Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Legend - test - del 1

HTC Legend - test - del 1

Mobiltest: Testen af HTC's designmobil Legend er i gang. Er den en værdig efterfølger til succes-telefonen HTC Hero?

Hvordan skal en mobiltelefon se ud, og hvad er det lækreste design? Svaret er individuelt! Et uomtvisteligt faktum er dog, at en mobiltelefon konstrueret i aluminium bare ER federe end en i plastik.

Hele rammen på Legend er skåret ud af ét stykke metal, hvorefter elektronikken er skubbet op fra bunden. Og dét er bare en fantastisk løsning! Hele produktet virker fuldendt, og netop på grund af designet i aluminium er der intet som hænger, rasler eller vipper.

Ulempen er desværre, at metalrammen på fronten opleves lidt hård, når mobiltelefonen holdes ind mod øret under samtale.

Knapperne lige under skærmen føles imidlertid 'underlige' under fingrene. Jeg er ikke i tvivl om, at berøringsfølsomme taster i dette tilfælde, havde været en bedre løsning.

Samlet vurderet, er designet dog til topkarakter, da mobilen har en komplet stilren helhed.

Legend, syv forsideskærme
Legend, syv forsideskærme

Syv forsideskærme

Når Legend tændes, (sker i toppen) fremtoner brugerfladen med sine syv 'skærme'. Når fingeren slides til venstre eller højre, bladres mellem skærmene.

Hvis det tager for lang tid, at komme helt ud til den sidste i hver side, eller ønskes blot et overblik, kan en oversigt frembringes ved at trække med to fingre fra hvert hjørne.

Det er en smart feature - men den er nok mere "lir" end anvendelig i dagligdagen.

Mange widgets

Brugerfladen kaldes HTC Sense, og den ligner i grove træk det vi tidligere har set på HTC Tattoo og HTC Hero - blot med nogle små forbedringer og nye features. Den gode nyhed er, at der ikke er ændret på den grundlæggende betjening.

Alle ikoner og genveje kan tilpasses individuelt og de interaktive småprogrammer, kendt som widgets, kan frit indsættes på skærmene, og mobilen er født med en lang række forskellige.

Blandt de mange widgets er: Facebook, FriendStream (samler Facebook og Twitter updates), aktier, bogmærker til internettet med screenshots fra hjemmesiderne, kalender og aftaler, musik, nyheder, søg, YouTube, vejrudsigter m.v.

Desuden viser et menupunkt, at der er mulighed for at downloade flere widgets direkte til mobilen. I vores testversion er funktionen dog ikke aktiv.

Mulighederne for brugertilpasninger er enorm på HTC Legend. Udover de generelle widgets, kan der tilføjes en særlig telefonbog, der henter alle kontaktnavne og numre på Facebook-vennerne.

Hvis ikke du har nok i de syv skærme, kan funktionen "mappe" tilføjes. I denne mappe kan tilføjes f.eks. favoritgenveje til programmer. Med ét klik på ét ikon, kan du altså åbne en mappe med præcis dine personlige genveje.

Andre fikse funktioner

HTC Legend indeholder også en række småfunktioner som i hverdagen er ganske nyttige.

Når mobilen ringer kan ringetonen gøres lydløs ved at vende mobilen med skærmen nedad og når en samtale er i gang, slukker displayet automatisk når telefonen sættes op mod øret - når den tages ned, tænder skærmen igen.

Vejrudsigterne har også fået et grafisk løft. Ved skyet vejr kommer der skyer ind over hele skærmen - skinner solen pryder animerede solstråler mobilens skærm. Denne feature introducerede HTC i efteråret 2009 sammen med mobilen HD2.

Mobilens hastighed

Når specifikationerne på HTC Hero og HTC Legend sammenlignes er der umiddelbart ikke den store forskel på processorkraften, der kun er steget fra 528 MHz til 600 MHz Alligevel er den hastighed man som bruger oplever, markant anderledes.

Legend virker LANGT hurtigere og noget mere kvik i vendingen. Vi har endnu ikke oplevet ting, der hænger eller optræder langsomt, og kvaliteten af den berøringsfølsomme skærm, er bedre end på både HTC Magic og Hero - ja faktisk, er den nu fuldt ud lige så god som den der findes på iPhone.

For øjnene har Legend også guf. Skærmtypen er AMOLED hvilket giver nogle flotte dybe farver med god kontrast. Den indbyggede lysføler sørger for, automatisk at optimere lysstyrken efter opgivelserne, hvilket både sparer på strømmen og giver den optimale visning, uanset lydstyrke.

HTC Legend
HTC Legend

...del 2 af HTC Legend-testen

Her kan du læse del 2 af vores store produkttest af HTC Legend...


HTC Legend - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Daniel Jørgensen 18-03-2010 15:11:44

Nu kan vi altså snart ikke vente på del 2 længere :D Er jo sindsygt spændt og er jeg sikker på mange andre også er !

0 0
Mobilsiden.dk 18-03-2010 21:10:10

Hej Daniel:
http://www.mobilsiden.dk/?aId=11066

0 0
JRoos 18-03-2010 10:56:44

Jeg er virkelig i tvivl hvilken af disse to telefoner jeg skal vælge.. på Telmore er der 100 kr. forskel og umiddelbart ser specs på desire ud til at være mere fremtidssikre + mulighed for hd-video optagelse.. men legend ser bare meget federe og mere robust ud samtidig med HTC's mobil hører ikke til i lommen.. Nogen der kan hjælpe med en afklaring???

0 0
18-03-2010 11:20:07

Du har ramt sømmet lige på hovedet, og lige for nuværende er der nok ikke mange der kan hjælpe dig. Jeg har en gang knækket glasset på en PDA jeg altid gik med i lommen, fordi jeg klemte den op mod noget, jeg husker ikke hvad. Idag går jeg altid med min mobil i lommen, så måske vil Legend være det rigtige for mig, fordi den er lidt mindre, kurver lidt rundt om låret, og har en meget mindre skærm, som derfor måske kan bære et større tryk. MEN med de fleste nye mobiler og computere, så ved man ikke hvad man kommer til at bruge den til. Markedet drives kun lidt af behov, mest af begejstring. Jeg frygter at jeg på den konto vil komme til at savne den noget større skærm på Desire, når jeg begynder at bruge den til navigation, og måske næsten alt hvad jeg tidligere lavede på Intenettet via min PC. Tænk at kune hoppe på nettet uden at skulle smide 2 Kg bærbar på bordet og vente på en opstart. Og alu er jo ikke nødvendigvis stærkere end plast, det bestemmes jo alene af konstruktionen. Os der laver alt muligt med en mobil i lommen, har fået et svært valg af HTC. Indtil nogen har gjort sig nogle regulære erfaringer. Og "nogen" er dem der køber først og skriver om erfaringerne. Såvidt jeg kan se på nettet er de knækkede Nexus One skærme, knækket helt spontant og ikke fordi de lå i lommen på en Lumber Jack. (skovhugger). Personligt må jeg nok hellere købe en Desire, så jeg ikke skal høre på alt muligt mærkeligt fra min Lillebror som har en iPhone. Som han imidlertid ikke gider gå med i lommen ret meget. Tjaa!

0 0
Dress 17-03-2010 21:02:52

Hvornår kommer del 2 :) ?

0 0
nickolass 16-03-2010 13:01:28

jeg var til htc event og prøvede begge modeller og præcis som du er inde på jesper der synes jeg at desire var minimalt langsommere... hvor legend lige som var mere "flydende" når man åbnede ting osv.
og der tænkte jeg præcis det samme den skal jo beregne flere pixel.

men jeg var solgt af legend, har hero nu men skal bare have legend.. designet er så lækkert...

0 0
16-03-2010 11:07:35

Hvis man forventer at Desire er meget hurtigere end Legend, fordi processoren er 1,66 gange hurtigere, skal man jo lige huske at Desire har 2½ gange flere pixels den skal beregne, end Legend. Derfor bliver en hastigheds-sammenligning meget interessant.

0 0
Mobilsiden.dk 16-03-2010 12:41:25

Hej Jesper. Du har ret! Jeg vil holde ekstra øje med det, når vi nu snart for Desire ind til test.

0 0
16-03-2010 13:29:50

Nu skal processoren jo også lave andet end pixels på skærmen, f.eks. modtage videodata fra kameraet, lave ansigtsgenkendelse i kameraet modtage data fra internettet. De opgaver vil jo være lige krævende for Legend og Desire, vil jeg tro, er Desire så hurtigere til den slags? Er det måske kun Desire som kan lave ansigtsgenkendelse? Legend og Desire belaster både pungen og lommen næsten ens, derfor er forskellene i ydelserne så interessante. Kan man f.eks udnytte den højre opløsning i Desires skærm til at vise et større udsnit af en hjemmeside ved at vælge mindre bogstaver og billeder, eller kræver det en lup for at se det så småt? Ligger Legend mere fast i hånden, pga knækket? Glæder mig til at høre nærmere.

0 0
16-03-2010 09:38:36

Glæder mig til at se, om hastigheds forskellen på Legend og Hero, ligger i processoren eller om det er opgraderingen fra Android 1.5 til 2.1 som gør forskellen. Håber da det ligger i Android 2.1

#Kalleren - Selve glasset mener jeg er hærdet glas, dvs. den ikke sådan lige bliver ridset, ved ikke med coveret.

0 0
Steen Hillebrecht 15-03-2010 23:37:46

Har købt en tattoo, hvor jeg ikke er imponeret over touchskærmen sammenlignet med Iphonen. Ville gerne læse lidt om en sammenligning med denne.

0 0
balbay 16-03-2010 00:31:14

I første omgang er det 2 vidst forskellige skærmteknologier..

Iphone / Hero / Legend osv. er capasitive (staveplade) dvs. berøringsfølsomme, skærmen reagerer på berøring.. hvilket betyder at der skal være hud mod skærmen før der sker noget, med mindre man har en speciel stylo pen.

og Tattoo / nokia 5800 osv. er resistive dvs. trykfølsomme, skærmen reagerer på tryk og det bevirker at man kan betjene telefonen med eks. en negl, en stylo pen eller med handsker på.

Langt de fleste vil betragte capasitive skærm som den hurtigste og mest "iphone" agtige, hvorimod en resistive skærm virker mere tung at arbejde med, altså mere pda-agtig om du vil.

0 0
Mobilsiden.dk 16-03-2010 08:16:01

Jeg bekræfter bare lige Balbays kommentar. Skærmen på Legend er berøringsfølsom mens den på Tattoo er trykfølsom.

0 0
Kalleren 15-03-2010 16:11:18

Jeg har glædet mig meget til Desire'n, men er nu blevet meget i tvivl efter at have hørt om nexus one hvor skærmen åbenbart er knækket for en del (og htc så har været ude og sige at mobiler ikke er til at putte i lommen). Og da jeg ofte taber mobilen og altid har den i forlommen så er jeg begyndt at kigge mod legend (med et noget mere robust case) og er spændt på om den performer på niveau med desire'n.

Så derfor håber jeg der kommer et par kommentarer med om hvor nemt legend'en får ridser. Og om hvor solid desire'n (når anmeldelsen her kommer) virker i forhold til legend (og nexus one).

0 0
Mobilsiden.dk 16-03-2010 12:40:46

Hej Kalleren. Jeg har lige opdaget i dag, at aluminium er et blødt metal ;) Legend røg ud af lomme og ramte asfalt :-) Den fik et lille hak i metallet. Skærmen skete der ikke noget med.

0 0
15-03-2010 15:07:13

Kan den automatisk lægge alle nye billeder og videoklip ind på brugerens PC, via BlueTooth, når PC'en tændes?

0 0
DD 15-03-2010 14:24:09

Skriv din kommentar til artiklen her..

0 0
DD 15-03-2010 14:21:32

for telia den og kommer det nogen apps til den med tiden

0 0
Kim Koch 15-03-2010 14:15:29

Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt om, hvor nemt det er synkroniserer data fra PC og Mac til enheden. Det gælder alt fra kontaktpersoner, kalendernoter til musik (f.eks. fra iTunes).

0 0
15-03-2010 14:04:56

Hvordan er den at have i bukselommen?

0 0
Viktorius 15-03-2010 13:16:17

Sidder og kigger på de to nye HTC'er Desire og Legend.
Jeg tror Legend bliver en slags konemobil á la iPhone wannabe. Desire derimod (tøsenavn) ender med at blive legenden og kun for mænd (og kvinder med ret god rumfornemmelse) Hvad tror I?
Skynd jer at skrive specs ind, så jeg kan sammenligne de to. Det er tæt. Hvem vinder?

0 0
17-03-2010 23:06:44

du kan bare gå til htc hjemmeside og tjekke dem.
HTC Desire: http://www.htc.com/dk/product/desire/specification.html
HTC Legend: http://www.htc.com/dk/product/legend/specification.html

0 0
Joey 15-03-2010 11:31:50

Nu fortryder jeg da at jeg købte Hero for 2 måneder siden! Den må man da eje :D

0 0

Om brug af cookies