Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC One Mini - lige lidt for lille (mobiltest)

HTC One Mini - lige lidt for lille (mobiltest)

TEST: One Mini er en lækker sag med en god størrelse. Men i den samlede oplevelse er der lidt for mange kompromisser.

HTC One Mini (Foto: HTC)
HTC One Mini (Foto: HTC)

I marts måned skrev jeg en meget positiv test af HTC One, der endte som ”den eneste ene” og topkarakteren 6 ud af 6 stjerner. Nu følger HTC telefonen op af en mini-model, altså en slanket udgave af topmodellen.

  - HTC One - se den store test

Produkterne er på ydersiden fuldkommen ens, med undtagelse af den fysiske størrelse, der nu er blevet noget mere lommevenlig.

Med til historien hører dog, at selvom skærmen er skrumpet fra 4,7 til 4,3 tommer, og vægten er gået ned fra 143 til 122 gram, har telefonerne stadig samme tykkelse (9.3 mm) og HTC One Mini er, trods mini-navnet, større end iPhone 5.

HTC One Mini (Foto: HTC)
HTC One Mini (Foto: HTC)

Meget af det samme

One Mini er en videreførelse af mange gode fede funktioner fra HTC One.

Du får stadig Beats Audio med Boomsound stereohøjtalere på fronten, og det lyder forsat fantastisk. Vær her opmærksom på, at HTC One Mini er en smule mere flad i lyden end topmodellen, sandsynligvis begrundet i, at der er lidt mindre plads til højtalere og teknikken omkring dem.

Der er også fortsat højfølsomme mikrofoner (HDR) der kan opfange et bredere lydspektrum, hvilket er særligt relevant ved optagelse af video.

Netværksdelen er der heller ikke hørt ved. Du kan forsatte benytte 4G, 3G, Bluetooth og trådløst netværk (WiFi).

Kameraet er det såkaldte Ultrapixels-kamera der kendes fra HTC One, med 4 megapixels opløsning og høj lysfølsomhed, men du går glip af optisk billede-stabilisator, der netop var med til at gøre kameraoplevelsen fra HTC One ganske speciel. Så hvis du tager mange billeder, ligger et af de store kompromisser her.

 - HTC Ones kamera er opdateret - se forskellen

HTC One Mini (Foto: HTC)
HTC One Mini (Foto: HTC)

Mindre af det samme

Og her starter forskellene så. For ikke nok med at skærmens opløsning er gået fra 1080 x 1920 pixels til 720 x 1280 pixels, så er skærmtypen nedgraderet fra Super LCD3 til Super LCD2, hukommelsen er gået fra 32 til 16 GB, der fortsat ikke kan udvides med hukommelseskort, og så skal du undvære NFC.

Omkring den nedskalerede hukommelse så skal du regne på, om du kan højes med de 12 GB, der er ledig til brugeren, når systemet i telefonen har taget hvad det skal bruge.

Også frontkameraet er blevet er justeret. Her taler vi nu om 1.6 megapixels mod 2.1 i HTC One. Desuden optager dette kamera nu maksimalt i 720p opløsning, hvor der i storebroderen kan optages i Full HD med 1080p og 30 billeder i sekundet.

FM-radioen er forsvundet og processor / grafikprocessor er markant forskellige. 1.6 GHZ quad-core er blevet til 1.4 GHz dual-core mens grafikdelen nu køres af Adreno 305 fremfor Adreno 320.

Og så skal vi huske, at batterikapaciteten i One Mini er 1.800 mAh, en minimering fra 2.300 mAh.

Det mærkes, desværre

De mange forskellige punkter af nedgraderinger mærkes desværre lidt for meget på HTC One Mini.

Brugerinterfacet kører fint og flydende, men alt for mange instruktioner af gangen fungerer ikke så godt. Alene det at gå direkte fra en Facebook notifikation, til det enkelte indlæg i Facebook applikationen, er en langsommelig affære.

Og sådan er der hele tiden nogle småting, som er en lille smule irriterende, desværre.

Ved en direkte sammenligning af skærmene ses det også tydeligt, at HTC One Mini benytter en billigere skærmtype. Flottere detaljer, mere lysstyrke og dybere farver opleves på den store model, sat op imod i den lille.

Jeg har lavet en simpel benchmarkmåling med Antutu Benchmark der også markant viser en forskel. HTC One scorer 24.287, mens One Mini ligger på 11.127, så der er ingen tvivl om, at HTC One Mini besidder en noget mere langsommelig hardware.

Selvom der burde være samspil mellem mindre krævende hardware og mindre batteri, er min oplevelse, at batteritiden på One Mini også er kortere, end på HTC One.

HTC Blinkfeed
HTC Blinkfeed

Mange gode funktioner

Når HTC One Mini anvendes i dagligdagen er det i hovedtræk mange af de samme oplevelser der møder en, sammenlignet med HTC One.

Du får den samme lækre stilede oplevelse med HTC Blinkfeed, der præsenterer de seneste opdateringer og nyheder. Også den underliggende menu er den samme, ligeledes topgardinet og genvejene til de mest anvendte indstillinger.

 - Vælg en anden startside end HTC Blinkfeed

I kameraet og galleriet finder vi også stadig mulighed for at lave Zoe Highlights, samt naturligvis optage de små korte Zoe-klips af begivenheder. Men billederne fra kameraet er ikke på det niveau, der findes på nogle af de andre telefoner på markedet.

Når der browses rundt på hjemmesider, er der heller ikke den store forskel på de to produkter – indlæsning af sider samt navigation rundt på dem, har jeg ikke kunne måle nogen væsentlig forskel på.

HTC One Mini (Foto: HTC)
HTC One Mini (Foto: HTC)

Konklusion: En lille - der vil være stor

I denne test har jeg ikke gennemgået funktionerne i produktet i detaljer. I stedet vil jeg opfordre dig til at læse min store test af HTC One, for at få et større indblik i, hvilke muligheder at der bydes på i den nye One-familie.

Jeg er lidt skuffet over HTC One Mini. Jo, den har en god størrelse og et fremragende design, men der er et stort stykke op til niveauet på topmodellen HTC One, når det kommer til den samlede oplevelse.

Den vejledende pris er meldt ud til at være 3.499 kroner uden abonnement, hvilket er en tand mindre end de 4.600 kroner at storebroderen koster. Du kan købe en Samsung Galaxy S4 Mini ned til 2.800 kroner, hvor ydelsen minder om den HTC One Mini tilbyder, men så er designet og lyden fra højtalerne også dårligere.

HTC One Mini lander på 4 ud af 6 stjerner.

Plus / minus


+ Lækkert design og kompakt størrelse
+ God lyd ved samtaler og musik
+ Flydende brugerflade

- Bliver let presset på ydelsen
- For mange specifikationer er skåret væk
- Ikke optimal skærmoplevelse

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

merete 04-09-2013 11:58:12

Torben,jeg har HTC ONE,som er toppmodellen ved HTC....Jeg havde også HTC Desire før,og den var langt bedre i sin opbygning,og fungerende fint..indtil batteriet blev dårligt...Så min HTC ONE skal kunne tåle en sammenligning med andre mærkers topmodeller,prismæssigt måler den sig snildt med andre topmodeller

0 0
Torben 11-09-2013 19:52:53

Merete, jeg er enig i at du vil sammenligne din HTC One med andre topmodeller. Men som jeg lægger op til og som artiklen viser, så er det jo en sammenligning mellem HTC One og HTC One Mini, og der mener jeg ikke man skal sammenligne og dermed gøre Mini væsentligt dårligere end den er. Som jeg skriver er Mini selvfølgelig en anden målestok end HTC One, men det komme jo and på hvad man er vant til.

0 0
Torben 02-09-2013 19:59:48

Nu er jeg blevet den GLADE ejer af HTC One Mini og hvor er den da lækker. Kan ikke forstå at man skal gøre den så dårlig. Der vil jo altid være dårligere ting ved en mindre model end topmodellen, så selvfølgelig får den dårligere test. Men hvis man som jeg går fra en 3½ år gammel HTC Desire, så er det en kæmpe opgradering alt kører lækkert og glidende med masser af funktioner og lir. Så syntes der gives et forkert indtryk af den og en forkert test når den sammenlignes med en større model. Sammenlign den dog lige over med en Samsung Galaxy S4 Mini, så der er en reel sammenligning i stedet for.

0 0
merete 13-08-2013 12:26:32

Nu ved jeg ikke om det er 3 mobil der har en utrolig dårlig mobildækning overalt i Aalborg,men min antennevisning,er for det meste nede på en enkelt streg ved 4 g dækning....er det telefonens antenne eller 3 mobils dækning aner jeg ikke,ved kun at det er alt andet end optimalt...Hvordan er andre HTC ONE s brugeres oplevelser

0 0
merete 11-08-2013 12:35:41

Ved ikke om du eksv.har oplevet at tlf,ikke rigtigt formår at skifte billeder i en billedserie eksv.fra aviser....Igår ville jeg gerne se en video fra en avis,det kunne ikke lade sig gøre,telefonen gik i sort....Da jeg har haft flere Sony Ericsson telefoner vil jeg sige kameraet her er underlegen i forhold til dem Syntes faktisk at min HTC DESIRE HD,var en bedre telefon...den var jeg utrolig glad for,men den røg på batteriet...Jeg mener at hvis der bliver laver en test af en telefon,burde det være oplyst hvor varm den bliver...I min verden skal en topmodel ikke have så mange ting ivejen,der irriterer i hverdagen

0 0
merete 10-08-2013 12:41:54

Jeg mener stadigvæk,at en telefon og med alle de stjerner den model har fået, Skal virke uden at nedtage andre aps...Samtidig er det et klart minus at telefonen bliver så varm....Hvad er der ved at købe en tlf til ca 5000 kr for derefter at sende den til reparation...Som sagt andre telefoner jeg har haft,har ALDRIG haft problemer med eksv.at afspille vidioer der er i aviser...gemme fotos m.m..Samtidig er kameraet utrolig dårligt i forhold til mange andre tlf....så nej jeg vil under ingen omstændigheder betegne HTC ONE som en topmodel

0 0
Mulvados 10-08-2013 17:55:01

Vi er jo enige i det med apps, jeg skriver ihvertfald det samme. Om det er et klart minus at telefonen bliver så varm, må dælme godt nok være en subjektiv vurdering.... så længe den ikke tager skade (og det gør den ikke), så generer det ikke mig. Hvis det generer dig er det træls at have købt en sådan telefon (jeg vil dog vove den påstand at det kunne man næsten regne ud når den er lavet af alu... min Iphone 5 opførte sig på samme måde under kraftig belastning)

De problemer du nævner igen, er jo ikke et gennemgående problemer for telefonen, det fungerer upåklageligt for mig.... ligesom med alle andre ting i denne verden kan man få mandagsmodeller. Det kan være der er flere mandagsmodeller af HTC One end tilsvarende S4 eller Iphone 5, det skal jeg ikke gøre mig klog på, men kan jo af egen erfaring sige at den oplevelse der generer dig slet ikke er noget jeg oplever.

Jeg har haft telefoner af næsten alle gængse mærker, og jeg skifter relativt tit, og NÆSTEN alle mærker jeg har haft minus Nokia, har jeg prøvet at sende til reparation... Samsung, HTC, LG, Iphone osv. Så du kan ikke generalisere ud fra dine egne oplevelser. Ud fra den tese skulle alle de modeller jeg har ejet før i tiden, som var de nævnte mærkers topmodeller altså lige pludselig ikke være topmodeller mere, fordi de ryger til RMA.

Kameraet er igen super subjektivt, til det du bruger det til, f.eks. udendørs fotos... vil du opleve at alle andre telefoner nok gør det bedre, men så er der mennesker der bruger deres telefoner mest indenfor og der er HTC One de fleste overlegen... igen subjektivt og bestemt en topmodel værdigt.

Ikke dermed sagt at du ikke oplever de ting, det er jo noget som generer og er et problem, men det er helt i dine hænder at gøre noget ved det, prøv andre apps, send den til reparation, skift telefon hvis det er så forfærdeligt. Ellers bliver det sgu lidt træls at have den.

0 0
merete 10-08-2013 12:41:27

Jeg mener stadigvæk,at en telefon og med alle de stjerner den model har fået, Skal virke uden at nedtage andre aps...Samtidig er det et klart minus at telefonen bliver så varm....Hvad er der ved at købe en tlf til ca 5000 kr for derefter at sende den til reparation...Som sagt andre telefoner jeg har haft,har ALDRIG haft problemer med eksv.at afspille vidioer der er i aviser...gemme fotos m.m..Samtidig er kameraet utrolig dårligt i forhold til mange andre tlf....så nej jeg vil under ingen omstændigheder betegne HTC ONE som en topmodel

0 0
Shawn 10-09-2013 10:20:37

Merete eller hvad du nu hedder. Du bliver ved med at øffe om din HTC One og hvor stort et problem den er for dig. Du har svært ved at forstå at du har fået en mandagsmodel. Jeg har endnu ikke mødt nogen som ikke elskede deres One.JEg syntes faktisk det er synd du ikke har lyttet endnu til de venlig mennesker som har rådet dig til at få gjort noget ved den. Som havde du som os en af de mest fantastiske smartphones.

0 1
merete 07-08-2013 11:39:02

Hvor er jeg glad for at høre du ingen problemer har med din tlf,for andre jeg kender med HTC ONE,har nemlig samme problemer som jeg har,og vil ALDRIG have HTC mere.....Jeg må regne med at din tlf ikke bliver utrolig varm efter lang tids brug...At du kan afspille alle videoer fra aviser m.m.,du kan gemme fotos fra andres FB sider m.fl.at der ikke løber hvide striber over tastaturet og film m.m.Tillykke med den,jeg er også færdig med HTC

0 0
Henning 08-08-2013 13:44:26

Med alle mærker (uden undtagelse) kan man være uheldig og få en "mandagsmodel". Din telefon er tydeligvis defekt hvis der løber hvide striber ned over skærmen. Få den nu repareret og bliv glad igen - lige så glad som alle os andre med en HTC One. Uden tvivl markedets pt. fedeste telefon (og den mest stabile jeg endnu har haft). :-)

Mht. afspilning af videoer, så er jeg selv endnu ikke stødt på noget, som telefonen ikke kunne vise (har du et link, så vil jeg da meget gerne prøve). Og skulle det ske, så vil jeg bare installere en app som f.eks VLC, og så er det problem løst.

Facebook fotos gemmes lettest ved at vise fotoet (klikke på det), trykke på menu (de 3 lodrette prikker) og herefter "Gem billede". Vupti, så ligger de i galleriet (har lige gemt et par stykker blot for at teste).

Og ja, min bliver også lidt lun (men ikke meget varm) ved lang tids brug, men ikke mere end jeg har oplevet med andre mærkers topmodeller.

0 0
Mulvados 10-08-2013 11:25:16

Må da også tilslutte mig her og sige at når en telefon er pakket ind i Aluminium som leder varme fortrinligt vil den meget hurtigere føles varm end en tilsvarende telefon i plastik... det betyder intet, blot at telefonen virker som den skal.

Det er dog også et eksempel på hvor stor forskel der er på folks måde at bruge telefoner på, jeg har aldrig i mit liv haft behov for at gemme et billede fra Facebook på selve telefonen (Fjæsbogssatanerne gemmer jo alt alligevel).... det skal dog virke alligevel.. og hvis det driller så er det bare at klage, specielt hvis skærmen er åndet.

Jeg er enig I at man bare kan downloade en applikation der løser nogle af problemerne, men grundlæggende synes jeg at når man betaler for et produkt så skal sådan noget virke out of the box, uden at hente ekstra ting. At jeg så aldrig selv ville bruge noget af det skidt som HTC eller Samsung pakker med i deres telefoner er en anden sag, derfor skal det virke alligevel.
Det kan dog være smart at hente de nævnte applikationer for at teste om det er noget generelt med selve telefonen eller det er den software den blev leveret med.

0 0
merete 06-08-2013 12:32:14

Kan ærlig talt ikke tage disse test alvorligt mere..HTC ONE fik topkarakter i testen,fatter ikke hvordan,for jeg har ALDRIG haft så dårlig en smartphone.før..Og hvis telefonen virkelig har været testet,nægter jeg at tro at man eksempelvis ikke har mærket at telefonen bliver utrolig varm + en hel del andre fejl denne telefon har

0 0
Shawn 10-09-2013 10:13:52

HTC one er for det bedste der nogenside er sket for mig og den er mildt sagt genial. Når jeg sammenligner med vennerne og deres smartphone tja så har de virkelig svært ved at følge med. HTC er bare lidt længere fremme og lidt mere inovative. Jeg håber de bliver ved med at arbejde med det pace.

1 0
Urbanus 06-08-2013 12:43:59

Jeg har aldrig været så glad stadig for en telefon, tre måneder efter jeg købte den. Så hvordan du kan sige den er så dårlig, er mig en gåde.

Jeg plejer altid på dette tidspunkt at se frem mod min næste telefon, men jeg kan ikke få øje på en eneste ting der irriterer mig. Ikke en. HTC One er den mest perfekte telefon jeg nogensinde har haft, selv batteritiden, som bekymrede mig mest, og som jeg troede var det ømme punkt, har vist sig at være supergod.

1 0
hellas7 06-08-2013 11:14:41

Beskrivelsen af Mini'en skærm lader til, at det er præcis den samme som den der sad i One X, sidste års topmodel, som fik meget ros for skærmen. Dertil skal man dog lægge at Mini'ens PPI er højere grundet den mindre skærm.

Er skærmen virkelig så dårlig? For den var markedets bedste sidste år

0 0
Om brug af cookies