Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC S620 Excalibur (produkttest)

HTC S620 Excalibur (produkttest)

Hurtigste og mest stabile Windows Mobile-enhed til dato. Desværre mangler den 3G.

Hurtigste og mest stabile Windows Mobile-enhed til dato. Desværre mangler den 3G.
Hurtigste og mest stabile Windows Mobile-enhed til dato. Desværre mangler den 3G.

Stor 16:9-format-agtig skærm og et rigtigt tastatur (qwerty) er det mest iøjefaldende ved HTC S620 - også kendt som HTC Excalibur. Tykkelsen og den generelle størrelse er ”den helt rigtige” - hverken for stor eller for lille.

Navigationen sker med tasterne og altså ikke via en trykfølsom skærm. Det betyder, at produktet nærmest er en smartphone, hvilket har vist sig at være en stor fordel i det daglige.

Tasterne til betjening af telefonen sidder blandt bogstaverne. HTC har formået at lave multifunktionstaster, der tilpasser sig til formålet. Taster du for eksempel ”R F”, som også bærer tallene 3 og 6, vil Excalibur se det som et opkald med tal (hvor du taster nummeret). Taster du derimod på for eksempel ”L E”, søger den straks i seneste opkald og kontakter efter personer, hvor ”LE” indgår i navnet. Rigtig cool og virkelig godt set.

De knapper, som både er bogstaver og tal, er holdt i en anden farve end de øvrige.

Tastaturet har kun én meget stor ulempe: De danske karakterer æ, ø, å indgår, men der skal trykkes på en funktionsknap for at aktivere dem. Det er bøvlet, og den kan kun skrive store Æ, Ø, Å-bogstaver. Hvis du vil have små bogstaver, skal du bruge symbol-knappen og vælge på en liste over symboler. Faktisk er det hurtigere bare at skrive ”ae” i stedet for ”æ”.

Til højre for skærmen er et ”fingertouch”-panel (JOGGER), som bruges til navigation i menuer samt til lydstyrke. Personligt er jeg ikke så vildt med denne løsning.

Styresystem: Windows Mobile 5.0

Styresystemet i HTC S620 (Excalibur) er Windows Mobile 5.0 fra Microsoft. Alt er som det plejer og som forventet.

Internet, Windows Media Player, kalender, kontakter, MSN Messenger og en række andre kontorprogrammer indgår som standard.

Stabiliteten overrasker

Betjeningen af S620 er som nævnt enkel og ligetil. Men i modsætning til nogle af de tidligere HTC / Qtek produkter (HTC var tidligere kendt som Qtek, red.) reagerer denne enhed med det samme, når man trykker.

Jeg har ikke i testperioden oplevet kedelige og tunge ventetider, eller at den lige skulle ”tænke” inden den reagerede. Der er topspeed hele vejen. Ikke en eneste gang har vi måtte genstarte HTC S620. Heller ikke Bluetooth skabte problemer. Headset-kommunikation med et Nokia BH-900 har kørt virkelig skabilt.

Ikke alt er positivt

Du kan koble dig på det trådløse netværk med enheden. Når det er sat op, virker det fint. Men jeg efterlyser en mere intuitiv måde at forbinde på – det er lidt ”nørdet”.

Jeg mener HTC burde droppe trådløst netværk og i stedet satse på 3G. Hvorfor skal man have trådløst netværk, der er bøvlet, når 3G kan indbygges uden problemer og uden yderligere opsætning? I den forbindelse skal det nævnes, at Excalibur IKKE har 3G – en mangelvare af de store.

Kameraet er på 1,3 megapixel. Med andre ord, intet værd til noget praktisk. Drop det, hvis det ikke er bedre!

Med HTC S620 kan du læse mail med både POP3 og IMAP. I forhold til IMAP, kunne vi godt hente mailoversigten, men de enkelte mails kunne ikke læses.

<a href=Mere info om HTC finder du hos Qtek-user.dk" />

Konklusion

Skal du have et produkt med total integration af mail, internet, kontakter, kalender, stor skærm og fuldt tastatur, så er HTC S620 Excalibur (Qtek S620) virkelig et godt bud.

Jeg giver den ikke topkarakter. Det er ikke på grund af selve produktet men på grund af følgende mangler: 3G, bedre kamera, bedre headset, radio og stemmestyret opkald.
Alligevel vil jeg mene, at du bør tjekke S620 hos din forhandler, hvis du jagter et godt businessprodukt.

HOT
- Taster gode
- Betjening super
- Stabilitet utrolig

NOT
- 3G mangler
- FM-radio manlger
- Kamera for dårligt


HTC S620 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies