Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Touch HD - del 1 (produkttest)

HTC Touch HD - del 1 (produkttest)

Prisen er lige under 5.000 kroner derfor er det også relevant, at gennemteste om produktet er pengene værd. Her bringer vi del ét i vores test af HTC Touch HD.

Lad mig slå fast med det samme. "HD" har ikke noget med HDTV at gøre. Det er blot HTC's betegnelse for en stor mobilskærm med en ganske pæn opløsning (480 x 800 pixels), og netop skærmen er Touch HD's vigtigste omdrejningspunkt.

Grafikken står som et glansbillede og opleves imponerende. Databehandlingen af 3D-brugerinterfacet, som er fuldt ud grafikbaseret sker hurtigt, og man oplever ikke ventetider, fordi grafikken "lige skal tegnes færdig først". Men andre ord, smidighed er kodeordet.

Systemtasterne i bunden af forsidens Touch Flo 3D-menu, samt frontens fire berøringsfølsomme knapper (tag rør, hjem, tilbage, læg på) har alle vibrationsrespons. Jeg synes dog det er en skam, at HTC ikke giver mulighed for respons på f.eks. onscreen-tastaturet eller andre funktioner.

Opkald

Indgående opkald besvares ved, at "slide" på skærmen i stedet for at trykke. Præcist som på iPhone. Alligevel må jeg sige, at det virker ret cool. Det er dog lidt mystisk, at opkaldet stadig skal afsluttes med et tryk og ikke slide.

Lydkvaliteten er rigtig god både for sender og modtager, og fremfor alt spiller den rigtig højt i højtaleren.

Færre fejltryk

Mange brugere opdagede med Touch Diamond, at det krævede øvelse, at scrolle i lister eller bladre i fotos. Ofte kom man til, at vælge fremfor at markere, hvilket betød kontakten eller fotoet åbnede, når det ikke var meningen.

I Touch HD er disse fejltryk minimeret. Jeg vil gå så langt og konstatere, at HD nu i scrolle/liste-sammenhæng fungerer fuldt på højde med iPhone.

Skriv beskeder på skærmen

Skærmens størrelse har naturligvis gjort det lettere, at betjene onscreeen tastaturet med fingrene. I forhold til Touch Diamond er de danske karakterer nu tilføjet, så der ikke skal rodes i undermenuer. F.eks. ligger "æ" nu under "d"-tasten, der blot holdes nede et kort stykke tid.

Touch HD har også et normalt telefontastatur på skærmen, der kan bruges, hvis der foretrækkes at skrive beskeder med T9-ordbog, som på en almindelig mobiltelefon.

Alt i alt sker beskedskrivning i både mails og sms, i forhold til HTC's tidligere touchscreen-produkter, hurtigere og med færre fejl.

Vejr og finans

Vejrprogrammet har nu både plads til dags- og ugeoversigt på frontskærmen, og grafikken har fået tilføjet lidt ekstra lækkerhed og animation. Jeg ved godt, det måske er lidt underligt, at gå så meget op i vejret. Men det hænger nok sammen med brugeroplevelsen; det er bare godt lavet, og noget man kan anvende i dagligdagen. F.eks. tjekker jeg altid vejret på telefonen, når jeg vågner.

En aktieapplikation, som også kendes fra iPhone, har set dagens lys - udført i samme stil som vejrdelen. Data kommer i øvrigt fra Yahoo! Finance. Også her gives en flot 3D-oplevelse af aktieudviklingen. Et klik på grafen åbner en oversigt med flere detaljer.

Internetadgang

Opera har stadig leveret browseren til HTC. Ingen problem med rigtige hjemmesider overhovedet, men når der er zommet ind og siden trækkes rundt med fingeren, halter grafikbehandlingen en lille smule.

I forhold til iPhone og Touch Diamond er hastigheden på dette nogenlunde ens. Grunden til jeg bemærker det er, at Samsung Omnia ikke har dette problem selvom browseren er den samme.

Oplevelsen af internetadgangen er dog samlet set godkendt.

Nyheder via RSS-læseren
Programmet RSS-hub er inkluderet på HTC Touch HD. Fra starten kan der vælges mellem en række danske nyhedskilder - inklusive Mobilsiden.dk.

Du kan selv bestemme, hvor tit nyhedsoversigten skal hentes, og et ikon giver besked så snart der er nyt.

Læs også:
 - HTC Touch HD - vi pakker ud
 - HTC Touch HD - del 2 (produkttest)
 - HTC Touch HD - del 3 (produkttest)


HTC Touch HD - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper Olsen 27-11-2008 23:22:49

Kan man benytte den samme software som til de andre wm telefoner?
Hvordan præsenterer den sig på den store skærm med den høje opløsning?

0 0
tiliax 27-11-2008 22:12:21

Jeg har haft en Siemens T830 PDA og gik man i indstillinger kunne man via USB iconen skifte så PDA'en fungerede som host, således at man f.eks. kunne tilslutte en USB nøgle, vil du checke om Touch HD har den samme funktion.

0 0
Frank Hansen 27-11-2008 17:57:48

Kommer der en pro-udgave af HD, ligesom Touch Diamond? Nu har jeg aldrig prøvet systemet med at skrive med fingeren på skærmen, men jeg er rigtig glad for mit skydetastatur.

0 0
Mobilsiden.dk 27-11-2008 19:27:35

Hej Frank. Det ved vi faktisk ikke om der gør. Der har tidligere været rygter.. Sååå måske.

0 0
Frode 27-11-2008 13:19:06

hej.

jeg har tænkt lidt over det headset der fulgte med til htc touch hd er der god lydkvalitet? og er ledningerne til selve høretelefoneren man tar i ørene lige lange? på min htc tytn ii var de foskellige i længden jeg håber jeg har formuleret mit spørgsmål korrekt.

0 0
Mobilsiden.dk 27-11-2008 14:40:25

Her kan jeg også supplere og sige, at med et ordenligt headset, så er lydkvaliteten formidabel god i Touch HD. I øvrigt, årsagen til at ledningerne ikke er lige lange er, at den ene ledning (den lange) skal bag om nakken.

0 0
Jakob 27-11-2008 14:19:10

Det kan jeg da svare på. Nej det er ikke speciel god lydkvalitet det headset der følger med, hvad angår musik. Ja høretelefonerne er ligelange i ledningen

Jeg var ude for at min HD gik i "baglås" idag. Skærmen var helt sort, og jeg kunne ikke tænde den eller noget. Jeg var nødt til at resette den, og så virkede den igen.

0 0
David 27-11-2008 11:48:37

Hej

Jeg kunne godt tænke mig noget info omkring videoplayback. Jeg har ikke haft held med at finde særligt meget omkring dette på nettet ellers;
understøttede codecs?
fungerer coreplayer godt?
video bitrate - hvor meget kan den klare?

Den store skærm inviterer bare til at se video! Tak for hjælpen...

/David

0 0

Om brug af cookies