Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC TyTN - produkttest

HTC TyTN - produkttest

Computer og mobiltelefon i lommeformat. WLAN, 3G, Bluetooth, stor skærm og tastatur. Den har det hele, undtagen FM-radio.

Den er forholdsvis stor, denne HTC TyTN (Qtek 9600) – men det er en kraftkarl med bunkevis af muligheder. På en gang en computer, telefon, kalender, kontaktbog og net-maskine. Ja, en computer i lommeformat - ved at mærke med fuldt tastatur.

Styresystemet er Windows Mobile 5 (dansk udgave). Dermed har du alt, du kan ønske dig af funktioner. Mangler der noget, er det blot at finde det et sted på nettet og installere det. Som standard kan du læse Word, Excel Powerpoint og Pdf-filer. Du har desuden også MSN Messenger.

På den tekniske side har du 3G, som giver mulighed for både videoopkald og hurtige data, når du bruger internettet. Kommer du hjem eller forbi et hotspot med trådløst netværk (WLAN), så kan HTC TyTN også ’snakke’ med det.

Omkring netværksdelen var min oplevelse, at det var lidt vanskeligt at få gang i. Startvanskelighederne er nu overstået og net-kommunikationen kører helt fint. Det samme gælder data via 3G, som på ingen måde gav bøvl.

Samtaledelen giver ikke anledning til negative bemærkninger, herunder også Bluetooth.

Tastatur under skærmen

TyTN har fuld tastatur layout (QWERTY) inklusive de danske tegn. Alligevel har jeg taget mig selv i at bruge pennen til sms-skrivning, frem for tastaturet. Tasterne er gode, men på en eller anden kedelig måde, passer mine fingre ikke til det. Med andre ord, jeg kunne godt have undværet det fulde tastatur.

På selve enheden er der en række knapper, som letter betjeningen en del. Du kan navigere i menuer med drejehjul på venstre side, eller bruge joystick-funktionen under skærmen. Opkald kan besvares, andre knapper starter beskeder eller internet.

Kamera, musik og mulighed for GPS

TyTN har 2 megapixel kamera med videooptager og du kan spille video og mp3 i Windows Media Player. Desværre er headsettet noget skrammel. Køb et andet. Men når det er på plads, kan du fint bruge TyTN som mp3-afspiller eller medieafspiller.

Navigation (GPS) er naturligvis også en mulighed. Det kræver blot du køber et microSD hukommelseskort med TomTom (eller anden navigations-software) og en Bluetooth-antenne.

<a href=Mere info om HTC finder du hos Qtek-user.dk" />

Konklusion

Jeg er altid glad for Windows Mobile. Det kører stabilt og giver mange muligheder. Men layoutet på dette HTC er jeg personligt ikke tilhænger af. Jeg synes den er for tyk og derfor også lidt for ’kluntet’. Hele designet er udført i plastic, og det er synd. Det havde virkelig klædt TyTN hvis materialet f.eks. var aluminium, gerne sort. Funktionsmæssigt skal jeg ikke klage. Den har det hele, med undtagelse af FM-radio.

Du skal købe TyTN hvis du har: Behov for telefon, kalender, kontakter, mail og net i stort skærmformat. Bruger du ikke disse funktioner er du ikke målgruppen. Og så skal du huske, at denne enhed kun kommer fuldt til sin ret, hvis du synkroniserer dine data med f.eks. din Outlook eller andet kalendersystem.

HOT
- 3G og trådløst netværk (WLAN)
- Stor farverig skærm og kamera
- Fuldt tastatur

NOT
- Ingen FM-radio
- Større lidt i overkanten
- Ringe medfølgende headset


HTC TyTN - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Knudsen 30-01-2008 11:16:15

Kan godt være at det er en god telefon m.m...., men vi har købt den til chefen her i firmaet og må sige at vi næsten hver 2-3 dag skal resette den på grund af at den er låst fast, enten vil den ikke syncronisere med vores server, så kan man ikke ringe fra den osv......, har købt den ved sonofon og de sige at man bare skal finde sig i det......Hvad kan man da gøre????

0 0

Om brug af cookies