Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC S710, ret fed Windows mobil (produkttest)

HTC S710, ret fed Windows mobil (produkttest)

Fuldt tastatur, lækkert design og Windows Mobile 6.0. HTC S710 er et godt produkt, med problemer man kan leve med.

S710 føles godt. Den er blød, lækker og ligger godt i hånden.

Kvalitet er et godt kodeord. Godt nok har den vægten mod sig (120 gram), men det er faktisk med til at understøtte følelsen af kvalitet.

Telefondelens taster er store med god klikrespons. Overfladen er ru. Det sikrer et godt greb.

Den har stor og tydelig skærm (2,4 tommer). Når HTC S710 bruges som telefon er skærmen vertikal, som på standardtelefoner. Men når det fulde tastatur (QWERTY) skubbes ud under telefonens højre side, vender skærmen automatisk horisontalt.

Tastaturets størrelse er ’tilpas’. Forstået sådan, at den rigtige tast rammes sikkert og præcist. Desværre er tasterne forskudt på en uheldig måde. Standardtastaturer på computere har rækkefølgen Q, A, Z – placeret over hinanden. På HTC S710 er rækkefølgen W, A, Z. Man har altså rykket Q længere mod højre, end normalt. Jeg skulle hilse og sige, det giver mange sjove ord og stavelser, indtil det sidder i fingrene.

Adgangen til karaktererne æ, ø og å sker ved en funktionstast. Også en smule irriterende.

Ny Windows Mobile

HTC S710 kører styresystemet Windows Mobile 6.0.

Er du bekendt med Microsofts produkter, lærer du hurtigt systemet at kende.

Køres firmaets mail via Microsoft Exchange Server, er mobilenheder med dette system, et oplagt valg. Det samme gælder, hvis du vil have 100% stabil synkronisering med Outlook.

E-mail delen understøtter desuden pop3 og imap.

Systemet indeholder ”Office Mobile”, dvs. mobile udgaver af Word, Excel, Powerpoint, Adobe Reader osv. Når du på mailen modtager disse dokumenter, kan de læses og til dels også redigeres.

Derudover findes markedets nok flotteste kalender og kontaktliste, Internet Explorer, Windows Media, Windows Live Messenger og meget andet. Messenger er integreret på ’skrivebordet’ (hjemmeskærmen), hvilket er yderst anvendeligt.

En af de store fordele ved Windows Mobile, er det store tredjeparts programudbud, samt muligheden for at køre flere programmer samtidig. På et produkt med Symbian styresystemet (f.eks. Nokia) er det mere end svært og køre flere ting og samtidig holde styr på dem.

Kommunikation

Forbindelsesmulighederne i HTC S710 er Bluetooth 2.0, Trådløst netværk (WLAN) og EDGE. Et stort desværre skal her tilføjes. S710 har nemlig ikke 3G eller Turbo3G.

<a href=Mere info om HTC finder du hos Qtek-user.dk" />

Hastighed og stabilitet

HTC S710 er langt fra verdens hurtigste produkt. Menuerne er lidt sløve, hvilket også ses når tastaturet skubbes frem og skærmen vender en kvart omgang.

I testperioden har vi enkelte gange set, at produktet har låst sig halvvejs fast. En genstart var løsningen.

Kommunikation med Bluetooth headset virker rimeligt, om end enkelte forbindelsesfejl opstod.

Samtalekvaliteten er generelt okay. Men det er set, at S710 ”bliver træt” og modtageren får svært ved at høre hvad man siger. Også her løste genstart problemet.

Strømforbrug

Denne HTC telefon er en arbejdstelefon, som egner sig godt til mobile brugere. Det kunne f.eks. være konsulenter eller sælgere. Derfor er det overordentlig vigtigt, den kan holde strøm.

Strømforbruget er ikke vildt og voldsomt ved samtaler og andre ’standard’-ting. Men så snart det trådløse netværk benyttes, tærer det ganske meget på batteriet. En arbejdsdag med gang i samtaler, Bluetooth og mail/internet via netværket, tvinger HTC S710 i knæ sidst på eftermiddagen.

En oplader til bilen og en på kontoret er derfor tilrådeligt.

Konklusion – er den værd og købe?

Bestemt ja! En række af de problemer vi her påpeger, vil nok blive udbedret i takt med opdateringer af styresystemet. I dagligdagen lærer man og leve med dens små særheder.

Det overordnede indtryk er et produkt i høj kvalitet, med en utrolig lækker og tiltalende brugerflade.

Jeg vil vurdere HTC S710 til 4 ud af 6 point.

Topkarakteren kunne være opnået hvis stabilitet, hastighed og strømforbrug blev forbedret samt 3G og Turbo3G havde været muligt.

Mere info om HTC finder du hos Qtek-user.dk


HTC S710 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

puggaard 06-02-2011 10:26:16

hej jeg har en og den går ud hver gang jeg skal skrive med computer tastaturet, det er mega irreterende og jeg vil godt høre om der er nogle der ved om det sker på andre af dem eller kun min. jeg vil oss godt vide om der er kommet en opdatering der forhindre dette i at ske !!??

0 0
wuller 30-03-2008 13:31:01

Har den videokamera indbygget?

0 0
llsimonll 05-10-2007 14:51:40

Har Den navigator indbygget?

0 0

Om brug af cookies