Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Rhyme - god telefon med fedt tilbehør (mobiltest)

HTC Rhyme - god telefon med fedt tilbehør (mobiltest)

TEST: Telefon fra HTC hvor, kvinder har den designet – men til mænd den også er egnet. Læs vores test her.

HTC Rhyme er en lidt anderledes tænkt smartphone end hvad man ellers ser på markedet. Telefonens features er bestemt på baggrund af fokusgrupper i Taiwan og Europa.

Telefonen er ikke, som sådan, designet til kvinder men af kvinder udfra de fokusgrupper. Dette betød blandt andet også, at opladeren til HTC Rhyme ikke skulle være den almindelige oplader.

Kvinderne ønskede at gøre op med for mange ledninger og stik, og det roderi det kan give. Derfor blev resultatet den medfølgende dockingstation.

Generelt om HTC Rhyme

HTC Rhyme har en 3,7 tommer skærm, hvilket jeg personligt synes er den bedste størrelse skærm. Det er for mig kompromiset mellem en skærm man gider surfe meget på, samt en telefon der ligger virkelig godt i hånden.

HTC Rhyme fås i to forskellige farver. Vores testeksemplar er champagnefarvet – men findes også i en lilla version på det danske marked. Generelt er telefonen kommet i tre forskellige farver, foruden de føromtalte er det også muligt at spotte en grønlig farve – blot ikke i vores markedsområde. Farverne er i øvrigt inspireret ud fra ”natur-farver”.

Fronten af telefonen fungerer rigtigt godt, men undervejs i testen har jeg forhørt mig blandt veninder og piger jeg generelt har mødt, hvad de synes om designet. Her har den trefarvede bagside oftest ikke fået de store roser, men jeg synes nu HTC skal have plus-point for at producere en telefon der skiller sig lidt ud. HTC Rhyme og Incredible S er klart de telefoner, som skiller sig mest ud i HTC’s 2011 produktportefølje.

HTC har smidt en 1 GHz processor i telefonen, 5 megapixels kamera med autofokus og fotolampe, den optager video i HD 720p, 768 MB RAM, HDMI, GPS, FM-radio, DLNA, Wi-Fi + Wi-Fi hotspot, Bluetooth og så kommer den med Android 2.3 (Gingerbread). Det forventes at Rhyme opdateres til Android 4.0, dette er dog ikke bekræftet fra HTC i skrivende stund.

Foruden ovenstående understøtter telefonen microSD-kort på op til 32 GB hukommelse – i salgsæsken medfølger et hukommelseskort på 8 GB.

HTC Rhyme - her i den lilla-model
HTC Rhyme - her i den lilla-model

Brugerfladen på Rhyme

HTC har selvfølgelig installeret brugerfladen HTC Sense på telefonen, men Rhyme har alligevel en lidt anderledes brugerflade end det kendes fra andre af deres telefoner.

Der er syv startskærme, hvor HTC på forhånd har lagt nogle widgets på – så der i hvert fald er lidt inspiration til at komme i gang med. Efterfølgende kan man så selv gøre opsætningen lidt mere personlig.

Men brugerfladen på Rhyme har ”per default” smarte genveje på den ”midterste” startskærm. Her er oversigten over mails, sms-beskeder, musik-afspilleren, kameraet samt Android Market.

Denne widget er super smart; har du lige modtaget en sms og afsenderen har et billede på i kontaktlisten, så vises billedet i en lille ”billederamme”.

Ellers kan du selvfølgelig få alle de øvrige widgets, som HTC er kendt for. Blandt andet den meget populære ur- og vejrapplikation.

Beskeder, mails m.m.

Telefonens størrelse gør at den er født til at sende en masse sms-beskeder, mails osv. på når den først ligger i min hånd. Der er ingen problemer med at ramme tasterne, og der kan vælges mellem fuldt QWERTY-tastatur og standard T9-layout.

Skærmen reagerer også lynhurtigt, og ordbogen er som den kendes fra alle andre HTC telefoner.

Det der ved beskeddelen har generet mig mest er, at jeg synes der er et stykke vej ind til smileys. Skal man med standard-tastaturet lave en smiley, så skal man trykke mindst tre gange før den indgår i beskeden. Ønsker man at se oversigten over de forskellige smiley’s, så skal der hele fire tryk til før man kan se dem.

HTC Rhyme - her i den champagne-agtige farve
HTC Rhyme - her i den champagne-agtige farve

Internettet med hotspot

Med HTC Rhyme får du ligesom med alle andre Android-telefoner en telefon med en browser, som understøtter Adobe Flash. Og selv hjemmesider med meget indhold – som Ekstra Bladet – indlæses forholdsvist hurtigt.

Telefonen kan også fungere som trådløst hotspot, så computere kan komme på internettet via netforbindelsen på mobilen.

Størrelsen på skærmen er efter min mening også velegnet til surf på nettet, den er stor nok til du ”gider” surfe rundt og læse forskellige nyheder osv.

Musikafspilleren

Musikafspilleren fungerer som den skal generelt – men den kommer virkelig til sin ret når telefonen placeres i docken.

Så ”brager” musikken ud af højtaleren i dockingstationen, du skal dog ikke forvente den kan bruges som afløser for en ghetto-blaster, men i stedet som en afløser for en gammel clockradio eller lignende.

Du kan nemt og hurtigt lave spillelister, søge efter en bestemt kunstner eller dit ynglingsnummer. Musikafspilleren er bestemt godkendt.

Vi har desværre ikke kunne teste lydkvaliteten i det medfølgende headset, da det ikke har været med til vores testeksemplar.

Se film på Rhyme

HTCs filmtjeneste HTC Watch er tilgængelig på Rhyme. Alt du skal gøre er at trykke på applikationen ”Watch” og så ligger der en bunke film og en masse timers underholdning lige foran dig.

Det er en overskuelig brugerflade, hvor alle kan finde ud af at enten leje eller købe film. Vælger du at leje en film, så har du 48 timer til at få set den, fra du har trykket play første gang.

Filmene hentes ned og bliver ikke streamet, det giver gode muligheder til rejser med mere.

Du kan læse vores test af filmtjenesten HTC Watch her.

Fed dockingstation med i pakken

En af de ting, som gør at HTC Rhyme skiller sig ud fra mængden er alt det tilbehør der er til den. Og et af de absolutte højdepunkter, efter min mening, er den medfølgende dockingstation.

Den medfølgende højtaler/dockingstation er ikke bare en smart oplader, som gemmer ledningerne væk. Den omdanner også din HTC telefon til et lille minianlæg i soveværelset eller en god ”gammeldags” clockradio.

Docken kan benyttes som højtaler til afspilning af musik – men også under samtale kan du bruge den som højtaler og mikrofon.

Dockingstationen og telefonen er parret på forhånd via Bluetooth – og de finder hinanden ligeså snart du sætter telefonen på plads i docken.

Et minus er dog højtaleren i docken ikke fungerer hvis man benytter den indbyggede FM-radio, dette er på grund af, at ledningen i headsettet er antennen. Men højtaleren fungerer ganske godt, ved både musik og film eller hvis du streamer radio fra for eksempel TuneIn radio applikationen.

Det medfølgende headset er også specielt designet. Ledningen er nemlig lavet ”flad”, så den ikke filtrer sig sammen.

Med i salgsæsken følger også den lille ”charm”, der er en lille lysende terning med ”snor” i. Når du får en sms eller telefonen ringer – ja så lyser den lille ”charm”. Du kan evt. have den hængende ud af tasken, så du kan se der er aktivitet på telefonen selvom du sidder på en larmende café eller andet. Meningen er så du bare kan trække i ”snoren” indtil telefonen kommer op af tasken… Snoren kan holde til mere end man lige tror, så det er bare om at trække til.

Idéen synes jeg er god… men… jeg har i testperioden skulle tvinge mig selv til at bruge den. Men bruger man den vil man formentlig synes det er smart.

Som om disse tilbehørsting ikke var nok, så medfølger der også et læderetui, som i hvert fald til vores testeksemplarer hvidt og med et diskret præget HTC-logo.

Etuiet er godt for de der ”smider” telefonen i tasken sammen med nøgler, parfumer og hvad der ellers kan være i en taske.

Kameraet er hurtigt

Rhymes kamera starter hurtigt op fra startskærmen, hvis du tager ikonet med ”kamera” og kører ned på ringen – så åbnes kameradelen med det samme og er klar til at tage et billede.

Kameraet tager fine billeder - du kan se de billeder vi har taget i testperioden med Rhyme i galleriet herunder. Som tidligere nævnt er kameraet på fem megapixels, der er dog også et frontkamera. Og på begge to er der et væld af indstillinger og forskellige tilpasninger.

Det betyder blandt andet du hurtigt og nemt for eksempel kan lægge forskellige farvefiltre på dine billeder, så ønsker du et billede med ”sepia” kan du få det på få sekunder – uden du behøver hente en anden applikation.

Billeder taget med HTC Rhyme

Her kan du se den tre-farvede bagside, samt de små genveje fra startskærmen
Her kan du se den tre-farvede bagside, samt de små genveje fra startskærmen

Skærmlåsen er smart – men…

Hvis du har telefonen i ”standby-mode”, så kan du ligeså snart du aktiverer skærmen komme direkte til ”telefon”, ”email”, ”kamera” og ”sms” via de små genveje.

Genvejene aktiveres ved hjælp af en ring som der skal føres op på den genvej man ønsker at aktivere.

Idéen med den aktive skærmlås er absolut godkendt, og vi har også tidligere rost den. Dog også skrevet, at vi synes den mangler at blive ”færdig”.

De fire genveje kan aktiveres fra skærmlåsen, men funktionen er stadigvæk ikke konsekvent lavet. Tidligere har vi håbet det ville komme i en opdatering. Vi beskrev blandt andet problematikken i vores test af HTC Sensation.

Genvejene aktiveres ved at trække dem ned på ”ringen”, men ringen kan ikke trækkes op på dem. Underligt nok – når man tænker på ringen kan trækkes begge veje ved alarmen eller ved opkald, så virker dette underligt.

Så fed funktion, men…ville stadigvæk klæde funktionen hvis dette blev ændret i en opdatering.

Her kan du se bagsiden på den lilla-model
Her kan du se bagsiden på den lilla-model

Konklusion

Da Rhyme jo betyder ”rimer” har vi valgt, at konklusionen denne gang skulle skrives som et lille ”rim-digt”. Men vi tager den også lige i almindelig tekst, for hvis nu vi ikke helt lever op til redaktionens bysbarn H.C. Andersens evner.

Rhyme er en rigtig god telefon, og for prisen medfølger der jo også forskelligt tilbehør – ønsker du andet og mere kan du her se det store udvalg af Rhyme-tilbehør.

Det der trækker telefonen ned er prisen, du får en fin telefon – men den koster netop nu fra omkring 3.400 kroner ifølge Mobilpriser.dk. For næsten 1.000 kroner mindre kan du få HTC’s egen Desire S – hvilket gør, at selvom du får det ekstra tilbehør med, så synes vi ikke prisen gør, at vi kan stå inde for en topkarakter til HTC Rhyme.


HTC har med Rhyme gjort hvad de skulle
Telefonen er ikke kun til en dulle
Kvinder har den designet
Men til mænd den også er egnet

HTC Rhyme er en smartphone af rang
og docken kan spille din ynglings sang
Telefonen den får fem stjerner
Prisen på den topkarakteren fjerner


HTC Rhyme - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren 24-02-2012 20:02:22

Den opdatering I så gerne vil have derinde på redaktionen, skal I nok lede længe efter ;)

Jeg kan ikke finde linket, desværre, men det kom frem dengang det blev diskuteret omkring Sensation:
HTC vil ikke lave det så ringen kan trækkes op på ikonerne, de havde haft det på en test-version af Sensation, og de havde bøvl med at man kom til ikke at trække ringen langt nok op, og derved åbne et program, som det ikke var meningen!

Dette kan jeg sagtens se logikken i :) og forstår ikke hvorfor I mener den er mangenfuld af denne årsag..

Som sagt, kan ikke finde link, men udtalelsen fra HCT er derude et sted ;)

0 0
Daniel Jørgensen 25-02-2012 12:42:14

Ja jeg må indrømme at netop det at man trækker genvejene ned på ringen og ikke ringen op på genvejene var en af de ting jeg synes, som var ret smart tænkt, netop pga man jo ville komme til at starte et program det halve af gangene og ikke bare låse den op ..

0 0
JB 24-02-2012 18:56:06

5 stjerner i en test på mobilsiden? Hvilken overraskelse...

0 0
Balano 24-02-2012 21:09:48

Hvad er der galt i det? Den har ikke rigtige nogen ordenlig konkurrent. Derfor ikke meget at sammenligne med.

0 0
05-03-2012 15:49:36

Nu gætter jeg på at JB mener det er en høj karakter, hvilket jeg godt kan forstå.

3400 for en Desire S i alternativ indpakning og en kloning mellem en klokradio og en dockingstastion er meget.

Dog synes jeg det er en interessant og umiddelbart pæn telefon, så det er ikke fordi den fortjener at blive banket ned i en bundkarakter.

0 0
Mette 24-02-2012 17:43:44

Jeg har hørt noget om, at de har haft problemer med at skærmen nogle gange "frøs" fast. Lige nu har jeg eb HTC Legend, som faktisk fra start af viste tegn på at den af og til frøs i skærmen, og nu er den fuldstændig umulig at bruge da skærmen ofte fryser så jeg hverken kan låse den op eller noget som helst, så jeg må genstarte den. da jeg første gang hørte om Rhyme tænkte jeg, at det skulle være min nye telefon, men blev en smule skuffet da jeg fik at vide at HTC også havde haft lidt problemer med at denne telefon gik i stå eller frøs i skærmen.?
Nu er jeg gået over til at overveje den nye Prada, men kan det passe at denne kun har Qwerty tastatur og ikke T9 som htc's telefoner har?

0 0
Emil Panum 24-02-2012 18:27:27

ang. prada mobil.

Hvis den kører android findes der jo masser af alternative gratis keyboards på markedet. :)

ang. HTC Rhyme.

synes desværre den ligner alt for mange andre af htcs telefoner, har selv en go gammel htc desire, det er godt nok ikke mange designmæssige ændringer der er.

0 0
Emil Panum 24-02-2012 18:37:47

... Og fejlen med legend'en er at den kun har en 600 mhz første generations processor, Rhyme har 1 Ghz anden generations og en 4 - 5 gange så meget grafik kraft, så den burde ikke ha problemer med at følge med.

0 0

Om brug af cookies