Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Touch2 (mobiltest) - ikke optimal

HTC Touch2 (mobiltest) - ikke optimal

Touch2 er en billig mobil fra HTC. I vores øjne er denne smartphone lidt for billig til at være smart.

En smartphone skal være smart at bruge samt gøre hverdagen med mails, internet og den generelle kommunikation lidt lettere. Det synes vi ikke, at HTC Touch2 formår at leve op til.

Det ydre på mobilen er ellers i orden. Den lille fikse størrelse og en vægt på 110 gram, lægger op til, at måske særligt det kvindelige publikum ville holde af Touch2.

Vi tvivler på, at brugerne bliver glade for mobilen - specielt når der fra samme producent er bedre alternativer.

De gode ting...

Det grafiske layout på skærmen er rigtigt godt. Brugerfladen HTC Sense har farvede ikoner, lækre skrifttyper og flotte baggrunde. Sammen med det fikse fysiske design, får det Touch2 til at fremstå som en rigtig lækker telefon.

Brugerfladen har ikke de vilde tilpasningsmuligheder, men det er dog muligt at sætte favoritkontakter med billeder ind på kontaktfanen, og de mest benyttede funktioner som opkald, SMS osv. er direkte tilgængelige.

Personer i kontaktlisten indgår i opkalds-funktionen "smartdial". Her skal der blot skrives f.eks. "LARS" - altså 5 2 7 7, for at få matchende kontakter hvor LARS indgår frem på skærmen. Et tryk på den rigtige person, starter et opkald.

Smartdial er både smart og vanedannende. Har du først prøvet det, undres du over, at dette ikke er standard på alle telefoner.

Touchskærmen er af typen "restive", der gør det muligt at betjene mobilen med negle, spidsen af en kuglepen eller den medfølgende stylus. Følsomheden er god, og man fornemmer hele tiden, en fin respons fra mobilen.

Når du skal skrive SMS'er og mails, sker det på et T9-telefontastatur på skærmen, og den danske ordbog med æøå gør det let, både at skrive korrekt ud uden stavefejl.

Alt i alt har Touch2 en række gode sider. Desværre er de negative sider alt for dominerede.

De dårlige ting...

HTC Touch2 er langt fra en hurtig smartphone, og når man bevæger sig rundt i programmer og menuer, virker den generelt lidt tung.

Det helt store problem findes i det underliggende styresystem Windows Mobile 6.5. Det er bare uheldig oplevelse. Bedst som du synes menuer, ikoner osv. i betjeningsdelen HTC Sense er lækre, ramler du hovedet ind i problemer.

Problemerne kræver brug af betjeningspind (stylus), og det er stærkt irriterende.

Her et par eksempler, hvor betjeningen er besværlig, fordi Touch2 ikke er optimeret til fingerbrug:

- Klik uret for at stille alarmen
- Kalenderoversigt og redigering af aftaler
- Kontaktpersoner og redigering
- Liste over alle SMS'er eller mails

Den gode side af Windows Mobile-systemet er dog, at samspil med Microsoft Exchange servere fungerer perfekt.

Musik, internet, fotos

Touch2 kan som alle andre moderne mobiltelefoner gå på nettet (også via trådløst netværk), afspille musik og tage fotos.

Kan du leve med mobilens sløvhed, er ingen af disse ting et problem. Men det er ikke nogen form for wow-oplevelse, man sidder tilbage med.

Hvis du holder af musik, vil du kunne glæde dig over, at der er standardstik til hovedtelefoner direkte i mobilen.

Den samlede vurdering: Ikke godkendt

Design, størrelse og en del af brugerfladen er godkendt. Alt hvad der vedrører Windows Mobile 6.5 er ikke godkendt.

Du kan købe HTC Touch2 helt ned til omkring 2.100 kroner, men der er langtfra tale om et godt køb.

Jeg synes Touch2 generelt opleves som helt vildt irriterende - og det er ikke, fordi jeg ikke bryder mig om billige mobiltelefoner.

I forhold til HTC Tattoo som jeg tidligere anmeldte til topkarakter, er Touch2 er stor skuffelse. Og det er særligt på grund af touch-fjentligheden i Windows Mobile.

Rådet herfra er, at du skal købe en HTC Tattoo, hvis du ønsker en smartphone i denne prisklasse.

HTC Touch2 ender på to ud af seks stjerner.


HTC Touch2 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies