HTC Re: Usædvanligt ubådskamera [TEST]

HTC frygter ikke nye produktkategorier, og med HTC Re skal action-kameraverden udfordres.

HTC Re: Usædvanligt ubådskamera [TEST]

Væbnet med selvsikkerhed pga. HTC One-serien, er den taiwainesiske tech-producent ikke bange for at prøve kræfter med andet end smartphones.

Ved Mobile World Congress 2015, introducerede HTC eksempelvis deres virtual reality-brille, Re Vive, som medbragte en positiv oplevelse, da Mobilsiden.dks redaktør var så heldig at afprøve virkeligheds-forvrængeren.

Dertil har HTC også støbt et portabelt action-kamera, der forsigtigt træder ind på det GoPro-dominerede marked, og viser at optik ikke behøver være skrøbeligt.

HTC Re er født.

Læs også: HTC RE – Video skal være let

Forklædt som periskop i håndvenlig størrelse, skal denne linsekikkert fange spændende begivenheder i din hverdag. Læs med herunder, hvor Mobilsiden.dk tager et kig på dette mærkværdige kamera.

Ergonomisk, spændende, kikset

Det er ikke mange tech-produkter, der i året 2015 vil blive sammenlignet med en astma-inhalator – det kan HTC Re dog godt. Ikke nok med det, så slår den lakserøde plastblanke overflade også mange som værende et redskab til kvindelig tilfredsstillelse ved første blik.

Så snart man har HTC Re i hånden er man dog ikke i tvivl om, at der er lagt timer på tegnebrættet. Med sin beskedne vægt på 66.5 gram og velsammenskruede bløde plast, er det periskop-lignende kamera komfortabel at have i hånden.

Ligeledes formår et produkt med dette design, at anråbe sig nysgerrig opmærksomhed, værende det på sofabordet eller i bybilledet.

Læs også: Kameraduel: Apple iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy S6 Edge

For enden af den L-formede hals der måler 96.7 x 26.5 mm, sidder det altseende øje på 16 megapixels. Når der skal filmes, foregår det i Full HD (1920 x 1080) med 30 billeder i sekundet, hvor lyden fanges takket være to mikrofoner.

Simpelt er godt. Der findes kun to knapper på mini-periskopet, den øvre og primære tager billede eller film ved henholdsvist ét klik eller langt tryk, hvor den modsatte knap lader dig slå slow motion til eller fra.

Det vil altså sige der ingen tænd og sluk-knap er. HTC Re tænder nemlig selv når den samles op, hvilket fungerer ganske udmærket, og på intet tidspunkt i testperioden har der hersket tvivl om, at kameraet vågnede efter ønske.

I salgsæsken følger en strop der skal forhindre det hjerteskærende tab, hvilket fastgøres i bunden med en lille flad plastskrue. Dette samme gevind har dog mere end én funktion: for fotografernes skyld kan Re fastgøres til gorilla- eller tripod’en, når man behøver en arm fri.

Læs også: Direktørrokade hos HTC

Ligeledes finder man skuffen til MicroSD, der understøtter op til hele 128GB, og MicroUSB-indgangen i bunden af enheden.

Skal undervandssjovet foreviges, kan dette gøres med et ustraffet dyp i poolen. HTC Re er nemlig IP57-certificeret, der betyder at kameraet kan klare sig under vandet i 30 minutter i én meters dybde.

Skyd først, tænk senere

HTC har valgt ikke at implementere en skærm på Re med en bestemt vision. Frem for at byens seværdigheder eller koncertens højdepunkter opleves gennem telefonskærmen når der skal tages billeder, lægges der med dette kamera op til ”Point-and-shoot”.

Takket være den bredtseende linse på 146 grader akkompagneret af en CMOS sensor, tør man overgive sig til simpelthen at pege og skyde med Re.

Kameraet skal dog lige ud af sengen, og det første billede kan være offer for forsinkelse. Det næste billede derimod er mere reaktionsglad, og man ender derfor ofte med to billeder for sikkerheds skyld.

Er man præcisionslysten kan man dog forbinde telefonen via den officielle HTC Re-applikation, og dertil bruge smartphonen som viewfinder.

Man får altså en sjov, mere spontan og tilstedeværende oplevelse, ved ukritisk at tage et billede med Re i hånden.

Takket være en indbygget gyroskop-sensor, kan periskopet med fordel vende billedet rigtigt, uanset hvordan du vender og drejer kameraet – denne funktion kan slås fra hvis omvendte billeder ønskes.

Læs også: GoPro Hero4 lanceret: Actioncam med 4K-power

Dertil hjælper den bredtfavnende linse også til selfies, der inkluderer alle venner eller hele familien.

Skal HTC Re forevige aftenens seværdigheder, kan der filmes i 1 time og 40 minutter uafbrudt i Full HD på en fuld opladning.

Dertil sørger det 820 mAh store batteri for liv i enheden, der på standby formår at sippe nænsomt til energikilden, men ved reelt brug ser man batteriprocenterne falde relativt hurtigt.

Det vil altså sige at en flerdages tur bør indeholde en oplader. Batterisatsen tjekkes via applikationen på din smartphone.

Ikke for fotoentusiaster

Idéen og oplevelsen af HTC Re er meget vellykket, men farve- og billedkræsne specialister vil formentlig blive skuffet.

Ved første øjekast vil billeder taget med Re være fint skarpe for de fleste, og den begår sig fint i bybilledet. Tager man derimod detaljerige billeder, hvor græs og grene dominerer, ser man et mere mudret billede.

Herunder sammenlignes et billede taget med HTC Re, og et digitalkamera med fish-eye-linse.

Digitalt kamera med fisheye-linse

Man kan under indstillinger slå den ultrabrede vinkel til eller fra, alt efter om man ønsker det afrundede endnu bredere billede. Det skal nævnes at billeder uden fiskeøje-effekten er skarpere og mere detajlerigt.

Det lille periskop har også en kedelig tendens til at overeksponere under optimale lysforhold, og farverne bliver deraf lettere udvaskede.

Hvad nogen også vil savne, er muligheden for selv at rette på indstillinger såsom ISO eller hvidbalance.

Når der filmes gør HTC Re faktisk et udemærket stykke arbejde i Full HD, der desværre bærer de samme kedelige tendenser som ved billedskydning.

De to mikrofoner formår på overraskende vis, at filtrere den værste støj fra.
Nedenstående film er fanget på en blæserig cykeltur på Nørrebrogade, og taget vejret i betragtning, er lydbilledet ganske fornuftigt.

En anden ting er dog at den kaffemanglende rysten ikke får meget hjælp – altså ingen optisk billedestabilisering. Det hele foregår digitalt, og betyder desværre et søsyge-tenderende videobillede.

For at muliggøre flere sjove scenarier har man mulighed for at filme 4x slowmotion i 720p opløsning.

Eftersom en trampolin, skitur eller anden ekstrem bevægelse, der fortjener slowmotion, ikke har været inden for rækkevidde, har undertegnede journalist selv forsøgt at demonstrere kapabiliteten af langsommeliggørelsen af virkeligheden.

Videoen er optaget inden døre og med begrænset lys, men som billet viser, får man desværre et meget grynet billede som resultat.

Med et mudret detaljebillede, skal man altså ikke ene og alene satse på HTC Re til at fange de episke spring – ikke desto mindre er det fint at have muligheden.

Langsom men stabil software

Når billeder skal forhåndsvises, kan man ty til smartphonens store skærm, ved at hente HTC Re-applikationen fra enten Google Play eller App store.

Telefonen scanner dernæst efter en nærværende Re, som kommunikere ved at kameraet kreerer et mini-WiFi som telefonen synkroniserer dermed. Der forbindes hver gang, men kommunikationstiden kan ofte være en anelse lang.

Læs også: Oppo N3 – Helt unik kameramobil 

Her kan man altså tilgå alt aktuelt indhold på SD-kortet. Eftersom dette foregår trådløst, kan det være en langsommelig affære at gennemse adskillige billeder, så man tyr hurtigt til muligheden for at hente indholdet ned på sin telefon.

Som før nævnt kan man udnytte smartphonens skærm som viewfinder. Dermed kan man også efterlade HTC Re stående, og bruge telefonen som fjernbetjening så dine feriebilleder også kan rumme dig selv.

Applikationen er overskuelig og nem. Dens primære funktion er at assistere din billedskydning, se indhold, samt ændre lidt på opløsning, bred eller smal vinkel m.m.

En sjov og vellykket oplevelse

HTC har med kameraet Re, formået at sammenskrue et produkt der frembringer en ny kamera-adfærd. Fornøjelsen ved blot at kunne pege og skyde er fantastisk vellykket, og i en vandtæt skal tør man have den med overalt – og så er den lommevenlig.

Dertil er det halv-spøjse og nysgerrighedsprovokerende design noget der starter en samtale, og med god byggekvalitet leverer Re et yderst positivt indtryk. Smartphonen kan kobles op som assistent, men HTC Re fungerer ganske udmærket som selvstændig optik.

Læs også: HTC planlægger næste generation af RE-kameraet

HTC Re kan kun erhverves via HTC’s hjemmeside for 1295,- kroner, og placerer sig altså midt imellem GoPros billigste og næst billigste action-kamera, som et muligt alternativ.

HTC Re henvender sig dog mere til den brede befolkning, end ekstremsports-kameraet gør. Men med en relativ høj pris er det et modigt skridt, og eftersom billede og videooptagelse ikke er dette kameras spidskompetence, bør du overveje hvorvidt du kan leve med dens begrænsninger, inden du køber.

Ligeledes er batteritiden for denne følgesvend ikke imponerende.

HTC Re lander derfor på 4 ud af 6 stjerner.

Dét betyder mobilsiden.dks karakterer

Sidste nyt om Smartphone

Historiens videre forløb. mobilsiden har holdt fast i temaet. Allerede d. 25/3/2015 fulgte vi historien op med en artikel med tematikken Sådan gør du, hvis din telefon fryser [TIP] – Læs her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..