Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC MTeoR (Qtek 8600) produkttest

HTC MTeoR (Qtek 8600) produkttest

Qtek, der nu er kendt som HTC, har med HTC MTeoR aka Qtek 8600 begået et lille 3G vidunder.

MTeoR giver dig computer-agtige funktioner kombineret med mobiltelefoni (med 3G).

Enheden er baseret på styresystemet Windows Mobile 5. Derfor ligner MTeoR da også mange andre af markedets enheder med dette styresystem – alligevel er MTeoR anderledes!

HTC MTeoR er forholdsvis tung (120 gram) men det mærkes på ingen måde. Designet er nemlig utrolig lækkert lavet og enheden optræder virkelig appetitlig. Du fornemmer simpelthen en god fysisk kvalitet.

Tasterne ligger perfekt og har en rigtig god respons. Afstanden er god, selv for store fingre. Lige under displayet findes et par genveje til internet og beskeder. På højre side knapper til kamera og stemmegenkendelse. Venstre side har ’lyd op / ned’ under samtale. Knappen her er rigtig genial, da det ikke er en trykknap, som det kendes fra de mest almindelige telefoner på markedet. Du har med andre ord, en god intuitiv fornemmelse af betjeningen mens du taler. Uden for samtale virker knappen som pil op og ned (i display ved betjening) og et let tryk indad indikerer ’valg’ når du står på et menupunkt.

Skærmen er 2,2” og selvom den ”kun” har 65.000 farver, står alting godt, tydeligt og klart.

Inde i HTC MTeoR

Som udgangspunkt giver styresystemet Windows Mobile 5 nogle gode anvendelige funktioner. Du kan f.eks. bruge Outlook, Hotmail, MMS og SMS eller den omfattende kontaktbog eller kalender. Udover disse basale funktioner kan du også læse tekstdokumenter og pdf-filer. Kamera og mp3-musik er også en del af HTC MTeoR.

Kameraet behøver du ikke spekulere så meget på. 1,3 megapixel giver det resultat der forventes. Sjov og underholdende – men ikke godt nok til noget i den virkelige verden.

Mange Windows Mobile-enheder lider under manglende hastighed i menuer og programmer. Denne enhed ligger i den bedre ende. Hastigheden er ikke enorm - men heller ikke så langsom det er irriterende.

Meget fleksibel

Det virkelige fantastiske ved en Windows Mobile enhed er fleksibiliteten. Systemet fra Microsoft er udbredt over hele verden og giver store muligheder for tilpasning efter netop dit behov.

Lidt populært kan man sige, at har DU et specielt behov, er der garanteret en person et andet sted i verden der har samme behov – og med stor sandsynlighed der lavet et program som kan løse dette behov.

Så om det er skakspil, en speciel baggrund eller noget specifik software - ja så findes det sikkert et sted på nettet. Herefter er det bare at installere softwaren på din mobile enhed.

MSN Messenger behøver du dog ikke bruge energi på – det er indbygget som standard.

Hvis du har brug for GPS navigation er denne HTC kraftig nok til at køre f.eks. TomTom..

<a href=Mere info om HTC finder du hos Qtek-user.dk" />

Konklusion - vi er glade ;)

I en lille uge har jeg haft glæde af HTC MTeoR (Qtek 8600). Jeg er virkelig blevet oprigtig glad for den. Min kalender og kontakter og alt er synkroniseret. Jeg er ”on the road” med alt. Og keder jeg mig er Messenger og vennerne lige ved hånden.

Faktisk er jeg næsten ved at købe en HTC til mig selv – for Windows Mobile er stærkt vanedannende. Købsplanerne er dog indstillet for HTC MTeoR har ikke radio – øv øv. Og kameraet er ikke godt. Men har du ikke brug for kamera og radio, så er HTC MTeoR et rigtig godt valg.

Til sidst er jeg nød til og nævne, at der i testperioden har været nogle problemer med, at telefonen ikke kunne ringe op og sende beskeder – selvom der var fuld dækning. Jeg har kørt på Sonofons net og ved således ikke om fejlen findes hos andre teleselskaber. Fejlen er dog rapporteret til importøren som vil se på problemerne. Måske var min en 'mandagsmodel'.

Mere info om HTC og Qtek produkter finder du hos Qtek-user.dk


HTC MTeoR - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies