Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC S730 (produkttest)

HTC S730 (produkttest)

Lidt langsom i brug, men stabiliteten er i top. Konstruktionen fungerer og gør samlet HTC S730 til en dejlig oplevelse.

<strong>Læs også:</strong><br /> - <a href=HTC S710 (produkttest)" />
Læs også:
 - HTC S710 (produkttest)

På mange områder, er S730 en fantastisk mobilenhed. Kombinationen af almindelig telefontaster, med komplet "skub ud"-tastatur er genial, men ikke helt uden problemer.

Selve produktets kvalitet er ret høj. Finishen omkring taster, skærm og "look and feel" er lækker. Slideren der bringer tastaturet frem, er ligeledes godt udført. Selve tastaturet er lidt småt og gummiagtigt, hvilket betyder tilvænning.

Programindholdet

Enheden styres af systemet Windows Mobile 6 (standard udgave).

Det betyder en åben platform, men masser af installationsmuligheder for egne programmer, noget professionelle brugere holder meget af.

Såkaldte standardbrugere får også stor glæde af systemet, da det fra starten er spækket med muligheder. Word, Excel og Powerpoint dokumenter kan læses, omfattende kontaktliste og kalender med mulighed for synkronisering med Outlook, opgavelister, talebeskeder, noter, Live Messenger og meget andet, er med fra leveringen af HTC S730.

Mobiltelefonen

Mobiltelefon-delen er velfungerende med god samtale og lydkvalitet, samt intelligent søgning i kontakter. Vil du ringe til f.eks. "Lene" taster du 5363 (tasterne som indeholder bogstaverne l e n e, red.) - skærmen viser nu de kontakter som matcher, inklusive seneste/mistede opkald.

Det virker intuitivt og lækkert. Tilgengæld er ringe- og sms-tonerne nærmest ufattelige ringe, men det løses, blot ved at anvende egne sange som ringertoner.

Ved brug af Bluetooth headset oplevede vi ofte, der gik pæn lang tid, inden et opkald opnåede korrekt forbindelse til headsettet. Det skal her siges, at opkald på intet tidpunkt gik tabt, der skulle blot ventes 3-6 sekunder inden opkalderen kunne høre, hvad der blev sagt fra vores ende.

Tastaturet

S730 har QWERTY tastatur, som skubbes ud i højre side. Samtidig roterer skærmbilledet fra horisontal til vertikal-visning. Nu kan der besvares mails, laves noter eller indskrives kontakter og kalender events.

Idéen fejler ikke noget, men der skal øves en hel del, inden skrivehastigheden bliver høj, da tasterne er lidt for små. Det har indimellem været hurtigere, at besvare en sms på tal-tasterne (via T9-ordbogen) fremfor at benytte tastaturet. Vi giver dog plus på kontoen for, at æ ø og å indgår.

Musik og kamera

Ingen FM-radio, men mulighed for afspilning af musik i Windows Media Player.

Kameraet er på beskedne to megapixels, som faktisk tager overraskende gode billeder - selv indendørs. Okay, det er på ingen måde et super fantastisk kamera, men absolut heller ikke det værste vi har set.

Godt produkt med små problemer

I forhold til S710 (lillebror til S730) er der store forbedringer. F.eks. er der nu både 3G / Turbo 3G og processoren er boostet en hel del. Men det ændrer bare ikke ved, at S730 i daglig brug, føles slap i koderne. Programskift, opstart af programmer og blot at åbne en besked, føles langsomt.

Selvom S730 er en smule sløv, er den stabil. Vi har i testperioden ikke oplevet, at den er gået ned, eller skulle genstartes for at fungere optimalt.

Den samlede vurdering er fire ud af seks point.


HTC S730 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies