Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC One S - testen er i gang - læs de første indtryk

HTC One S - testen er i gang - læs de første indtryk

Endnu en smartphone fra HTCs One-serie er nået til Mobilsiden.dk. Testen af det meget spændende produkt, HTC One S, er i gang.

HTC One S i grå og sort. (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One S i grå og sort. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

I en lille uge har Mobilsiden.dk testet på HTC One S, der indtil videre er den mellemste mobil i One-serien.

Fra det øjeblik One S ligger i hånden opleves et helt andet udtryk, end tilfældet er på topproduktet HTC One X. I stedet for ren plastik, som på One X, er One S i den sorte udgave, skabt med en slags keramisk bagside, der skulle være fire gange stærkere end aluminium.

Selvom der allerede har været de første rapporter om, at denne specielle legering, er begyndt at skalle af, så må vi sige, at den føles langt bedre, end bare almindeligt plastik. HTC har efterfølgende ændret en smule i produktionen, der skulle forhindre dette problem.

Det er kun den sorte udgave, der har fået denne behandling. One S i sølv, er i aluminium der har fået en anden type behandling.

HTC One S i grå og sort. (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One S i grå og sort. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Bedre størrelse og skærm

HTC One S vinder helt klart på dens mere lommevenlige facon, og selvom en forskel på 10 gram og 0,4 tommer (skærmen) ikke lyder som det store, så gør det VIRKELIG meget for produktets udtryk.

One S ligger bedre i hånden, og det er markant lettere, at skrive SMS-beskeder med én hånd. Desuden passer den bedre i lommen.

Skærmopløsningen er dog kun på 960 x 540 pixels, mod 1280 x 720 pixels på One X, men i praksis gør det absolut ingen forskel.

Dertil kommer Super AMOLED skærmtypen, der mod Super LCD2 i One X, er flottere. Der er mere knald på farverne, en bedre kontrast og sort er sort, og ikke grålig. Den hvide farve, er dog mere ren på Super LCD2-typen.

Jeg vil anbefale, at du ser forskellen på de to skærme i den lokale teleforretning.

HTC One S i grå og sort. (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One S i grå og sort. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Mindre hukommelse og langsommere processor

Hverken One S  eller One X har mulighed for at benytte ekstern hukommelse, via microSD-kort, men det gør ikke noget, da den interne hukommelse er væsentligt hurtigere at kopiere data over på, end et hukommelseskort af mere eller mindre tvivlsom kvalitet.

HTC One S kommer med 16 GB intern hukommelse, altså halvdelen af pladsen på One X, men du får stadigvæk 25 GB plads med Dropbox i de første to år.

Processoren er en Qualcomm Snapdragon dual-core på 1,5 GHz. Og selvom One X byder på GeForce-grafik og quad-core processor, er det endnu ikke noget, der i praksis har gjort en forskel for mig.

HTC One S i grå. (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One S i grå. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Hurtig på nettet

I min test af HTC One X havde jeg en relativt dårlig oplevelse af internetbrowseren, der til tider hakkede og hang. 

Men selvom One S på papiret burde være langsommere, så klarer den håndtering af store internetsider ret godt – og er i flere tilfælde en smule hurtigere end One X.

Testen af mobilen fortsætter, og vi bringer snart en stor test. Men indtil videre holder jeg fast i, at jeg personligt vil foretrække at købe HTC One S.

Android-versionen i HTC One S er 4.0.3 mens brugerfladen HTC Sense er nået til version 4.0.

Hvis du har forslag til ting, der skal indgå i den endelige test, er du velkommen til at skrive en kommentar herunder.


Læs også:
HTC One S – specifikationer
Web-TV: Første kig på HTC One S
Duel: HTC One X banker HTC Sensation
Web-TV: Se testen af HTC One X

HTC One S sammen med HTC One X. (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One S sammen med HTC One X. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Reklamefilm der viser behandlingen af One S i sort


HTC One S - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

RJ 25-04-2012 12:44:08

Er enig med Mr.DJ, hvor bliver testen af mobilen af? Venter spændt på at se om One S skal være den næste mobil jeg skal have?

0 0
Ghafuri 27-04-2012 11:19:24

Har skrevet med John G. Han siger anmeldelsen kommer i starten af næste uge, :-)

0 0
Mr.DJ 24-04-2012 22:22:29

Noget nyt mht. om man kan købe den sorte model der ikke skaller af? Skal man evt. gå efter en forhandler, der ikke har den sorte model på lager endnu, for at være sikker på at få seneste rettede udgave? :-)

0 0
Mr.DJ 24-04-2012 22:19:05

Varmen du beskriver, er det osse noget der pludselig opstod, efter du opdagede at batteri tiden var forringet? Eller snakker vi en forskel, du ville ignorere hvis ellers mobilen virkede 100%? :-)

Kender ikke longvity battery saver, men er du 100% på at mobilen ikke har mulighed for at "arbejde" selvom du ikke bruger den? Bluetoth, wifi, diverse autoupdate funktioner, kan drille...

Hvis ikke, er der kun enten batteriet tilbage eller selve mobilen.

Er selv "lige på nippet" til at købe en HTC "S" udgave, så er selv ekstra nysgerrig efter at høre input fra alle brugere! :-)

Hvor bliver den test iøvrigt af John G. Pedersen?? ;-)

0 0
nikki jensen 25-04-2012 17:55:43

Mr. DJ: Den bliver markant varmere end ved normalt brug når du f.eks er på nettet og har ting kørende i baggrunden. havde telefonen med på arbejdet og kunne konstant mærke varmen fra den i lommen. Longvity skulle fungere optimalt. Har haft en Desire hvor jeg oplevede at programmet gav den op til en dags ekstra batteritid hvis telefonen bare lå på standby i lommen. Nu har jeg så nulstillet telefonen til fabriksindstilling så afventer lige en fuld opladning. Ellers må Callme sku have lortet retur. Ellers en lækker telefon BTW :)

0 0
nikki jensen 29-04-2012 19:32:29

Vedrørende min overophedet telefon, så har jeg fundet ud af hvad der forsagede afladning. One S kan åbenbart ikke finde ud af at Longvity, Juice Defender etc. skal spare på strømmen. Har slettet alle disse programmer og nu holder den fint strøm samt kører bedre i interface og internet delen. Nuværende strømforbrug rækker til ca. 1½ dags tid hvilket er godkendt i min verden. Håber fremtidige købere af One S kan bruge denne info. Det er en Pisse Lækker telefon!!

0 0
nikki jensen 24-04-2012 15:58:07

Kunne godt tænke mig at høre om i oplever samme problem som mig. Har haft min HTC One S i en uge nu og den har fungeret udemærket indtil igår hvor dens batteritid blev forkortet væsentligt. Den bliver meget varm på bagsiden og idag har den fra kl. 5.30 til ca. 12.15 brændt batteritiden af, selvom den har ligget i lommen og været inaktiv (bruger Longvity battery saver).. any takers på dette problem?

0 0
beikes 17-04-2012 18:16:11

At skærmen på S skulle være bedre end på X må være en joke. Jeg har haft dem begge i hånden, og der er kilometer af kvalitet til forskel, og ja det er One X der er bedst i både farve og og opløsning. Én ting er AMOLED's dybe sort i sort, hvilket jeg ikke finder synderligt interessant, da det er den hvide "farve" der gør forskellen. Jeg foretrækker LCD til enhver tid!

Nu er hele skærmopløsningsspørgsmplet ikke et af mine personlige topkriterier, og derfor ville jeg nok også vælge One S, men det er af helt andre årsager. En flot skærm er da fedt nok, men både design, UI, materialer, batteri og software, er ting jeg sætter højere end skærmens opløsning.

0 0
carljoe 17-04-2012 13:54:32

Jeg var nede og prøve begge mobiler i Telia igår, og jeg synes bestemt at One X skærm er klasser bedre end One S. Der er virkelig knald på farverne og det føles næsten som om, at skærmen er malet på glasset.

Desuden så synes jeg også det er ærgeligt at One S ikke formår at udnytte hele skallen på samme måde som One X, hvor skærmen næsten fylder hele telefonen. Ser meget mere futuristisk ud på One X.

0 0
Lindberg 17-04-2012 13:04:36

Mange anmeldelser har fremhævet One S' skærm som en stor svaghed i forhold til One X - så det virker noget mærkeligt, at man her på mobilsiden kommer til den stik modsatte konklusion - altså at One S er "flottere"

Tjek sammenligningen i denne anmeldelse: http://www.theverge.com/2012/4/2/2916098/htc-one-s-review

0 0
kasper 17-04-2012 14:14:39

Har selv sammenlignet de to skærme hos TDC. Der er bedre farve og en langt dybere sort på S, men det er til gengæld MEGET nemt at se pixels på den ift. X, hvilket er skuffende for en topmodel i år 2012. De 16 GB hukommelse er også et stort minus.
Omvendt føles den godt i hånden og er solidt og flot at se på.
Havde skærmen været HD og hukommelsen på 32 GB, lå One S i min lomme nu, men nu venter jeg på SGS3

0 0
AllanL 17-04-2012 13:36:56

Ja.. Jeg ved heller ikke lige hvad han snakker om ham John G. Han nævner heller intet om at grunden til at One S Performer ligeså godt og nogle gange bedre nok er at One X har langt flere pixels at udregne.(921600 mod 614400)Det har jo selvfølgelig også noget at sige.

0 0
17-04-2012 13:44:42

Grunden til at one s performer bedre skyldes den har en bedre(I hvert fald ikke dårligere) processor og skal støtte en dårligere(pixelmæssigt) skærm. Det er nu meget simpelt.

0 0
17-04-2012 13:15:46

I sidste ende er det et spørgsmål om man kan lide AMOLED eller LCD. Det er et spørgsmål om smag, men må sige at lcd hd skærmen på one x ifølge alle andre end john G er klart bedre end AMOLED-skærmene på one S, nexus G og SGII.

Så synes jeg også klart det forholder sig i virkeligheden.

0 0
Knudsen20 17-04-2012 11:04:29

Det ville være rigtigt fedt hvis i kunne sammenligne den grå htc one og den sorte, eftersom i siger de har fået to forskellige behandlingstyper. Hvad er forskellen mellem dem helt specifikt og er det noget man oplever? Får den grå lettere ridser end den sorte? Etc. Personligt synes jeg den grå ser pænest ud, men kunne godt finde på at vælge den sorte eftersom den har fået en anden behandling, hvis afskallings problemer forhåbenligt er blevet ordnet.

Derudover vil jeg gerne høre hvordan batteritiden er i S mod sin storebror X, men også andre populære android devices som eks. Galaxy S II, der trods sin alder stadig virker til at være et godt valg.

Til sidst ville det også være dejligt at høre jeres vurdering af hvem One S henvender sig til? Den almene bruger, hvor X til dem som vil have kræfter? Synes det er svært at gennemskue, da de begge lyder til at være nogle hurtige mobiler med nok kræfter. I sin tid med Desire og Legend var det "let" at se, at Legend var for den almene bruger der gerne ville have en fed smartphone med Android, mens Desire var for en som gerne ville have nogle kræfter i sin telefon. Den gang var begge processorne jo et-kernet, hvor vi nu dual mod quad. På papiret ville man jo tro X'eren har flest kræfter, men som CasperHN påpeger skal man vide mere end som så.

Håber i vil komme ind nogen hvis ikke alle af disse foreslag, så Mobilsiden.dks anmeldelse af Htc One S ikke bare blive en dansk version af alle andre engelsk tech-sites' af telefonen .. :)

0 0
Pmj 17-04-2012 10:29:07

Alle benchmarks af praktisk betydning viser at s4 er en hurtigere processor end Tegra 3. Da hver kerne er ca. 40% hurtigere. Eneste undtagelse er syntetiske multithreaded benchmarks der kan udnytte tegra 3's 4 kerner. Selv S4's GPU'en er oftest kraftigere, men Tegra 3 har fordel af at Nvidia hjælper spil udviklere med at lave nogle flottere versioner til den.

Den endelige sammenligning kommer om en lille uge, når den Amerikanske One X kommer med S4 og der laves 1:1 sammenligninger.

0 0
17-04-2012 10:38:05

Ja det er helt forkert. Krait-processoren bygger på A15 teknologi, hvorfor den er langt hurtigere end den A9 baseret tegra3. Der er meget mere til en processor end clock-frekvensen og måske burde man forvente mere viden fra en mobilside.

0 0
Daniel Jørgensen 17-04-2012 10:00:13

Man skulle tro det havde noget at gøre med at da HTC i sin tid kodede browseren så har de skrevet den så den er optimeret til Qualcomm processorer? Og at det er derfor der er lidt problemer med Tegra ?

0 0
Om brug af cookies