Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC S740 - topklasse erhvervsmobil (produkttest)

HTC S740 - topklasse erhvervsmobil (produkttest)

Holder HTC S740 som erhvervsmobil? Vi har vurderet produktet, og svaret er... Næsten!

S740 skal følge op på to tidligere erhvervssucceser fra HTC. Selvom disse mobiler solgte rigtig godt, gav de også anledning til brok fra kunderne.

S710 var hjælpeløst langsom og blev ofte sløvere henover dagen, og den manglede 3G. Med S730 blev det bedre, meget bedre - 3G var blandt andet tilføjet og hastigheden bedre.

Med HTC S740 kan vi slå fast, at hastigheden er blevet perfekt. Ingen ventetid i menuer, programmer og betjening, og den bliver ikke langsommere som dagen går.

Design
Jeg kan ikke beslutte mig for, om designet det er godt eller skidt. Den minder lidt om de helt gamle Ericsson-telefoner, blot mere moderne og uden antenne. S740 vinder nok ikke en designpris, men den passer godt i lommen, selvom godt 142 gram tynger en del.

Konstruktionen er derimod godkendt. Selv slideren med tastaturet er stabil.

Sms'er kan skrives næsten lige så hurtigt, som på QWERTY-tastaturet fordi de numeriske taster er store, og har en fantastisk klikrespons. Også menunavigationsknappen fungerer optimalt, men "tag rør" og "læg på" halter lidt. De er kun svagt hævet fra underlaget, og er til tider svære, at ramme præcist. Jeg har også oplevet, der skal trykkes to gange på "læg på" inden mobilen rent faktisk afbryder forbindelsen.

Samlet set er designet dog bedre end på de to foregående modeller.

4 ud af 6 point.

Tasterne

Kvaliteten af tasterne er god. Frontens taltaster er virkelig lækre med god størrelse, men tastaturet driller lidt.

Det lyder underligt, men på HTC Touch Pro er afstanden og størrelsen mindre - men samtidig lettere at ramme. Faktisk er forskellen hele to centimeter - der er altså i bredden blevet betydelig ekstraplads til, at gøre tasterne større.

Selvom jeg har skrevet mange beskeder og mails, synes jeg stadig ikke det ligger i fingerne. De danske tegn Æ Ø Å ligger på tastaturet under B, V og C, men kræver aktivering af funktionsknappen FN. Tastaturet indholder også genveje til SMS, mail, symboler og comm-manager.

Samlet: Fronttaster kører stort set optimalt man tastaturet kræver stor øvelse.

5 ud af 6 point.

Ny homescreen

Skærmen er flot, men opleves betydeligt mindre end på f.eks. Touch Pro. Til især internetbrug savnes de ekstra tommer, omend det bliver en vane, og man lærer at klare sig.

HTC har specialdesignet startskærmen, så den nedad har direkte genvejsadgang til beskeder, opkald, kalender, mails osv. Vejrudsigten findes ligeledes på forsiden. Det virker som om, at smartphone-konceptet er blevet voksent.

Efter en uges brug, lærer man for alvor, at anvende den nye homescreen, der virkelig er et stort plus for produktet.

Som andre enheder baseret på Windows Mobile har HTC S740 også smartdial, hvor man blot "staver" kontaktnavnet på tasterne fra forsideskærmen - de matchende resultater vises automatisk, mens man skriver. Har man først prøvet dette er muligheden svær at undvære.

6 ud af 6 point.

Internettet

HTC S740 er kun født med Internet Explorer mobile, der langt fra er verdens mest optimale mobilbrowser - og det kombineret med skærmstørrelsen, gør netadgang til en sparsom affære. Tildels kan dette dog løses ved, at downloade Operas mobilbrowser.

Problemet er, at Internet Explorer Mobile er meget ringe til, at vise - især store hjemmesider korrekt. Holder man sig til de specielt mobiltilpassede er der ingen problemer. Men på en erhvervsterminal forventes det, at denne del spiller helt optimalt. Hvilket ikke er tilfældet.

1 ud af 6 point.

E-mail, sms, kalender

Mail, sms, kalender og kontakter er undværligt på en arbejdsterminal som S740. Selvom skærmen kun er 2,4 tommer (opløsning 320x240 pixels) løses opgaven fint.

Indholdet på skærmen vender automatisk og hurtigt, når tastaturet slides ud af venstre side. I forhold til forgængerne S710 og S730, er hastigheden her forøget markant. Hvilket også generelt kan siges om produktets software.

Når tastaturet åbnes, vises der i fem sekunder en genvejsmenu til SMS, mail og messenger - men kun når mobilen står på standbyskærmen. Er du i gang med, at skrive beskeder eller står i internetbrowseren, skifter skærmen blot til horisontal visning, hvorefter arbejdet kan fortsættes.

Som alle andre Windows Mobile-baserede mobiler er synkronisering med Outlook via Activesync samt Microsoft Exchange understøttet. Også eksterne konti, som Gmail kan sættes op uden problemer.

HTC S740 kan hente mails i definerede tidsintervaller, og der gives besked på forside-skærmen under 'mails' samt via visuel indikation med lys omkring menuknappen. Det samme gør sig gældende på sms-delen.

Mails og sms kan besvares og skrives fra det fulde tastatur, men da mobilen har T9-ordbog kan også taltasterne på fronten benyttes. Det betyder en høj grad af fleksibilitet.

I menupunktet 'ubesvarede opkald' på forsiden findes telefonsvarerinfo. Hvis teleselskabet understøtter 'ikon advisering' angives her, om der er lagt besked. Dette indikeres også med et symbol for telefonsvarer i toppen af displayet.

6 ud af 6 point.

Batteritid

Jeg har ikke ladet op, og kører nu på halvanden arbejdsdag. Selvom mobilen er begyndt, at bede om oplader, giver det ikke stress, da batteriet stadig har 17 procent tilbage. Siden seneste fulde opladning har jeg talt 91 minutter, og samlet set brugt enheden 12 timer og to minutter - fremgår det af status indikatoren. Det må siges, at være godkendt, især når batteriet kun er på 1000 mAh.

Desværre gik der efter de 17 procent, ikke mere end én time og to telefonsamtaler, inden mobilen lukkede ned, og oplyste at der ikke var strøm nok til, at starte op.

Batteridelen er godkendt. Men generelt er det tilrådeligt, at lade op hver dag. Når der nu er tale om et erhversprodukt, ville et større batteri været at foretrække.

5 ud af 6 point.

Programmerne

Det gode ved en smartphone som S740 er, at man betjener den fuldkommen, som en 'almindelig' mobil, men under overfladen lurer en bunke brugbare features.

Windows Live Messenger, opgaver, noter og Adobe Reader er nogle af disse programmer som hjælper i hverdagen.

RSS-læseren (RSS Hub) er også virkelig cool og brugbar - en række nyhedskilder er defineret på forhånd, og der og mulighed for at importere egne kilder fra f.eks. Google Reader. Alle feeds kan opdateres automatisk, og mobilen giver automatisk besked når der er nyt. Desværre leveres mobilen kun med internationale kilder, derfor går der lidt med at oprette sine egne.

I denne udgave af Windows Mobile oprettes en genvejsliste over seneste programmer, og skaber altså let adgang til de features der benyttes mest.

6 ud af 6 point.

Musik, radio og underholdning

Mens alle erhvervsrelaterede features virker tæt på maksimalt godt, er underholdningsdelen i HTC S740 en skuffende oplevelse.

Både musikafspiller, et par småspil, GPS med Google Maps og FM-radio er der blevet plads til. Men her er det helt tydeligt, at HTC ikke har gjort særlig meget ud af det.

Google Maps er evigheder om, at fastslå positionen via GPS, dog går det lidt bedre, når positionen findes via mobilmasternes informationer. Der medfølger ikke noget navigationsprogram, udover det, som Google Maps byder på.

Radioens interface er ganske pænt og har RDS, der kan vise stationsnavn, men den lider voldsomt under dårlig modtagelse.

Fra front-skærmen kan musikafspilleren aktiveres, og den byder på standardfeatures som spillelister, gentag og bland. Ved synkronisering med Windows Media Player overføres også albumcovers, men kvaliteten af afspilleren er i den lave ende.

Headsettet som medfølger, hjælper bestemt heller ikke på indtrykket. Det mest tarvelige headset findes i salgspakken. Tilslutningen sker via USB, så egne hovedtelefoner er desværre udelukket.

Meget bedre går det ikke for kameraet på 3,2 megapixels. Der er der og det virker, men der er absolut intet fantastisk over det. Kameraets bedste feature er, at man kan tage fotos af vennerne, og sætte det på kontaktinfo, så de vises, når de ringer.

Jeg synes det er ærgerligt, at HTC vælger at gøre så lidt ud af underholdningen, som de har gjort her. Selvom man normalt ikke vælger erhvervsterminaler pga. f.eks. radio eller kamera, havde det klædt produktet lige, at tage den sidste del med.

3 ud af 6 point.

Konklusion: Rigtig fornuftigt produkt

På intet tidspunkt i testperioden har jeg haft lyst til at smide mobilen væk. Selvom nogle ting kunne være bedre, ændrer det ikke på, at HTC har skabt et virkelig godt erhvervsprodukt.

Sammenlignet med deres tidligere hits S710 og S730 rykker S740 helt op i superligaen...

I anmeldelserne på Mobisiden.dk anmeldte vi forgængerne til fire ud af seks point. Denne her, når et gennemsnit på 4,5. Men den samlede oplevelse ender klart på et femtal.

HTC S740 holder, næsten, som erhvervsmobil.


HTC S740 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies