Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Touch Dual (produkttest)

HTC Touch Dual (produkttest)

Touch har fået taster og hedder Touch Dual. Generelt er det et dejligt produkt med gode kvaliteter og kun få mangler.

Med Touch Dual viser HTC, at styresystemet Windows Mobile ikke er forbeholdt en særlig eksklusiv målgruppe.

I forhold til forgængeren Touch, brugervenligheden fået et stort løft, med tilføjelsen af et taltastatur (12 tasters keypad). Det er langt mere intuitivt, at ringe op og skrive sms og mail, med taster, fremfor hele tiden, at være henvist til betjening med pind (stylus).


Opbygningen er stort set identisk med Touch. Forsiden er næsten én stor skærm (240 x 320 pixels, 65.326 farver). Ingen skarpe kanter, men en skærm der går ud i ét med resten af designet.


Internetadgang sker via GPRS, EDGE, 3G og Turbo 3G. Touch havde ikke 3G, men derimod trådløst netværk. I Touch Dual mangler det trådløse netværk - så desværre, virkeligt ærgerligt, da det ellers næsten ville fuldende produktet.

Taltaster har kedelig kvalitet

Der er sparet lige lovlig meget på materialer og opbygning ved taltastaturet. Tasterne knirker og brager ved brug, hvilket også gælder bagklappen på Touch Dual. Til trods for den kedelige kvalitet, er tasterne ret gode at skrive sms og mails på.

God betjening med TouchFlo

En dejlig feature er "TouchFlo"; En ekstra betjeningsmenu er "lagt oven på" Windows Mobile. Bevægelser med fingeren på skærmen bringer menuen frem. Det betyder, udvalgte kontakter kan ringes op med få fingertryk (uden brug af pind), udvalgte funktioner (mail, sms, internet, opgaver, kalender, musik, billeder osv.) kan startes via store ikoner. I billedearkivet kan billeder endda bladres med fingeren og et lille svirp zoomer ind og ud.

Desværre ændrer TouchFlo ikke på, at der er tale om en menu-tilføjelse til Windows Mobile. Der mangler en dybere integration med det underliggende styresystem. Problemet er, når et menupunkt vælges, f.eks. kalender, afsluttes den smarte betjening og igen skal pind anvendes. Opkald til favoritkontakter er eneste sted, hvor "TouchFlo"-betjeningen er gennemført.

Godt programudbud...

Excel, PowerPoint, Word, Live Messenger, Lommeregner, Opgaver, Kalender, musikafspiller, Noter (inkl. voice notes) og meget andet. Fra levering er HTC Touch Dual klar til langt det meste. Oven i hatten kommer sms, mms og mail via blandt andet pop3, imap og Exchange.


På frontskærmen får du også mulighed for opdateret lokal vejrudsigt med prognose for de kommende dage.


Dertil kommer kamera på 2 megapixels hvilket bestemt ikke er nogen unik fotooplevelse.

Hurtig, stabil og god strømøkonomi

Systemnedbrud eller genstart er ikke noget Touch Dual gør i. Produktet er i særklasse, når det gælder stabiliteten - selv Bluetooth headset fungerer uden problemer (testet med Invisio headset).


Menuhastighed og programstart kan vi heller ikke sætte en finger på. Det spiller optimalt!


Strømforbruget er ikke voldsomt - især ikke, hvis man undlader at køre med makimal styrke på baggrundbelysningen. Omkring to hele arbejdsdage med en masse samtaler, sms og internetbrug er vores oplevelse. Selvom processortypen er opgraderet fra 200 til 400 MHz er det altså ikke gået mærkbart udover batterilevetiden. Det hænger muligvis sammen med, at også batteritypen er ændret fra 1100 til 1120 mAh.

Samlet vurdering

Tidligere har i kaldt forgængeren "det bedste HTC produkt til dato". Det er denne også. Tilføjelse af taster hæver dog HTC Touch Dual over dens 'lillebror'.

I den kedelige ende er de plastik-agtige taster, manglen på trådløst netværk og kameraet på 2 megapixels. Produktet skal dog havde en god anbefaling da den vinder ens sympati for hver dag der går. 5 ud af 6 point.


HTC Touch Dual - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies