0
Thihi 25-03-2010 21:42:07

Tidligere havde 3 en ordning, hvor man ringede til samme takst som herhjemme, hvis man benytter 3's net i en række lande, bl.a UK... Men jeg kan ikke finde det på deres hjemmeside, så måske er det der ikke mere??? Eller også kan jeg ikke finde det... Måske skulle du spørge deres kundeservice om der findes noget. Ved med sikkerhed det eksisterede tidligere, da jeg benyttede det i UK.

0 0
Bøndergaard 26-03-2010 11:09:11

Det havde de en overgang, men det tog de væk igen... Benyttede mig selv af det i Østrig, men lige pludseligt begyndte stoppede de det, uden at fortælle deres forbrugere om det...

0 0
Thihi 25-03-2010 21:49:46

Kig på http://www.expansys.com/ for Legend i UK...

0 0
Mikkel 25-03-2010 16:33:38

Køb den da, og så køb et taletidskort eller lign. i gb...

0 0
Rasmus Røge 25-03-2010 13:14:56

Køb den dog alligevel :) Hvis du køber den med det samme er det kun september måned (=600kr) den bliver dyrere. Og så er det i mine øjne stadig en billig mobil, og ovenidet skal du lægge fordelene ved at den er købt i DK og ikke i England.

I England vil du formentligt kunne købe den til noget der ligner 2600-3000 DKR men du vil ikke ha muligheden for at få den billigere via et abonnement som det 3 tilbyder dig med 3ideal.

Så KØB DEN! :)

0 0

Om brug af cookies