Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Touch Diamond2 - diamanten er genfødt

HTC Touch Diamond2 - diamanten er genfødt

MOBILTEST: Vi er godt i gang med testen af Touch Diamond2. Her er vores første indtryk.

Godt et år efter version ét er toeren på vej mod forbrugerne, og allerede ved opstarten, oplever man væsentlig forskel.

En guide byder brugeren velkommen og hjælper med opsætningen til mobiloperatøren.

Forbedret interface

HTC's egen brugerflade TouchFlo 3D til Windows Mobile (mobilens grundsystem der styrer funktionerne, red.) var en primær årsag til Diamond1's succes.

I Diamond2 har hele denne del gennemgået en forandring. Mens etteren blev et stort skridt væk fra det fingerfjentlige Windows Mobile 6.1-system, er udgave to, et endnu større skridt. Der skal ledes længe, inden man ramler ned et sted, hvor stylus er nødvendig.

Selv kalenderen er nu fingervenlig og på de første fem dage, indgår også vejrudsigten på kalenderbladet.

En anden nyskabelse er "Start/Windows"-knappen, som nu linker direkte til programstarts-oversigten med 24 favoritgenveje brugeren kan tilpasse selv. Er dette ikke nok kan "alle programmer" vises på en lang alfabetisk liste.

Aktieoversigten der blev introduceret med Touch HD, findes nu også i Diamond.

Betjeningen

Skærmtypen har HTC ikke ændret ved. Der kan stadig benyttes stylus og negle - men i dagligdagen er kun en finger nødvendig.

I forhold til Diamond og HTC Touch HD, er der justeret meget på, hvordan skærmen opfanger ens bevægelser. Præcisionen er langt højere på den nye udgave, og i scroll-lister forekommer fejltryk stort set ikke.

Generelt har HTC arbejdet hårdt med at optimere fingervenligheden. Det ses f.eks. tydeligt helt ned i basale funktioner som ur og alarm. Alle "valgmenuer" er ligeledes optimeret efter dette princip.

Onscreen-tastatur med vibration

I sms og mails introduceres et helt nyt onscreen-tastatur som afgiver vibrationsrespons når bogstaverne rammes.

Blandt de store nyheder er, at tasterne på QWERTY-tastaturet er langt lettere at ramme præcist - hvilket muliggør skrivning med tommelfingeren. Specialtegn og æ, ø, å hentes ved at holde f.eks. "a" nede og derefter trække fingeren henover en popupliste med specialtegn - man slipper mens det ønskede tegn er under fingeren.

Samlet betyder disse justeringer, at skrivehastigheden er langt højere end på Touch HD og Diamond1.

Hold styr på kommunikationen

Når du skal finde beskeder eller mails fra (og til) en bestemt kontakt, skal personens kontaktkort blot åbnes, hvorefter informationer sammen med opkaldsaktivitet samles under en række faneblade.

Er personens postadresse indtastet kan denne desuden vises direkte i Google Maps blot med ét tryk.

Som en ekstra bonus er også billederne af kontaktpersoner forbedret. Bruges et som er for stort, foreslås skalering automatisk.

En god opfølger?

Det er jo ikke mange dage, vi har haft HTC Touch Diamond2 i drift - men vores første indtryk er positive.

Softwaren der testes på, er en betaversion, og der er stadig godt en måned til salget starter. Derfor kan der endnu justeres i detaljerne. Men det tegner godt.

Om det bliver en god opfølger til HTC's Diamond-succes skal almindelig hverdagsbrug afsløre. Blandt andet vil batteritiden blive interessant at følge. HTC lover en 50 procents forbedring - og det holder vi dem fast til.

Stay tuned. Mobilsiden.dk vil løbende bringe artikler om Diamond2. Så snart den endelige softwarerevision foreligger, kommer vores samlede bedømmelse.

Læs også
Video: Her er HTC Touch Diamond2


HTC Touch Diamond2 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Daniel Jørgensen 11-04-2009 13:38:38

Min version med Facebook support er version 2.0.37650.3 .. Det skal dog siges at en af de kloge fra XDA-Developers siger at Facebook delen faktisk også er i ældre versioner, men at den er skjult.. Den skulle kunne vises ved at ændre på en registrerings nøgle.

Tjek dette screenshot ud fra den rom jeg kører med. Det nederste screenshot i højre hjørne viser lidt at det jeg snakker om
http://img8.imageshack.us/img8/629/duttyshdv24.jpg

0 0
Mobilsiden.dk 12-04-2009 23:13:47

Hej Daniel! Det er godt nok meget interessant. Min version på testmobilen er 2.0.37889.1. Denne er altså et par generationer nyere...

0 0
wer 09-04-2009 18:50:14

John kan du fortælle hvilken kvalitet den optager i? Er det CIF ligesom Touch HD eller VGA?

På forhånd tak :-)

0 0
Mobilsiden.dk 10-04-2009 10:43:15

Hej wer Diamond2 optager video i VGA (640x480) - format mpeg4.

0 0
wer 10-04-2009 12:11:46

Mange tak John, jeg glemte at spørge er, er det 30 FPS? :D

0 0
Daniel Jørgensen 08-04-2009 20:00:06

Jeg kører pt med en beta version af TouchFLO 3D som er nyere end den der ligger på beta versionen af Diamond2.. Denne version byder blandt andet også på Facebook updates under en kontaktpersonens funktioner.. Her kan du logge ind på din facebook konto og få telefonen til at hente samtlige oplysninger om dine kontakt personer, som fødselsdage, profilbilleder m.m... Du kan desuden også få advarsler direkte på telefonen hvis du får en venneanmodning på facebook eller en anden der skriver og det meste af det foregår direkte i touchflo !

0 0
Mobilsiden.dk 09-04-2009 10:59:13

Hej Daniel! Det lyder spændende. Hvilken version af TouchFLO 3D er der tale om?

0 0

Om brug af cookies